Νόμος περί αναπαραγωγής σκύλων από μη επαγγελματίε

giannis91

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2010
51
0
Καλησπερα σας.
Εψαξα να βρω τον νομο περι αναπαραγωγης σκυλων απο φυσικο προσωπο που εκτρέφει, αναπαράγει για μη εμπορικούς σκοπούς.Αυτο που βρηκα ειναι το εξης:
"Οι κάτοχοι θηλυκών σκύλων οφείλουν να μην επιδιώκουν ή διευκολύνουν την αναπαραγωγή ζώων και νά μεριμνούν για τη στείρωση τους, εφόσον δεν επιθυμούν τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορούν να τα διαθέσουν σε νέους ιδιοκτήτες."
Το οποιο δεν απαγορευει αυστηρα την αναπαραγωγη ουτε λεει για pedigree και ιατρικες εξετασεις.
Οποιος κατοχος νομικων πληροφοριων-γνωσεων, μπορει και θελει να στειλει ή γραψει τον σχετικο νομο ολοκληρομενο ή να τον αναφερει απλως ας το κανει.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
το ίδιο νομικό πλαίσιο δυσκολευεται να δεχτεί ότι ο σκύλος είναι εμψυχο και όχι αντικείμενο/προιόν

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Ο νόμος είναι ο Ν. 3170/2003 περί ζώων συντροφιάς (ΦΕΚ ‘Α 191 της 29ης Ιουλίου 2003) και μπορεί καθένας μας να τον βρει στη σελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου.
Δυστυχώς οι νόμοι (γενικότερα αλλα καιειδικότερα) που αφορούν στη ρύθμιση θεμάτων κατοικιδίων ζώων είναι φτιαγμένοι στο πόδι και φυσικά ελλειπείς και δείχνουν την πρόθεση ρύθμισης απλά και μόνο για να λέμε ότι κάτι κάναμε, και όχι κατόπιν μελέτης του ζητήματος και αναζήτησης επιστημονικής συνδρομής...

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
άραγε, αυτά τα petition, που υπογράφουμε ανά καιρούς, πιάνουν τόπο;
Στην Ελλάδα, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε έναν με το σχετικό ζήτημα;
Και πού θα μπορούσε να αποσταλεί;

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
855
Ξεσσαλονικη!!!
αγγιζουμε την υπερβολη.δεν μπορει κανεις να μου απαγορευσει να αναπαραγω το ζωο μου.μπορει να εχω μαντρι κ να θελω εργατες.θα αγοραζω συνεχεια απο εκτροφεις?πλακα κανουμε?απο παιδεια πασχουμε ,οχι απο νομους.οπως ειπε κ η φιλη αμαλια,αλλου ειναι το θεμα.

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Δεν κατάλαβα. Δηλαδή επιδιώκεται να είναι ΑΕ όσοι κάνουν εκτροφή; Δηλαδή με τι περιμένετε να ασχοληθεί ο νόμος;

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
καλα αν ηταν κ ΑΕ οι εκτροφεις τι αλλο θα εμενε να δουμε!!!!dog kennel Α.Ε.!!!!αντε μετα να σου πει αυτος οτι βγαζει μονο τα εξοδα!
Μην το λες. Έτσι ακριβώς γίνεται στην Αμερική διότι τους ευνοούν οι νόμοι. Εννοείται ότι οι εκτροφείς δεν βγάζουν λεφτά και μπαίνουν μέσα. Επειδή όμως πρέπει να δηλώσουν την εκτροφή ως επιχείρηση, αφού πουλάνε τα κουτάβια, δίνουν αποδείξεις στην εφορεία ότι μπήκαν μέσα, βγάζουν από τα έσοδα ό,τι έξοδα είχαν και από πάνω έχουν έκπτωση στους φόρους για την κανονική τους δουλειά. Δεν είναι παράλογο αυτό αφού οι αμερικανικοί νόμοι ευνοούν τις λεγόμενες μικρές επιχειρήσεις. Αντίθετα δυστυχώς οι ελληνικοί νόμοι πνίγουν τους μικρούς επιχειρηματίες και δεν είναι δυνατόν να πατάξουν αυτούς που τα τρώνε. :(

giannis91

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2010
51
0
άραγε, αυτά τα petition, που υπογράφουμε ανά καιρούς, πιάνουν τόπο;
Στην Ελλάδα, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε έναν με το σχετικό ζήτημα;
Και πού θα μπορούσε να αποσταλεί;
Βασικά πρέπει να γίνει οργανωμένο λόμπυ και να μπει μέσα και η ΕΕ.
Ειναι η πιο ακαταλληλη στιγμη για κατι τετοιο.Λογω της καταστασης της χωρας τα βλεμματα (και τα ευρωπαικα) ειναι στραμμενα αλλου.Βεβαια μπορει να αξιοποιηθει απο το κρατος μας ως θεμα αποπροσανατολισμου (βλεπε καπνισμα, φραγμα εβρου κτλ.). Αλλωστε ο αποπροσανατολισμος ειναι μερος της κυβερνητικης μας τακτικης.Ας γινει ομως εστω και για πονηρους σκοπους.

giannis91

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2010
51
0
αγγιζουμε την υπερβολη.δεν μπορει κανεις να μου απαγορευσει να αναπαραγω το ζωο μου.μπορει να εχω μαντρι κ να θελω εργατες.θα αγοραζω συνεχεια απο εκτροφεις?πλακα κανουμε?απο παιδεια πασχουμε ,οχι απο νομους.οπως ειπε κ η φιλη αμαλια,αλλου ειναι το θεμα.
Το ζητημα για εμενα δεν ειναι ενας νομος που απογορευει.Αλλα ενας νομος που επιτρεπει υπο προυποθεσεις, με συγκεκριμενα και ξεκαθαρα κρητηρια.

Last edited:

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
855
Ξεσσαλονικη!!!
γιαννη δεν θα διαφωνησω μαζι σου.αυτο που λες αλλαζει τελειως το σκοινικο.σαρα ειπα για ΑΕ γιατι για να εχεις τετοια εταιρια εχεις κ αλλα εσοδα κ εξοδα,τοσα που δεν μπορει να εχει ενας εκτροφεας κ το ειπα πιο πολυ χαζολογωντας.τιποτα το σοβαρο στην φραση μου ,αξιο για περαιτερο κουβεντα. ;)

Lord & Maya

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
470
0
Οκ εγω θα ήθελα να υπάρχουν προϋποθέσεις εργασιακοι τίτλοι. Σαράντα χίλια συγνώμη δεν θέλω να σε προσβαλλω αλλά ΕΣΥ μιλάς για γεννες ιδιωτών που κάνουν εταιρεία για να περάσουν το κόστος κατοχής του κατοικιδιου τους να εκπίπτει από τους φόρους που τους αναλογούν. Είναι αισχροι για το χρημα εδώ το ξέρεις. Όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι. Και οι βιόοριστες εκτροφεις ξεσκιζονται όχι απλά βγάζουν κερδος