Νύχια!

Stavkouk

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2008
57
0
Ξέρετε με ποιο ρυθμό μεγαλώνουν τα νύχια του σκυλάκου μας?Δηλαδη πότε λεμε οτι τα νύχια του μεγαλωσαν υπερβολικά?Ή μπορει ενα σκυλακι μικροτερο απο ενος ετους να εχει μεγαλα νυχια?
Ο κτηνιατρος τα κοβει ε?

mikeapo

Member
14 Αυγούστου 2008
20
0
Ηράκλειο Κρήτης
Καλημέρα..Αυτό που μου είπε εμένα ο κτηνίατρός μου είναι οτι αν το σκυλί βγαίνει συχνά βόλτες λογικά δεν θα έχει πρόβλημα με τα νύχια καθώς όσο το σκυλάκι παίζει τριβονται(λιμάρονται??? :)) στον δρόμο και δεν υπάρχει πρόβλημα..

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ο κτηνίατρος σου είχε δίκιο. Εγώ ποτέ δεν έκοψα τα νύχια του σκύλου μου. «Λιμάρονται» μια χαρά κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Μια παρατήρηση: Τα νύχια βγαίνουν από τη στεφανιαία αύλακα, την κυκλική σύνδεση μεταξύ της βάσης του νυχιού και του δέρματος. Το νύχι αναπτύσσεται επάνω από το χόριο. Το χόριο περιέχει πολλά αιμοφόρα αγγεία, γι’ αυτό εάν κοπεί η αιμορραγία θα είναι μεγάλη. Πολύ προσοχή λοιπόν, όταν κόβετε τα νύχια του σκύλου σας.
Αυτό το σχεδιάγραμμα ελπίζω να βοηθήσει.

:)

YOTA

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2008
130
0
Thessaloniki
Έχω την εντύπωση ότι εξαρτάται και από την ράτσα (πώς πατάει το πέλμα). Στα ντόμπερμαν δεν κόψαμε ποτέ νύχια, στα υπόλοιπα σκυλιά που είχαμε, τα κόβαμε. Γενικώς πρέπει να σου δείξει κτηνίατρος πώς να το κάνεις σωστά. Μετά μπορείς να το κάνεις και μόνος σου αλλά με προσοχή.

Stavkouk

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2008
57
0
Δηλαδή ένα σκυλάκι ενός έτους αν δεν βγαίνει από το σπίτι λογικά θα έχει αρκετά μεγάλα νύχια!Οπότε αν τώρα το βγάλουν βόλτα θα το διορθώσει μόνο του?

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Κτηνίατρος για κόψιμο αν είναι αρκετά μεγάλα και δε μπορούν μόνοι τους, μη περιμένουν να φαγωθούν εν μια νυχτί.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Αν ένα σκυλί έχει μεγάλα νύχια, δυσκολεύετε να περπατήσει και εντός και εκτός σπιτιού. Άσε που υπάρχει ο κίνδυνος να σπάσει κάποιο νύχι και να προκαλέσει αιμορραγία, πόνο και μόλυνση στο ζώο!

Αν το σκυλί σου εχεί πολύ μακριά νύχια, κόψ’ τα του ή αν δεν ξέρεις πολύ καλά τον τρόπο, άσε να το κάνει κτηνίατρος. ;)

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Τα νύχια των πίσω ποδιών της δικιάς μου είναι πάντα πιο κοντά από τα μπροστινά.
Είναι γενικο φαινόμενο αυτό?Θέλω να πώ φθείρονται πιο εύκολα για κάποιο λόγο?

Επίσης έχω να της τα κόψω από τότε που ολοκλήρωσε τα εμβόλιά της. Το μεγαλύτερο μέρος της βόλτας γίνεται σε χωματένιο δρόμο και φοβάμαι μήπως τα μπροστινά νύχια θέλουν κόψιμο και δεν το καταλαβαίνω..Φαίνεται και μέσα ένα άσπρο..:confused:

Το πέμπτο νύχι της(δεν ξέρω πως το λένε) είμαι σίγουρη οτι θέλει κόψιμο..:D:p Αυτό τελοσπάντων..

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Βάσω πρόσεξέ το το συγκεκριμένο νύχι. Αν μπει στο δέρμα του σκύλου θα δημιουργήσει μόλυνση (κοινώς το συγκεκριμένο "δάχτυλο" θα πρηστεί τρομερά και μπορεί να χρειαστεί αντιβίωση).

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τα νύχια των πίσω ποδιών της δικιάς μου είναι πάντα πιο κοντά από τα μπροστινά.
Είναι γενικο φαινόμενο αυτό?Θέλω να πώ φθείρονται πιο εύκολα για κάποιο λόγο?
Είναι λογικό. Μην ξεχνάμε ότι την ώθηση δίνουν στο σκύλο κυρίως τα πίσω πόδια.

Από τη στιγμή που ο σκύλος βγαίνει βόλτα σε χωματόδρομο νομίζω πως τα νύχια του δεν χρειάζονται κόψιμο. Το 5ο νύχι εάν δεν μπορείς, άσε να το κόψει κτηνίατρος.
Δείτε σε αυτό το βιντεακι πως γίνεται το κόψιμο των νυχιών.

[video=youtube;hsZ4UvldBlA]http://www.youtube.com/watch?v=hsZ4UvldBlA[/video]

:)

Last edited by a moderator:

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Να πώ ότι όταν της τα έκοψε ο πρώτος κτηνίατρός μας τρέχαν αίμα σχεδόν όλα τα μπροστινά και βάζαμε μια σκόνη. Το αίμα δε σταμάτησε αμέσως αλλά μου είχε πει ότι δεν πειράζει και βγηκαμε έτσι στο δρόμο:mad::mad:.Το θυμήθηκα τώρα και συγχίστηκα..
Δεν ήθελαν κόψιμο τα νύχια προφανώς,τόσο δύσκολο ήταν να το καταλάβει..??:confused:

Ντέπυ

Well-Known Member
9 Σεπτεμβρίου 2008
79
0
53
Πειραιάς
Ρε παιδιά μια και συζητάτε για νύχια, θα ήθελα να σας πω και μου φάνηκε περίεργο που προχθές της μεγάλης μου (14 χρονών) της βγήκε το ένα νύχι απο το πίσω πόδι της. Στην αρχή έτρεχε πολύ αίμα, μετά της το τύλιξα με πετσέτα πιέζοντάς το λίγο και μετά σταμάτησε. Εκτός απο τα δόντια που της πέφτουν γιατί έχει πέτρα, θα της φεύγουν και τα νύχια των ποδιών της? Αυτό πάει αναλόγως την ηλικία?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τα δόντια του σκύλου μας όσο τα φροντίζουμε, τόσο περισσότερα χρόνια θα τα έχει. Μήπως δεν φρόντιζες όσο έπρεπε τα δόντια του με τακτικό βούρτσισμα και καθαρισμούς?
Το νύχι της σκύλας σου έπεσε ή έσπασε?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Να πώ ότι όταν της τα έκοψε ο πρώτος κτηνίατρός μας τρέχαν αίμα σχεδόν όλα τα μπροστινά και βάζαμε μια σκόνη. Το αίμα δε σταμάτησε αμέσως αλλά μου είχε πει ότι δεν πειράζει και βγηκαμε έτσι στο δρόμο:mad::mad:.Το θυμήθηκα τώρα και συγχίστηκα..
Δεν ήθελαν κόψιμο τα νύχια προφανώς,τόσο δύσκολο ήταν να το καταλάβει..??:confused:
Τον εχεις ακομα?καλα να κανει ενα λαθος απο απροσεξια σε ενα..,αλλα σε ολα?..:eek::confused:

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Όχι για πολλούς και διάφορους λόγους δεν πάμε πια εκεί..Είπα άλλωστε ο πρώτος;)
Όχι σε όλα αλλά 3-4 νύχια σίγουρα..:(Και κλάμααα..ήταν και μικρούλα:(

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Νομιζω οτι και ενας λόγος σαν και αυτόν ακόμα και για τα νύχια..,δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον γιατρό..
Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν ήξερε να κόβει τα νύχια ,αλλα δείχνει απρόσεχτος που σε μια άλλη σοβαρή περίπτωση μπορεί να αποβεί μοιραία..
Δεν ξέρω τους άλλους λόγους ,αλλα καλά έκανες και έφυγες..