Νύχια!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Πήγα και πήρα λίμες - τζίφος! Δεν φταίει ο νυχοκόπτης - η Κάρλα δεν θέλει να της κάνεις οτιδήποτε στα πόδια!
Την κάτσαμε τη βάρκα... Τι την κάνω τώρα? Επισημαίνω ότι αυτό είναι χούι που μας προέκυψε προς το καλοκαίρι - πριν δεν το είχε.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Στην τηλεόραση είδα ένα σκυλί που το πήγαιναν στο κτηνιατρείο 2 φορές το χρόνο για κοπή νυχιών (δε θυμάμαι για πιο λόγο δεν μπορούσαν να τα κόψουν στο σπίτι). Το κόψιμο των νυχιών γινόταν υπό ολική νάρκωση, και τα νύχια κοβόταν περισσότερο απ' ότι έπρεπε (μάτωναν) για να μην μεγαλώσουν υπερβολικά (επειδή κοβόταν 2 φορές το χρόνο μόνο).

Κάποιος να την κρατάει, γιατί δε γίνεται; Δεν είναι και ματράχαλος να πεις πως δεν κρατιέται...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Berna
Για δύο άτομα μιλάμε - ο ένας κρατάει κι ο άλλος πάει να κόψει. Μην τα βλέπεις μικρά τα γαλλικά - δεν έχεις ιδεά τι δύναμη μπορεί να βάλει και να αρχίσει να τινάζεται. Με μία κουτουλιά μπορεί να σου σπάσει τη μύτη.
Για ναρκώσεις και τέτοια δεν το συζητάω - πρέπει να βρω τρόπο να την ξεφοβίσω με το θέμα νύχια...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πήγα και πήρα λίμες - τζίφος! Δεν φταίει ο νυχοκόπτης - η Κάρλα δεν θέλει να της κάνεις οτιδήποτε στα πόδια!
Την κάτσαμε τη βάρκα... Τι την κάνω τώρα?
Μα εγω δεν ειπα ποτέ οτι θα καθεται με ευχαριστηση στο λιμαρισμα :D
Απλά εδωσα μια ακινδυνη εναλλακτικη μεθοδο για να μικραινουν τα νυχια.

Μην στενοχωριεσαι, τωρα εχεις εξτρα λιμες για τα δικα σου νυχια :):p

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Καθώς με προηγούμενη rott είχα θέμα με τα νύχια και δε με άφηνε, στην Cuba από 63 ημερών που την πήραμε τις χάιδευα και ασχολούμουν με τα νύχια. Πατούσες, νύχια τα πάντα όλα με αφήνει και το ευχαριστιέται κιόλας. !!!

Αν και δε το βλπεω να της τα κόβω ποτέ καθώς φαγώνονται σχετικά εύκολα στα μεγαλόσωμα σκυλιά που περπατούν, τρέχουν κλπ

Στην Τάρα μετά το ατύχημα που της μάτωσε ένα μπροστινό νύχι ο μόνος τρόπος να της τα κόβω ήταν ο εξής:

Λειαντήρας (σβουράκι) ή dremel και "φάγωμα" με προσοχή.:p
Σαν το μικρό σβουράκι που τρίβουν δάπεδα.

Εδώ και 2 μήνες αγόρασα και λειαντήρα δαπέδου νερού.:D Κερνάω λείανση.

Αν ο σκύλος είναι εξοικειωμένος με τον θόρυβο κανένα πρόβλημα. 1-2 δευτερόλεπτα το κάθε νύχι και όλα κομπλέ.

υγ: δεν τα αγοράζω για σκύλους. Είμαι της δουλειάς. Μπετατζής με δίπλωμα.:D

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Πριν ξαναεπιχειρήσω να κόψω ή λιμάρω, μάλλον πρέπει να αρχίσω να ασχολούμαι με τα πόδια της με χάιδεμα, μασάζ κλπ. συστηματικά κάθε μέρα. Να έχω ίσως και τη λίμα μαζί αλλά να μην τη χρησιμοποιώ... δεν ξέρω. Θα προσπαθήσω - δεν βλέπω κι άλλη λύση.
Λέτε να μεζεδιάζω κιόλας ή σκέτο?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Κέρασμα μετά απο κάθε νύχι εμείς.και όλα ευκολα....
αν και τα πίσω δεν χρειάζονται κόψιμο ποτέ

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Λέτε να μεζεδιάζω κιόλας ή σκέτο?
Λιμα ξεροσφύρι λεω εγω! Αντε, πολυ κακομαθημενα τα εχουμε! Πρεπει καποτε να το παρουν αποφαση οτι πρεπει να κατσουν ησυχα και να αποδεχτουν καποια πραγματα.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.664
11.080
Athens
Λιμα ξεροσφύρι λεω εγω! Αντε, πολυ κακομαθημενα τα εχουμε! Πρεπει καποτε να το παρουν αποφαση οτι πρεπει να κατσουν ησυχα και να αποδεχτουν καποια πραγματα.
Harryf είναι ένα πολύ ήσυχο και καλόβολο σκυλί εκτός από αυτό το χούι. Με το θέμα νύχια δεν κουμαντάρεται ...δεν μπορείς να φανταστείς πως χτυπιέται. Εδώ και η έμπειρη προσωπική μας γκρούμερ ίδρωσε - που γενικά το αυτί της δεν ιδρώνει σε τίποτα!

Kokkoni η δικιά σου δεν χτυπιέται φαντάζομαι - απλώς το υπομένει?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
σε κοιτάει με μάτια που τρέμουν ενώ τα "δήθεν" δάκρυα είναι έτοιμα να πλημμυρίσουν το δωμάτιο και τραβάει το πόδι της ,όχι έντονα, σε στύλ "να πάρω το ποδαράκι μου ,παρακαλώ πολύ? θα προτιμούσα να άραζα στην αυλή και να χαζεύω το απέναντι σπίτι μήπως βγεί αυτή η σπαστικιά να την γαβγίσω...."

εμφανίζομαι με το νυχοκόπτη στα χέρια και κάνω πως κόβω στο αέρα και λέω χαρωπά "νύχια-νύχια"
κι αυτή χάνει 3 πόντους μπόι :lol:
αλλά δεν φευγει...απλά μικραίνει μήπως δεν την δώ :D:D:D:D

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
εμφανίζομαι με το νυχοκόπτη στα χέρια και κάνω πως κόβω στο αέρα και λέω χαρωπά "νύχια-νύχια"
κι αυτή χάνει 3 πόντους μπόι :lol:
αλλά δεν φευγει...απλά μικραίνει μήπως δεν την δώ :D:D:D:D
αχαχαχαχαχαχαχαχαα

και ξεροκαταπίνει ?

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
εμ βέβαια-εννοείται....και βαριαναστενάζει.........:lol:

βασικά,αν και έχει διάφανα νύχια,έχει τύχει όταν ήταν μικρή να κουνήσει το πόδι την ώρα που έκοβα και κόψαμε λίγο νευρο-οπότε έχει ένα "στρές" μην ξανατύχει......