Νώε… Aτίθασο Labrador κουτάβι!


ΝΩΕ

Active Member
2 Απριλίου 2012
41
0
42
Αργοστολι, Κεφαλονια
είναι πάρα πολυ μικρός για να έχει ορμές!Προσπαθεί απλά να δει ποια είναι η θέση του στην αγέλη
Και ποια η συμβουλή σου για να του κοπεί αυτός ο αέρας και να καταλάβει ότι ο αρχηγός της αγέλης είμαι εγώ και όχι αυτός?

Ευχαριστώ όλους για της απάντησης σας!
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
απλά όταν το βλέπεις να το κάνει αυτό θα τον αποσπάς κάπως (πχ θα τον βγάζεις απο τη θέση που είναι)
 


ΝΩΕ

Active Member
2 Απριλίου 2012
41
0
42
Αργοστολι, Κεφαλονια
απλά όταν το βλέπεις να το κάνει αυτό θα τον αποσπάς κάπως (πχ θα τον βγάζεις απο τη θέση που είναι)
Φίλε vas δεν καταλαβαίνει τίποτα λέμε ο πιτσιρικάς!
Τι φωνές, τι δέσιμο στο τραπέζι τίποτα μιλάμε!


Η μόνη λύση είναι να σηκωθώ εγώ και να ανεβώ στο επάνω όροφο να μην με βλέπει, σιγά σιγά θα με πετάξει και από το σπίτι μου!

Σε ευχαριστώ για την συμμετοχή σου αλλά πιστεύω ότι χρειάζεται κάτι ποιο δραστικό που αν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις θα σου ήμουν ευγνώμον!
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Φίλη είμαι :)
το κάνει με μανίας θες να πείς; Ο δικός μου είναι 6 μήνες μεγαλύτερος και το έχει κάνει όλες κι όλες 2 φορές αυτό, δεν ξέρω τι να σου πω, δε το έχω ξανακούσει με τόση μανία τόσο μικρούλι
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
εχεις σκεφτει μηπως το κανει για να σου τραβηξει την προσοχη;
 


ΝΩΕ

Active Member
2 Απριλίου 2012
41
0
42
Αργοστολι, Κεφαλονια
Σε είχα για Βασίλη αλλά μας βγήκες Βασουλα…ακόμα καλύτερα!

Και εγώ έχω προβληματιστεί με την συμπεριφορά αυτού του σκυλιού το σίγουρο είναι ότι δεν το κάνει για να τραβήξει την προσοχή μας αλλά το κάνει με μανία για να επιβληθεί…επίσης εκείνη την ώρα θέλω να σου πω ότι με κόβει κομματάκια από τα δαγκώματα και το ίδιο κάνει και στην γυναίκα μου να πεις ότι κάτι έχει πάθει με εμένα μόνο και στραβώνει!

Τι να πω??? Κανό υπομονή μήπως μεγαλώνοντας ηρεμίσει, τι να πω?
 


ΝΩΕ

Active Member
2 Απριλίου 2012
41
0
42
Αργοστολι, Κεφαλονια
Γενικά να καταλήξω κάπου για να μην σας κουράζω…το σκυλί μου είναι νευρόσπασμα!



Πάει και τελείωσε…καλούμε να το μάθω τα σωστά…προσπαθώ με πολύ μεγάλη θέληση και ελπίζω να μην αποτύχω!!!


Τον αγαπαω ομως τον μπαγασα!!!
 


arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Φίλε Νώε μην τρελαίνεσαι!!! Ο μικρός φαίνεται μεγάλος μάγκας.
Και ο δικός μου από 2 μηνών μόλις έβλεπε παντόφλες τις έβαζε στο στόμα τις τίναζε με το κεφάλι και μετά ξάπλωνε και ξεκινούσε το πανηγύρι :D(καταλαβαίνεις είναι και άντρας και είχε ορμές)!!!

Μην ανησυχείς δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, ο δικός μου πάντως δεν προσπάθησε να το κάνει ποτέ σε εμάς αλλά ούτε και σε φίλους που έρχονται σπίτι.

Ακόμα και τώρα το κάνει, μόνο αν του δώσω για πλάκα κανένα μεγάλο αρκουδάκι (γιατί οι παντόφλες πλέον του πέφτουν μικρές και τις παράτησε εδώ και καιρό ;)).

Το έχει κόψει πάντως εδώ και 4 μήνες. Το κάνουν συνήθως γιατί θέλουν να επιβληθούν πάνω σε κάτι. Θέμα κυριαρχίας είναι!
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
όπως φαίνεται όλα τα λαμπραντόρ ίδια,η δικιά μου παίζει καράτε με όλα τα σκυλιά που τις έχω μάθει να βρίσκεται.στην αρχή τα γλύφει κ μετά το έλα να δείς,δαγκώνονται μεταξύ τους αλλά τα μεγάλα την βάζουν στην θέση της κ με κοιτάει παρακαλώντας να την πάρω.καλά στην βόλτα το τράβηγμα γίνεται,μέχρι κ κάτω πέφτει κ την σέρνω η αγκαλιά κ μουρλένεται κ μ δαγκώνει τα μαλλιά κ ότι μπορεί.όπως το ίδιο για ότι βρεί κάτω το τρώει κ ότι περπατάει η πετάει σε λίγα λεπτά το έχει φάει.προσπαθώ να της τα κόψω αλλά έχουμε πολύ αφού είναι 3 μηνών.
 


ΝΩΕ

Active Member
2 Απριλίου 2012
41
0
42
Αργοστολι, Κεφαλονια
Το πρόβλημα μου δεν είναι η ορμές του! Δεν με απασχολεί αν έχει η το ποτέ θα της κόψει!
Της ανέφερα σαν συσχετισμό με την κακή του συμπεριφορά-επιθετικότητα αν αυτά τα δυο σχετίζονται!
Το μεγάλο μου πρόβλημα είναι η επιθετικότητα που βγάζει αντιδρώντας με γαυγίσματα και δαγκώματα όχι μόνο σε άλλους σκύλους αλλά και σε έμενα και στην γυναίκα μου!
Το θέμα είναι ότι χρειάζομαι να βρω άμεσα μια λύση να του τα κόψω όλα αυτά γιατί δεν τα βγάζω άλλο πέρα μαζί του και θα με καβαλήσει στο τέλος!
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
ακριβώς φίλε μ κ σε εμένα βγάζει μιά επιθετικότητα κάποιες φορές με τα γαβγίσματα κ τα δαγκώματα.ήθελα κ εγώ να ρωτήσω κάτι τέτοιο,όπως κ στο παιχνίδι αν της πετάξω κάτι το παίρνει κ φεύγει κ δείχνει χαρακτήρα ότι κάνω ότι θέλω.νομίζω συμβαίνει με τα περισσότερα λαμπραντόρ αλλά θα βοήθαγε μιά παρέμβαση ειδικού να μάς πεί τρόπους κ αιτία που μπορεί κ πρέπει να τους τα κόψουμε.
 


Kaipan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
49
0
πετρουπολη
χαχαχα ειναι ολα καρμπον.
Απο οτι βλεπω ολα τα ιδια κανουνε.

Ξεκιναω λεγοντας πως δε ειμαι ειδικος και απλα παραθετω εμπειριες και γνωμη ζωντας με τον χοντρουλι μου 2,5 χρονια με τα σωστα και τα λαθη.

Νωε κανει σαν τρελος ειπες οταν τρωει ε? Εγω για τον λογο αυτο παντα πιστευα πως η τροφη για κουταβια εχει μεσα βενζινη :confused:. Σκεψου πως ειναι δυνατες τροφες, ειναι μια στιγμη που ασχολεισαι μαζι του καιιιιιι.... του δινεις το καλυτεροτεροτατο δωρο που μπορεις να δωσεις σε ενα λιγουρι ;).... ΦΑΪ....
Αυτα και μονο φτανουν για να τρελαθει απ τη χαρα του και να ψαχνει τροπο να το δειξει.
Εγω απλα εμενα απαθεστατος και τον εβαζα να εκτελει εντολες (κατσε - κατω - σηκω) πριν το φαϊ και μετα το φαϊ αφου ξεσπουσε. Σιγα σιγα ηρεμουσε και πλεον δεν εχουμε τετοια.

Διαβασα πολυ σε αυτο το site για την μαγικη λεξη "ΜΗ" και πως πρεπει να την χρησιμοποιεις. Προσπαθουσα και το παλευα πολυ να το εφαρμοσω για το δαγκωμα (βαζω στοιχημα το κεφαλι μου πως το βλεπει παιχνιδι). Δουλευε αργα αλλα δουλευε. Οταν ομως 15 μερες αφου τον ειχα φερει σπιτι δοκιμασε να καβαλησει το ποδι μου...... αααααχ...... καταλαβα το νοημα που ειχα δει καπου: "Πρεπει να τον χαιδευεις και να τον πενευεις σαν να ειναι η μεγαλητερη αγαπη σου στον κοσμο (μεταξυ μας ευκολακι) και να του φωναζεις το "ΜΗ" σαν να ειναι ο μεγαλυτερος εχθρος σου). Κουνησα το δαχτυλο στην μουρη του και φωναξα τοσο που εβαλε την ουρα στα σκελια κι εψαχνε να κρυφτει. Με επιασε η καρδια μου αλλα επρεπε να γινει. Οχι μονο δεν ξανατολμησε ποτε, αλλα και την επομενη ωρα μου γυρισε για πρωτη φορα την κοιλια του (ενδειξη υποταγης).

Τελος θελω να πω πως απο οτι βλεπω με ολα τα Λαμπραντορ στην βολτα:
α) Παντα πηγαινουν να καβαλησουν τα αλλα σκυλια
β) Παντα πανε να παιξουν με αλλα σκυλια με μεγαλο εθουσιασμο, πηδανε, δαγκωνουν, τραβανε και ισως ενοχλησουν το αλλο σκυλι (εδω ισως βοηθαει η εκπαιδευση ή αργοτερα η ηλικια).
γ) Παντα θα θελουν πολυ εκτονωση (αν για οποιοδηποτε λογο η βολτα του ειναι μικρη 2 μερες σερι... μου κανει ζημια στο σπιτι)
δ) Παντα θα θελει εσενα και την οικογενεια σου να ειστε οικογενεια ΤΟΥ, το σπιτι σας, σπιτι ΤΟΥ, αλλα να ξερει και την θεση του σ' αυτη την οικογενεια. Αυτη ειναι και η μεγαλυτερη δυσκολια γιατι θελει πολυ δουλεια και πολυ υπομονη απο ολους. Να εισαι σταθερος, να επιμενεις, να χεις υπομονη να του λες συνεχεια τα ιδια ξανα και ξανα (ειναι γατονι θα μαθει τα παντα) και να μην υποκυψεις σ' αυτα τα παρακλειτικα ματια οταν θα πρεπει να γινεις και αυστηρος....

χαχαχαχα..
Αυτα τα λιγα....;)
 


Kaipan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
49
0
πετρουπολη
Και μιας και ειμαι στο κρεβατι με ναρθηκα στο ποδι κι εχω πολυυυυ χρονο και κεφι.....
θα πω και το εξης:

Ειναι τα πιτσιρικια μας κι ειναι πολυ μικρα σε ηλικια. Ολη μερα θελει να σου πει "ελα ελα ελα ελα ελα παιξε μαζι μου, παιξε παιξε παιξε παιξε μαζι μου" (κλαψ κλαψ λιγμ λιγμ :cry:)....

Οσο περναμε την φαση κατα την οποια μεγαλωνει και οριμαζει μας φαινεται βουνο ισως.
Οταν ομως θα σκεφταισε πισω σε μερικα χρονια θα τα θυμασε και θα θες να το ξαναζουλας στην αγκαλια σου...

Και αναλογισου τωρα τι τραβανε οι γονεις με τα ανθρωπινα "κουταβακια" που περνανε τα ιδια για πολλαπλασιο χρονο... :p.

Ειμαι σιγουρος πως το ξερεις ηδη αλλα θα στο πω κι εγω:

Συνεχισε την προσπαθεια σου με την αγαπη σου και την υπομονη σου στο maximum.....

Θα σε ανταμειψει.
 




ΝΩΕ

Active Member
2 Απριλίου 2012
41
0
42
Αργοστολι, Κεφαλονια
Παιδιά καλησπέρα!
Αν και της τελευταίες μέρες ο φίλος Νωε δείχνει να είναι πιο ήρεμος και στο σπίτι αλλά και στην βόλτα σήμερα πάλι είχαμε μακελειό!
Την έπεσε σε ένα συνομήλικο dogo argendino και έγινε χαμός!
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι οι κινήσεις του Νώε ως προς τον άλλο σκύλο ήταν επιθετικές με επιθετικό γαύγισμα, γρύλισμα και τάση να τον δαγκώσει!
Σε καμιά περίπτωση δεν έδηξε σημάδια να θέλει να παίξει μαζί του και αυτό με ανησυχεί πολύ!
Ο άλλος μια από τα ίδια αλλά σε πολύ χαμηλότερο βαθμό από τον δικό μου!
Παιδιά τι να κάνω με αυτό το θέμα?
 


arrigo_corso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2012
1.094
273
Άποψη μου είναι να τον βγάζεις όσο μπορείς και με άλλα σκυλιά. Άν έχει επαφές με σκύλους σε πολύ αραιό επίπεδο τότε δεν θα μάθει να παίζει ποτέ. Τώρα που είναι μικρός πρέπει να κοινωνικοποιηθεί, είναι ευκαιρία.
Μάλλον είναι τσαμπουκάς πολύ και θέλει να επιβληθεί.
Μην τα παρατάς θέλει υπομονή.

Εμείς έχουμε κάνε κόρσο και είχαμε σοβαρό πρόβλημα (ξεροκέφαλα πολύ σε μικρή ηλικία) με άλλα σκυλιά. Στην αρχή δάγκωνε λίγο (ευτυχώς πετύχαμε ήσυχα σκυλιά) και σιγά σιγά έμαθε να παίζει και τώρα που είναι 7,5 μηνών μπορώ να πώ είναι τέλειος όσων αφορά αυτό το θέμα.

Καλή υπομονή σου εύχομαι γιατί εμείς είχαμε γονατίσει να παλεύουμε 3 μήνες ώσπου να μάθει.
 


ΝΩΕ

Active Member
2 Απριλίου 2012
41
0
42
Αργοστολι, Κεφαλονια
Το θέμα μου είναι ότι δεν τολμαω να τον αφήσω γιατί σίγουρα θα έχουμε αίματα όπως κάνει! Να φανταστείς ούτε ο ίδιος μου ο αδελφός δεν αφήνει την σκύλα του ένα Λαμπραντόρ 1 χρόνου να τον πλησιάσει γιατί φοβάται μην βρεθεί με κανένα αυτί λιγότερο!
Την πέφτει σε όλα μικρά και μεγάλα!