Ν.4235/2014 _ Δήλωση microchip στον Δήμο




Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.529
6.957
Σε ένα ιδανικό κόσμο δεν θα υπήρχε το ημιδεσποζόμενο του γείτονα που θα γεννοβολούσε αβέρτα, ούτε πλέον ανάγκη για στειρώσεις, αδέσποτα κτλ. Οπότε από αυτή τη βάση είναι ήδη ουτοπική έννοια.

Ιδανικός κόσμος όμως δεν υπάρχει, ούτε στις πιο προηγμένες κοινωνίες. Οπότε ας κοιτάξουμε τι μπορούμε να βελτιώσουμε στα υπάρχοντα με απτούς στόχους.
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
@Estranged
Κοιταξε να δεις, ρεαλιστικα, το να "χρεωνεται" σε πρωτη φαση ο ιδιοκτητης με πληρη στοιχεια ενα ζωο, δεν ειναι κακο. Δεν μιλαω να φορολογειται γι αυτο, απλα να ταυτοποιειται μαζι του σαν φυσικο προσωπο (ΑΔΤ κ ΑΦΜ) κ οχι μονο με ενα ονοματεπωνυμο κ ενα κιν που μπορει να αλλαξει κι ολας!

Μετα με εναν στοιχειωδη ελεγχο απο την αστυνομια πχ οπως ειχε γινει στο Π. Φαληρο με ενα σκανερακι κ κυριως απο τους κτηνιατρους (οι οποιοι δεν ελεγχουν ΠΟΤΕ αν το ζωο εχει τσιπ) οι οποιοι θεωρητικα ειναι υποχρεωμενοι (!! αστειακι) σε συνδιασμο με μερικα προστιμα θα υποχρεωνε τον κοσμο να προβει σε τσιπαρισμα του μεγαλυτερου μερους των ζωων......

Το παραπανω συνδιαζομενο ειναι μια αρχη να ξερουμε σε ποιον ανηκει ο σκυλος κ ποιος ειναι υπολογος να πληρωσει για οποιαδηποτε παραβαση......
 




myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Διαβάζοντας αυτό το ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρον θέμα, μου γεννιούνται 2 σκέψεις: 1) Πόσο θα χρειαστώ μια κάμερα όταν πάω στον οικείο δήμο να δηλώσω τον σκύλο και 2) το τί έχει να γίνει από αδέσποτα όταν και αν αρχίσουν να πέφτουν καμπάνες σε ατσιπάριστα σκυλιά.
 






canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Χωρίς να θέλω να γελοιοποιήσω το θέμα ή ότι άλλο, να θυμίσω πως στην Ελλάδα (και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση) έχει απαγορευθεί η κατανάλωση εδεσμάτων όπως το κεφαλάκι, το κοκορέτσι, το σπληνάντερο, κ.ο.κ. εδώ και αρκετά χρόνια.

Επίσης, έχει απαγορευθεί το κάπνισμα (τρεις φορές νομίζω) με νόμο σε εστιατόρια, καφετέριες, νυχτερινά μαγαζιά, κ.α.

Να θυμίσω πως η πορτοκαλί σήμανση στο φανάρι σημαίνει επιβραδύνω και σταματώ;

Να αναφέρω πως η σήμανση διάβασης πεζού σημαίνει σταματώ αν υπάρχει πεζός στο πεζοδρόμιο;

Ε, αφού ισχύουν και λειτουργούν τα παραπάνω (και αναρίθμητα άλλα), θα ισχύσει και θα λειτουργήσει και η υποχρεωτική σήμανση και οι ποινές... :D
 


Morian

Well-Known Member
9 Μαρτίου 2012
110
103
Ιωαννινα
Δεν με ρώταγες, να στο πω; :D
χαχα δεν γνώριζα πως το γνώριζες... :ROFLMAO:

Χωρίς να θέλω να γελοιοποιήσω το θέμα ή ότι άλλο, να θυμίσω πως στην Ελλάδα (και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση) έχει απαγορευθεί η κατανάλωση εδεσμάτων όπως το κεφαλάκι, το κοκορέτσι, το σπληνάντερο, κ.ο.κ. εδώ και αρκετά χρόνια.
Ειλικρινά πέφτω από τα σύννεφα... Καλύτερα να πεθάνω παρα αυτό! :giggle:
 








kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
37
Λοιπόν, πήγα χθες στο κτηνίατρο για ένα θέμα ψευδοκυησης του Παιδιού και παρεμπιπτόντως τον ρώτησα και για την επιστολή στο Δήμο. Αφού άρχισε να βρίζει (τους ενημέρωσαν απο το Υπουργείο να πάρουν όλους τους ιδιοκτήτες που έχουν καταχωρίσει σκυλιά/γατιά τους να ζητήσουν αφμ κτλ, με αποτέλεσμα να ακούει το βρισίδι της ζωής του) μου είπε ακόμα να μην δηλώσω τίποτα, ούτε την αλλαγή διεύθυνσης μου προτού ξεκαθαριστεί το τοπίο γιατί και στους δήμους δς ξέρουν τι τους γίνεται. Αυτά
 




kosmaki

Well-Known Member
17 Σεπτεμβρίου 2015
367
793
37
Το ίδιο ακριβώς είπαν και σε μένα όταν πήρα να κανονισω τα της στείρωσης...
Απ ότι κατάλαβα κατέστησαν υπεύθυνους τους κτηνιάτρους για την ενημέρωση του καταλόγου και την προσθήκη των αφμ κτλ. Και έχουν δίκιο οι άνθρωποι που λένε απο που και ως που έχουν αυτοί αρμοδιότητα να ειδοποιούν. Ο δικός μου γιατρός πάντως που έχει κι αυτός ένα αδεσποτάκι σκύλο μου είπε για πλάκα πως αν τον φορολογησουν θα τον πάει να κατουρησει στη Βουλή :p:p:p:p:p
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.633
19.858
Κάποια χρόνια μετά και αφού δεν αποφάσιζα να χάσω μια ημέρα αδείας, για να πάω να δηλώσω τα chip, είπα να εκμεταλλευθώ την τεχνολογική έκρηξη που διέπει τον τελευταίο καιρό, τις δημόσιες υπηρεσίες μας και μετά από τηλεφωνική συνεννόηση, έστειλα mail αντί να πάω από κει:

Καλημέρα σας,
το email που στείλατε είναι έγκυρο και με τα στοιχεία που μας στείλατε θα γίνει η καταχώρηση των ζώων στο Δήμο.
Ευχαριστούμε!

Για όποιον ανήκει στον δήμο Αθηναίων και ενδιαφέρεται: [email protected]
 
  • Wow
Reactions: myEnzo and GRDANE




ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Όσοι κατοικούν στον Βύρωνα έχουν την δυνατότητα από τις 7/4/2020 να δηλώσουν τα κατοικίδια τους. Ο Δήμος, έστω με αρκετά χρόνια καθυστέρηση, έκανε το βήμα. Σχετικές πληροφορίες εδώ.

* Εγώ συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί δεν δίνει πρόσβαση το ΥΠΑΤ στους Δήμους και πρέπει να υπάρχουν διπλά μητρώα, ίσως έχω πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.
 




Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.593
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3