Ξήσιμο

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εδώ και μερικές εβδομάδες ο σκύλος μου ξήνεται συνέχεια στην πλάτη, και περισσότερο από το ξήσιμο κάνει εκείνη την κίνηση με τα δόντια. Έψαχνα για ψύλλους, σήκωνα το τρίχωμά του, τσίφος. Χθες, κατά σύμπτωση, είδα κάτι μαύρο στο πόδι του, το πήρα στα δάχτυλά μου (περιέργως δεν κουνήθηκε το μαύρο πραγματάκι καθόλου, νόμιζα εξ αρχής πως ήταν κάτι βρόμικο) και τότε είδα πως ήταν ψύλλος! Πάλι πήρα να ψάχνω για ψύλλους, δεν βρήκα τίποτα πάνω στο σκύλο μου, αλλά παρ' όλα αυτά πήγα και πήρα σπρέι και τον ψέκασα. Ησύχασε μετά λίγο το σκυλί, δεν τρωγόταν ΤΟΣΟ, αλλά το βράδυ άρχισε πάλι να τρώγεται. Τότε παρατήρησα πως το δέρμα του στην κοιλιά ήταν πιο κόκκινο και πως από το πολύ ξήσιμο άρχισε να πέφτει το τρίχωμα σε ένα σημείο.

Πάλι έψαξα για ψύλλους, τίποτα! Εχει κανείς κάποια ιδέα τι θα μπορούσε να είναι, πριν τρέξω ξανά στο κτηνίατρο; Ψύλλοι που δεν τους βλέπω; :confused:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ψώρα??
Δε φαίνεται με γυμνό μάτι... θέλει ξύσμα και μικροσκόπιο σε κτηνίατρο, αλλά και πάλι καμιά φορά δεν τη βρίσκουν...... δεν είναι τίποτα, διορθώνετα εύκολα..... (η μεταδοτική, όχι η κληρονομική που δεν μεταδίδετε μεν, αλλά διορθώνεται πολύ πιο δύσκολα, γιατι έχει να κάνει με το ανοσοποιητικό του σκύλου)

Διάβασα λίγο για το θέμα, γιατι ο δικός μου ήρθε σε επαφή με κάτι κουτάβια ψωριάρικα, και ανυσήχησα λίγο.... του έβαλα προληπτικά αμπουλα stronghold, αλλά απ'οτι είδα, την ίδια βάζουν και για θεραπεία και για πρόληψη. Φυσικά ένας κτηνίατρος θα σου πει με μεγαλύτερη φερεγγυότητα.... :)Αλλά μην περιμένεις να δεις το μικρόβιο με το μάτι. Αν ο σκύλος ξύνετε περαν του συνηθισμένου, πήγαινέ τον να τον δουν.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ θα υποψιαζόμουν αλλεργική δερματίτιδα που οφείλεται στους ψύλλους.
Πήγαινε το σκύλο στον κτηνίατρο διότι έχει δερματικές αλλοιώσεις, αποπαρασιτωσε τον και καθάρισε ΠΟΛΥ καλά το περιβάλλον στο οποίο κινείται.

:)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Rottie,
Δεν ειναι αλλεργια, τον εκανα μπανιο με αντιαλλεργικο σαμπουαν και παλι δαγκωνοταν.
Και οταν λες περιβαλλον στο οποιο κινειται ο σκυλος, το σπιτι ή ολοκληρο το παρκο? :eek:
Με τι να ψεκασω το σπιτι, παρεμπιπτοντως;

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Berna, οι αλλεργίες δεν αντιμετωπίζονται με … αντιαλλεργικά σαμπουάν.
Πήγαινε το σκύλο στον κτηνίατρο διότι ίσως χρειάζεται κορτιζόνη. Αυτός θα σου πει πολύ περισσότερα πράγματα σχετικά με την αλλεργική δερματίτιδα που οφείλεται στους ψύλλους και τον βιολογικό κύκλο του εντόμου.

Ξεκίνα τον καθαρισμο απεντομονωντας το σκυλόσπιτο του και συνέχισε με το κρεβάτι του, τις κουβέρτες, τα μαξιλάρια του, τυχόν χαλια που έχεις στο σπίτι, έπιπλα κτλ. Για τους εξωτερικους χωρους υπαρχουν άλλα σκευασματα.
Σκοπός είναι να εξοντωθούν όχι μόνο οι ψύλλοι, αλλά και τα αβγά και οι προνύμφες τους.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το ιδιο προβλημα εχει και η Ηρα εδώ και λιγες μερες και σκεφτομουν να το κανω θεμα και φυσικα να την παω στην κτηνιατρο.
Δεν το θεωρησα σημαντικο και δεν πηγα ακομα γιατι δεν βρηκα πανω της το παραμικρο.

Το θεμα είναι ότι κυλιεται πολλες ωρες στο χωμα και στα χορτα (στον κηπο του γραφειου ή στο κτημα) και εχουμε επαφη με αδεσποτα, τα οποια όπως εχω ξαναπει είναι τα μονα σκυλια που ανεχεται να υπαρχουν.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παιδιά, οι ψύλλοι φαίνονται, η ψώρα όχι! Ειδικά η μεταδοτική είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευτεί, ακόμα και στο μικροσκόπιο του κτηνιάτρου.

Πάντως η θεραπεία της μεταδοτικής ψώρας περιλαμβάνει ενέσεις ιβερμεκτίνης, ή μιλμπεμυκίνη (interceptor ή milbemax), σελαμεκτίνη (stronghold), ή και φιπρονίλη (frontline).

Προσωπικά σκοπεύω να γυρίσω σε milbemax ουτως ή άλλως για αποπαρασίτωση που καλύπτει και το σκουλίκι της καρδιάς και απ'οτι φαίνεται δουλευει και προληπτικά και για ψωρα/ψύλλους.

Εν τω μεταξύ, έχω βάλει προληπτικά stronghold για παν ενδεχόμενο.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Δε νομιζω να εχει ψωρα ο δικος μου... Μολις τωρα βρηκα 2 ψυλλους παλι! Χθες τον ψεκασα!! :(
Εννοια σου δεν τους βλεπεις και τοσο ευκολα γιατι ειναι μικρα μαυρακια που γρηγορα εξαφανιζονται κατω απο το τριχωμα... Αρη, δες μηπως εχει ψυλλους και η δικια σου...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν ειναι μικρα μαυρακια, σιγα να μην τα δω μεσα στο πυκνο και μαυρο τριχωμα της Ηρας. Θα κανουν την τελεια απόκρυψη.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ακόμα πιο τέλεια απόκρυψη κάνουν οι προνύμφες και τα αβγά των ψύλλων. ;)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ρε παιδια, ξερω πως υπηρχε καπου θεμα για ψυλλους αλλα τωρα δεν μπορω να το βρω...
Αν εχει καποιος εμπειριες γιατι δυστυχως οι δικες μου ειναι ελαχιστες και παλιες :(
Πηρα σαμπουαν για τους ψυλλους και τον εκανα μπανιο, του πηρα και καινουριο περιλαιμιο. Μετα απο λιγη ωρα δεν αργησε να εμφανιστει ακομα ενας ψυλλος. Χθες τον ψεκασα με σπρέι δηλαδη, σημερα μπανιο με σαμπουαν. Ψυλλοι ακομα εν ζωη.
Ποσες μερες κραταει το πανηγυρι; :confused:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εγώ θα υποψιαζόμουν αλλεργική δερματίτιδα που οφείλεται στους ψύλλους.
Κρατάει μέχρι να πεθάνουν και όλοι οι ψύλλοι στο περιβάλλον που κινείται - καθώς και πολλά ψεκάσματα και μπάνια.

Υπάρχει κάποιος λόγος που δοκιμάζεις προιόντα και δή φαρμακευτικά πάνω στον σκύλο χωρίς να ξέρεις τί έχει ?

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Από το ξήσιμο και το δάγκωμα είναι.

ΥΓ. Μη νομίζεις οτι τα φάρμακα τα παίρνω από το σουπερ-μάρκετ. Από το φαρμακείο τα παίρνω και ακούω και τις συμβουλές του φαρμακοποιού.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.331
Μέλη
20.102
Νεότερο μέλος
stavria87