Ξαφνικά κουτσαίνει !!!!!

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Απο χθες και σημερα χειροτερα ο μικρος μου κουτσαιναι στο μπροστινο του ποδι και οταν καθετε στα πισω ποδια αυτο το εχει σηκωμενο!!! ειναι και κακοκεφος.. τον ψαξαμε δεν εχει πατησει τιποτα...ειναι 5 μηνων γερμανικος ποιμενικος εχετε καμια ιδεα τι του συμβαινει εχουμε τρελαθει..αυριο πρωι εχουμε ραντεβου με τον γιατρο...help..

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Κτηνίατρο επειγόντως ... Πολύ λυπάμαι ! :( Μήπως χτύπησε κάπου ή τον πατήσατε κατά λάθος ;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Στο γιατρό να κοιτάξει το πόδι και ίσως θέλει ακτηνογραφίες, μπορούν να είναι πολλά πράγματα οπότε μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να σου πει..

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Κτηνίατρο επειγόντως ... Πολύ λυπάμαι ! :( Μήπως χτύπησε κάπου ή τον πατήσατε κατά λάθος ;
Δέν ξέρουμε αν χτύπησε όσο ήταν μονος του ..εμαίς πάντως δεν τον πατήσαμε τώρα τον έχουμε περιορισμένο με προτροπή του γιατρού μεχρι αύριο..

tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Στο γιατρό να κοιτάξει το πόδι και ίσως θέλει ακτηνογραφίες, μπορούν να είναι πολλά πράγματα οπότε μόνο ο κτηνίατρος μπορεί να σου πει..
τον ρώτησα για ακτινογραφίες μου είπε πρώτα θα τον κοιτάξει μήπως είναι κάτι νευρολογικό και του δώσουμε αντιφλεγμονωδες και βλαίπουμε..

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ωραία, ευτυχώς που μιλήσατε με τον γιατρό και σας έδωσε οδηγίες. Γράψε μας νέα του αύριο μετά τον κτηνίατρο. Εύχομαι να πάνε όλα καλά !

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Please αδελφέ tolpap και να μη στο συστήσει ο γιατρός πρότεινε του εσύ να κάνετε ακτινογραφίες αγκώνα στο ποδαράκι του να είσαι και σίγουρος και εσύ....Δύσκολο έως απίθανο σε τόσο μικρή ηλικία η δυσπλασία αγκώνα αλλα δε χάνεις τίποτα εκτός από 50 ευρώ!! Θα βρείς την ησυχία σου τουλάχιστον γιατί αυτό είναι το χειρότερο των χειρότερων σεναρίων που μπορεί να συμβαίνει!!!!

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Please αδελφέ tolpap και να μη στο συστήσει ο γιατρός πρότεινε του εσύ να κάνετε ακτινογραφίες αγκώνα στο ποδαράκι του να είσαι και σίγουρος και εσύ....Δύσκολο έως απίθανο σε τόσο μικρή ηλικία η δυσπλασία αγκώνα αλλα δε χάνεις τίποτα εκτός από 50 ευρώ!! Θα βρείς την ησυχία σου τουλάχιστον γιατί αυτό είναι το χειρότερο των χειρότερων σεναρίων που μπορεί να συμβαίνει!!!!
ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΕΙΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!! Δεν συμβαίνει ΑΝ τύχει και συμβαίνει σε μια τέτοια περίπτωση!! Γενικά μίλαγα όχι σε σένα!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Σε 5 μηνών κουτάβι, θα κάνει νάρκωση για να κάνει ακτινογραφία για δυσπλασία [που και να έχει δεν θα την δείξει], επειδή ξαφνικά κουτσαίνει το πόδι του, που μπορεί να μην έχει και τίποτα; :confused:

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ αγαπητή mareco!! Απλά όπως σίγουρα θα διάβασες λέω, να το κάνει να το φύγει ο καημός για το χειρότερο σενάριο σε περίπτωση που μπορεί μία στο εκατομύριο να συμβαίνει!!! Είμαι και εγώ σίγουρος ότι δεν τρέχει κάτι αλλα η συγκεκριμέμη φυλή Βογγάει απο δυσπλασίες πάσης φύσεως και να έχει κάτι το κουτάβι απίθανο η πλάκα τώρα να το δείξει εγώ θα έκανα αν είχα τέτοιο σύμπτωμα!!! Τεσπα καθάρα τη γνώμη μου λέω ότι θέλει κάνει ο καθένας στο δικό του κουτάβι απλά προτειμάω να έχω πλήρη επίγνωση γι αυτό! :D :)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Σε 5 μηνών κουτάβι, θα κάνει νάρκωση για να κάνει ακτινογραφία για δυσπλασία [που και να έχει δεν θα την δείξει], επειδή ξαφνικά κουτσαίνει το πόδι του, που μπορεί να μην έχει και τίποτα; :confused:
η ακτινογραφια μπορει να δειξει και πιθανο σπασιμο, ή οστεομυελιτιδα, αν ο κτηνιατρος κρινει πως χρειαζεται ακτινογραφια βεβαιως και να την κανει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
η ακτινογραφια μπορει να δειξει και πιθανο σπασιμο, ή οστεομυελιτιδα, αν ο κτηνιατρος κρινει πως χρειαζεται ακτινογραφια βεβαιως και να την κανει.
Εννοείται Berna. H συζήτηση είναι για προληπτική ακτινογραφία για δυσπλασία σε κουτάβι. Οχι για τα άλλα ενδεχόμενα που ασφαλώς θα κρίνει ο γιατρός. Το σπάσιμο βέβαια θα φαινόταν. Δεν θα το συζητούσαμε.

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Εννοείται Berna. H συζήτηση είναι για προληπτική ακτινογραφία για δυσπλασία σε κουτάβι. Οχι για τα άλλα ενδεχόμενα που ασφαλώς θα κρίνει ο γιατρός. Το σπάσιμο βέβαια θα φαινόταν. Δεν θα το συζητούσαμε.
Σωστα Mareco...Γι αυτό πρότεινα και εγώ την ακτινοφραφία να του φύγει ο φόβος του παιδιού για τώρα!!! Μετά κάνει τις επαναληπτικές του αγκώνες και αλλά και ισχύα 12-15 μηνών και είναι πιο έτοιμος και σίγουρος μετά!!!! Είναι η φυλή που με φοβίζει ρε γαμώτο γιατί έχει τρελή προδιάθεση δυστυχώς..Αν έλεγε κάποιος πχ ότι έχω dogo ή pit δε ξέρω αν θα του πρότεινα καν μια προληπτικη ακτινογραφία...Αντίθετα αν κάποιος μου έλεγε ότι έχει dob, rott, γπ θα του το πρότεινα λόγω της συχνότητας εμφάνισης του φαινομένου λόγω φυλής!! :)...Προσωπικά εύχομαι τα καλύτερα στο κουταβάκι !! :D :D

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
kimona λυπάμαι αλλά δυσκολεύομαι να συμφωνήσω με το σκεπτικό σου.
Επίσης, για να μην τον τρελλάνουμε τον άνθρωπο...η οστεομυελίτιδα εμφανίζεται ύστερα από ορθοπεδική επέμβαση, διατιτραίνοντα τραύματα, χρόνια οδοντοπάθεια, τραυματισμό των δακτύλων και του πέλματος ή ως συνέπεια κάποιων μυκητιάσεων που εισέρχονται στον οργανισμό από την αναπνευστική οδό και μεταφέρονται με την κυκλοφορία του αίματος, στα οστά. Τα συμπτώματα είναι, χωλότητα, ανορεξία, κατάπτωση, πυρετός, μυική ατροφία και πόνος κατά την ψηλάφηση.
Δεν μου φαίνεται, κάτι απ' όλα αυτά, εκτός της χωλότητας, να ταιριάζει στην περίπτωση...

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Επίσης, για να μην τον τρελλάνουμε τον άνθρωπο...η οστεομυελίτιδα εμφανίζεται ύστερα από ορθοπεδική επέμβαση, διατιτραίνοντα τραύματα, χρόνια οδοντοπάθεια, τραυματισμό των δακτύλων και του πέλματος ή ως συνέπεια κάποιων μυκητιάσεων που εισέρχονται στον οργανισμό από την αναπνευστική οδό και μεταφέρονται με την κυκλοφορία του αίματος, στα οστά. Τα συμπτώματα είναι, χωλότητα, ανορεξία, κατάπτωση, πυρετός, μυική ατροφία και πόνος κατά την ψηλάφηση.
Δεν μου φαίνεται, κάτι απ' όλα αυτά, εκτός της χωλότητας, να ταιριάζει στην περίπτωση...
Οκ συνεπως του προτείνεις να τσιγκουνευτεί τα 50 ευρώ και να μείνει σε μια Χ ψιλάφηση ή εκτίμηση μόνο με το μάτι??? :)!!! Γιατί διαφωνόντας μαζί μου δεν υπάρχει άλλη καλύτερη μέθοδος εκτίμησης απ την ακτινογραφία!! :)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το πιθανοτερο ειναι πως δεν εχει τιποτα σοβαρο. Στην ηλικια αυτη που ειναι μεσα στην τρελα και το μυοσκελετικο τους συστημα δεν εχει ακομα δεσει μπορει να τραυματιστουν ελφρα απο καποια κινηση η καποιο σαλτο που εκαναν και δεν ειδαμε. Τις περισσοτερες φορες μια αγωγη με αντιφλεγμονωδη ειναι αρκετη.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το κουτάβι μιας φίλης μου 8 μηνών ήταν όταν έγινε διάγνωση οστεομυελίτιδας. Τα συμπτώματα ήταν, κούτσενε στο μπροστινό πόδι. Οπότε, μην το αποκλείεις.