Ξαφνική παράλυση στα πίσω πόδια

andreas11390

Member
15 Ιουνίου 2012
5
0
καλησπερα,μπαινω πρωτη φορα στο forum σας και δυστηχως οχι για καποιο ευχαριστο γεγονος...ο σκυλος μου ειναι 12.5 χρονων....ειναι μεσαιου μεγεθους γυρω στα 25κιλα,κοπριτης..ηταν κουταβακι αδεσποτο και το πηρα να το μεγαλωσω...τον τελευταιο χρονο ειχε καρκινομα στο πισω ποδι πανω στο δερμα... παρολλα αυτα ηταν παντα πολυ ζωηρος για την ηλικια του...λογο οικονομικων προβληματων δεν το αφαιρεσαμε αμεσως... καναμε την εγχειρηση πριν 3βδομαδες... ευτυχως ο γιατρος ειπε οτι ηταν επιφανειακο μονο και αφαιρεθηκε το "κακο" δερμα... μετα απο 2 βδομαδες αφαιρεθηκαν κ τα ραμματα...μεχρι τοτε ολα ηταν καλα...οσπου μετα απο 4 μερες και ενω τον πηγαινα βολτα επεσε κατω...δεν μπορουσε να σταθει στα πισω ποδια...με το ζορι σηκωνοταν κ ξαναεπεφτε... τον πηγαμε στον γιατρο κ μας ειπε πως εχει πυρετο κ ισως απο αδυναμια να μην μπορει να σηκωθει...μας εδωσε κορτιζονη και αντιβιωση κ να τον ενημερωσουμε...απο τοτε..5μερες μετα ο σκυλος εχει ξαπλωσει κ δεν σηκωνεται με τπτ...προσπαθει να σηκωθει αλλα δεν μπορει...τα πισω ποδια εχουν παραλυσει τελειως...το μονο που μπορει να κουνησει ειναι τα μπροστινα ποδια κ τον λαιμο του.... ετσι ξαφνικα ο σκυλος π γαβγιζε και ετρεχε ειναι πεσμενος κατω με ενα βλεμα απελπισμενο....εχω στεναχωρηθει πολυ...πως εγινε αυτο ετσι ξαφνικα...?? 5 μερες αντιβιωση κ κορτιζονη κ κανενα σιμαδι βελτιωσης......

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ακτινογραφίες βγάλατε;
δεν ξέρω αλλά η δυσπλασία παίζει σαν σενάριο; είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλο όταν ακούω για προβλήματα στα πίσω πόδια.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
μετα απο 12μισι χρόνια το να εμφανιστεί ετσι ξαφνικά και με γρήγορη εξέλιξη σε...5 μέρες , το καθιστά αδύνατο ... δεν στέκει λογικά δηλαδή...

christostr

Well-Known Member
7 Απριλίου 2011
409
1
Ακτινογραφίες βγάλατε;
δεν ξέρω αλλά η δυσπλασία παίζει σαν σενάριο; είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλο όταν ακούω για προβλήματα στα πίσω πόδια.
Ξαφνικά 12.5 ετών;

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εγω θα σου ελεγα να πας σε αλλο γιατρο. Δε μπορει ενας σκυλος να μη κουνα τα πισω ποδια απο... Πυρετο. Παρε μια 2η γνωμη και καντε εξετασεις αιματολογικες κ ακτινα

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
απο την ημερα που πηγε και τους εδωσε την αντιβίωση -οταν και ψιλοπατουσε- δεν ξαναπήγε στον γιατρό .... Θα ξαναπήγαινα εγω , και αν δεν τοτε αλλού .

Σε ποια περιοχή μένεις ? Αθήνα ?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Δεν φαίνεται τυχαίο με την επέμβαση και με την ασθένεια που έχει. Μέσα σε 5 ημέρες έπρεπε να είχε σηκωθεί με τις κορτιζόνες λογικά, μπορείτε να πάρετε και την γνώμη κάποιου άλλου που να ξέρετε ότι είναι καλός ;

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Η δυσπλασία δεν νομίζω ότι έχει κάποια σχέση με αυτό. Ο σκύλος πρέπει να βγάλει ακτινογραφίες και σε έναν άλλο γιατρό. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ο κτηνίατρος σου δεν ενδιαφέρθηκε να δει τι πραγματικά τρέχει με το σκυλί και σου έιπε κατά τη δικιά μου γνώμη ΜΠΟΥΡΔΕΣ...Σε ένα σκυλί που ο ίδιος εγχείρησε. Η παράλυση στα πίσω πόδια συνήθως έχει να κάνει με τη σπονδυλική στήλη , δεν είμαι γιατρός αλλά πραγματικά έπρεπε να ενδιαφερθεί περισσότερο. :(:(

andreas11390

Member
15 Ιουνίου 2012
5
0
ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον σας... και γω πιστευω πως κατι παιζει με την σπονδυλικη του στηλη... ο καιμενος βαζει κοντρα με τα ποδια του να σηκωθει αλλα η πλατη του κ τα πισω του ποδια ειναι σαν να μην υπακουνε...και πεφτει κατω...κ εχει αυτο το βλεμα που σε τσακιζει... :-( σημερα δεν ετρωγε καθολου...μονο γαλα ηπιε που του δωσαμε... σε οσους εχω μιλησει μ ειπαν πως καλυτερα να του κανω ευθανασια...δεν ειναι ζωη αυτη π εχει κ θα εχει οσο περναει ο καιρος...αλλα δεν μπορω... πιστευετε πως υπαρχει καποια λυση??? υπαρχει αυτο σαν ασθενια κ να θεραπευεται?? το μονο που μου μενει ειναι να ρωτησω κ καποιον αλλο γιατρο ...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.140
4.852
Αφου δεν ξερεις απο τι προερχεται η παραλυση, κανεις δε μπορει να σου πει αν υπαρχει λυση.
Πηγαινε να παρεις και μια δευτερη γνωμη και μετα πραττεις αναλογως.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον σας... και γω πιστευω πως κατι παιζει με την σπονδυλικη του στηλη... ο καιμενος βαζει κοντρα με τα ποδια του να σηκωθει αλλα η πλατη του κ τα πισω του ποδια ειναι σαν να μην υπακουνε...και πεφτει κατω...κ εχει αυτο το βλεμα που σε τσακιζει... :-( σημερα δεν ετρωγε καθολου...μονο γαλα ηπιε που του δωσαμε... σε οσους εχω μιλησει μ ειπαν πως καλυτερα να του κανω ευθανασια...δεν ειναι ζωη αυτη π εχει κ θα εχει οσο περναει ο καιρος...αλλα δεν μπορω... πιστευετε πως υπαρχει καποια λυση??? υπαρχει αυτο σαν ασθενια κ να θεραπευεται?? το μονο που μου μενει ειναι να ρωτησω κ καποιον αλλο γιατρο ...
Με τη μια ευθανασια?!

νασια

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2012
616
11
Αντρέα αυτα τά συμπτώματα είχε η δικιά μου σε ηλικία 13 καί ήταν ισχαιμικο επισοδειο ,ωστόσο συνήλθε με την κορτιζονη σε δύο μέρες (καί έζησε άλλο ενάμιση χρόνο). Εξετάσεις για καλαζαρ έχετε κάνει?
Πάρε οπωσδήποτε δεύτερη γνώμη καί εύχομαι όλα νά πάνε καλα.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk 2

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26

Παρε δευτερη γνωμη οπωσδηποτε και μη το καθυστερεις γιατι καθε μερα μετραει

marialou92

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
67
45
Και εμένα το σκυλί μου είχε βγάλει καρκίνωμα-όγκο ,στο μπροσινό όμως πόδι, η κτηνίατρος το αφαίρεσε αλλά μας είχε πει ότι υπάρχει περίπτωση να κόψει κάποιους τένοντες(νομίζω) κ έτσι το πόδι να μην είναι πλέον λειτουργικό.Η εγχείρηση δεν είχε επιπλοκές παρόλα αυτά ο όγκος ξαναβγήκε μετά από δυο μήνες. Στη δικιά σου περίπτωση για να υπάρχει παράλυση και στα δύο πόδια δεν νομίζω πως φταίει η εγχείρηση εκτός και αν ο όγκος είχε προλάβει να κάνει μεταστάσεις αφού αργήσατε να τον βγάλετε. Πάρε σίγουρα δεύτερη γνώμη!

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Το σιχ τζου των γειτόνων μου παρέλυσε ξαφνικά πρίν από 5 μήνες...Δεν ξέρω ακριβώς τη διάγνωση αλλά της κάνανε μια φαρμακευτική αγωγή, νομίζω και ενέσεις ...και το ξεπέρασε. Τους πήρε αρκετό καιρό αλλά τώρα η μικρή περπαταέι κανονικά. Την είχαν πάει στον Βλαχόπουλο πάντως. Αν είσαι Αθήνα κάντου μια επίσκεψη...

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ξαφνικά 12.5 ετών;
μετα απο 12μισι χρόνια το να εμφανιστεί ετσι ξαφνικά και με γρήγορη εξέλιξη σε...5 μέρες , το καθιστά αδύνατο ... δεν στέκει λογικά δηλαδή...
δεν ξέρω παιδιά, το είπα οτι δεν εχω ιδέα απο δυσπλασία, όσο γι'αυτο με τα 12 χρόνια υποθέτω πως θα έπρεπε να το είχα σκεφτεί μονη μου νωρίτερα :Ρ

andreas11390

Member
15 Ιουνίου 2012
5
0
χθες πηρα και δευτερη γνωμη.... η απαντηση του γιατρου ηταν οτι δυστηχως δεν γινεται τπτ... τα πισω ποδια του εχουν ηδη ατροφησει... το προβλημα προερχεται απ την σπονδυλικη στηλη... λογο της μεγαλης ηλικιας του κ λογο οτι εβαζε πιο πολυ δυναμη στο ενα πισω ποδι απ οτι στο αλλο επαθε οτι επαθε... οπως γερναει ο ανθρωπος κ μειωνονται τα κενα στην σπονδυλικα στηλη και γινεται ευαισθητος ,ετσι εγινε κ εδω..οπως χαρακτηρισε κ ο γιατρος..τα χειροτερα γεραματα... σημερα δεν πινει ουτε νερο...τα ματια του εχουν κοκκινισει κ αναπνευει δυσκολα.... μεχρι εδω ηταν... :-(

andreas11390

Member
15 Ιουνίου 2012
5
0
απο χθες το απογευμα μεχρι σημερα η κατασταση του εχει επιδινοθει παρα πολυ...λες και καταλαβε τον γιατρο τι μας ειπε κ τα παρατησε κ αυτος... αν δεν φυγει μεχρι αυριο το πρωι... δυστυχως θα το κανουμε εμεις... :-( ηταν σκυλακος που ηταν φιλος με τις γατες που ειχαμε... σιγουρα εκει ψηλα θα τις ξαναβρει κ θα χει παρεα...