Ξαφνικό πρόβλημα με θεμα τουαλέτας!


thanos_megara

Active Member
28 Μαϊου 2012
32
0
Μέγαρα
Καλησπέρα παιδιά και μπράβο για τη καλή δουλεία στο forum! Λοιπόν,έχω 1 akita 4 μήνων κοντά,έξυπνος και πανέμορφος! Το μέρος του σπιτιού μου οπου ζεί το κουτάβι είναι σε μια μεγάλη αυλή όπου έχει πλάκα καρίστου και 3 μεγάλα παρτέρια με χώμα οπού έχουν 3 πορτοκαλιές. Το κουτάβι απο τη στιγμή που ήρθε στο σπίτι μου,πιστευώ πως εξοικιώθηκε αμέσως,έκανε την ανάγκη του "τσίσα και κακά" μόνο στο χώμα και εγω για να τον ενθαρίνω ακόμα περισσότερο του έβαλα άμμο θαλάσσης ώστε να είναι ποιο εύκολα στο μάζεμα. Ξαφνικά εχτές όμως λόγο βροχής η άμμος βράχικε και τώρα ούτε που θέλει να πατίσει στην άμμο και κάνει τις ανάγκες του όπου βρεί ακόμα και μέσα στο σπίτι που μπαίνει συχνά πυκνά με αποτέλεσμα να αρχίζω να τον μαλώνω....κατι που δεν θέλω καθόλου...! Σας παρακαλώ πολύ,πείτε μου κάποιες συμβουλές-λύσεις μην και αρχίσει και του γίνει συνήθεια. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.:)
 


maxinikol

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
1.091
87
βαλε αμμο καπου που να μη βρεχεται .αν δεν εχεις σκεπη βαλε μια ομπρελα θαλασσης. καλη ειναι και η αμμος για γατα που αποροφα την υγρασια και θα τη νιωθει πιο στεγνη γενικα αλλα εχει κοστος.
 


feniadimi

Well-Known Member
3 Απριλίου 2012
105
1
Θεσσαλονικη
Η αληθεια ειναι οτι κ εγω ειχα δυσκολευτει με το θεμα της τουαλετας στην αρχη!Ποσο καιρο εχεις τον μικρο??Η λογικη μου κ οσα εχω διαβασει μου λενε οτι οταν αλλαζει την συνηθεια του κατι συμβαινει!Ισως το σκυλακι σου να μην μπορει την αισθηση της βρεγμενης αμμου υποθετω!Εμενα η δικια μου παντως οταν χρησιμοποιουσα πανα αν πηγαινε για τσισα 2 φορες στην πανα κ δεν την αλλαζα δεν ξανα πηγαινε αλλα πηγαινε οπου βρει.Τωρα χρησιμοποιουμε κ εμεις αμμο για γατες στο μπαλκονι κ δεν εχουμε πλεον προβληματα.Το μονο που μπορω να σου προτεινω ειναι να παρακολουθεις τον μικρο σου ποτε παει τουαλετα οταν αρχισει να μυριζει εντονα η να κανει κυκλους γυρω γυρω οδηγησε τον στο μερος που θελεις να πηγαινει περιμενε 10 λεπτα αν δεν γινει κατι ξαναβαλε τον μικρο μεσα,αν τα κανει αντιμοιβε τον (λιχουδιες,παιχνιδι,χαδια) κ δειξε του ποσο ευχαριστημενος εισαι απο εκεινον.Τις πρωτες μερες θα πρεπει να εχεις συνεχως τον νου σου αλλα το αποτελεσμα θα σε δικαιωσει εμενα τουλαχιστον με δικαιωσε
 


thanos_megara

Active Member
28 Μαϊου 2012
32
0
Μέγαρα
Τον μικρό τον έχω περίπου 3 εβδομάδες! Δυστυχώς η άμμος είναι ποιό χαμηλά με σχέση με το πάτωμα οπότε θέλοντας και μη το νερό θα πέφτει μέσα! Οπότε,αμα λογικά δεν του αρέσει που είναι βρεγμένα λέω να δοκιμάσω χαλικάκι,ίσως τον ξεγελάσω...1 Πάω να δοκιμάσω και θα σας πώ σύντομα! Ευχαριστώ για τις συμβουλές!