Ξαφνικό πρόβλημα τουαλέτας (ουρολοιμωξη)!

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Οκ,γραφω εδω για να μην ανοίγω καινουριο θεμα κ επειδη ευχομαι κ προσεύχομαι να μιλαμε για ουρολοιμωξη.

Απο χθες την παρατηρουσα κ κατεβαζε τον κωλο για τσισα περισσοτερες φορες,δλδ εκει που τα κανε 2,ξαφνικα τα κανε 4-5,ωστοσο δεν εβγαζε κατι,κ προς το τελος μπορω να πω οτι σχεδον ζοριζοταν επίτηδες να βγαλει ενω δεν ειχε...ειπα εντάξει κατι θα περασε κ μαρκαρει η μοσχαρα.
Σημερα βγηκε το πρωι,μου λεει το έτερον ημισυ τα κανε 9 φορες,αδυνατουσα να το πιστεψω,ωσπου ξαφνικα κανα 20λεπτο αφου ειχαν μπει μεσα παρατηρησα στο αιδοιο της κατι υγρο,μετα απο 20 λεπτα αποκλειεται να ηταν τσισα,με χαρτοπετσετα την καθαρισα,ηταν υδαρες διαυγες,το ετερον ημισυ μιλησε για αιμα,εγω επιφυλάσσομαι.
Παιρνω τφ τον κτηνιατρο,μου ειπε παρακολουθα την,μην τρελαινεσαι,κ ελα την Δευτερα να κανουμε εξετασεις κλπ.
Μετα απο αυτο την εβγαλα παλι εξω,κυριως να δω εαν ειναι ευδιαθετη,ηταν...επαιξε,κυνήγησε αλλά παλι τον κωλο τον κατεβαζε συνεχεια κατω,τις πρώτες 3-4 φορες εβγαλε σταγονες,μετα τιποτα,μετρησα κοντα 12 φορες να κατεβαζει τον κωλο,σε διαστημα λιγων λεπτών.
Δεν εχει πυρετο,τρωει κανονικα,πινει νορμαλ,ζηταει να παίξει κλπ,ληθαργικη ειναι απο τοτε που γεννηθηκε οποτε δε μου λεει κατι,την ψηλαφισα δε φαινεται να ποναει ή ναχει καποιου ειδους δυσφορια (αλλα αντε βγαλε ακρη)...
Πως γινεται απτην μια μερα στην αλλη αυτη η δραματικη αλλαγη?
Τον κτηνιατρο χαλαρο τον ακουσα...
Να θυμισω οτι τον Νοεμβρη θα γινει 5,δεν ειναι στειρωμενη,τελευταιες εξετασεις ειχε κανει το καλοκαιρι (δε θυμαμαι μηνα)

Καμια ιδεα?

bat-iris

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2015
591
622
Οίστρος δεν παίζει ε; Αν ανησυχείς πήγαινε μια βόλτα σήμερα, είναι και Κυριακή αύριο...

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Oιστρος θα ελεγα και εγω , ποτε περασε τελευταια φορα οιστρο? αν ειναι να ερθει σε κανα μηνα μπορει να της ηρθε νωριτερα , εμενα στον οιστρο της αυτα ακριβως κανει και εχει μια ελαφρια ακρατεια (πχ στον οιστρο κατουρηθηκε μια φορα) , απο δευτερα βλεπεις δεν νομιζω οτι ειναι για πανικο αφου η σκυλα κατα τα υπολοιπα ειναι φυσιολογικη , αλλα αν αλλαξει κατι στην ορεξη της νομιζω πρεπει να τρεξεις

• Like
Reactions: mareco

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Οχι βρε παιδια...τι οιστρος?η Ηρα ειναι ρολόι στον κύκλο της,εγω ειμαι ρολόι στο να καταγραφω ημ/νιες...τεσπα πριν 2 μηνες ειχε,τωρα ισα ισα πουναι κ στα τελευταια της ψευδοκυησης.

Να μη τα πολυλογω...επειδη ειμαι κ χεστης περιωπης,επειδη πηγε να ξαπλωσει το κορμάκι της στο κρεββατακι της κ εβγαλε ενα παραπονεμένο "μμμ" σα να πόνεσε κ μενα ματωσε η καρδια μου,κ επειδη ο δικος μου κτηνιατρος ειναι κλειστα,την τσακωσα οπως ηταν κ κατεβηκα στον πολιτισμο.
Ακομη κ σταμαξι δε βολευοταν!
Της καναν υπερηχογράφημα,τιποτα,(αρχικα με το ματι την περασαν για γκαστρωμενη,μετα συνειδητοποιησαν οτι απλα ειναι χοντρη),της καναν μετα
ακτινογραφια,εε βουαλα,3 πετρες εχει η μανταμ!
Το καλο ειναι οτι ειπαν οτι ειναι πολυ μικρες (εγω ετσι οπως τις ειδα μου φανηκαν ταιραστιες...κατι θα ξέρουν παραπανω...)
Οποτε 8 χαπια την μερα,γκουκλαρω τωρα να βρω ξηρα urinary (σε καμια purina με βλέπω να καταληγω) βραζω στην κουζινα κοτοπουλιδι να φαει η κιουρια με πατάτες κ κολοκυθάκια κ κανω τον σταυρο μου να τις κατουρησει μεσα σε ενα μηνα διορια που εχουμε μεχρι να ξαναπαει για επανεξεταση.
Αμα στον μηνα πανω δεν εχει καθαρισει μονη της παμε χειρουργειο (κ αφου θα γινει που θα γινει,ας παει κ το παλιαμπελο,θα στειρωθει κιολας,να τελειώνουμε)
Αυτα...με τις υγειες μας!

Καθε συμβουλη,πρόταση,οποιος εχει εμπειρια απαυτα, καλοδεχουμενα and much needed!

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
και η hills εχει urinary τροφη. ευχομαι να πανε ολα καλα.
Hills θα πρότεινα και εγώ. Έχει πολύ καλές κτηνιατρικές τροφές. Εγώ παίρνω για τη Μάσκα (γάτα) μια KD για την προστασία των νεφρών.

• Like
Reactions: Μαρια&Ηρα

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Σας ευχαριστω ολους για τις ευχες!

Ευτυχώς το αποφάσισες για στείρωση. Σε θορύβησε η ψευδοκύηση φαντάζομαι.
Την στειρωση την γυροφερνω εδω κ 1,5 2 χρονια,δυστυχως οι ψευδοκυησεις ειναι απανωτες,οι ορμόνες της την μετέτρεπαν σε αλλο σκυλι κ κατεβαζε τοσο γαλα (οτι κ αν εκανα,ακομη κ με αγωγη) που θα μπορουσα να πουλαω κιολας (πως ειναι το γαλα γαϊδούρας?ενα τετοιο πραμα)...το ετερον ημισυ δε πειθοταν με τιποτα...σημερα που τα χρειαστηκε το πηρε αποφαση κ συνειδητοποιησε οτι αμα φτασουμε στο χειρουργειο δεν υπάρχει λογικη να μην στειρωθει.
Φοβηθηκα πολυ για πυομητρα,το παραδέχομαι (παρολο που καναμε συχνα πυκνα υπερηχογραφήματα κλπ,οργανισμος ειναι αυτος...)

Ξερω ότι βοηθάει το πολύ νερό, αλλά εμφιαλωμένο ε
Αμα σου πω οτι μαλλον αυτο το κωλονερο μου την εκανε?αποτι συζητησαμε δλδ στο κτηνιατρειο,εκει καταληξαμε.
Εχουμε σοβαροτατο θεμα με τα αλατα,το φιλτραρα μεν,δεν ήταν αρκετο (προφανώς) δε...
Απο δω κ περα μονο εμφιαλωμένο,ναι!

και η hills εχει urinary τροφη. ευχομαι να πανε ολα καλα.
Το ξερω,hills,royal κ purina μας είπαν...
Τωρα προσπαθω να ξεσκαρταρω,μιας κ μας βλεπω εφορου ζωής...
Απλα η πουρινα φαινεται ναναι πιο ευγευστη απο διάφορα που διαβάζω...εχω να σκέφτομαι κ αυτο,μιας κ η μοσχάρα ειναι κ κακομαθημενη

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Τί ph εχουν τα ουρα της; Αν ειναι πολυ αλκαλικα ή οξινα (κανονικο ειναι 6.5) μπορει να επηρέασε αυτο. Αν ειναι αλκαλικα και εχει κρυσταλους στρουβιτη βοηθάει το οργανικο, αφιλτράριστο μυλοξυδο σε εμφιαλωμένο νερο.

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Επανέρχομαι
Ημαστε στον μηνα+,με τροφη urinary,εμφιαλωμένο νερο,cystocure κλπ (σημειωτέον δεν εχει χασει γραμμαριο)
Ξυπνάμε σημερα,βλεπω λιγο αιμα στο κρεββατι της,την ψαχνω,ηταν απτην πιπιτσα της,τα χρειαζομαι,ηταν κ κοκκινο κοκκινο (οχι δλδ το ροζουλι που βγαινει την πρωτη μερα περιοδου,εαν λεγαμε οτι τρελαθηκαν οι ορμονες της κ της ηρθαν τοσο πια νωρίτερα) την αρπαζω κ παμε κτηνιατρο.
Καναμε ακτινογραφια,πετρες γιοκ,αυτο ειναι το καλο νεο(επιβαρυμενη σπονδυλικη στήλη λεει,αυτο ειναι το κακο νεο,να χασει κανα κιλο...την πηγα για περπατημα μετα τα φτυσε η μπαλα) 2 ειναι τα τινα το λοιπον,ειτε εχει φρακαρει καμια πετρα,ειτε εβγαλε χθες στο βραδυνό κατουρημα την τελευταία πετρα κ την εγδαρε...εξού κ το αιμα.
Μου ειπε να την παρατηρησω σημερα κ αυριο,κ αμα συνεχισει να παρω τφ αυριο να παμε για υπερηχο κλπ (δεν ειχαν καθε μερα υπέρηχο...)
Οτιδηποτε αλλο (πυομητρα,καρκινος κλπ) δεν υφίσταται,ειναι all clear απ'αυτά.
Την εχω με βρακι τωρα να μπορώ να βλεπω την σερβιετα,εχει βγαλει...οχι κατι το τραγικο,αλλα εχει βγαλει.
Ρε παιδια,αμα ειχε φρακαρει τιποτα,δε θα μπορουσε να κατουρησει!σωστα?αυτη κατουραει τον κοσμο ολο,με πιεση,ποσοτητα...
Οοοουυυυυυφφφφφφφφφφφφ!!

Any thoughts???

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Έτσι όπως το ακούω μου κάνει πως καθώς βγήκε η πλευρά την πλήγωσε εσωτερικά και για αυτό το λόγο αφήνει λίγο αίμα από την ουρηθρα. Φαντάζομαι πως είναι θέμα λίγου χρόνου μέχρι να επουλωθεί.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Αφού τη ξεψαχνισες μην ανησυχείς...Κ στην ουρήθρα μέσα να είναι Αφού κατουράει κανονικά ειναι μικρή, δεν φραζει και έχει πάρει τη κατηφόρα αρα όλα καλά...

Τη δίαιτα αρχίστε έρχονται και γιορτες...

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Ετσι ετσι...τετοια να μου λετε να παιρνω δύναμη...
με ηρεμιστικά ειμαι απτο πρωί!

Πως γίνεται απο εκει που ετρωγε τον αγλεουρα ολη μερα ναναι 41 κιλα κ σήμερα μετα απο 1 μηνα που την εβγαλε αυστηρα με 400γρ τη μερα ναναι παλι 41 κιλα μονο αυτη ξέρει!