Ξηρά τροφή... χύμα ή συσκευασμένη;

Valie

Member
1 Σεπτεμβρίου 2011
13
0
Καλησπερα!!λογω της επικειμενης οικονομικης καταστασης αναζητησαμε μια φθηνοτερη επιλογη οσο αφορα την ξηρα τροφη..κ εχουμε μια απορια γιατι τοσο μεγαλη διαφορα τιμης μεταξυ της χυμα ξηρας τροφης με την επωνυμη συσκευασμενη?

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
γιατί ουσιαστικά με την χύμα δεν ξέρεις τι ταίζεις τον σκύλο σου!
Ουτε συστατικά ξέρεις, ούτε αν έχει λήξει ή οχι, ούτε τίποτα.

mpoumpoulaoriginal

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2011
429
49
Βυρωνας
Γιατί τα χύμα όσπρια ή το χύμα ρύζι είναι φθηνότερο από το συσκευασμένο;;; Γιατί δε γνωρίζεις ούτε χρονολογία παραγωγής, ούτε τοπο παραγωγής. Επιπλέον γιατί η συσκευασία ενός προϊόντος έχει και επιπλέον κόστος, σακουλάκια, εργατικά κλπ κλπ.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Εγώ αν και ταϊζω συσκευασμένη θα έλεγε ότι εξαρτάται.
Αν για παράδειγμα εκείνη τη στιγμή ανοίγει το 15κιλο πχ και σου βάζει εσένα 5 κιλά τότε δεν έχεις λόγο να προτιμήσεις κάποια συσκευασμένη, αν όμως υπάρχουν εκεί οι τροφές ανοιχτές μέσα σε κουτιά, δεν έχεις ιδέα τι ταϊζεις, αν έχει λήξει, αν έχει κάτσει πάνω του ό,τι πιο βρωμερό σε ζουζούνι υπάρχει κλπ κλπ τότε οχι. Έχει σημασία και τι σχέση έχεις με τον μαγαζάτορα, αν είστε άγνωστοι δε θα δυσκολευτεί καθόλου να σου πουλήσει friskies για orijen (καλα, θα δυσκολευτεί λίγο γιατι απ' όσο θυμάμαι τα friskies έχουν πολύχρωμες κροκέτες, αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω)

Valie

Member
1 Σεπτεμβρίου 2011
13
0
Ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις σας..!θα συνεχισουμε λπν να τρωμε μακαρονια για να τρωνε τα μικρα μας royal!!χα χα χα :D

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
μα καλα αυτο το θηριο που βλεπω ποσο μπορει να τρωει,,?? ==)) και οταν λεμε χυμα δεν υπαρχει χυμα,, ολα σε τσουβαλια ειναι αλλα απο τη στιγμη που τα ανοιγουν λεγονται χυμα και βρισκεις απο την πιο φθηνη επωνυμη μεχρι την πιο ακριβη αναλογα το καταστημα και τους πελατες του !!

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις σας..!θα συνεχισουμε λπν να τρωμε μακαρονια για να τρωνε τα μικρα μας royal!!χα χα χα :D
:) μπορείς όμως να βρεις μια τροφή που να κοστίζει λιγότερο από τη royal και να γνωρίζεις και τι ταίζεις.
Εξάλλου αν κρίνω από το μεγεθος του σκύλου σου (ο δικός μου γύρω στα 8 κιλά είναι) ένα 6 κιλο μας κρατάει περίπου ενάμιση μήνα! Μπορείς να παραγγείλεις ίσως και online και το κόστος να είναι ακόμα πιο χαμηλό!

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Μπορεις επισης να αγοραζεις μεγαλες συσκευασιες (15κιλο) και να την κλεινεις αεροστεγως σε μικρες ποσοτητες ωστε να περνας μεγαλο χρονικο διαστημα.Το 15κιλο ειναι πιο οικονομικο . Αυτο κανω με τον γατο μου που ειναι 6κιλα.