Ξηρές τροφές...τι είναι το (καλύτερο)?

Ηλίας_7

Member
4 Ιανουαρίου 2013
22
0
Καλημέρα έχω ένα bull terrier 4 μηνών. Θέλω πληροφορίες για την ACANA,[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]EQULIBRIO,ORIJEN.
Η ACANA μου είπαν ότι κάνει ζημιά στο συκώτι, η ORIJEN μου είπαν ότι έχει πολύ
[/FONT] πρωτεΐνη και η EQULIBRIO έχει γλουτένη και αλεσμένο καλαμπόκι . Αυτή που εγώ πραγματικά θα ήθελα είναι η ACANA. Ξέρει κανείς να μου πει? Ευχαριστώ. [h=1][/h]

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Τι κανει η acana? αχαχχαχα σε παρακαλω θελω να γνωρισω αυτον που στο πε!!!!!

Μια χαρα τροφη ειναι , απ τις καλυτερες που κυκλοφορουν.

Ναι η γλουτενη δε κανει καλο, και τα καλαμποκια ειναι δυσπεπτα. Καλυυερα να δωσεις μια τροφη που να μη τα περιεχει.

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

Ηλίας_7

Member
4 Ιανουαρίου 2013
22
0
Σχετικός... pet έχει, ίσως λέει αυτό που νομίζει,θέλει,πιστεύει και κατά κύριο λόγο, αυτό που τον (βολεύει). Εγώ θα καταλήξω σ'αυτό που επέλεξα από την αρχή, ACANA. Τα αποτελέσματα θα τα δω και θα σας ενημερώσω. Οι τροφές είναι μεγάλο μπέρδεμα,η αφομοίωση τους σε κάθε σκύλο-ζώο πιστεύω είναι πάντα διαφορετική. Η αλήθεια πάντως κατά την άποψη μου είναι, ότι πληρώνεις παίρνεις. Καλό επίσης είναι να διαβάζεις και να ελέγχεις αυτό που αγοράζεις ανεξαρτήτως τιμής.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Για το μπουλάκι σου να προσέχεις άλλα πράγματα. Επειδή το βλέπω κάτασπρο, προσοχή στην ακοή του. Προσοχή για δερματικά και νεφρά επίσης..

Να το χαίρεσαι το γλυκούλι σου. Αν επιτρέπεται από που το πήρες;

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Εχε υποψη οτι η ακανα θελει 3-4 βδομαδες μιξη με την προηγουμενη τροφη που ετρωγε, για να εχει σωστη-ομαλη μεταβαση.

Sent from my new iPad using Tapatalk HD

Ηλίας_7

Member
4 Ιανουαρίου 2013
22
0
Ton Duelo τον έχω σχεδόν 2 μήνες. Ακοή,μάτια και δερματικά είναι όλα εντάξει,προς το παρόν. Για νεφρά δεν γνωρίζω. Δεν έχει παρουσιάσει κάτι ανησυχητικό. Είναι 13.5kg μέσα στην ζωντάνια και την αταξία. Λένε ότι είναι αγύριστο κεφάλι...δεν έχουν άδικο,αλλά πιο αγύριστο κεφάλι από τον άνθρωπο,εγώ δεν έχω δει...! Θέλει υπομονή,ηρεμία και πολύ αγάπη! Απλά είναι καταπληκτικός...και γενικά όλα τα σκυλιά-ζώα είναι καταπληκτικά,πιστεύω έχουν ένα δικό τους κώδικα επικοινωνίας και συμπεριφοράς πολύ καλύτερο από τον (άνθρωπο). Τον Duelo, μου τον έφερε ο κτηνίατρος που έχω, από Τσεχία.
Donzouan,ναι pet shop εννοώ.
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Για επιστημονικές γνώμες και απόψεις να εμπιστεύεσαι Κτηνίατρο και όχι το κάθε τυχάρπαστο .

( Δεν κάνω επίθσεση σε εσένα - και σορρυ αν το εκλάβεις ως επίθεση ξερωγω ναούμε - αλλά στον πετσοπά και τον όποιο πετσοπά που "ξέρει απο σκυλιά" , που επειδή το μόνο που κάνει είναι να πουλάει τροφές και παιχνίδα νομίζει οτι γινεται αυτόματα "ειδικός" .

Και εγω χρόνια πετάω με αεροπλάνο , αλλά πιλότος ΔΕΝ είμαι )

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ηλία, επειδή έψαχνα κι εγώ bull από Τσεχία, μάθε αν μπορείς το όνομα του εκτροφείου. Ή τουλάχιστον όποτε και αν μπορείς ανάρτησε το pedigree για να δω γονείς.

Και σε πμ αν θες.

ramos

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2012
167
2
φίλε μου για τις τροφες που αναφερεις μπορω να πως η οριτζεν ειναι με διαφορα η κάλυτερη ποιοτικα(αλλα και απο ολες τις τροφες γενικα).απλα λογο της μεγαλης περιεκτικοτητας σε πρωτεινη ειναι δυσκολο να κατσει κάλα στον σκυλο!εγω την πηρα ενα διαστημα άλλα δεν μας εκατσε καλα και αποφασιαμε να ξαναδοκιμασουμε οταν μεγαλωσουμε και γυμναζομαστε πόλυ κάλυτερα!αλλα βαση συστατικων και ποιοτητας ψαχνεις με μεγαλη αποσταση την δευτερη...

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
το οτι δεν εκατσε καλα στο σκυλο δεν σημαινει οτι φταιει η ποσοτητα της πρωτεινης,,, αλλα η ποιοτητα η προελευση της πρωτεινης,,, η ισως και ενα συστατικο ασχετο με την πρωτεινη,,,, οπως και ο ανθρωπος ετσι και τα σκυλια... βαλε λιγο μαρουλι σε σουβλακι πιτα στον αδελφο μου για παραδειγμα και θα εχει δυσπεψια ολη μερα θα του αλλαξει τα φωτα ,, ενω εγω και ενα κηπο μαρουλια να φαω δεν καταλαβαινω τιποτα ==))

Ηλίας_7

Member
4 Ιανουαρίου 2013
22
0
Καλημέρα mad00lini. θα το έχω στα υπόψιν,είτε για ανάρτηση του pedigree,είτε για τον εκτροφέα.

spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.575
6.003
Πειραιάς
ηλια καλως ηρθατε,

προσωπικα δεν ειχα δοκιμασει καμια απο τις τροφες που γραφεις στη δικη μου, οποτε δεν εχω αποψη για αυτες.της εδινα μαγειρευτο φαγητο και κονσερβες hills.

στο φορουμ θα βρεις αρκετα ενδιαφεροντα πραγματα για τη διατροφη.

ανοιξε αν θες ενα thread να μας παρουσιασεις το bull σου :).

Antonis_a

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2011
200
0
Παιδιά εγώ παίρνω την εκτροφική της Farmiana 50€ τα 20 κιλά με πρώτο συστατικό αφυδατωμένο κοτόπουλο 36% και είναι μια χαρά. Νομίζω είναι ίδια με την cibau puppy. Αθήνα θα την βρείτε και πιο φτηνή.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
φίλε μου για τις τροφες που αναφερεις μπορω να πως η οριτζεν ειναι με διαφορα η κάλυτερη ποιοτικα(αλλα και απο ολες τις τροφες γενικα).απλα λογο της μεγαλης περιεκτικοτητας σε πρωτεινη ειναι δυσκολο να κατσει κάλα στον σκυλο!εγω την πηρα ενα διαστημα άλλα δεν μας εκατσε καλα και αποφασιαμε να ξαναδοκιμασουμε οταν μεγαλωσουμε και γυμναζομαστε πόλυ κάλυτερα!αλλα βαση συστατικων και ποιοτητας ψαχνεις με μεγαλη αποσταση την δευτερη...
Συμφωνω οτι ειναι η καλυτερη...
αλλα μηπως δεν εδωσες την σωστη ποσοτητα?
Με την οριτζεν εκει που εδινες 300-350γρμ. με αλλες τροφες, θα πρεπει να δινεις 190-230γρμ. ,(με συνεπεια η ποσοτητα της πρωτεινης να εξισωνεται στην ουσια...μιας και τα περιττα γρμ. στις τροφες ειναι αχρηστα σιτηρα - αλλο το 20-25% πρωτεινη στα 300γρμ. και αλλο 38-40% πρωτεινη στα 200γρμ.)
Εμενα παντως μου βγαζει και 5-10 μερες παραπανω το τσουβαλι σε σχεση με αλλες τροφες.

Υ.Γ. για να ειμαι σιγουρος παντως τον επομενο μηνα που θα πανε για εξετασεις τα δικα μου, θα σας πω αποτελεσματα για αυξημενες κρεατινες που εχω ακουσει οτι συμβαινουν. Τρωνε οριτζεν εδω και ενα χρονο

Nikos83

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2011
103
1
Mια καλη προταση ειναι και η Fromm Gold adult grain free ...Με λιγοτερη πρωτεινη και λιγο καλυτερη τιμη το 15κιλο.

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
Mια καλη προταση ειναι και η Fromm Gold adult grain free ...Με λιγοτερη πρωτεινη και λιγο καλυτερη τιμη το 15κιλο.
επειδη το βλεπω συχνα αυτο το ''λιγοτερη πρωτεινη'' (αναφερομενοι συνηθως σε οριτζεν και αλλες ''υψηλοπρωτεινουχες'')...τουλαχιστον για οριτζεν ξερω οτι για π.χ. 22,5κιλα σκυλο θες 210γρμ. (απο τα οποια το 38-40% ειναι πρωτεινη) και για π.χ. Fromm σε 22,5κιλα σκυλο θες 315γρμ. (απο τα οποια 24% ειναι πρωτεινη).......αρα με απλα μαθηματικα βλεπουμε οτι αντιστοιχουν περιπου 72-80γρμ. ''καθαρης'' πρωτεινης επι της συνολικης ποσοτητας που θα φαγωθει σε μια μερα και για τις 2...

(η συγκριση μπορει να γινει με οποιαδηποτε τροφη ξερουμε ποσοστο πρωτεινης και ημερισια ποσοτητα
ταισματος...σχεδον με ολες στα ιδια νουμερα καταληγει κανεις...αρα γιατι να πληρωνει κανεις περιττα κιλα στην τροφη που ταιζει το σκυλο του?)