Ξηρές τροφές...τι είναι το (καλύτερο)?

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
αν ηταν ετσι ευκολα οπως τα λες γιατι να πληρωνουμε αχρηστα σιτηρα κλπ θα διναμε μια μπριτζολα στο σκυλο και ενα λεκανακι νερο και θα τελειωνε το θεμα διατροφης,,,,
,,
καθε εκροφεας και καθε εκπαιδευτης εχει διαφορετικη διαφημιση απο τον αλλον στο φορτηγακι του η στην επιχειρηση του και ολοι λενε η καλυτερη τροφη ειναι αυτη που λεω εγω,, διολου απιθανο μια τροφη να βγαινει φασον απο 3 ευρω εως 7 ευρω το κιλο αναλογα σε τι τσουβαλι την εχουν βαλει,,,, οτι κομπινα γινεται στα τροφιμα των ανθρωπων γιατι να μη γινεται το ιδιο και στα τροφημα των σκυλων,,,???

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
αν ηταν ετσι ευκολα οπως τα λες γιατι να πληρωνουμε αχρηστα σιτηρα κλπ θα διναμε μια μπριτζολα στο σκυλο και ενα λεκανακι νερο και θα τελειωνε το θεμα διατροφης,,,,

το οτι τα σιτηρα ειναι αχρηστα και πολλες φορες υπευθυνα για αλλεργιες ειναι νομιζω ευρεως γνωστο...
καμια απο τις τροφες που ανεφερα δεν ειναι σκετη ''μπριζολα''......δες π.χ. ποσα συστατικα εχει η οριτζεν χωρις να εχει κρεας...

,,
καθε εκροφεας και καθε εκπαιδευτης εχει διαφορετικη διαφημιση απο τον αλλον στο φορτηγακι του η στην επιχειρηση του και ολοι λενε η καλυτερη τροφη ειναι αυτη που λεω εγω,, διολου απιθανο μια τροφη να βγαινει φασον απο 3 ευρω εως 7 ευρω το κιλο αναλογα σε τι τσουβαλι την εχουν βαλει,,,, οτι κομπινα γινεται στα τροφιμα των ανθρωπων γιατι να μη γινεται το ιδιο και στα τροφημα των σκυλων,,,???

συμφωνοι...αλλα δεν βασιζω ποτε την γνωμη μου στο ''ο ταδε μου ειπε...''

και αυτο που λες ''φασον'' δεν γινεται σιγουρα σε οριτζεν/ακανα μιας και το εργοστασιο παραγωγης ειναι σικο τους...δεν ειναι outsourced δλδ αλλος τη φτιαχνει και εμεις την συσκευαζουμε...

οταν βλεπεις καποιες τροφες να εχουν βιολογικα η ελευθερας βοσκης κρεατα ,δεν εχουν σιτηρα για να ''αυξηθει το βαρος'' και στην τελικη ξερεις το πολυ απλο οτι ο σκυλος καταγεται απο το λυκο και ειναι σαρκοφαγο (χρειαζεται ομως και αλλα πραγματα που στη φυση τρωει ετσι κ αλλιως)...τοτε απο μονος σου βγαζεις συμπερασμα.
..

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
εγω παιρνω breed,,, πολυ φθηνη,,,, φασον ειναι απο μεγαλη εταιρια,,, και την ανακατευω με κιμα η κοτοπουλο η γαλοπουλα η χοιρινο... ρυζι και διαφορα λαχανικα που φτιαχνω ο ιδιος,,,,, γλυφει και το πιατο....

Rotondo

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
64
3
Καλησπερα και απο μενα.
εγω παιδια εχω μια bullina 6.5 μηνων.η πρωτη τροφη που της πηρα ηταν royal canin.μετα της αγορασα την pro plan σολομο,που δειχνει να μην της αρεσει,αλλα περιμενω να τελειωσει ,
και σημερα επισκεφθηκα το pet shop της γειτονιας και μου προτειναν ολιστικη,ιταλικη τροφη ονοματος exclusion.
την γνωριζει κανεις?super premium εγραφε απεξω,42 ευρω τα 12.5 κιλα.
το ψαχνω αρκετα για να της παρω την καλυτερη super premium τροφη αλλα στην καλυτερη τιμη,δεν μας τρεχουν απο τα μπατζακια σε καμια περιπτωση αλλα θελουμε το καλυτερο για τον σκυλο μας.

Rotondo

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
64
3
δεν θυμαμαι ακριβως.
θυμαμαι οτι ειχε πατατα ,ντοματα και καποια φρουτα.
το κυριο συσταστικο της ηταν αναλογα νομιζω,ειτε κοτοπουλο ειτε αρνι.
ιταλικη ηταν.super premium holistic ελεγε.
φανταζομαι για να ειναι super premium δεν θα εχει χαρακτηριστικα που απαγορευονται για το σκυλο.
την πρωτη δεν την γνωριζα ,η ακανα την ηξερα βεβαια.

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Για το κλιμα της Ελλαδας ΔΕΝ υπαρχει κανενας λογος να δινουμε πολυ πρωτεινη στα μικρα μας (ειδικα οσοι δεν κανουν εργασιες η δεν ακολουθουν φουλ προγραμμα γυμναστικης στα κατοικιδια τους) με αποτελεσμα ενω ειναι ποιοτικες τροφες να "καταστρεφουν" το σκυλο! πολλες ερευνες δειχνουν οτι η πολυ πρωτεινη οπως κ η πηγη πρωτεινης στις ξηρες τροφες προκαλλουν καρκινογεννεσεις σε ηπαρ κ νεφρα! απο εκει κ περα φιλε μου μπλειντ επιτελους βρηκα σημειο να διαφωνησω μαζι σου! τα σιτηρα δεν κανουν κακο! τα πολλα σιτηρα κανουν κακο! μια μικρη ποσοτητα σιτηρων βοηθαει το γαστρεντερικο του σκυλου να μην βγαλει μαλακα κακα η διαρροιες οπως προκαλλουν οι πολλες φυτικες ινες!

ollandos13

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2012
417
1
Ναι αλλα η οριτζεν κατασκευαζεται στον Καναδα για θερμοκρασιες -20C κ εχει 43% πρωτεινη! το θεωρω ανουσιο για ενα κλιμα οπως της Ελλαδας! Φυσικα οι περισσοτεροι εχουν αντιθετη αποψη απο εμενα!

Blade57HRC

Banned
Banned
2 Ιανουαρίου 2013
800
0
Αθηνα
www.facebook.com
^
38%-40% ειναι η πρωτεινη.

Για ~25 κιλα σκυλο η οριτζεν προτεινει 200γρμ. την ημερα (για πετ κατασταση, οχι εργασια...εκει ανεβαινει η ποσοτητα)...σε σχεση δλδ με τα 350γρμ.(με 20-20% πρωτεινη) περιπου που προτεινουν αλλες ποιο φθηνες ,στην ουσια την ιδια ποσοτητα πρωτεινης δινεις, απλα δεν δινεις περιτα σιτηρα!

Σημειωση εδω οτι υπαρχουν σιτηρα και 'σιτηρα'...

Δεν ειναι βεβαια πανακεια η υψηλη περιεκτικοτητα κρεατος...αλλα να πληρωνεις ιδια τιμη για κρεας ποιοτητας (οριτζεν) και για σιτηρα (RC) ειναι λιγο ''τραβηγμενο''...αν το τσουβαλι RC ειχε 25-30 ευρω θα την εβρισκα ποιο 'τιμια'...

Υ.Γ. Δεν ειναι θεμα διαφωνιας...στη τελικη σε καποιον σκυλο μπορει να κατσει καλυτερα η RC απο οριτζεν...

Rotondo

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2013
64
3
μπορεις να ακουσεις 30 διαφορετικες γνωμες,αλλα καλο ειναι να τις ακους και να διαμορφωνεις αποψη.
με τσιγκλαει η ωμη αλλα θα το ψαξω πολυ πρωτα.

SHMA

Member
12 Απριλίου 2013
8
0

Kαλησπερα εχει περασει λιγος καιρος αλλα μιας και μπηκα θα σου πω αυτο που ξερω εγω. Για την
EQULIBRIO απάντησες μόνος σου όσο για ACANA και ORIJEN όντως έχει πολυ πρωτείνη για το κλιμα της ελλαδας και δεν μπορει να μεταβολιστει σωστα με αποτέλεσμα μελλοντικα ισως να δημιουργει προβλήματα. οπως εχω ξαναγραψει ειμαι πολυ ευχαριστημενως απο την FROMM GOLD είναι ολιστικη στην ιδια κατηγορια

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Υπάρχει και acana lamb & okanagan apple που έχει 25% πρωτεΐνη. Εγώ τη δίνω και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Και το τρίχωμα γιαλίζει και τα κακάκια καλά σχηματισμένα και την τρώει σε δευτερόλεπτα, δεν την αλλάζω με τίποτα.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.836
8.036
Υπάρχει και acana lamb & okanagan apple που έχει 25% πρωτεΐνη. Εγώ τη δίνω και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Και το τρίχωμα γιαλίζει και τα κακάκια καλά σχηματισμένα και την τρώει σε δευτερόλεπτα, δεν την αλλάζω με τίποτα.
Πολύ καλός κωδικός αυτός πράγματι, το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ότι τα κακάκια ήταν σαν πέτρες στον ένα μου σκύλο.

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Πολύ καλός κωδικός αυτός πράγματι, το μόνο πρόβλημα που είχα ήταν ότι τα κακάκια ήταν σαν πέτρες στον ένα μου σκύλο.
Αυτο ειναι κακο?

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Οχι! Ισα ισα αδειάζουν και οι αδένες ;)
οκ γιατι η δικια μας με τη τωρινη τροφη κανει πολυ σφιχτα κακα, δεν ζοριζεται ομως καθολου, γι αυτο ρωτησα. Ισως παλι να ειχαμε συνηθισει με την αλλη που εκανε παντα μαλακα κακα!Ευχαριστω

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com

Kαλησπερα εχει περασει λιγος καιρος αλλα μιας και μπηκα θα σου πω αυτο που ξερω εγω. Για την
EQULIBRIO απάντησες μόνος σου όσο για ACANA και ORIJEN όντως έχει πολυ πρωτείνη για το κλιμα της ελλαδας και δεν μπορει να μεταβολιστει σωστα με αποτέλεσμα μελλοντικα ισως να δημιουργει προβλήματα. οπως εχω ξαναγραψει ειμαι πολυ ευχαριστημενως απο την FROMM GOLD είναι ολιστικη στην ιδια κατηγορια
Από πότε βλάπτει η πρωτεΐνη το σκύλο;

Το αν θα μεταβολιστεί σωστά δεν εξαρτάται από το κλίμα, αλλά από την ποιότητα. Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας μια χαρά τις μεταβολίζει ο σκύλος.

Η ACANA και η ORIJEN είναι από τις καλύτερες ξηρές τροφές.