Ξύσιμο συνέχεια...

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
Καλησπέρα σε όλους....
το πρόβλημα μου είναι οτι ενώ έχω βάλει αμπούλα και σπρέι για τους ψύλλους στον Πριγκηπάκο μου αυτός συνεχίζετε να ξύνετε... κάποιες φορές ξίνετε πολύ έντονα σε μερικά σημεία όπως όταν έχει κάποιο σκυλάκι ψύλλους... τον εχω κοιτάξει πολλές φορές την ώρα που ξύνετε να δω τι μπορεί να φταίει αλλά δεν βρίσκω τίποτα...
τι μπορώ να κάνω για να μην ξύνετε??... μήπως δεν έχω βάλει καλά την αμπούλα?... μπορώ να του βάλω ξανά??.... έχω πάρει ένα σαμπουάν που είναι με σιτρονέλα... αν τον κάνω μπάνιο με αυτό θα φύγουν οι ψύλλοι αν τυχόν υπάρχουν πάνω του και δεν τους βλέπω??...

ευχαριστώ πολύ... :)

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Που ξηνετε στο σωμα του ? Κανει πληγες εκει που ξηνετε? Εχεις ρωτησει το γιατρο σου τι μπορει να ειναι ?

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
σε ολο του το σώμα ξύνετε αλλα πιο πολυ στο κεφάλι του... τον είχα ρωτήσει πιο παλια και μου ειπε οτι ειναι απο το σαμπουαν γιατι δεν το αραιωνω καλύτερα... ομως δεν τον κανω μπανιο τωρα πια με το σαμπουαν αλλα με μηλόξυδο....
καμια φορα κανει πληγές αν ξύνετε συνέχεια κ εντονα....

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Μήπως τον πειράζει κάτι άλλο, και δεν πρόκειται για ψύλλους ; Ίσως κάτι του προκαλεί αλλεργία. Πρόσεχε μήπως δείς πληγές (τις οποίες μπορεί να προκαλέσει και ο ίδιος με το έντονο ξύσιμο - το έχει πάθει και ο δικός μου). Προσωπικά θα έλεγα να απευθυνθείς στον κτηνίατρο αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί ...

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Ανδρομεδα κ εγω το ιδιο προβλημα εχω ξύνετε μονος του στο κεφαλι στα μαγουλα αναμεσα απο τα ματια κ την μύτη κ κανει πληγες που βγαζουν αιμα, πηγα στον κτηνίατρο έξυσε ενα σημειο πηρε το αιμα το κοιταξε κ μου ειπε δεν ειναι μύκητες οποτε μπορει να ειναι το σαμπουαν κ αλλα τετοια..
Μην ανυσηχεις μου λεει βαλε αυτην την κρεμα μια με λιγο κορτιζονη μεσα που βαζουμε κ εμεις στις φαγουρες μας κ βλεπουμε !! Να σου πω την αληθεια δεν την βαζω συνεχεια γιατι δεν μου αρεσει η ιδεα τις κορτιζονης αλλα οταν το ξύνει πολυ κ βγαζει αιμα του βαζω. Περιμενω να αλλαξω κ τροφη να δω μηπως φταιει αυτο. Εμενα γλείφει πολυ κ τα ποδια χερια του κ τα τρωει κ λιγο φανταζομαι γιατι εκει που ειναι απσρο το τρίχωμα απο το γλύψιμο γινετε ροζε !

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Ανδρομεδα κ εγω το ιδιο προβλημα εχω ξύνετε μονος του στο κεφαλι στα μαγουλα αναμεσα απο τα ματια κ την μύτη κ κανει πληγες που βγαζουν αιμα, πηγα στον κτηνίατρο έξυσε ενα σημειο πηρε το αιμα το κοιταξε κ μου ειπε δεν ειναι μύκητες οποτε μπορει να ειναι το σαμπουαν κ αλλα τετοια..
Μην ανυσηχεις μου λεει βαλε αυτην την κρεμα μια με λιγο κορτιζονη μεσα που βαζουμε κ εμεις στις φαγουρες μας κ βλεπουμε !! Να σου πω την αληθεια δεν την βαζω συνεχεια γιατι δεν μου αρεσει η ιδεα τις κορτιζονης αλλα οταν το ξύνει πολυ κ βγαζει αιμα του βαζω. Περιμενω να αλλαξω κ τροφη να δω μηπως φταιει αυτο. Εμενα γλείφει πολυ κ τα ποδια χερια του κ τα τρωει κ λιγο φανταζομαι γιατι εκει που ειναι απσρο το τρίχωμα απο το γλύψιμο γινετε ροζε !
Δεν παίρνεις καλύτερα μία δεύτερη γνώμη από κτηνίατρο ; Εδώ το πρόβλημα είναι έντονο ! Ακόμη και με συχνό κόψιμο νυχιών καταφέρνει και κάνει πληγές ; Αυτό που μου περιγράφεις δίνει λίγο την εντύπωση ότι τον ενοχλεί κάτι στο δέρμα του - ξύνεται πολύ, γλύφει πολύ τα πόδια και τα χέρια του ... Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά ο κτηνίατρος οφείλει να σε βοηθήσει να εντοπίσεις το πρόβλημα, ώστε και ο σκύλος να ανακουφιστεί, και εσύ να ηρεμήσεις. Δεν σου είπε να κάνεις κάποιες δοκιμές σε τροφή, σαμπουάν, κλπ. για να δείς αν τον πειράζει κάτι από αυτά ;

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Μου ειπε να του παρω αντιαλεργικο σαμπουαν αλλα δεν εχω σκοπο να τον κανω μπανιο αμεσα για να δω διαφορα, χρησημοποιω το μηλοξιδο.. Ακομα μου ειπε να μην τα κανω μαζι σαμπουαν κ μηλοξιδο μηπως αυτο τον επηρεάζει !
Σιγουρα θελω να αλλαξω κτηνιατρο γιατι δεν τα παμε καλα με αυτον κ πολλοι απο την περιοχη μου !! Δεν του κοβω τα νυχια γιατι δεν ειναι μεγαλα εχει το συνήθειο να τα ξυνει κατω στα χωματα τσιμεντο οταν κατουραει η κανει τα κακα του και τα λιμάρει μονος του !

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Αφού θέλεις να αλλάξεις κτηνίατρο, καλύτερα να το κάνεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και να βρείς κάποιον που εμπιστεύεσαι και θα είναι σε θέση να βοηθήσει το σκυλάκι. Είναι δυνατόν να κάνει ολόκληρες πληγές και να μην σου προτείνει διάφορους τρόπους για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση ; Εμένα είχε γδάρει την περιοχή κοντά στο μάτι του, γιατί όταν σταμάτησε να είναι αδέσποτος τα νύχια του δεν φθείρονταν τόσο πολύ και μέχρι να καταλάβει ότι δεν έπρεπε να ξύνεται με τόση δύναμη αυτογρατζουνίστηκε. Αλλά μετά σταμάτησε και δεν είχαμε άλλο περιστατικό. Πρέπει πάντως να σου πώ ότι η κτηνίατρος του έδωσε επιτόπου αλοιφή, του πήρε αίμα για εξέταση, και μετά μας πήρε δύο τηλέφωνα να δεί πώς πάει. Άρα ένας καλός κτηνίατρος θα μπορέσει να σε βοηθήσει - αυτό που μου περιγράφεις είναι μαρτύριο. :(

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
ρώτησα τον γιατρο και του ειπα οτι ξύνετε και μήπως τον πειράζει τιποτα και μου ειπε οτι μπορει να υπάρχουν πουθενα αυγα ψύλλων που να ανεβαινουν πανω του και τον ενοχλούν...
δεν με ικανοποίησε και πολυ η απαντηση που πήρα.. γι'αυτο και θα παω απο βδομαδα σε μια δευτερη γιατρο να την ρωτήσω...
εχω παρατηρήση οτι ξύνει πολλές φορές το κρεβατάκι του σαν να προσπαθεί να βρει κατι... έπλυνα το κρεβατάκι του αλλα την ιδια μερα που πήγε να κοιμηθεί το έξυνε πάλι...
αν υπάρχουν εστω και αυγα ψύλλων στο κρεβατάκι του με τι μπορω να το ψεξάσω για να φύγουν??....

aggeliki222 ξηρά τροφή του δίνω... την royal canin την junior..... αυτή τρώει απο την αρχη που τον έχω τον μικρούλη...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
αυτό που λες με το κρεβάτι το κάνουν κ εμενα. Αλλά εχω διαπιστώσει πως το κάνουν για να αφήσουν τη μυρωδιά τους κ να το νιώσουν δικό τους. Σε ότι αφορά το πρόβλημα το δερματικο, μπορείς να μας πεις τι τρώει ακριβώς; περαν της ρόγιαλ ακόμα κ τις λιχουδιες; σε ερεθισμενο δέρμα πως ακριβώς κάνεις μπάνιο με μηλοξιδο; τι διαδικασία ακολούθησες στο μπάνιο την τελευταία φορά; βάζεις μήπως αιθέρια κ αν ναι ποια; βόλτες πηγαίνετε καθημερινά;

Last edited:

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
δέρμα του δεν εινια ερεθισμένο σε ολα τα σημεία παρα στα σημεία που ξύνετε εντονα.... δεν τον κανω μπάνιο γιατι τον ενοχλει το μηλόξυδο στις πληγές... δεν θελω να τον κανω να ποναει και ετσι αποφεύγω το μπάνιο.... δεν κανω κατι διαφορετικο στο μπανιο απο οτι εκανα...
την τελευταια φορα τον εκανα μπανιο με σαμπουαν που ειναι για να αποθεί τους ψυλλους και γενικα τα ζωύφια..
λιχουδιές αυτη την βδομάδα δεν του εχω δώσει καμια γιατι μου ειπαν απο ενα πετ σοπ οτι μπορεί να τον ενοχλεί κατι απο τις λιχουδιές και απο τα κοκκαλα που του παιρνω....

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
γιατρός δεν είμαι κ δη κτηνίατρος. Θα σου πω όμως τι είχα δει εγώ με το μικρό μου. Είχε τρελή φαγούρα όσο έτρωγε την ρόγιαλ κανιν. Μου είχε πει μια κοπέλα να προσέξω γιατι είχε ακούσει περιστατικά. Την άλλαξα κ τέλος. Τ ε λ ο ς. Προφανώς της προκαλούσε κάτι από την ξηρά της, αλλεργία. Το δεύτερο που θα ήθελα να τονίσω είναι πως σαμπουάν όπως αυτό που αναφέρεις θελει πολύ πολύ πολύ λίγο με πολύ πολύ πολύ νερό κ πολύ πολύ πολύ καλΑ ξεβγαλμαΤΑ. Κακώς δεν εχεις κάνει μπάνιο με ειδικό σαμπουάν ως τώρα. Θα βοηθούσε πολύ, αν ο λόγος φαγούρας είναι εξωτερικός.

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Το μονα ευκολα που μπορεις να κανεις ειναι αντιαλεργικο σαμπουν, οχι μηλοξιδο στις πληγες στο αλλο σωμα ναι!!
Αλλαγη τροφης σιγουρα κ πηγαινε κ σε αλλο γιατρο και ψαξε αν υοαρχει καποιος που να ειναι ειδικος στα δερματικα!!
Αυτα για αρχη αν συνεχησει να ξυνετε εχεις μεγαλυτερα προβληματα που θα τα συζητησουμε αργοτερα!!
Περαστικα!!!

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Σχετικά με το κρεβάτι, αυτό έχω ακούσει πώς το κάνουν οι περισσότεροι σκύλοι (αν όχι όλοι). Έχω διαβάσει ότι είναι μία ενστικτώδης κίνηση αταβισμού που συνδέεται με την ετοιμασία της φωλιάς - σκάβουν στο χώμα, και μετά γυρίζουν γύρω γύρω μερικές φορές, ώστε να πατήσουν τα χορτάρια της φωλιάς για να τα διαμορφώσουν όπως τους βολεύει. Αυτό κάνουν και με τα κρεβάτια τους - αν παρατηρήσετε στην αρχή ξύνουν με το πόδι σαν να σκάβουν, μετά γυρίζουν μερικές φορές γύρω-γύρω, και έπειτα ξαπλώνουν. Άρα αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχεί - για κάποιο άλλο λόγο ξύνονται τα σκυλούνια. :):):)

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Μπορεί να είναι 1. αλλεργία στους ψύλλους 2. αλλεργία στην αμπούλα 3. κάτι άλλο :D

Αν το σκυλάκι είχε ψύλλους, υπάρχει και η περίπτωση να είναι στο περιβάλλον (1 ψύλλος στον σκύλο, 100 στο περιβάλλον του!). Ψέκασε το σπίτι, 1 φορά την εβδομάδα, επί 4 εβδομάδες. Αν είναι αλλεργία στην αμπούλα, η άλλη λύση είναι κολλάρο ή σπρέι ή άλλη αμπούλα. Αν δεν είναι τίποτα από τα 2 καλύτερα να τον δει (άλλος) κτηνίατρος.

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
με τι να ψεκάσω το σπίτι???... εχω ένα εντομοκτόνο να το ψεκάσω με αυτό??... αλλα αν υπάρχουν ψύλλοι στο καναπέ ή στο κρεβατάκι του πως θα φύγουν??....
λουρί για τους ψύλλους δεν το εχω παρει ακόμα αν και τωρα που ανοιγει ο καιρός θα πρεπει να του το παρω....
αν συνεχίσει να ξύνετε θα τον παω στον γιατρο... δεν θελω να χειροτερεψουν τα πραγματα....

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.809
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Κάπου αναφέρθηκε νομίζω πως κάνει το Frontline spray για ψεκασμό.

Εγώ χρησιμοποίησα Neostomosan, είναι ουγγρικό αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει στην Ελλάδα.

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Όχι, σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις εντομοκτόνο, ειδικά στο κρεβατάκι του !!! Θα πρέπει να υπάρχουν ειδικά προϊόντα - θα σου πούν όσοι τα έχουν χρησιμοποιήσει.

Την περίπτωση της αλλεργίας την έχουμε αποκλείσει ;

Βλέπω ότι σε κάποια σημεία το μικρό σου έχει ανοιχτόχρωμο τρίχωμα. Ψάξε τον προσεκτικά - οι άτιμοι οι ψύλλοι φαίνονται και με γυμνό μάτι ...