Ξύσιμο συνέχεια...

grenouig

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
131
0
Καλησπερα,αγορασε Frontline spray και ψεκασε και τον σκυλο και ολο το σπιτι οπως εκει που κοιμαται καναπεδες χαλια κι οτι εχει να κανει με τον σκυλο(εχει και μεγαλη οικονομικη συσκευασια με αντλια).Κατα την δικη μου γνωμη δεν υπαρχει καλυτερο προιον για ψυλλους-τσιμπουρια.Με προσοχη ομως,μη ψεκασεις σε πληγες γιατι θα τον τσουξει πολυ και φυσικα διαβασε πρωτα τις οδηγιες γιατι ειναι ισχυρο.Μεχρι να στεγνωσει εχε το νου σου μην γλυψει τις περιοχες που εχεις ψεκασει

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
εγω το επλυνα στο πλυντήριο... το ίδιο δεν κανει με το πλύσιμο με το βραστό νερο??...
Το Frontline spray το βρίσκω σε ολα τα πετ σοπ??.... ποσο περίπου κάνει???...
πριν μια βδομάδα τον ψεκάσαμε με σπρέι... κανει να τον ψεκάσω τόσο σύντομα με αυτο το σπρέι που μου είπατε??...

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
γιατρός δεν είμαι κ δη κτηνίατρος. Θα σου πω όμως τι είχα δει εγώ με το μικρό μου. Είχε τρελή φαγούρα όσο έτρωγε την ρόγιαλ κανιν. Μου είχε πει μια κοπέλα να προσέξω γιατι είχε ακούσει περιστατικά. Την άλλαξα κ τέλος. Τ ε λ ο ς. Προφανώς της προκαλούσε κάτι από την ξηρά της, αλλεργία.
Το ίδιο προβλημα είχα κι εγω με τη συγκεκριμενη ξηρα στον έναν μου σκυλο.
Μόλις της σταματησα, μετα απο 1,5 μήνα
σταματησε το ξυσιμο εντελως.

Gwgw & "prigkipas"
Συζήτησε με τον κτηνίατρό σου το ενδεχόμενο να προκειται για καποια τροφική αλλεργία.

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
δεν ειχα σκεφτει οτι μπορει να τον πειραζει η τροφη... γιατι ειναι η μονη που τρωει αναμεσα σε 2 -3 που του εχει παρει... αλλα τωρα που μου το ειπατε θα ρωτήσω τον γιατρο να μου πει και αυτος τι πιστευει...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
1)οχι δεν είναι το ίδιο. Αν ήταν θα έλεγα απλά πλύνε το :) 2)δες αν έχει πληγές. Μην κάνεις τίποτε πάνω σε πληγές. 3) χτένα για ψύλλους εχεις; αν ναι, χτένα κάθε μέρα. Με κάθε χρουτς κοιτάς τη χτένα. 4) μην κάνεις τίποτε άλλο πάνω στο σκύλο σου σε παρακαλω.. ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ.

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
μην αγχώνεσαι δεν κανω πειραματα πανω στο σκυλο...
αυριο θα βρασω μπολικο νερο να το πλύνω το κρεβατάκι μας... για πληγές κοίταξα το απογευμα που τον χτένιζα και δεν ειχε...
εχω χτένα για της ψείρες για μας τους ανθρώπους κάνει αυτή??... μετα εχω την χτένα που τον χτενίζω καθε μερα... δεν εχω παρει καμια ειδικη για τους ψύλλους...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
συγνώμη που αγχώνομαι. Υπάρχει ειδική χτένα ναι. Αγόρασε μια εάν θέλεις. Επειδη θεωρώ πως βασανίζεται ο μικρός άθελά σου προτείνω γιατρό. Τι αμπουλα έβαλες; σίγουρα ήταν για τα κιλά του; στο τρίχωμα του βρίσκεις κακαδακια; είναι η δεύτερη ένδειξη για ύπαρξη ψύλλων. Θεωρώ όμως πως το πρόβλημα είναι άλλο κ όσο πιο πολύ το φορτώνεις με φάρμακα χωρίς την προτροπή καλού κτηνιάτρου, τόσο μεγαλώνει το πρόβλημα.

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
δεν ξερω τα παντα για τους σκυλους... 4 μηνες τον εχω και σιγα σιγα μαθαινω...
δεν ηξερα οτι υπαρχει ειδικι χτενα... τωρα που το εμαθα θα παω να αγορασω μια...
το τριχωμα του δεν εχει κακαδακια....
ναι ηταν για τα κιλα του γιατι το τσέκαρα και εγω που έγραφε πανω μεχρι 5 κιλα...
οχι δεν του βαζω τιποτα πανω του αυτη την στιγμή.... αυριο θα τον παω στο γιατρό να τον δει... ξερω θα μου πεις γιατι δεν τον πάω σήμερα αλλα δεν εχω μεταφορικό μεσώ να τον πάω και η γιατρός ειναι μακριά...

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
τα πομ ειναι ευαλωτα σε αλλεργιες και παθαινουν συχνα εκζεματα... να τον κανεις μπανιο μια φορα το μηνα και μη χρησιμοποιεις πολυ συχνα μηλοξυδο 1 φορα την εβδομαδα ειναι καλα ισως του δημιουργει ξηροδερμια... δοκιμασε να αλλαξεις τροφη δε χανεις κατι εγω της δινω hill's καλο θα ηταν ναριχνεις λιγο ελαιολαδο στη τροφη βοηθαει στη τριχα κ στο δερμα... οσο για την αμπουλα νομζω εισαι καλυμενη, φαινονται οι ψυλλοι εκτος αν ερχετε συνεχεια σε επαφη με φυτα

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
τον εχω ψαξει πολλες φορες και δεν εχει ψύλλους...
μπανιο τον κανω μια φορα τους 2 μήνες...
με μηλόξυδο τον κάνω μπάνιο μια φορα την εβδομάδα κι αυτο μόνο αν εχει βρωμεστεί πολυ και μυρίζει άσχημα... αλλιως το αποφεύγω για την ξηροδερμία...

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Αφού δεν έχει ψύλλους, τότε πρέπει να είναι αλλεργικό ... Για κοίτα τί γίνεται με το φαγητό, μήπως αυτό τον πειράζει.

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
πως μπορω να μάθω που έχει αλλεργία??... γιατι τώρα κανουμε απλες υποθέσεις... μπορω να του κανω τιποτα εξετάσεις που να ξερω τι τον πειράζει??...

elil39

Member
24 Απριλίου 2011
9
0
Η δική μου εμπειρία από ξυσιμο - γλύψιμο ποδιών και όχι μόνο μέχρι να φουσκώνει και να κοκκινίζει είναι ότι τελικά πρόκειταο για ατοπική δερματίτιδα. Περισσότερα εχω γράψει στο forum με θέμα "Ατοπική δερματίτιδα σε γαλλικό μπουλντόγκ" στις 28-4-2011. Ελπίζω να είσαι τυχερή και να μην το έχετε..

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Το εχουν ξαναπει καπου αλλα δεν θυμαμαι το θεμα κ δεν ειμαι ακομα τοσο εξοικειωμένος με το φορουμ ωστε να σου το δωσω για να το διαβασεις αλλα θα το ψαξω κ θα προσπαθησω να στο δωσω, αν και αυτα που γραφονται δεν ειναι τοσο ενθαρρυντικά!!
Ξεκινα με το να αποκλείεις τα ευκολα τροφικη αλλεργία, ψύλλους , σαμπουαν κ θα φτασεις κ εκει !!

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
πηγαμε σήμερα στη γιατρο!!!!!.... και μου ειπε οτι δεν μπορει να βρει τι ακριβώς τον ενοχλει... απλα θα ελαττώσουμε το μπανιο με το μηλόξυδο και να μην τον αφηνω να πηγαινει κοντα στα φυτα γιατι μπορει να εινια ψεξασμενα και τα φαρμακα να του δημιουργουν φαγουρα...
για την τροφη την ρώτησα αλλα μου ειπε οτι δεν ειναι απο αυτο μαλλον αλλα αν συνεχίσει να ξύνετε τοτε θα κοιτάξει και την περιπτωση μηπως φταίει και η τροφη....

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Οπότε δοκίμασε αυτά για αρχή, και βλέπεις ... Ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα γρήγορα. Πάντως από ότι είπες δεν πρέπει να είναι ψύλλοι.

Gwgw & "prigkipas"

Well-Known Member
14 Μαρτίου 2011
217
0
Κρήτη
τον ειδε και η γιατρος και ειπε οτι δεν εχει ψύλλους πανω του...
επλυνα και το κρεβατακι του με βραστο νερο οπως μου ειπατε να κανω...
ελπιζω να περασει και να μην ταλαιπωρειται ο μικρουλης μου...

σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας....
:) :)

Andromeda

Well-Known Member
17 Ιουνίου 2010
1.595
2
Μακάρι να πάνε όλα καλά και να σταματήσει εδώ το μαρτύριο του ξυσίματος ... :):):)