ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΚΟ!

Strays' help

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2007
1.516
3
Γλυφάδα,Αθήνα
strayshelp.blogspot.com
Δυναμικό Όχι των Δήμων στα Τσίρκο με Ζώα
Ομόφωνη Απόφαση της ΚΕΔΚΕ για απαγόρευση λειτουργίας

Δήμοι, Κοινότητες και περισσότερα από 150 φιλοζωικά σωματεία ενώνουν τις φωνές τους για να υπερασπίσουν το δικαίωμα της προστασίας και διατήρησης της άγριας ζωής στο φυσικό της βιότοπο, ενάντια σε οποιαδήποτε ανθρώπινη συμπεριφορά εκμετάλλευσης των άγριων ζώων.

Ένα πραγματικό άλμα προς την απαγόρευση των Τσίρκο με Ζώα στη χώρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ). Οι δήμοι της χώρας αποφάσισαν να αγκαλιάσουν το αίτημα η Ελλάδα να ανακηρυχθεί χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα, ενισχύοντας τις προσδοκίες όλων μας προκειμένου η απαγόρευση να νομοθετηθεί.

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Πατρέων κου Ανδρέα Φούρα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ πάρθηκε ομόφωνη απόφαση που απαγορεύει τα τσίρκο με ζώα. Καταρχήν αποφασίστηκε να προωθηθεί εθνική νομοθεσία που θα απαγορεύει τη λειτουργία Τσίρκο με ζώα στην χώρα μας. Όμως όλοι γνωρίζουμε πως η ψήφιση ενός νέου νόμου μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά. Έτσι η ΚΕΔΚΕ εξουσιοδότησε τον κο Φούρα, σε συνεργασία με την Επιτροπή Θεσμών και τις Νομικές Υπηρεσίες της ΚΕΔΚΕ να προτείνουν μια τροπολογία η οποία να ορίζει ότι προκειμένου ένα Τσίρκο με ζώα να δώσει παραστάσεις σε μια συγκεκριμένη πόλη, να οφείλει να έχει άδεια του οικείου Δήμου. «Επιδίωξή μας είναι τα Τσίρκο με Ζώα να μην μπορούν να λειτουργούν σε Δήμο, χωρίς την άδεια του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου, είτε εγκαθίστανται σε ιδιωτικό, είτε σε δημόσιο χώρο. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την απόφαση του Δήμου να υπάρχουν ποινικές συνέπειες γιατί θα παραβιάζεται ποινικός νόμος» μας εξηγεί ο Δήμαρχος Πατρέων, κος Ανδέας Φούρας.

Η αναγκαιότητα για τη δραστηριοποίηση της ΚΕΔΚΕ προς την απαγόρευση του θεσμού προκλήθηκε από το γεγονός ότι η κείμενη νομοθεσία αδυνατεί να στηρίξει την απόφαση 20 και πλέον Δήμων που δεν θέλουν την εγκατάσταση και λειτουργία Τσίρκο με Ζώα εντός των συνόρων τους. Ο λόγος είναι πως τα Τσίρκο με Ζώα θεωρούνται, νομικά, υπαίθριες αγορές, κάτι που επιτρέπει τη λειτουργία τους σε ιδιωτικούς χώρους, ακόμα και αν ο Δήμος είναι αντίθετος. Το πρόστιμο που καλείται το Τσίρκο να πληρώσει σε περίπτωση μη συμμόρφωσης είναι διοικητικό ενώ η φιλοδοξία της ΚΕΔΚΕ είναι να υπάρχουν σύντομα και ποινικές κυρώσεις.

Το αίτημα περισσότερων από 150 φιλοζωικών σωματείων της χώρας για την απαγόρευση λειτουργίας Τσίρκο με Ζώα στην Ελληνική Επικράτεια δεν φαίνεται πια μακρινό. «Η απόφαση των Δήμων να ταχθούν στο πλευρό των φιλόζωων ήταν ένα θαυμάσιο χριστουγεννιάτικό δώρο. Η επόμενη κίνηση θα πρέπει να έρθει από εμάς τους ίδιους.» δηλώνουν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας. «Ας στηρίξουμε έμπρακτα την απόφαση των Δήμων μας αποφεύγοντας να επισκεφθούμε τσίρκο με ζώα ακόμη κι αν έχουμε δωρεάν εισιτήρια. Δεν είναι διασκέδαση. Πρόκειται για παραστάσεις πόνου και εξευτελισμού. Τα παιδιά μας δικαιούνται ψυχαγωγίας στη φύση και περιβαλλοντικής αγωγής και όχι ψευδείς εικόνες εγκλεισμού και άσκοπης επίδειξης της άγριας ζωής.» δηλώνει η εκπρόσωπος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ Βάσω Πετρίδου.

Μπορούμε όλοι να συμμετάσχουμε στην κινητοποίηση, υπογράφοντας στην ιστοσελίδα arcturos.wordpress.com, προκειμένου η Ελλάδα να ανακηρυχθεί χώρα ελεύθερη από τσίρκο με ζώα. Ο υπογραφές όλων μας θα κατατεθούν στην Ευρωβουλή αλλά και στους αρμόδιους φορείς της χώρας, ως ένα ακόμα μέσο πίεσης για την ενδυνάμωση του αιτήματός μας.

Για το ΓΑΒ, Κλέα Μοριανού

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
Ειναι πολυ καλη προσπαθεια,εγω υπεγραψα,εγινα και μελος και ενεργος υποστηρικτης της προστασιας αρκουδας και λυκου.Βρηκαμε νεα ενδιαφεροντα θα τρεχουμε στα βουνα :wink:

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
47
thessaloniki
Με το τσιρκο?πιστευω καποια στιγμη θα σταματησει.Τα παιδια μου ποτε δεν τα πηγα παντως αν και μου ζητουσαν.Τους εξηγησα γιατι δεν τους παω,το καταλαβαν και απο τοτε δεν το ξανανεφεραν τους υποσχεθηκα βεβαια να δουμε wildlife live οποτε ψηθηκαν τελειως.Θελω να πιστευω οτι μεχρι τα παιδια των παιδιων μας δεν θα υφισταται η εννοια τσιρκο.Μακαρι [-o<

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nα πω ενα ονειρο..
Ποσο θα ηθελα να γινοταν καποτε ολα αντιστροφα..
Τα ζωα να ηταν εξυπνοτερα απο εμας ,να ειχαν ανθρωπους στο τσιρκο,να ειχαν ανθρωπους για pet και να τους παραταγανε στο δρομο..και γενικα οτι παθαινουν τα ζωακια να το παθαιναν και οι ανθρωποι..
Το ξερω δεν με συμφερει ουτε εμενα ουτε κανεναν εδω μεσα..,θα ηταν αδικο για μας..,αλλα ωρες ωρες ντρεπομαι που ειμαι και εγω ανθρωπος,που ανοικω σε αυτο το ειδος που προκαλει τοσο πονο..,που δεν σεβεται τιποτα ακομα και τον συνανθρωπο του..
Δεν ειναι μονο τα ζωα..σιγουρα τα υποτιμανε αλλα ακομα και αν ζουσαμε σαν ζουγκλα θα ηταν πιο δικαια τα πραγματα..
Τωρα δεν επιβιωνει ο πιο δυνατος, αλλα ο πιο προνομιουχος, ο πιο "ρομποτικος", το πιο μεγαλο "τερας"σαν αστικος μυθος καποτε στα παραμυθιμα ,ενα συχρονο τερας που επειλειτε απο το ιδιο του το μυαλο..
Κλεινοντας τα ματια σε ολα αυτα που συμβενουν καθημερινα ,συμβαλοντας στο χειροτερο..
Εμεις που θα θελαμε να αλλαξουμε τον κοσμο, δεν μπορουμε γιατι δεν ειμαστε "τερατα".. αρα δεν εχουμε δυναμη..
Το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι μικρες πραξουλες που συνανταμε στην καθημερινοτητα μας και να αηδιαζουμε με την ιδια μας την φυση..
Καποτε μαζευονταν σε μια πλατεια και αποκεφαλιζαν τους παρανομους ανθρωπους .
Αυτο για ολον τον κοσμο τοτε ηταν event..!!
Ο θανατος γεγονος και χαρα..
Τωρα χροονιαα μετα..παμε τα παιδια μας να τα κανουμε μαρτηρες στο βασανηστιριο των ζωων..
Περνουμε ποπκορν και παρακολουθουμε την κτηνοδια..
Εμεις γελαμε την ωρα που τα ζωα που μας προσφερουν το "θεαμα"..ενω εκεινα υποφερουν..
Εγω θα το πω μακαρι καποια στιγμη να ερχοταν μια δικαιωση για τα παντα που αδικηθηκαν προς oφελος αλλων..
και ας με παρει και εμενα η μπαλα εφοσoν ειχα την ατυχια να λεγομαι ανθρωπος..

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ντοκιμαντέρ: Κρατάει 25 λεπτά περίπου αλλά αξίζει να το δείτε:

http://www.youtube.com/watch?v=ZVsuGOpvUxc

Προειδοποίηση: ΣΚΛΗΡΕΣ σκηνές!

Edit: Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε από την οργάνωση Animal Defenders International και δημοσιεύτηκε από εκείνη στο Youtube. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι στο intro, περιλαμβάνει σκηνές:

- Από τη βία που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση και τον έλεγχο των ζώων.
- Τα στενά κλουβιά, τους χώρους προσωρινής διαβίωσης και τις αλυσίδες με τις οποίες τα ζώα ζουν και πεθαίνουν.
- Τα μεγάλα ταξίδια.
- Τις αφύσικες συνθήκες ζωής.
- Ζώα που τρελαίνονται από τη βαρεμάρα και τις στερήσεις.

westie-friend

Member
25 Φεβρουαρίου 2008
13
0
Eδειξε πριν 3 χρόνια το ALTER τα ζώα και αποκλειστικο απο το τσιρκο MEDRANO που βασάνιζαν τα ζωα.Μάλιστα κάποια είχαν τεράστιες πληγές και ήταν γεμάτα με μίγες.Καλα κάνει η κυρια Ματσούκα που βγήκε στον Μικρούτσικο και τα δημοσίευσε.Καλύτερα να σταματήσουν οι βασανισμοί αλλιών υπάρχουν αρκετοι θερμόεμοι φιλόζωοι{όπως ο 20χρονος αδελφός μου}που δεν έχουν πρόβλημα να πάνε να τα ελεφθερόσουν.

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
36
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Μια φορα στη χωρα μας παμε να κανουμε κατι καλο για τα ζωα το οποιο το προσπαθει και το κρατος επιτελους...
Και ενω γινονται ολα αυτα την προηγουμενη πεμπτη κυκλοφορει ενα περιοδικο με που εχει και πολλες πωλησεις (δν το αναφερω μιας και απαγορευεται η δυσφημηση) το οποιο εχει φωτογραφειες και ολοκληρο αφιερωμα με αποσπασματα απο τα λεγομενα αυτων που δουλευουν εκει, του τσιρκο medrano το οποιο ηρθε για ακομα μια φορα στην χωρα μας την τρελα μου :evil: :evil: :evil:
Τι να πω... Καλα δν σκεφτονται δν βλεπουν τι γινεται γυρω τους μερικοι ανθρωποι? Δλδ με τι σκεπτικο διαφημιζεις ενα τσιρκο? Οχι πειτε μου...
Οταν το ειδα τρελαθηκα τους εστειλα και e-mail δν αντεξα! :twisted:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Και βέβαια το έδειξε! Η εκπομπή της Τατιανας Στεφανιδου με την παρουσίαση της τέντας βασανιστηρίου ζωων Madrano, χτύπησε ρεκόρ τηλεθέασης!
Το εν λόγω τσίρκο συνεχίζει να προσφέρει το θέαμα της ντροπής και κανείς δεν βάζει ένα τέλος σε αυτή τη αθλιότητα.
Αίσχος!

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Το ειδα κι εγω στο τελος :evil: Ηταν κι ο παρουσιαστης που κοντευε

να μας πει οτι τα ζωα ζουν σε βασιλικες σουιτες και τρεφονται με του

πουλιου το γαλα :evil:

Αναφερθηκε μαλιστα και στο θεμα της μυστηριωδους εξαφανισης των

αδεσποτων , οπου "εμφανιζεται" το τσιρκο!!!

Τον πιστεψαμε :evil: :evil: :evil:

Gogo

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2008
538
0
marko
Μαλλον! Για να παρουσιαστουν στην Τατιανα... :roll: :roll: :roll:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
amangos said:
Τελικά το Μεντράνο που βρίσκεται αυτήν την στιγμή?
Κάπου κάνει παραστάσεις στην Ελλάδα, αυτήν την εποχή, έτσι δεν είναι?
Nαι, στην Αθήνα στο Φάληρο, μέχρι αρχές Ιουνίου. :(

Πάμε απόξω να φωνάζουμε??? (Σοβαρολογώ, οργανωμένα πράγματα όμως με πλακάτ και τα σχετικά)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
amangos said:
Τελικά το Μεντράνο που βρίσκεται αυτήν την στιγμή?
Κάπου κάνει παραστάσεις στην Ελλάδα, αυτήν την εποχή, έτσι δεν είναι?
Πίσω από το Καραϊσκάκη Αντώνη.

Chloe said:
Πάμε απόξω να φωνάζουμε??? (Σοβαρολογώ, οργανωμένα πράγματα όμως με πλακάτ και τα σχετικά)
Chloe, εάν μαζευτούμε, καμιά δεκαριά άτομα αποφασισμένοι για όλα (διότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε από προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς, μέχρι και αυτόφωρο), εγώ είμαι μέσα!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Ναι! :wink:

Από δελτίο τύπου:

Το Τσίρκο Medrano βρίσκεται στο Νέο Φάληρο, κοντά στο Γήπεδο Καραϊσκάκη, στην οδό Καραολή Δημητρίου στάση ΗΣΑΠ Ν. Φαλήρου. Οι παραστάσεις ξεκινούν από το Πάσχα 27 Απριλίου και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 8 Ιουνίου.

Καθημερινά 2 παραστάσεις: απόγευμα 7.00 – βράδυ 9.15

Κυριακές 3 παραστάσεις: πρωί 11.15, απόγευμα 5.30, βράδυ 8.00.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ROTTIE said:
Chloe, εάν μαζευτούμε, καμιά δεκαριά άτομα αποφασισμένοι για όλα (διότι ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε από προπηλακισμούς και τραμπουκισμούς, μέχρι και αυτόφωρο), εγώ είμαι μέσα!
ΑΕΕΡΑΑΑ,φυσικα και ειμαι μεσα :evil:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.082
Νεότερο μέλος
liakosxr