Οδοντιατρική περίθαλψη

fani

Well-Known Member
30 Οκτωβρίου 2010
2.468
408
Αθήνα
Η διαφορά τσιπουρου-τσικουδιας εννοούσα αλλα οκ.. :)
Της περιοχής..τσίπουρο συνήθως είναι στην Ηπειρο,σούμα στα νησιά,τσικουδιά στην Κρήτη και μπορεί να μου διαφευγεί και κάτι!!
Η διαφορά υπάρχει αν έχει ή όχι γλυκάνησο και στους βαθμούς της αποσταξης του!!
Αν ρωτήσεις εμένα θα σου πω ότι δε έχει διαφορά ο σούπερμαν κάτι θα ξέρει παραπάνω!!!:D:D
Είμαι τελείος οφ τοπικ!!:p

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Off topic ....Συνεχεια...
Συνηθως το τσιπουρο ειναι πιο "δυνατο"
Οσο πιο κρυο κλιμα τοσο πιο δυνατο πρεπει να ειναι, για να κανει "καλη δουλεια"
χωρις ομως να αποκλειονται και οι εξαιρεσεις απο τον κανονα...

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Εμεις με dentastix τη βγαζουμε και βουρτσισμα καθε σκ με την ειδικη οδοντοκρεμα.
Επισης μερα παρα μερα της σταζω μερικες σταγονες απο ενα ειδικο υγρο -σαν υγρη οδοντοκρεμα για σκυλους- στο νερο.
Το ξερω το βουρτσισμα ειναι λίγο, αλλα δεν καθεται το ηλιθιο ρε γμτ...
Τα dentastix είναι τσάμπα τα λεφτά. Με Orozyme Rf2 και Royal Canin Waltham Canine Dry Oral Bar έχεις καλύτερα αποτελέσματα

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ελεγχος με UV light για την περιεκτικοτητα σε αλκοόλ εννοεις;;

(ok πλάκα κανω)
Ο κτηνιατρος χρησιμοποιει φακο με UV light για να δει την κατασταση των δοντιων και να δει αν χρειαζεται "επαγγελματικη" επεμβαση
(ειναι ο ιδιος φακος που χρησιμοποιειται για τον ελεγχο των ματιων και οπως εχει αναφερθει σε αλλο θεμα, ο ιδιος φακος μπορει να χρησιμοποιηθει για "ανιχνευση" ουρων και περιτωματων ....)

manelaki

Member
6 Σεπτεμβρίου 2012
12
0
Προσπαθω με μεγαλη υπομονη να της βουρτσισω τα δοντια της αλλα δυστυχως δε ξερω ουτε ποση ωρα πρεπει να της τα βουρτσισω, ουτε πως πρεπει. Αφου μπαινω που μπαινω σ'αυτη τη διαδικασια τουλαχιστον να κανω κατι αποτελεσματικο. Ευτυχως της αρεσει η γευση της οδοντοκρεμας αλλα μονο γλυφει, δεν μπορω να της κρατησω ανοιχτο το στομα. Εχετε να μου προτεινετε κατι;
Ειναι μολις ενα μηνα σπιτι μας και ειμαι παντελως ασχετη, τωρα αρχιζω και μαθαινω.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Με ειδική οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα ή με υγρο (πχ Vet Aquadent) σε γάζα ή σε ειδικά πανάκια δακτυλήθρες.

2-3 φορές την εβδομάδα

virbac.jpg vingertandenborstel.jpg tandendoekjes.jpg proefverpakkingvetaquadent.jpg

[video=youtube_share;PsNlLLSBWLU]http://youtu.be/PsNlLLSBWLU[/video]

hook

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2011
759
0
corfu
για αυτο λατρευω αυτο το φορουμ! μπραβο αλεξια σε ευχαριστουμε για τις συμβουλες σου! τελικα το βουρτσισμα ειναι μονο απο την εξω πλευρα των δοντιων! απλα να ρωτησω απο ποια ηλικια και μετα πρεπει να τα καθαριζουμε?
και ο δικος μου τρωει ξηρα τροφη με μεγαλες κροκετεσ γτ θελω να τις μασαει , μασαει ομως μετα πισω του δοντια αλλα απο την μια πλευρα! αυτο πρεπει να με ανησυχησει?

manelaki

Member
6 Σεπτεμβρίου 2012
12
0
Με ειδική οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα ή με υγρο (πχ Vet Aquadent) σε γάζα ή σε ειδικά πανάκια δακτυλήθρες.

2-3 φορές την εβδομάδα
Σ'ευχαριστω παρα πολυ! Εχω τη πρωτη οδοντοβουρτσα απ'αυτες που μου δειχνεις και ειδικη οδοντοκρεμα. Αυτος στο βιντεο εχει ενα πολυ ησυχο πλασματακι! Η δικια μου καθεται με χιλια ζορια. Προσπαθω να της τα κανω καθε μερα για να συνηθισει. Στο κτηνιατρο καθοταν σα κοτουλα για να της κοιταξει τα δοντια...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
manelaki τι σκύλο έχεις;
Δοκίμασε να την ανεβάσεις πάνω σε κάποιο τραπέζι.
Συνήθως, όταν χάνουν την γη κάτω από τα πόδια τους, κοκκαλώνουν και συνεργάζονται θέλουν δεν θέλουν ;-)

manelaki

Member
6 Σεπτεμβρίου 2012
12
0
manelaki τι σκύλο έχεις;
Δοκίμασε να την ανεβάσεις πάνω σε κάποιο τραπέζι.
Συνήθως, όταν χάνουν την γη κάτω από τα πόδια τους, κοκκαλώνουν και συνεργάζονται θέλουν δεν θέλουν ;-)
Το εχω προσπαθησει αλλα μαλλον δεν ειναι πολυ ψηλα γιατι φευγει και πηδαει κατω. Μονο στο κρεβατακι της καπως συνεργαζεται. Ειδα μερικα βιντεο και θα προσπαθησω σημερα ξανα. Η μικρη μας ηταν αδεσποτη και ο γιατρος μας ειπε οτι ειναι ημιαιμο terrier. Tωρα ειναι περιπου 7 μηνων.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Δεν χρειαζεται να την ζορίσεις. Μάθε της σιγά-σιγα να αισθάνεται άνετα πάνω στο τραπέζι και να την πασπατεύεις. Να κοιτάς αυτιά, στόμα, ποδιά, ... χωρίς εργαλεία. Στο τέλος επιβράβευση.

Όταν θα έχει μάθει να τα ανέχεται αρχίζεις να τις τρίβεις λίγο τα δοντια με μια γάζα τυλιγμένη στο δάχτυλο σου.