Οζίδια στο συκώτι

Άριελ

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2012
80
4
Καλησπέρα σε όλους! Θέλω τη βοήθεια σας.
Έχω ένα σκυλάκι δαλματίας 10 χρονών. Πρόσφατα παρατήρησα αλλαγές στη συμπεριφορά του, λέρωνε στο σπίτι και δε κοιμόταν το βράδυ. Οι εξετάσεις του ομως ήταν πολύ καλές. Με τα πολλά βρήκαμε ότι είχε μια ελαφριά ουρολοίμωξη που ήθελε ειδική αντιβίωση, την πήρε και μια χαρά.

Ο κτηνίατρος μας επέμενε λόγω ηλικίας να κάνει και ακτινογραφία και υπέρηχο γιατί φοβόταν για πέτρες στα νεφρά. Η ακτινογραφία δεν έδειξε τίποτα και χθες κάναμε και τον υπέρηχο.

Το ουροποιητικό του είναι εντάξει, έχει λίγο άμμο αλλά είναι αναμενόμενο λόγω της φυλής και αντιμετωπίζεται με ειδική τροφή.
Το πιο ανησυχητικό ομως έιναι ότι έδειξε μικρά οζίδια στο συκωτι. Όλα τα άλλα όργανα δείχνουν μια χαρά, η κλινική του εικόνα είναι κανονικότατη (δεν έχει ατονία, κούραση, εμετούς ή οτιδήποτε άλλο). Το άλλο ανησυχητικό είναι ότι ναι μεν δεν χάνει βάρος, αλλά ενω τρώει αρκετά δεν παίρνει κιόλας καθόλου. Πριν 5 χρόνια με την ποσότητα που τρώει τώρα, σίγουρα θα είχε πάρει ένα κιλό τουλάχιστον.

Τόσο ο κτηνίατρος μας, όσο και ο κτηνίατρος που έκανε τον υπέρηχο, δε θεωρούν ότι πρέπει να κάνουμε κάτι άμεσα. Ο κτηνίατρος μου έιπε να τσεκάρουμε έξτρα τα ηπατικά του με ειδικές αιματολογικές (θα τις κάνουμε την άλλη βδομάδα) και επιπλέον καλαζάρ και ερλίχια και σε 2 μήνες να επαναλάβουμε τον υπέρηχο και αν έχει χειροτερέψει η κατάσταση τότε να κάνουμε βιοψία.

Καταρχήν έχει περάσει κανείς, κάτι παρόμοιο? Και δεύτερον θα ήθελα κάποιες επιπλέον γνώμες γιατρών, μήπως θα ήταν καύτερα να κάναμε άμεσα τη βιοψία. Θα μπορούσε κανείς να μου προτείνει κάποιον κτηνίατρο που να εμπιστεύεται?

Ευχαριστώ πολύ