Οι αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις στο σκύλο


Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
Τελικά επιτρέπετε η όχι στην Ελλάδα το κόψιμο αυτιών?
 
Last edited by a moderator:


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Διάβασε εδώ

http://www.dogforum.gr/forum/viewtopic.php?t=76

εαν βγάλεις άκρη (δεν θα βγάλεις) πες μας.

ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΩ όμως όσους λένε ότι απαγορεύετε το κόψιμο αυτιών και ουράς να βάλουν ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΝΟΜΟ να το διαβάσουμε και εμείς.

εγώ λέω ότι ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ
 


magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Προσωπικά πιστεύω ότι ο σχετικός αυτός ο νόμος να αρχίσει σιγά σιγά να λειτουργοί αν στης εκθέσεις μορφολογίας (Ελλάδα) να απαγορεύσουνε να πάρουν μέρος σκυλιά με κομμένα αυτιά (πρώτον) και μετά με κομμένες ουρές. Πχ. σκυλιά γεννημένα μετά το 200? τάδε ράτσας.
 


Savra

Well-Known Member
16 Απριλίου 2007
342
1
Athens
www.happypuppycafe.com
Λογικα δεν θα επρεπε ολοι οι κτηνιατροι να ξερουν τον νομο και αν απαγορευεται?Οπως ολα τα επαγγελματα ετσι και οι κτηνιατροι νομιζω οτι ενημερωνονται.
 




Dogo

Well-Known Member
11 Μαϊου 2007
307
0
εαν βγάλεις άκρη (δεν θα βγάλεις) πες μας
:D Το διάβασα πριν γράψω αλλά όπως είπες ακρη δεν έβγαλα :lol:

Άρα απαγορεύετε από το 1992 και όλοι οι γιατροί και οι ιδιοκτήτες που κόβουν αυτιά και ουρές είναι παράνομοι! :shock:
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
Όπως είπα δεν το ήξερα.

Όταν το έγραψες έψαξα και το βρήκα .

Το διάβασα ΠΟΛΥ προσεχτικά.

Αμέσως διάβασα και τον 3170.

Τα συμπεράσματα μου.

Στον 3170 αναφέροντε ΠΟΛΥ συχνά λέξεις όπως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ, ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΕ,ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ κ.λ.π.

Στον 2017 αναφέρει τι συμφώνησαν τα κράτη μέλη ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ (κάποτε)

ΑΡΘΡΟ 10

Οι χειρουργικές επεμβάσεις , που προορίζοντε να τροποποιήσουν την εξωτερική εμφάνιση ενός ζώου συντροφιάς ή που προορίζοντε για άλλους μη θεραπευτικούς σκοπούς πρέπει να απαγορευτούν κ.λ.π

Επίσης δίπλα στις κοσμετικές εγχειρίσης έχει κάποιο αστεράκι.

Που πρέπει να πας για να δεις τι σημαίνει αυτό???

Είναι δυνατόν να απαγορεύτηκαν οι εγχειρίσης στην Ελλάδα το 1992 και στις Σκανδιναβικές χώρες-Γερμανία ΜΕΤΑ το 1996???

ΟΧΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

όπως το καταλαβαίνω εγώ λοιπόν ο 2017 είναι ένα προίμιο πάνω στον οποίο βασίστηκε ο 3170 και γιαυτό τον λόγο είπα ότι θα το ψάξω
 


dior

Active Member
12 Αυγούστου 2007
36
0
συμπέρασμα βγάλαμε τελικά?μάλλον όχι,το αφήσατε στη μέση..πάντως εγώ όταν έκοψα τα αφτιά στον dior η απόδειξη δεν έγραφε κοπή αυτιών αλλα επέμβαση στομάχου
 




FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
zoulou said:
Είναι εξωφρενικό :twisted:
Αντί να μαζεύουν τα παπούτσια τους βγάζουν τα δόντια :?:
Σκύλος είναι και θα γαβγίσει, δηλ. στους ανθρώπους που φωνάζουν οποιαδήποτε στιγμή τι πρέπει να τους κάνουμε :?:
Και όσο για τα νύχια είχα χρόνια γάτες (πριν τον spirit) ποτέ δε με γρατζούνισε γάτα μου δίχως λόγω :!:
Είναι απίστευτο :evil: :evil:
Δεν φανταζόμουν ότι υπάρχουν τόσο απάνθρωποί άνθρωποι :twisted: :evil: :twisted:
και πιος ειπε οτι παμε καλα- γενικος?

Οσο για τα νυχια- ουτε εμενα δεν με εχουν γρατζουνισει τα γατια μου- αλλα εχουν κανει χαλια το σαλονι μου! Και εχουν και νυχοδρομιο- αλλα στης πολυθρονες ειναι μαλλον πιο οραια.

Αλλα και παλι δεν θα τους εβγαλα ποτε τα νυχια τους, ασχετα αν με εχουν τσαντισει αμετρητες φορες!
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
:eyecrazy: ](*,) :evil: :evil: δεν φτιαχνουν καλυτερα ενα ψευτικο!!χωρις νυχια με αυτια κατα παραγκελια σε οτι σχεδιο θες..μουγκο :-# η και να μιλαει..να πεταει να χορευει..οτι θελει ο καθενας!!δεν διασταυρωνει και μια σκυλα με ενα γατο να κανει γατοσκυλο...ΟΥΣΤ..!! :twisted: :evil:
 


George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
De-claw είναι η αφαίρεση του πέμπτου δακτύλου, για να αποτραπούν τραυματισμοί, αποστήματα κ.λ.π. Γινόταν σε νεογνά 3-5 ημερών όπως και το κόψιμο της ουράς.

Προσωπικά δεν έχω δει ζώο που να έχει υποστεί την επέμβαση και υποθέτω ότι έχει εγκαταληφθεί από χρόνια.

Μια επισήμανση μόνο. Άσχετα με το αν υποστηρίζει κανείς ή όχι το κόψιμο της ουράς ή των αυτιών, ο σχετικός νόμος στις χώρες που έχουν τέτοιες διατάξεις ψηφίστηκε από βουλευτές μετά από πιέσεις μη κυβερνητικών ομάδων. Σε καμία χώρα δεν εφαρμόστηκε με τη σύμφωνη γνώμη των άμεσα ενδιαφερομένων δηλαδή κυνολογικών ομίλων, ομίλων φυλής κ.λ.π.

Το μέλλον θα δείξει αν ήταν σοφή κίνηση ή όχι.
 




FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.000
1.506
Athens
www.frenchieworld.de.vu
George K said:
De-claw είναι η αφαίρεση του πέμπτου δακτύλου, για να αποτραπούν τραυματισμοί, αποστήματα κ.λ.π. Γινόταν σε νεογνά 3-5 ημερών όπως και το κόψιμο της ουράς.
ΟΤ!!!

Στις γατες το De-Claw ειναι η αφαιρεση ολων τον νυχιων ( για να μην καταστρεφουν επιπλα και τετια) και συνηθηζεται παρα πολυ στην Αμερικη!

Μια φιλη μου ειχε παει σε ανταλαγη μαθητων στην Αμερικη σε σπιτι ζωοφιλης οικογενειας με 10 γατες!! Ολες ηταν De-Clawed!!!
Και οταν το εφερε η συζητηση εμειναν αφωνοι οι Hostparents για το οτι κατι τετειο μπορει να απαγορευεται εκτος Αμερικης.
Ασε που απορουσαν πως ειναι δυνατον να ανεχτει κανεις τα γρατζουνισμενα επιπλα και τους κινδυνους απο τραυματισμους απο τα νυχια!
Μαλλον ειμαστε ηρωες που ζουμνε με γατες που εχουν ολα τα νυχια τους!
 


keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
ο λόγος που δεν έπαιρνα γάτα ήταν τα νύχια τους....τώρα που ξέρω πως υπάρχουν και χωρίς νύχια θα πάω να πάρω.....επίσης με ενοχλούν τα νύχια της σκύλας μου(αουτς)μήπως να της τα έβγαζα?και τα δόντια τώρα που το σκέφτομαι άχρηστα της είναι,θα την ταίζω μόνο μαλακές τροφές....και οι φωνητικές χορδές άχρηστες της είναι,έτσι και αλλιώς δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα.και το τρίχωμα της είναι άχρηστο-θα της φοράω πουλοβεράκια το χειμώνα-οπότε μια ριζική αποτρίχωση είναι καλή ιδέα,θα γλιτώσω και από το τριχομάνι....θα έχω το ΤΕΛΕΙΟ ΣΚΥΛΙ....Βρε παιδιά να στε καλά,μου λύσατε τα χέρια :D με τις πληροφορίες σας.
 


SchnauzerGR

Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
24
0
O Δικηγορος του διαβολου.....

Το κοψιμο της ουρας και των αυτιων μας πειραξε ρε παιδια?
Το οτι ο κοσμος προχωραει μπροστα και αλλαζουν αντιλλειψεις που παλιοτερα θεωριτο αστειο εστω και να αναφερθουν δεν θεωρω οτι ειναι και σωστο...
Καταρχην θα επικεντρωθω ΜΟΝΟ στο θεμα αυτια και Ουρα....
Μιλωντας για σκυλους θα πρεπει να συνειδητοποιησουμε ορισμενα πραγματα. δεν μπορουμε να κρινουμε πρακτικες ΑΙΩΝΩΝ με τα σημερινα δεδομενα αλλα να μπουμε στη διαδικασια να σκευτουμε και να κρινουμε συμφωνα με τα μεσα και τα πιστευω τις καθε ιστορικης περιοδου
Το κοψιμο των αυτιων και της ουρας ξεκινησε παλιοτερα σε σκυλους που προοριζονταν για κυνηγι... διοτι αυτα τα μερη του σκυλου γεμιζαν εκδορες - τραυματισμους και ελλείψη αντιβιοτικων τα σκυλια πεθαιναν απο μολυνσεις. Για τα τοτε δεδομενα το κοψιμο ηταν κατι απολυτα φυσικο και θεμιτο
μολις γεννιοταν το κουταβι μπαμ μπαμ ουρα και αυτια τελος.... σκληρο? δεν θα το ελεγα... το κουταβι δεν ειχε πονο και αυτη η κινηση του εξασφαλιζε μεγαλυτερη ζωη...
Ετσι δημιουργηθηκαν ρατσες και τυποποιηθηκαν ρατσες μεσα ακομα και την τεχνη. οι εκτροφεις ανα τους αιωνες δεν μπηκαν στη διαδικασια να... μικρινουν τα αυτια μιας ρατσας αφου το θεμα λυνοταν πανευκολα γιατι να το παιδεψουν ?
και ερχομαστε στο σημερα
οπου καποιοι φιλοζωοι σε υψηλα ποστα .... αντι να κοιταξουν να μορφωσουν το κοινο να το ευαισθητοποιησουν σε σχεση με τα ζωα. να λυσουν τα προβληματα των puppy mill τον αδεσποτων των πειραματων τις κακομεταχειρησης. ειπαν οτι οοοχι τα αυτια και οι ουρες ειναι σημαντικοτερο προβλημα!!!!
Το να κοψεις τα αυτια σε ενα doperman για μενα τουλαχιστον ειναι θεμιτο... πετυχα ενα με τα αυτακια του ακοπα στο δρομο και ρωτησα τη ρατσα ειναι!!!!
τωρα rott με ουρα ειλικρινα δεν μπορω να το φανταστω.....
ΑΙΩΝΕΣ ολοκληροι περασαν και κοπικαν δισεκατομυρια αυτια και ουρες ΟΟΟΛΟΙ αυτοι οι ανθρωποι δεν αγαπουσαν τα σκυλια τους? δεν τα προσεχαν??? και ερχομαστε εμεις και λεμε εμεις τα αγαπαμε πιο πολυ γιατι δεν τα κακομεταχειριζομαστε????
Θεωρω την αγαπη ενος ανθρωπου και ενος σκυλου πολυ ιερο πραγμα και το να εκμηδενιζω τοσων αιωνων αγαπη ιεροσυλια.
καποιος που θα κοψει τα αυτια η την ουρα του σκυλου καποιος που θα παει θα σκασει τα 200-400 ευροπουλα στον κτηνιατρο ακομα και για λογους κοσμητικους το κανει απο αγαπη... εγωιστικα ναι το παραδεχομαι αλλα αγαπη οπως και να εχει... ποια αγαπη ειναι καλυτερη και ποιος θα πει σε ποιον πως να αγαπαει? μπορει κανεις να το κανει?
Ας σοβαρευτουμε λοιπον . αντι να τα βαλουν με το χρημα και τους εγκληματιες πισω απο αυτο (φαρμακευτικες - puppy mill) τα βαζουν με τους φιλοζωους... Φιλος μου εχει Doperman ζει μαζι του κοιμονται μαζι το λατρευει ...του εκοψε τα αυτια για λογους αισθητικους αυτο δηλαδη αναιρει τα συναισθηματα του???
Αν μελετησετε ποτε ψυχολογια σκυλων (non verbal phycology) και καταλαβετε πως πραγματικα λειτουργει το κεφαλι των φιλαρακων μας και σταματησετε να τα προσωποποιητε-ανθρωποποιητε τοτε θα δειτε οτι ολα αυτα περι ουρας και αυτιων ειναι τριχες κατσαρες και οτι για αλλη μια φορα οι .... παλιοι ηξεραν καλυτερα
 
Last edited:


galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Το να κοψεις τα αυτια σε ενα doperman για μενα τουλαχιστον ειναι θεμιτο... πετυχα ενα με τα αυτακια του ακοπα στο δρομο και ρωτησα τη ρατσα ειναι!!!!
τωρα rott με ουρα ειλικρινα δεν μπορω να το φανταστω.....
τα ροτ, ολα σχεδον με ουρα ειναι πλεον.
οσο για το ντοπερμαν, εχεις δει το σωμα τους, η μονο στα αυτια εχεις επικεντρωθει? μπαμ κανουν οτι ειναι αυτη η φυλη, ακομη κι αν δεν εχουν κεφαλι:rolleyes:
 


nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
ακομη κι αν δεν εχουν κεφαλι:rolleyes:
χαχαχαχαχαχαχαχα οντως κανει καραμπαμ...εγω ειμαι κατα αυτων των ''αισθητικων'' επεμβασεων...
 


Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Εφόσον ο λόγος για τον οποίο γινόταν αυτή η πρακτική, καλώς ή κακώς, δεν ισχύει πλέον, γιατί να στερήσεις από ένα ζώο ένα χρήσιμο όργανο σαν την ουρά κατά κύριο λόγο?

Δεν αμφιβάλλω ότι ο φίλος σου αγαπάει το σκύλο του. Λες να τον αγαπούσε λιγότερο αν είχε τα αυτιά του άκοπα?
 


ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΣ να λόγος να (ξανα)κάνουμε αυτή την κουβέντα?????

καλά εκανε ο φίλος σου και εκοψε τα αυτιά του σκύλου του
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.114
Μηνύματα
895.816
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf