Οι πρώτοι σκύλοι-κοσμοναύτες

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
Πολυ ολοκληρωμενο αρθρο...
Φοβερα σκυλοονοματα παντως οι Ρωσοι!!
εξέδρα εκτόξευσης πυραύλων Καπούστιν Γιαρ (μια τοποθεσία μεταξύ Βόλγκογκραντ και Αστρακάν που σήμερα είναι γνωστή ως Ζνάμενσκ):whistle::sneaky::D

Τέλεια ονόματα, πράγματι.. Αφού Τον επόμενο σκύλο μου θα τον πάρω αρσενικό και θα το φωνάζω "Π0ύστη", κι όταν θα με ρωτάνε, θα τους απαντώ, ότι είναι από το ρωσικό όνομα "Καπούστιν"..Αμ πως...:ROFLMAO:

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
Τα περισσότερα από τα σκυλιά αυτά ήταν απλά αδέσποτα, ημίαιμο που τα βρήκαν να περιφέρονται και για το λόγο αυτό επιλέχθηκαν: επειδή είχαν μάθει να ζουν κάτω από πολλές φορές αφιλόξενες συνθήκες και να επιβιώνουν μέσα από απρόβλεπτους παράγοντες.

Επίσης, επειδή κανένας σκυλοκηδεμόνας ή εκτροφέας δε θα έδινε το σκυλάκι του για κοσμο-πειραματόζωο, συμπληρώνω εγώ.

Επίσης, επιλέγονταν κυρίως θηλυκά σκυλιά επειδή οι ειδικές στολές που φορούσαν στις αποστολές ήταν σχεδιασμένες έτσι ώστε να συλλέγουν τα κόπρανα και τα ούρα μόνο απ’ το θηλυκό αναπαραγωγικό σύστημα.

Last edited:
  • Like
Reactions: Tri and myEnzo

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Εισαι πεζος φιλε μου @d-friend :p.

Δεν ειναι το Μουσκα ωραιο σκυλοονομα? Με το Τσερνουσκα (που σημαινει και Μαυρουλα) δε ξετρελαθηκα. Ανετα θα μπορουσε να ειναι το ονομα του επομενου μου σκυλου (το παρον δεν αποτελει δεσμευση)!

Βρε λες να εχω κλιση στα Ρωσσικα?

• Like
Reactions: d-friend

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
Εισαι πεζος φιλε μου @d-friend :p.

Δεν ειναι το Μουσκα ωραιο σκυλοονομα? Με το Τσερνουσκα (που σημαινει και Μαυρουλα) δε ξετρελαθηκα. Ανετα θα μπορουσε να ειναι το ονομα του επομενου μου σκυλου!
:DΌσο για το Μούσκα, έχω να δηλώσω ότι κάθε όνομα σκύλου που ξεκινάει από ΜΟΥ είναι ωραίο, και φυσικά το Μούσκα δεν αποτελεί εξαίρεση :p
Και το Τσερνούσκα ωραίο ρε παιδί μου, αλλά μόνο στο νόημα, όχι στον ήχο.. Και τρισύλλαβο.. Τι να το κάνεις..
Τώρα αν σε κάποια άλλη γλώσσα ή διάλεκτο.. λέμε τώρα.. υπήρχε ένα δισύλλαβο από Μου, που να σήμαινε μαυρούλα, :whistle:

δε θα ήταν το ιδανικό..;
:p

Αν θελήσω να είμαι αντικειμενικός, το Μούσκα, το Μπέλκα, το Λάικα, και τελευταίο και καλύτερο το Τσιγκάν, είναι από τα ωραία ονόματα που έχω ποτέ συναντήσει.

Last edited:
  • Like
Reactions: myEnzo

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Τώρα αν σε κάποια άλλη γλώσσα ή διάλεκτο.. λέμε τώρα.. υπήρχε ένα δισύλλαβο από Μου, που να σήμαινε μαυρούλα, :whistle:

δε θα ήταν το ιδανικό..;
:p
Έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου ας πούμε;;;:D:D Πάντως κι εγώ όταν διάβασα ότι ήταν αδέσποτα το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι τα διάλεξαν γιατί ήξεραν ότι δεν θα ενδιαφερόταν κανείς αν πάθαιναν κάτι.

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
Έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου ας πούμε;;;:D:D
Να μωρέ.. εντελώς τυχαία τώρα μου έρχεται το "Μούζη" :whistle: ( Από Μου, δισύλλαβο και Μαύρο..) :D
Για το Ψιόλκα να μην ανοίξω το στόμα μου, έ; :sneaky:

Πάντως κι εγώ όταν διάβασα ότι ήταν αδέσποτα το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι τα διάλεξαν γιατί ήξεραν ότι δεν θα ενδιαφερόταν κανείς αν πάθαιναν κάτι.
Παιδί μου, αδέσποτα, μπασταρδάκια, και θηλυκά.. Ο ρατσισμός εις τον κύβον..

Last edited:
  • Like
Reactions: epial and myEnzo

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
πφφφφφφ...
οταν ημουν μικρη και μπαμπας μου ειχε πει μερικες απο τις ιστοριες αυτες..
πληγωθηκα τοσο πολυ.
δεν μπορουσα να καταλαβω πως καποιος εστειλε το "παιδι" του στο διαστημα γνωριζοντας πως θα δεν θα γυρισει ποτε?

ειχα ονομασει ολα μου τα κουκλακια τα ονοματα απο αυτα τα σκυλακια, και τα ειχα φερει παλι στη ζωη..
παιδικα τραυματα :p

d-friend

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2014
905
2.550
43
Αθήνα, Παγκράτι
πφφφφφφ...
οταν ημουν μικρη και μπαμπας μου ειχε πει μερικες απο τις ιστοριες αυτες..
πληγωθηκα τοσο πολυ.
δεν μπορουσα να καταλαβω πως καποιος εστειλε το "παιδι" του στο διαστημα γνωριζοντας πως θα δεν θα γυρισει ποτε?

ειχα ονομασει ολα μου τα κουκλακια τα ονοματα απο αυτα τα σκυλακια, και τα ειχα φερει παλι στη ζωη..
παιδικα τραυματα :p
Πες μου, ότι ζούσες και με τον εφιάλτη, πως ένα πρωί ο πατέρας σου θα σε στείλει στο διάστημα..
Εγώ πάλι, ως αγόρι, που κλασικά ήθελε να γίνει αστροναύτης πριν να συμβιβαστεί στο πιλότος και τελικά στα πιο επίγεια επαγγέλματα, το τελευταίο που θα σκεφτόμουν είναι, ότι τα σκυλάκια θα πέθαιναν. Και από ό,τι κατάλαβα στην πραγματικότητα ένα-δυο δεν την πάλεψαν κι αυτό ήταν από ατύχημα.. Δεν τα έστελναν και ακριβώς σε αποστολή αυτοκτονίας.. Να μου πεις σε επικίνδυνη αποστολή, να το δεχτώ.

• Like
Reactions: epial and kasi

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
χαχαχααχ! οχι καθολου δεν ανησυχησα για αυτο. Ο μπαμπας μου με εμαθε οτι οι σκυλοι ειναι οι καλυτεροι φιλοι του ανθρωπου... καια υτες οι ιστοριες ερχονταν σε πληρη αντιθεση με αυτο που ειχα στο μυαλο μου.
Αλλα τα κοριτσακια ειμαστε πιο ευαισθητα...
Να μη πω για τα αγορακια... θα δειξω ευαισθησια.. :p