Ολική αρθροπλαστική!!!!

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
54
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει κάνει ολική αρθροπλαστική αφού είναι η επέμβαση που συστήνει για την περίπτωση μας ο Pierre Montavon και μας παρέπεμψε στον κ.Βλαχόπουλο.

Κυρίως θέλουμε να μάθουμε την εξέλιξη του ζώου : ανάρρωση,,αποθεραπεια και την κινητική του ικανότητα μετά την επέμβαση.

Θα κλείσουμε rendez-vous με τον γιατρό την ερχόμενη εβδομάδα.

Αν το θέμα είναι σε λάθος ενότητα παρακαλώ μετακινείστε το.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Ποιά είναι η περίπτωσή σας;
Δυσπλασία;

Εχουμε άπειρες συζητήσεις για δυσπλασία. Κάνε μια αναζήτηση, στην ενότητα "Υγεία και Ασθένειες" [που είναι και η σωστή ενότητα], και θα βρεις πολλές πληροφορίες.

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Σε τι κατασταση ειναι το ζωο και σκεφτεστε μια τετοια εγχειρηση?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
54
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Δυστυχώς δεν βρήκα κάτι να με διαφωτίσει σχετικά με την συγκεκριμένη επέμβαση.

Ο σκύλος περνάει δύσκολα! Εχει δυσπλασία βαριάς μορφής και έχει ήδη ξεκινήσει οστεοαρθρίτιδα πράγμα που σημαίνει ότι πονάει! Τριπλή οστεοτομία δεν γίνεται και μας πρότειναν εκτομή της μηριαίας κεφαλής ,( ο Montavon δεν τη συστήνει λόγω βάρους 33 κιλά ήδη και αρκετά ψηλός για την ηλικία του) και επειδή δεν θέλουμε να ρισκάρουμε το πόδι αφού αν δεν πάει κάτι καλά δεν μπορούμε να επεμβουμε διορθωτικά.

Τάδε έφη ο γκουρού της αρθροπλαστικής και θα τα μιλήσουμε αναλυτικότερα την Τρίτη με τον Βλαχόπουλο.

Last edited:

aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
:( τι να πω ευχομαι να πανε ολα καλα. Αληθεια πως φτασατε να μιλησετε με τον συγκεκριμενο γιατρο στην Ελβετια?
Να μας γραψεις νεα απο την συναντηση με τον Βλαχοπουλο , κι εχει επισης ενδιαφερον να μαθουμε ποσες φορες εχουν γινει τετοιες επεμβασεις στη χωρα μας.
Αυτο που ξερω απο παλιοτερη μου ερωτηση στον γιατρο ειναι οτι δεν εχει εγγυημενα αποτελεσματα και βεβαια θελει μεγαλη προσοχη κατα την αποκατασταση.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
54
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Στα pedigree τους έτσι δηλώνεται αλλά δεδομένου ότι πρόκειται για σκυλιά που έχει φέρει εκπαιδευτής απο Ουγγαρία και Τσεχία έχω αρχίσει να αμφιβάλλω για τη γνησιότητά τους!

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
54
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
[QUOTE=aouimbae;

Ηταν εντυπωσιακά απλό!!!Επαθα πλάκα κι εγώ!
Το πρωί του έστειλα mail και το απόγευμα με πήρε τηλέφωνο!!!!!! Κουφό???
Ακόμα δεν το πιστεύω!

Εννοείται ότι θα δώσω νέα αλλά πραγματικά θα ήθελα καποιον που να έχει ήδη την εμπειρία!

Ισως ζητήσω και από το Βλαχόπουλο ονόματα ασθενών του για να μιλήσω μαζί τους.
Ηδη παίρνει αντιφλεγμονώδη και ξεκινήσαμε υδροθεραπείες για να δυναμώσουν οι μύες ώστε να ανακουφιστεί και να είναι έτοιμος για την όποια επέμβαση...

Μαύρη τρύπα στα οικονομικά μας το τρίτο παιδί!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Χαίρομαι που έχεις αρχίσει να αμφιβάλλεις. Εκεί θα κατέληγα.
Λυπάμαι πολύ για τον μικρούλη, αν τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά.
Ελπίζω να πάνε όλα καλά και η εξέλιξή του, να είναι η καλύτερη δυνατή.

Πάντως, μπορεί τα pedigree να είναι και εντάξει. Δες, μήπως μπορείς να τα βρεις και να τα ερευνήσεις. Εχει μεγάλη σημασία, να ξέρεις αν τελικά σε κορόιδεψαν. Και έχει ακόμη μεγαλύτερη, να ενημερώσεις τον αδελφό σου, που σου τον έκανε δώρο, καθώς και όποιον άλλον μεσολάβησε. Κανονικά, πρέπει να συμμετέχουν στα έξοδα.

Περαστικά του και ενημέρωσέ μας.

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
54
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Το κουτάβι του αδελφού μου ήταν γερμανός!!! με χαρτιά και κατέληξε ή από μα....α του γιατρού ή από μόρβα.Δεν θα μάθουμε ποτέ αλλα είχε φάει μόλις ήρθε μια ωραία θεραπεια με sporanox λογω μυκητίασης.....Αιτία θανάτου ηπατική ανεπάρκεια.

Το μούτρο της φωτογραφίας είναι από γέννα φίλων που όταν είδαν τη φρίκη μας , μας τον έφεραν με μία ωραια κορδέλα και φυσικά δεν έφυγε ποτέ.Για αυτούς τους γονείς μιλάω!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Αααα μάλιστα!!!

Εχω χάσει επεισόδια λοιπόν και διπλό το χτύπημα :(

Να δώσεις πολλά συγχαρητήρια στους φίλους, για την πετυχημένη εκτροφή που έκαναν :mad:
Τότε λοιπόν, θα πρέπει αυτοί να σου πληρώσουν τα έξοδα.
Sorry...αλλά...έτσι είναι...

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
δεν έχω κάνει ολική αρθοπλαστική, την σκέφτηκα αρκετές φορές αλλά αποφάσισα όχι (το αν έκανα καλά ή όχι ποτέ δεν θα το μάθω)
Πάντως αν κατάλαβα, το ίδιο πρόβλημα με εσάς έχουμε και εμείς :(. Την αρθροπλαστική δεν την έκανα για θέμα κόστους αλλά φοβήθηκα και την αποθεραπεία πάρα πολύ. Εκτομή της μηριαίας κεφαλή μου έχουν προτείνει και σε εμένα αλλά όχι τώρα αργότερα όταν οι πόνοι απο την οστεαθρίτιδα είναι μεγάλοι αλλά όλοι οι γιατροί μου είπαν ότι είναι κάτι που θα το δούμε σε μεγαλύτερη ηλικία, όταν και αν υποφέρει, και σίγουρα λόγο κιλών μόνο στο ένα πόδι.
Πάντως η χειρότερη εποχή μας ήταν απο 4,30 μέχρι 9-10 μηνων τότε πονούσε πάρα πολύ ενώ έπαιρνε 2 ριμαντιλ την ημέρα, μετά τα πράγματα βελτιώθηκαν και αυτή την στιγμή ζει μια "φυσιολογική" προσεχτική όμως ζωή χωρίς παυσίπονα μόνο με το dorwest. Το μέχρι πότε δεν το ξέρω εξαρτάτε απο την εξέλιξη της οστεαθρίτιδας
:(.

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
54
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Δεν ξέρω αν μπορώ να περιμένω! Δειχνει να πονά πολύ και η αρθρίτιδα υφίσταται ήδη και στα δύο πόδια.

Τώρα δεν μπορουμε ούτε 15 λεπτά βόλτα να κάνουμε!Κωλοκάθεται και αρνείται να προχωρήσει , και να φανταστείς ο εκπαιδευτής μου μιλούσε για παθητική κυριαρχία

vek πόσα κιλά ειναι ο δικός σου ?και ηλικία?

Τώρα για την αρθροπλαστική είναι η λύση στο πρόβλημά μας είπε ο Montavon....
Την εκτομή τη φοβάμαι γιατί , αν δεν πάει καλά μετά?

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Ο δικός μου είναι τώρα 17 μηνών και 37-38 κιλά, αλλά των κρατάω πάνω απο 10 κιλα κάτω απο το φυσιολογικό τους βάρος.
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε 4 μηνών και κάτι και ήδη είχε οστεθρίτιδα και στα δύο πόδια.
Το ξέρω ότι πονάει πολύ αυτή την στιγμή εμένα δεν μπορούσε ούτε να ξαπλώσει ούτε να σηκωθεί εκλαιγε σε κάθε του κίνηση και 15 λεπτά βόλτα ούτε στα πιο τρελλά μας όνειρα.
Οντως η αρθροπλαστική ειναι η μόνη χειρουργική λύση σε τέτοια προβλήματα η εκτομή είναι ανακουφιστηκή μέθοδος μόνο.
Αλλά όταν άρχισα να σκεφτομαι να μαζεψω χρήματα για την επεμβαση ήδη ο σκύλος ήταν πάρα πολύ καλύτερα και το 20% αποτυχίας απο την αποθεραπεία μου φάνηκε μεγάλο ποσοστό για ένα σκυλί που ζει φυσιολογικά, αν συνέχιζε και μετα τον χρόνο να πονάει τόσο το 80% επιτυχίας θα ήταν για μένα ένα μεγάλο ποσοστό και μάλλον θα την έκανα.
Να τον έχεις πάρα πολύ αδύνατο, τι ηλικία έχει ?

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
54
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Είναι σχεδόν 8 μηνών και το πρόβλημα ξεκίνησε 5 μηνών αλλά όλοι ήταν αποτρεπτικοι στην ακτινογραφία ( τώρα μετανιώνω που τους άκουσα)! Για το μέγεθος του θεωρείται ελαφρύς 32 -34 κιλά άποψη ορθοπεδικών που τον έχουν ήδη δει.

Ενώ σήμερα ήταν λίγο καλύτερα στη βόλτα τράκαρε το γοφο του στο γόνατό μου και δεν πατάει το ένα πόδι καθόλου! Πάω να σκάσω!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Αυτό με την μανία να γίνεται η ακτινογραφία μετά τους 12 μήνες δεν το καταλαβαίνω, εγώ όταν ξαναπάρω κουτάβι θα του κάνω την πρώτη 3 μηνών.
Το ξερω μου είχε τύχει και εμένα να χτυπήση τον γοφό του πανω μου και μετά αισθανόμουν κομμάτια.
Νομίζω ότι ο Βλαχόπουλος θα σου λύσει όλες τις απορίες σου και θα μπορέσεις να αποφασίσεις τι θα κάνεις.
Αλλά 32-33 κιλά δεν είναι πολλά. δεν ξέρω πόσο μεγάλος είναι ο σκύλος σου αλλά εγώ τον κρατάω κάτω απο σαράντα τώρα που είνια 17+ μηνων και κανονικά θα ήταν τουλάχιστων 50 και όταν κάποια στιγμή είπα στον γιατρό μου να τον πάω 40 μου ειπε όχι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Ο Βλαχόπουλος έχει χειρούργησει μαζί με τον Montavon την μέθοδο που ακολουθήσαμε εμείς στον ακύλο μας σε παρόμοιας συμπτωματολογίας πρόβλημα ( ρήξη χιαστου) και ο σκύλος μας 38 κιλά τότε , πολύ βαρύς για άλλου είδους χειρουργείο ακολούθησε την μέθοδο ΤΤΑ ( tibial tuberosity advancement) . Είχα διαβάσει πολλά για την αποθεραπεία και με τρόμαζε η επέμβαση πολύ αλλά έγινε καταπληκτική δουλειά πράγμα που είδα στον ίδιο τον σκύλο.
Αν κάποιος μπορεί να κάνει με επιτυχία και το δικό σας χειρουργείο στην Ελλάδα αφού έχει μάθει από τον πρώτο διδάξα αυτός είναι ο Βλαχόπουλος.
Ρώτα τον τα πάντα στην επίσκεψη που θα κάνετε όπως επίσης και τις εναλλακτικές αν κάτι δεν πάει καλά.

natacha

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2013
50
7
54
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Θεωρώ πως είναι χρήσιμη πληροφορία αλλά δεν εγγυώμαι για την αξιοπιστία της : όταν συζήτησα με τον Ελβετό την πιθανότητα χειρουργείου στην Βουλγαρία ήταν αρνητικός όχι προς τους γιατρούς αλλά ως προς τα μοσχεύματα τα οποία κοστίζουν 1800 ευρώ για το πόδι ( τιτανιου) και αυτός είναι ο λόγος που η επέμβαση είναι τόσο ακριβή....

Άρα φτηνή επέμβαση,ρίσκο με το μόσχευμα!

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
42
πατρα
συγνωμη αλλα η βουλγαρια δεν υστερει σε μοσχευματα απλα ειμαστε λιγο λοποδυτες εδω στο ελλαδα....το λεω γιατι 6 μηνες ασχοληθηκα αδικα μεν αλλα ασχοληθηκα πολυ με τις κλινικες στην βουλγαρια.

φυσικα και η αλβετια η η γερμανια δεν ειναι πισω στα μοσχευματα ... αλλα στην βουλγαρια που υπαρχει πεινα δεν υπαρχει αισχροκερδια στον βαθμο τον δικο μας + τα λειτουργικα τους εξοδα οτι ειναι στο πηγαδι κατω σε σχεση με τις ευρωπαικες χωρες.

δεν νομιζω οτι υστερουν σε κατι ιατρικα η στην ποιοτητα της δουλειας τους