Οξεία Γαστρεντερίτιδα

Vodkajimmy

New Member
14 Απριλίου 2012
3
0
Καλησπέρα σε ολους, θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη μερικών ανθρώπων πανω σε ενα θεμα που έχω αυτές τις μέρες με το κουταβι μου. Είναι ένα Border Collie 2μιση μηνών και κάτι, το οποίο πήρα πριν απο μία εβδομαδα περίπου απο εκτροφείο. Δυστυχώς νωρις αφου τον πηρα εμφανισε εμετους και διαρειες οι οποιες μετα απο 2 3 μερες αφου σταματησαν, επανήλθαν σε πολυ μεγαλύτερη συχνότητα και μάλιστα με αίμα. Υπήρχαν και αρκετες περιπτώσεις που το σκυλι προσπαθούσε να ενεργηθεί αλλα εβγαζε μονο αιμα. Με το που είδα αυτα τα συμπτώματα τον πηγα κατευθειαν στο νοσοκομειο ζώων στο πικερμι καθώς ειναι το τριήμερο του πασχα και ο κτηνίατρος του λειπει. Εκει η πρώτη σκεψη και φοβία ήταν οτι θα μπορουσε να είναι τυφος, κάτι που ευτυχώς αποκλειστηκε με μια εξέταση κοπράνων αφήνοντας μας με το οτι αυτο που λογικα είναι, είναι οξεία γαστρεντερίτιδα σύμφωνα με τους γιατρούς. Οι γιατροί παρόλα αυτά φαίνεται να κρατούν μια πισινή για το αν το κουτάβι θα τα καταφέρει σιγουρα, καθως είναι μικρό και δεν έχει ακόμα πολυ δυνατό οργανισμό. Σήμερα ήταν η 1η μέρα που το επισκέυτηκα και εδειχνε αρκετα αδύναμο και η μυτούλα του ήταν πιο άσπρη από συνηθως. Ήθελα να ρωτήσω εαν κάποιος είχε ποτε παρόμοια εμπειρια κι αν ναι τότε τι θα πρέπει να περιμενω απο αυτήν την κατάσταση.

Ευχαριστώ Πολύ.

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Καλημερα φιλε μου!
Εχουμε περασει και 'μεις απο μια τετοια κατασταση,λογικο να κρατανε μια πισινη οι γιατροι,αλλα μην απογοητευεσαι.Εφ'οσον τον παρακολουθουν συνεχως(και εχει αποκλειστει ο τυφος) θελω να πιστευω οτι θα συνελθει το κουταβι.Λογικο να ειναι αδυναμο,εγω οταν πηγαμε τρομαξα να τον γνωρισω,ηταν πολυ αδυνατισμενος και καταπονημενος.
Αυτοι τι σου λενε? Σε ποσες μερες υπολογιζουν οτι θα εχει ξεπερασει τον κυνδινο? Ευχομαι να ειναι περαστικο και ενημερωσε μας οταν πας να το ξαναδεις και μιλησεις μαζι τους.Του ευχομαι ολοψυχα να γινει συντομα καλα και να το χαρεις!

Vodkajimmy

New Member
14 Απριλίου 2012
3
0
Καλησπέρα Golden boy, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Σήμερα πήγα να τον ξαναδώ και φαινόταν πολύ καλυτερα απο εχθές, η μύτη του ήταν αρκετά πιο ροζ και σε γενικές γραμμές φαινόταν ορεξάτος και σε πολύ καλυτερη κατάσταση. Οι γιατροί μου είπαν πως ανταποκρίνεται θετικά στη θεραπεία αν και εχει ακόμα καποιες διάρροιες χωρις αίμα ομως. Πρέπει ακόμα να μείνει μερικες μέρες στο νοσοκομείο και δεν μου εχουν δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση για το πότε θα είναι έτοιμος να βγεί η για το πότε θα είναι εκτος κινδύνου εντελώς. Ελπίζω να πάνε ολα καλά αν και με διακατέχει ακόμα ενα άγχος για το πότε θα βγεί εκτος κινδύνου. Και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου!

Vodkajimmy

New Member
14 Απριλίου 2012
3
0
Με τον εκτροφέα του κουταβιού σου μίλησες;
Καλησπέρα mareco. Με τον εκτροφέα βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία και φαίνεται να πιστεύει πως δεν είναι κατι το ανησυχητικό γιατι λεει οτι τα border collie είναι ανθεκτικά σκυλια απο τη φύση τους. Επίσης έχει αυτή την άποψη γιατί η αδερφή του κουταβιού ειναι υγιέστατη οπότε αυτο αποκλείει το ενδεχόμενο να είχε κολλήσει κάτι πριν τον πάρω εγω.

golden boy

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2010
805
93
Hell
Kαλη η εξελιξη,αρα μαλλον συντομα θα τον παρεις αν συνεχισει ετσι..
Αντε,με το καλο να τον φερεις σπιτι και αλλη αναποδια να μην σας βρει :)