Οστεοαρθρίτιδα - Αναπηρία

kosp1980

Member
18 Φεβρουαρίου 2011
10
0
Συγχαρητήρια για το site!!!Είναι πολύ καλά οργανωμένο και πληροφορημένο.
Η φίλη μου έχει ένα σκύλο διασταύρωση λυκόσκυλο με rontbailer και είναι 9 χρονών.Έχει παραλύσει το πίσω δεξί του πόδι.Οι γιατροί στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης είπαν πως έχει οστεοαρθρίτιδα και πως έχουν πειραχτεί τα νεύρα του ποδιού, γι αυτό και ο σκύλος δεν νιώθει καθόλου το πόδι του ούτε και αντιδρά σε οποιαδήποτε άγγιγμα ,τσίμπημα κτλ.Του έχουν δώσει αγωγή αφού έκανα όλες τις απαραίτητες εξετάσεις ακτινογραφία , μυελογραφία κτλ. ,και τις είπαν πως το σκυλί πρέπει να χάσει κάποια κιλά και μετά να ακρωτηριάσουν το πόδι. Το σκυλί δεν έχει χάσει την διάθεση του και βόλτα πάει αν και με δυσκολία και γαυγίζει και τρώει όλα κανονικά!!! Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος άλλος σκύλο με αναπηρία για να μας ενημερώσει καλύτερα πάνω στο θέμα αυτό. Ευχαριστώ πολύ.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Να πεις την φίλη σου να πάει και αλλού να πάρει και άλλες γνώμες!

Ακρωτηριασμό?

Δεν αντιμετωπίζεται αλλιώς η πάθηση αυτή?

kosp1980

Member
18 Φεβρουαρίου 2011
10
0
Έτσι τις είπαν το πόδι του σκύλου είναι εντελώς αναίσθητο σε σημείο που να το "τρώει" ο σκύλος!!!και αναγκαστικά του έβαλαν αυτό το κολάρο για να μην μπορεί να το φτάνει.Και ο κτηνίατρος και στο πανεπιστήμιο είχαν την ίδια γνώμη ακριβώς!!Δέν ξέρω. Το θέμα είναι αν το ακρωτηριάσουν πως θα είναι ο σκύλος μετά γιατί τώρα δυσκολεύετε παρα πολύ.Το πόδι του μπερδεύετε με το άλλο πρέπει να το κρατάμε για να μπορεί να πάει βόλτα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
Να πάρει κι άλλες γνώμες για να είναι όσο μπορεί πιο σίγουρη, ότι έχει την σωστή διάγνωση.
Να μην την στενοχωρεί όμως, πως θα είναι η μετέπειτα ποιότητα ζωής του σκυλάκου της.
Πιθανότατα θα είναι πολύ καλύτερη απ' ότι τώρα. Εχουμε δει πολλά 3ποδα σκυλιά που ζουν και βασιλεύουν, σαν να μην τους λείπει τίποτα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Ο ακρωτηριασμός είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΥΣΗ!

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πάρει γνώμη ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΥ κτηνιάτρου!

Να την πεις να μην κάνει καμία κίνηση αν δεν εξαντλήσει όλες της τις επιλογές!

Ο σκύλος μπορεί να "τρώει" το πόδι του γιατί τον ενοχλεί που είναι αναίσθητο!
Ας τον πηγαίνει βόλτα κρατώντας το πόδι,μέχρι να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες!

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ασχετο,αλλα θα το πω...
Μιας φιλης ο σκυλος,μετα απο τροχαιο,χτυπηθηκε το νευρο του σκυλου και νεκρωθηκε το ενα μπροστινο ποδι.Ο σκυλος το ετρωγε,τον εμποδιζε στο περπατημα,μπερδευοταν και ο γιατρος συνεστησε ακρωτηριασμο.Το σκυλακι το συνηθισε αμεσως και δε φαινοταν να του λειπει απο τις πρωτες κιολας μερες.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ασχετο,αλλα θα το πω...
Μιας φιλης ο σκυλος,μετα απο τροχαιο,χτυπηθηκε το νευρο του σκυλου και νεκρωθηκε το ενα μπροστινο ποδι.Ο σκυλος το ετρωγε,τον εμποδιζε στο περπατημα,μπερδευοταν και ο γιατρος συνεστησε ακρωτηριασμο.Το σκυλακι το συνηθισε αμεσως και δε φαινοταν να του λειπει απο τις πρωτες κιολας μερες.
Πώς άσχετο βρε συ; :)

kosp1980

Member
18 Φεβρουαρίου 2011
10
0
Αυτό κάνουμε τον πάμε βόλτα κρατώντας του το πόδι.Η αλήθεια είναι πως στο πανεπιστήμιο ήταν πολύ εξηπηρετικοί και πέσαν όλοι να δούν τι έχει. Ναι ο λόγος που το τρώει είναι αυτός, αν και τώρα έχει σταματήσει λίγο να το πειράζει. Γνωρίζετε κάποιον ορθοπεδικό κτηνίατρο στην θεσαλονίκη. Έχει ένα μήνα που είναι το σκυλί έτσι υπάρχει περίπτωση να επανέρθει; και δεν θα είναι και πλέον σακαταμένο το πόδι;

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πώς άσχετο βρε συ; :)
Γιατι το σκυλι του φιλου μας εδω εχει οστεοαρθριτιδα,ενω το σκυλι που περιγραφω ειναι απο τροχαιο.Το ιδιο συμπτωμα δεν εχει και την ιδια θεραπεια...

kosp1980

Member
18 Φεβρουαρίου 2011
10
0
Πάντως αν κάποιος γνωρίζει κάποιον ορθοπεδικό κτηνίατρο.Αν και στο πανεπιστήμιο ήταν ορθοπεδικός ο γιατρός.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Γιατι το σκυλι του φιλου μας εδω εχει οστεοαρθριτιδα,ενω το σκυλι που περιγραφω ειναι απο τροχαιο.Το ιδιο συμπτωμα δεν εχει και την ιδια θεραπεια...
Απ' ό,τι κατάλαβα έχουν πάθει ζημιά τα νεύρα! Αν είχε οστεοαρθρίτιδα θα ένιωθε πόνο στο πόδι

kosp1980

Member
18 Φεβρουαρίου 2011
10
0
Προφανώς..΄Έτσι έδειξαν οι εξετάσεις. την οστεοαρθρίτιδα την είχε σε συνδυασμό και με το βάρος του και επειδή το σκυλί έτρεχε έπαιζε κάπου ζορίστηκε και έγινε η ζημιά τουλάχιστον αυτό κατάλαβα εγώ. Τώρα το να του κόψουμε το πόδι δεν είναι και ότι καλύτερο είναι στενάχωρο αλλά πιστεύω θα είναι καλύτερα αφού δεν βλέπω κάποια άλλη λύση.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ θα συμφωνήσω με τον st3li0s ο ακρωτηριασμός είναι η τελευταία λύση και η πιο εύκολη για τον ιατρό θα έλεγα.. αφού τελειώνει θεωρητικά εκεί η ιστορία..

Σε μια οστεοαρθρίτιδα όμως δεν σημαίνει πως μπορεί να βαρέσει ένα σημείο μόνο..

Η δίαιτα και η μυική ενδυνάμωση θα βοηθήσει σίγουρα τόσο την κίνηση όσο και την επιβάρυνση της άρθρωσης.

Οπωσδήποτε να πάει σε ένα άλλον ορθοπεδικό κτηνίατρο και να επιμείνει..

Συνέστησε τον Βλαχόπουλο έχω ακούσει πως κάνει θαύματα σε ορθοπεδικά ζητήματα..

kosp1980

Member
18 Φεβρουαρίου 2011
10
0
Ευχαριστώ πολύ φίλε για την απάντηση σου!! Ο Βλαχόπουλος ειναι κτηνίατρος στην θεσσαλονίκη ;

kosp1980

Member
18 Φεβρουαρίου 2011
10
0
Αν είναι εύκολο και ξέρει κάποιος θα ήθελα κάποιον ορθοπεδικό κτηνίατρο για θεσσαλονίκη !!

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Ο Βλαχόπουλος είναι στην Αθήνα.

Εγώ πάλι σκέφτομαι... Πρόκειται για ένα μεγαλόσωμο σκυλί 9 ετών. Λογικά έχει μπροστά του από 1 έως 3-4 χρόνια ζωής ακόμα (μακάρι να πέφτω έξω και να έχει πολλά περισσότερα!).
Εφόσον είναι ζώο που από ότι φαίνεται έχει κοντά του ανθρώπους να ενδιαφέρονται και δεν πρόκειται να μείνει στο δρόμο, μήπως τελικά ο ακρωτηριασμός είναι καλύτερος για την ευζωία του σκύλου?
Όχι σαν πρώτη λύση και "για να ξεμπερδεύουν", αλλά εφόσον προτείνεται από κάποιους γατρούς εμπιστοσύνης. Δεν είμαι από Θεσσαλονίκη, αλλά ορθοπεδικός του πανεπιστημίου δεν θα έλεγα ότι είναι καμια τυχαία επιλογή.

Έχω δει τρίποδα σκυλιά πάντως να κινούνται άνετα χωρίς πρόβλημα και από όσο ξέρω προσαρμόζονται αμέσως. Και όταν λέω να κινούνται, εννοώ να βγαίνουν βόλτα, να τρέχουν, να παίζουν κανονικά.

Εύχομαι το καλύτερο για τον σκυλάκο, αν θέλεις ενημέρωσε μας για την πορεία του.

kosp1980

Member
18 Φεβρουαρίου 2011
10
0
Και εγώ συμφωνώ μαζί σου xotikouli. Το έχουν δεί οι γιατροί του πανεπιστημίου που είναι και ορθοπεδική και είπαν πως μόλις χάσει μερικά κιλά ακόμα θα γίνει επέμβαση. Οπότε ίσως να είναι το καλύτερο γιατί ταλαιπωρείτε με το πόδι. Έιναι σαν ένα ξένο μέλος στο σώμα του κάθεται πάνω του το τρώει. Την αγαπάμε πολύ γι αυτό και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο γι αυτήν!!! Και μένα αυτό με ανησυχεί το πως θα είναι μετά, αλλά από τι διαβάζω και από εσάς και με τα τρία πόδια μια χαρά θα είναι!!! Μακάρι. Για ότι νεότερο θα ενημερώσω!!