Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΟΡΧΙ ΤΟΥ

MARINNA

Member
11 Ιουνίου 2015
9
1
26
Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ( ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ ΠΟYΝΤΕΛ) ΕΙΝΑΙ 8 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΟΡΧΙ ΤΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΧΕΙΡΗΣΗ ΄Η ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΧΙ ?

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
ποντελ=poodle?

Ο εκτροφεας σας έχει λάβει γνώση? τι λέει?

Αν και δεν έχω αρσενικό, επρεπε να έχει κατεβει ο δεύτερος. Με ψηλάφηση εντοπίζετε πού βρίσκεται?

MARINNA

Member
11 Ιουνίου 2015
9
1
26
Ο ΕΚΤΡΟΕΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΛΑΦΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗΡΙΑΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ , ΕΓΩ ΑΝΗΣΥΧΩ .

POODLE

MARINNA

Member
11 Ιουνίου 2015
9
1
26
ΚΑΙ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΛΛΟ ?

MARINNA

Member
11 Ιουνίου 2015
9
1
26
ΜΑΛΙΣΤΑ. ΑΠΛΩΣ ΕΓΩ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΣ. ΜΗΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΧΙ ΤΟΥ ?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
MARINNA μην γράφεις κεφαλαία.
Ο εκτροφέας σου, είναι από τους κανονικούς;
Αυτούς με το Pedigree;

MARINNA

Member
11 Ιουνίου 2015
9
1
26
ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΥΤΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΑΛΛΑ Ο ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ 8-9 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ 9 ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΦΩΣΟΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΥΧΝΟΣ ΤΟΥ ΟΡΧΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

μαλιστα ο εκτροφεας μου εχει pedigree

Last edited by a moderator:

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
αν είχε πάρει ορμόνες (δεν είναι σε 100% επιστημονικό επίπεδο αυτό) ο σκύλος νωρίτερα είχε ελπίδες, τώρα πέταξε το πουλάκι.. δεν είναι φίξ οι 6-7 μήνες, αλλά εσύ είσαι πλέον στον 8.. άρα το καλύτερο/σωστό είναι να γίνει η επέμβαση.. (αυτό θα έκανα εγώ δηλαδή), παρά να περιμένω τους πλανήτες..
περαστικά

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
ο εκτροφεας εχει πεντιγκρι!!!

λες ότι τον εντοπιζεις με την ψηλαφηση και μετά λες ότι δεν υπάρχει ίχνος του. Έπρεπε να έχει ήδη κατέβει. Από εκει και πέρα αν έχεις αμφιβολία για τον κτηνιατρο, πήγαινε σε αλλον. Εδώ σε φόρουμ, θα λέμε όλοι το μακρύ και το κοντο μας (ταιριάζει και στη θεματολογία)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εφόσον υπάρχει ο όρχις αλλά δεν έχει κατέβει τότε λέγεται κρυψόρχις!
Όταν δεν υπάρχει ο ένας από τους δύο όρχεις καθόλου τότε λέγεται μονόρχις!

8 μηνών είστε στο όριο! Υπάρχουν βέβαια πολλές περιπτώσεις που κατεβάζουν όρχι στο όσχεο ακόμα και 6-7-8 μηνών! Αλλά κανονικά θα έπρεπε να κατέβει στο όσχεο στην ηλικία των 3 μηνών!
Και μένα ο σκύλος μου άργησε πολύ να κατεβάσει τον ένα όρχι. Νομίζω ήταν γύρω στα 5+ μηνών όταν τον κατέβασε!

Με ψηλάφηση ο όρχις φαίνεται!

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Εφόσον υπάρχει ο όρχις αλλά δεν έχει κατέβει τότε λέγεται κρυψόρχις!
Όταν δεν υπάρχει ο ένας από τους δύο όρχεις καθόλου τότε λέγεται μονόρχις!

8 μηνών είστε στο όριο! Υπάρχουν βέβαια πολλές περιπτώσεις που κατεβάζουν όρχι στο όσχεο ακόμα και 6-7-8 μηνών! Αλλά κανονικά θα έπρεπε να κατέβει στο όσχεο στην ηλικία των 3 μηνών!
Και μένα ο σκύλος μου άργησε πολύ να κατεβάσει τον ένα όρχι. Νομίζω ήταν γύρω στα 5+ μηνών όταν τον κατέβασε!

Με ψηλάφηση ο όρχις φαίνεται!
και εγώ μαζί σου στέλιο, η αιτιολογία/μηχανισμός καθόδου είναι ασαφής (αν και είμαστε 2015), συνήθως είναι μηχανικά, ορμονικά(στα πρόωρα νεογνα τα χαμηλά επίπεδα γοναδοτροπινών) ή και συνδιασμός.. επειδή είναι αδένας όμως και περιβάλλεται απο χιτώνες, συνδετικό ιστό, αγγείωση, λεμφαγγείωση, νεύρα δεν είναι σωστό (ιατρικά) να περιμένει κάποιος μετά από 6-7 μήνες εκτός αν έχει κανένα κληρονομικό χάρισμα και είναι σίγουρος οτι θα κατέβει (οι φάσεις καθόδου τελείωσαν πλέον), συχνό εύρημα είναι και η βουβωνοκήλη..
σαν επιπλοκές είναι μία νεοπλασία( ο σκύλος είναι φρόνημο να έχει συχνή παρακολούθηση γενικά για μερικά χρονάκια), συστροφή κ.α..άρα πάμε στην χειρουργική θεραπεία :)

• Like
Reactions: Aslan and LaCat

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εγώ έχω άλλη πρόταση: αφού η Μαρίνα δεν ειναι φαντάζομαι εκτροφέας και το σκυλί το θέλει για συντροφιά, γιατί δεν το στειρώνει απο τώρα για να λήξει το θέμα;