Ο Σάνι μας




TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.169
2.992
ΑΤΤΙΚΗ
Σήμερα που ήμουν κι εγώ εκεί πήρε άλλη μια φανταστική κρίση, CAC, CACIB, BOB (best of breed) και BIG (Best in Group).:)
Με αυτά και με αυτά, είμαστε πλέον και Grand Champion στην ηλικία των 18 μηνών.

Στα τελικά ξεχώρισα ένα απίθανο groenendael που πήρε το BIS, δεν ξέρω αν ήταν της Μαργαρίτας που ήταν και στο παγκόσμιο. Υπέροχος:love:
συγχαρητήρια για τις επιτυχίες!!! :)
είναι πολύ σημαντικό να παίρνει κανείς καλές και αναλυτικές κρίσεις !!
ο μικρός είναι κούκλος και με απίστευτη κίνηση...

(τελικά είμαι η μόνη που πηγαίνω στις εκθέσεις και δεν γνωρίζω κανέναν....:confused: )

σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τον Cuernito.... :love: (δικός μου είναι ο κοπρίτης:X3: )
 


Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
συγχαρητήρια για τις επιτυχίες!!! :)
είναι πολύ σημαντικό να παίρνει κανείς καλές και αναλυτικές κρίσεις !!
ο μικρός είναι κούκλος και με απίστευτη κίνηση...

(τελικά είμαι η μόνη που πηγαίνω στις εκθέσεις και δεν γνωρίζω κανέναν....:confused: )

σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για τον Cuernito.... :love: (δικός μου είναι ο κοπρίτης:X3: )
Ζητω συγγνωμη απο τον Σανι επειδη ειναι δικο του το νημα, αλλα θελω να πω συγχαρητηρια και στον δικο σας! Ειναι πραγματικα πανεμορφος σκυλος, να τον χαιρεστε!
 
  • Like
Reactions: Yorkaddict and TARA






Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.866
Aθήνα
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους για τα καλά σας λόγια!:)

@d-friend, θα μου άρεσε πολύ σαν ιστορία όλο αυτό που περιέγραψες, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε να ισχύει στα γιόρκι.
Και αυτό γιατί τα γιόρκι έχουν μονό μανδύα, δεν έχουν υπομανδύα. Αυτό σημαίνει πως το μαλλί δεν τα προστατεύει όπως ένα σναουτσερ πχ. Ταυτόχρονα δεν τα ζεσταίνει κιόλας, που σημαίνει πως είναι πλήρως εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Ο διπλός μανδύας αντίθετα είναι μια πανοπλία - όπως πολύ εύστοχα είπες - και προστατεύει.

Όσον αφορά τα τρωκτικά, το έχουν μέσα τους το κυνήγι. Όπως και την τεχνική. Αυτό φαίνεται και στον τρόπο που "σκοτώνουν" τα παιχνίδια τους.
Παρόλα αυτά η ιστορία πίσω από τον σκοπό δημιουργίας τους και την χρησιμότητά τους, παραμένει άγνωστη. Γνωρίζουμε με σιγουριά πως μετείχαν σε rat baiting και μάλιστα ήταν και πολύ καλοί παίκτες, λόγω των handicaps.

@Aslan τι να πω;;;; :X3:
Απίστευτο βιντεάκι, η εκτροφέας του συγκινήθηκε, όπως και εμείς.
Σε ευχαριστούμε πάρα πάρα πάρα πολύ. :love:

Μαργαρίτα μου, είναι φανταστικός ο πιτσιρικάς σου και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ζήσετε υπέροχες στιγμές μαζί και μέσα και έξω από τους στίβους. Εχει μέλλον ο μικρός (y)
 








Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.866
Aθήνα
Θα χαρούμε πολύ Αργυρώ να σε δούμε από κοντά, όπως και την Μουκα σου βεβαίως!:)
Το αναμαλλιασμα επιβάλλεται :LOL::ROFLMAO:
Θα το χαρεί και ο ίδιος:sneaky:
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
Το μαλλί ήταν και είναι καθαρά θέμα ομορφιάς.
Δεν είναι τυχαίο πως στο πρώτο πρότυπο το τρίχωμα συνολικά έπιανε πάνω από τους μισούς πόντους. Ποιότητα, υφή και χρώματα. Οι υπόλοιποι βαθμοί ήταν ο σκελετός, η ανατομία.

Βέβαια κατά καιρούς έχουν γραφτεί διάφορα, τα οποία όμως δεν έχουν ούτε ιστορική, ούτε πρακτική και ανατομική βάση.
Οπως για παράδειγμα πως το μακρύ μαλλί χρησίμευε στο να τα τραβάνε (και καλά) μέσα από τα λαγούμια. Ξεχνάνε βέβαια πως το γιόρκι δεν έχει, ούτε είχε ποτέ terrier front που η χρησιμότητά του είναι το σκάψιμο. Το γιόρκι δεν ανήκει στα digging terriers.
Μετά το άλλαξαν και λέγανε πως δεν ήταν λαγούμια αλλά τούνελ - στοές μέσα στα ορυχεία.
Αλλοι λένε πως το μακρύ μαλλί εξυπηρετούσε στο να σκουπίζονται (!!!!) οι ανθρακωρύχοι.
Ειλικρινά δεν ξέρω που τα βρίσκουν και τα αναπαράγουν. Δεν υπάρχουν δηλαδή τέτοιες καταγραφές.
ωραία η ομορφιά και η ανατομία αλλά δεν υπάρχει κανένας αγώνας να δούμε την ''εργασία'' ?
και στα κυνηγόσκυλα κάτι τέτοιο ισχύει φαντάζομαι.. πάνε στις εκθέσεις 100 σκυλιά και σε αγώνες εργασίας/κυνήγι 2-3 ! άρα τι σόι πρωταθλητής φυλής είναι ? (γενική ερώτηση)
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
δεν εχουν όλες οι φυλές εξετάσεις εργασίας
ουτε είναι υποχρεωτικες στα γιορκι για να γινουν πρωταθλητες (μορφολογίας)
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
άρα η φυλή έχει πρωταθλητή μορφολογίας μόνο, ή γενικά δεν υπάρχει εργασιακό γιορκ (δεν είναι σε εκτροφή/πλάνο/γραμμή κτλ ?) ή έχει γίνει μόνο συντροφιάς ? (γενικά πάντα)
 


ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Το γιορκι εχει ενα συγκεκριμένο ταπεραμέντο ως τερριέ που είναι μια από τις προτεραιότητες των εκτροφεων.
Εργασιακό γιορκι τι? να κυνηγαει με τυλιγμένο μανδύα (που επίσης είναι προτεραιότητα)?

Βρε @ntoulis ώρες ώρες έχω την εντύπωση ότι γράφεις μόνο για να σπαμάρεις. Και τελευταία πυκνώνουν αυτές οι φορές.
 
  • Like
Reactions: ntoulis


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
τι θα πει ταμπεραμέντο και τι θα πει προτεραιότητες.. δεν το κατάλαβα.. αν δεν είναι εργασιακό σαν φυλή τότε διαβάζω αρλούμπες στο ίντερνετ.. και ρώτησα να μου πει ο Μιχάλης... σεβαστή η άποψή σου, απλά δεν με κάλυψε 100% :D
α ξέχασα.. επείδη σε υπερσυμπαθώ και εκτιμάω δεν σχολιάζω για το σπαμ ! :love:
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.866
Aθήνα
Από το 1872 περίπου που υπάρχουν καταγεγραμμένες αναφορές για τα γιόρκι, κανένας δεν είχε την παραμικρή ιδέα από που προήλθαν αυτοί οι χρυσομπλε διάολοι, πόσο μάλλον τι σκοπό είχαν αυτοί που τους δημιούργησαν.

Το 1891 για πρώτη φορά υπήρχε μια συγκεκριμένη αναφορά σε συγκεκριμένους σκύλους που αποτελούν τους πρώτους προγόνους της φυλής. Αυτοί οι 3 σκύλοι ζούσαν περί το 1850 και είναι οι πρόγονοι του πατέρα των γιόρκι, του Huddersfield Ben. Από εκεί και πέρα η ιστορία είναι γραμμένη και εύκολα προσβάσιμη.

Εκτροφέας του Huddersfield Ben ήταν ο William Eastwood.
Ερωτηθείς για το πώς εξέθρεψε τον Old Ben(Eastwood’s Old Ben) και τον Old Sandy (Eastwood’s Old Sandy) που και οι δυο τους βρίσκονται και στις δυο πλευρές του πεντιγκρί του Ben, απάντησε πως είχε πληροφορηθεί ότι τα αρχικά σκυλιά τα είχαν φέρει στη Σκωτία υφαντουργοί από το Paisley και είχαν προκύψει από ένα τυχαίο ζευγάρωμα ενός Clydesdale και ενός Waterside Terrier.

Και οι 2 αυτές φυλές σήμερα δεν υπάρχουν. Το μεν Clydesdale ήταν ένα Skye Terrier με τρίχωμα και χρώματα ακριβώς σαν του γιόρκι, το δε Waterside ήταν ένας μικρόσωμος σκύλος τον οποίο εξέθρεφαν αποκλειστικά για εργασία. Κυνήγι μικρών θηραμάτων. Είχαν εξαιρετικές αντοχές και ήταν ιδιαίτερα ατρόμητα. Το waterside αποτελεί τον κοινό πρόγονο που έχουν τα λιλιπούτεια γιόρκι με το Airedale Terrier, τον γίγαντα των Terriers.

Από αυτά τα terriers κληρονόμησε το ταμπεραμέντο του το γιόρκι και ακόμα κυλάει στο αίμα του.
Οι εκθέσεις που γίνονταν σε αρχικό στάδιο τότε στις παμπ, αλλά και η ζήτηση που είχαν τα γιόρκι από εύπορες κυρίες της εποχής, έδωσαν ένα κίνητρο στους εκτροφείς. Μέχρι να πάρουν στα χέρια τους οι ίδιες κυρίες τα καλύτερα δείγματα για να τα τελειοποιήσουν.
Ταυτόχρονα την ίδια εποχή και στα ίδια μέρη υπήρχαν και τα "παράνομα" σπορ. Rat Baiting, Bull Baiting, Dog fighting κλπ κλπ κλπ. Ολα αυτά τα σπορ γίνονταν στο πίσω μέρος των παμπ και το γιόρκι λόγω μεγέθους, ταχύτητας και φυσικά ενστίκτου ήταν ένας δυνατός παίκτης.
Το rat baiting έδωσε και αυτό ένα κίνητρο στους εκτροφείς να στοχεύσουν σε 2 κοινά. Στους φαν των εκθέσεων και στους φαν των στοιχημάτων.

Αυτό βοήθησε όχι μόνο να διατηρηθεί το ταμπεραμέντο, αλλά να διατηρηθεί και το βάρος σε επίπεδα τέτοια ώστε να τα ωφελεί στα handicaps. Και αυτό γιατί ένας από τους κανόνες αυτού του σπορ, έλεγε πως ένας σκύλος έπρεπε να εξουδετερώσει τόσα ποντίκια όσα και το βάρος του στον λιγότερο χρόνο. Συνεπώς ένας μικρός σκύλος έπρεπε να σκοτώσει λιγότερα ποντίκια.


Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει πολλά πολλά χρόνια και φυσικά δεν υπάρχουν πια τέτοια σπορ. Υπάρχει όμως η φύση και μπορείς να διακρίνεις αν ένας σκύλος το έχει μέσα του ή όχι. Μπορείς να διακρίνεις αν ένας σκύλος έχει τα αντίστοιχα drives που θέλαν και τότε. Και φυσικά αν αυτό το ταμπεραμέντο συνδυάζεται με την αντίστοιχη σωματοδομή και το τρίχωμα, είναι το ιδανικό, το ιδεατό. Και αυτός ο συνδυασμός είναι που κάνει τα γιόρκι τόσο ξεχωριστά.
 


ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.434
Λαχανάκια Βρυξελλών
στην αρχή δηλαδή είχε και πρωταθλητή του αντίστοιχου σπορ, εκείνο με τα χέρια των κυριών δεν το κατάλαβα.. θέλεις να πεις έγιναν του σαλονιού που λένε ?
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.866
Aθήνα
Όχι, δεν υπήρχε τέτοιο πρωτάθλημα. Όλα αυτά τα σπορ ήταν ανεπίσημα. Λίγο αργότερα άρχισαν να γίνονται επίσημοι αγώνες εργασίας που αφορούσαν σκύλους εργασίας και όχι γιόρκι.

Όσον αφορά τους πλούσιους αστούς, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διάδοση της φυλής. Και δεν ήταν μόνο κυρίες, αλλά και κύριοι, όπως ο Peter Eden, ο Eastwood, ο Coombs και άλλοι.
Όπως και σε όλες τις φυλές χρειάζεται μια έξτρα ώθηση και προώθηση αντιπροσωπευτικών δειγμάτων της φυλής. Κάτι το οποίο δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν οι αρχικοί εκτροφείς.
Το γιόρκι ποτέ δεν ήταν, ούτε είναι καναπεδοσκυλο. Αυτή ήταν και είναι η γοητεία του.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.446
12.866
Aθήνα
Υπέροχη μέρα χθες για μας και τον Σανι μας!

Ο τρελός μας, κέρδισε τη φυλή του, βγήκε καλύτερος ομάδας και η χαριστική βολή ήρθε στο τέλος που βγήκε Reserve Best in Show.

Tη φυλή και την ομάδα έκρινε ο πρόεδρος της FCI Rafael de Santiago, ενώ το BIS ο αυστριακός Erwin Deutscher.

Στην ομάδα, είχαμε και μια πολύ συγκινητική συμμετοχή, που δείχνει πως η δύναμη της ψυχής νικάει τα πάντα!


Σήμερα μας κρίνει η κα Μολιναρι.

Την καλημέρα μου σε όλους!
 
Last edited:


sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Πολλά συγχαρητήρια στον πιτσιρίκο και σ' εσάς για το ταλέντο, την αγάπη και τη δουλειά που έχετε καλλιεργήσει όλον τον καιρό που είστε μαζί! Να σας κάνει πάντα περήφανους με τον χαρακτήρα και τις διακρίσεις του :)
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.150
Μηνύματα
896.312
Μέλη
19.954
Νεότερο μέλος
ipsilotatos