Ο άτακτος Πάτρικ, εκπαίδευση τώρα!!

vassia82

Member
9 Αυγούστου 2010
17
0
Athens
Ο Πάτρικ είναι ένα κουτάβι το οποίο από 2 μηνών μεγάλωσε στο καταφύγιο, το υιοθετήσανε για λίγες μέρες και το επέστρεψαν και το πήραμε εμείς 4 μηνών με σκοπό να τον κρατήσουμε για μια ζωή. Ήξερα από πριν τι με περιμένει μιας και το να επιστραφεί από υιοθεσία με έβαλε σε σκέψεις, παρόλαυτα επειδή πιστεύω πως σε όλους αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία ενεργοποίησα όλα μου τα αποθέματα επιμονής και υπομονής και το τόλμησα.

Στις βόλτες, με σκυλιά και ανθρώπους τα πάμε περίφημα! Πιπί και κακά την παλεύουμε στην πάνα και έξω στη βόλτα. Το όλο θέμα μας είναι το σπίτι και το άγχος αποχωρισμού. Η διαρρύθμιση του σπιτιού είναι τέτοια που έχουμε κάνει το κλουβί (1x0,75) να λειτουργεί και ως πάρκο. Η θέση του είναι στο χωλ και από το σημείο αυτό έχει ορατότητα στα pc που είναι δίπλα (τις περισσότερες ώρες είμαστε εκεί), και είναι δίπλα στις πόρτες της κρεβατοκάμαρας και του μπάνιου και συνεχίζει το χωλ στην εξώπορτα. Όταν θέλω να τον περιορίσω του ανοίγω την μια πόρτα του κλουβιού(κλειστές ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ κρεβατοκάμαρας και μπάνιου) και γίνεται σαν φράχτης για την πλευρά που είναι τα pc.Οπότε με ανοιχτή τη πόρτα του έχει να εκμεταλλευτεί το χωλ που υπάρχει και το κλουβί. Την πάνα του την έχω στο χωλ που έχει πρόσβαση. Την πόρτα του κλουβιού την κλείνω μόνο όταν είναι να κοιμηθούμε και του αφήνω ανοιχτή την πόρτα της κρεβατοκάμαρας για να μη νιώθει μοναξιά. Το πρόβλημα είναι ότι αρχίζει και γκρινιάζει μέχρι και γάβγισμα δυνατών ντεσιμπέλ με το που τον περιορίζω και ας έχει τόσο χώρο και ας μας βλέπει που καθόμαστε δίπλα. Όταν δε συνηθίσει την ιδέα με το που θα φύγει ένας από τους 2 μας από τα pc και πάει σαλόνι ή κουζίνα……αρχίζουμε πάλι το κλάμα.(Μα που πάει τώρα αυτός κλπ:) )
Έχω διαβάσει ότι πρέπει να τον αγνοούμε έτσι ώστε να καταλάβει πως δεν θα περάσει το δικό του και ότι εμείς είμαστε τα αφεντικά, προσπαθούμε όσο το δυνατόν να το κάνουμε, η αλήθεια είναι ότι στις 40 ώρες που είμαστε στο σπίτι μέχρι στιγμής 1ή 2 φορές να του μίλησα για σιωπή γιατί δεν θέλω να ενοχληθούν οι γείτονες (αν και έχω σκοπό να τους ενημερώσω από μόνη μου ότι για καμιά βδομάδα θα κάνουμε θόρυβο γιατί θα εκπαιδευτούμε:p ). Δεν έχουμε δοκιμάσει να τον αφήσουμε μόνο του τελείως στο σπίτι ακόμα και περιορισμένο γιατί εδώ είδα όταν έφυγε το αγόρι μου επικράτησε πανικός στο σπίτι! Γρατζουνίσματα πόρτας, κλάμα, μύριζε τη θέση του και έτρεχε γύρω γύρω και γάβγιζε, εδώ πήγαμε μετά βόλτα και ήταν τόσο ενθουσιασμένος που θα τον συναντούσε που ξενέρωσε όταν φτάσαμε στην είσοδο της πολυκατοικίας γιατί τον μύριζε στην σκάλα.

Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει όταν θα χρειαστεί να φύγω και εγώ από το σπίτι. Είχε κανείς το ίδιο πρόβλημα; Αυτό δεν είναι που λένε άγχος αποχωρισμού ή κάνω λάθος; Το μόνο καλό είναι ότι επειδή τον βγάζω πολλές μικρές βόλτες μέσα στην ημέρα και εντολές ΚΑΤΣΕ και ΜΗ το βράδυ είναι τόσο κομμάτια που κοιμάται ήσυχα, κατά ταλλα την υπόλοιπη μέρα με ξεκάνει άνετα!!!!

DSC03818..jpg

vassia82

Member
9 Αυγούστου 2010
17
0
Athens
Ααα κάποιες ώρες τον αφήνω και τελείως στο χωλ με τα pc με την επίβλεψη μου βέβαια με κλειστές όλες τις πόρτες των υπόλοιπων δωματίων. Μήπως αυτό τον πάει ένα βήμα πίσω στο να τον περιορίζω και δεν πρέπει; Δεν θέλω να νομίζει πως είναι συνέχεια άτακτος και δεν μπορεί να κάτσει μαζί μας, στα υπόλοιπα δωμάτια τον πάω με το λουρί για να μυρίσει και να εξοικειωθεί, μιας και έχουμε τρελό θέμα με την μύτη :D Εκεί που καθόμαστε, περπατάμε, παίζουμε ΌΛΑ μας μυρίζουν και πρέπει να μυρίσουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Δεν το έχω ξαναδεί αυτό και με έβαλε σε σκέψεις μιας και μοιάζει με Γκέκας στα χρώματα και στις αναλογίες μήπως και τελικά από κει βαστάει η σκούφια του.

onokio

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2012
70
0
Κερατσίνι
Κατ αρχήν συγχαρητήριά που έδωσες μια δεύτερη ευκαιρία σε ένα τρελοκούταβο από καταφύγιο και ο δικός μου από καταφύγιο είναι :D
Το βρίσκω πολύ λογικό να θέλει να είναι συνέχεια με παρέα λόγο του ότι ήταν σε καταφύγιο με παρέα
Το άγχος του αποχωρισμού είναι ένα θέμα που αν αναζητήσεις στο φόρουμ θα βρεις απαντήσεις
Όσο για το μια βδομάδα εκπαίδευσης στο εύχομαι αλλά λίγο χλωμό το βλέπω υπομονή και επιμονή είναι τα όπλα σου :)
Καλή ζωή να έχετε εσύ και ο τρελοκούταβος σας :)

Παρεμπιπτόντως έχουμε το ίδιο crate :D

vassia82

Member
9 Αυγούστου 2010
17
0
Athens
Ευχαριστώ onokio. Αν και τα συγχαρητήρια είναι στον κούκλο που μου έκλεψε την καρδιά :):) Καλά την εκπαίδευση δεν εννούσα πως θα του κάνουμε 1 εβδομάδα εκπαίδευση χεχε.. απλά φαντάζομαι ότι μετά την μια εβδομάδα δεν θα βαράει για πολύ ώρα τα ντεσιμπελ τσίτα όταν θα είναι άδειο το σπίτι από την παρουσία μας. Εύχομαι δηλαδή :) Απλά φαντάζομαι ότι όταν είσαι σε ένα διαμέρισμα κλπ. για να σε σέβονται πρέπει και να σέβεσαι τους γειτόνους και έλεγα να τους ενημερώσω ότι για καμια βδομάδα μη τρομάξουν (κ μη τσαντιστούν) αν ακούνε γαβγισματα και κλάματα πρωϊνιάτικα που θα κάνουμε τις πρόβες για να μείνει μόνος του :)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.330
Μέλη
20.101
Νεότερο μέλος
nikolapetr