Ο παράλυτος Kenny

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τι γίνεται όταν ένα σκυλί μείνει παράλυτο μετά από ατύχημα? Όταν το σκυλί αυτό δεν μπορεί ούτε καν να κατουρήσει μόνο του? Τι γίνεται όταν αυτό το ίδιο σκυλί παθαίνει πνευμονία?

Πολλοί θα σκεφτούν την ευθανασία, να ανακουφιστεί το σκυλί από την ταλαιπωρία του. Κάποιοι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν προσπαθήσει να τα βγάλουν πέρα με κάποια από αυτά τα προβλήματα, όμως, ακόμα κι από αυτούς, ορισμένοι, σκέφτονται το μάταιο της υπόθεσης μπροστά σε όλα αυτά μαζί. Οπότε, λογικά, το μέλλον φαντάζει πιο ζοφερό ακόμα για ένα σκυλί καταφυγίου.

Κι όμως ο Kenny, και ο ιδιοκτήτης του καταφυγίου όπου βρισκόταν, έκαναν τη διαφορά. Η ιστορία που με ακούμπησε στο παρακάτω λινκ: Η συγκινητική ιστορία του παράλυτου Κένι που άφησε άφωνους τους κτηνιάτρους.

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
ααααααααα πάς καλά?????????? τι θα κάνω τώρα αν χτυπησει κανεις στο γραφείο?

ψυχούλα μου!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020

ψυχούλα μου!
Tι εννοείς αν χτυπήσει κάποιος πελάτης σου αν θα του κάνεις ευθανασία? :p

Πολύ όμορφη ιστορία, έχω αναθεωρήσει πολλά πράγματα στο φόρουμ σχετικά με την ευθανασία. Παλιότερα μου φαινόταν πολύ καλύτερο να κοιμηθεί ένα ζώο από το να υποφέρει, τώρα πλέον βρίσκω ότι εκτός από περιπτώσεις που απλώς πεθαίνει επώδυνα και δεν υπάρχει σωτηρία όλες οι άλλες παλεύονται.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Tι εννοείς αν χτυπήσει κάποιος πελάτης σου αν θα του κάνεις ευθανασία? :p

Πολύ όμορφη ιστορία, έχω αναθεωρήσει πολλά πράγματα στο φόρουμ σχετικά με την ευθανασία. Παλιότερα μου φαινόταν πολύ καλύτερο να κοιμηθεί ένα ζώο από το να υποφέρει, τώρα πλέον βρίσκω ότι εκτός από περιπτώσεις που απλώς πεθαίνει επώδυνα και δεν υπάρχει σωτηρία όλες οι άλλες παλεύονται.
τωρα ετοιμάζω τις βελόνες να του κανω και βελονισμό! Διαδρομο δεν εχω να τον τρέξω και σαν το χάμστερ....
Παντως ακόμα υπάρχουν πολλοι υπερμαχοι της ευθανασίας σε περιπτώσεις βαρύτατων τραυματισμών ή μυοσκελετικών προβλημάτων. Πχ πώς θα αφοδεύει ενα σκυλι σε καροτσάκι, πώς θα ανεβει ενα σκαλι κλπ.
Προσωπικά δεν ξερω πού βρίσκομαι, με πονάει απιστευτα να σκεφτομαι για ευθανασίες, αλλά μετά αναρωτιέμαι αν ειναι εγωιστικό και θα επρεπε να με πονάει περισσότερο μια μη "αξιοπρεπης" ζωή για το σκυλι.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Το οικονομικό είναι μεγάλο θέμα όμως l.Kyveli... Δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν (ή είναι διατεθειμένοι) να δώσουν αυτό το ποσό, πόσο μάλλον με τη σημερινή κατάσταση...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Το οικονομικό είναι μεγάλο θέμα όμως l.Kyveli... Δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν (ή είναι διατεθειμένοι) να δώσουν αυτό το ποσό, πόσο μάλλον με τη σημερινή κατάσταση...
Eδώ θίγεις ένα πολύ σημαντικό θέμα. Αν δεν μπορούν, και είναι πολλές οι περιπτώσεις που απλά δεν μπορούν, πραγματικά είναι πολύ τραγικό. Να θέλεις να κάνεις τα πάντα και να μην μπορείς λόγω οικονομικού.
Αν υπήρχαν ασφάλειες για ζώα θα λυνόταν κατά πολύ αυτό το πρόβλημα.
Για αυτούς που δεν είναι διατεθειμένοι ενώ μπορούν, και είναι και αυτοί πολλοί, επειδή θέλω να πιστεύω σε μία δικαιοσύνη , μπροστά τους θα το βρουν. Δεν διανοούμε ότι κάποιος ή κάποια θα δώσει για τσάντα ή για αυτοκίνητο ένα υπέρογκο ποσό ενώ για τον σκύλο δεν είναι διατεθειμένος..

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου... Όταν κάποιοι κτηνίατροι, δίπλα από το κόστος, σου αναφέρουν και το ρίσκο της όλης υπόθεσης, τότε δεν μπορώ να κατηγορήσω στο 100% αυτούς που έχουν τα χρήματα αλλά εν τέλει δεν το προχωράνε.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.826
8.020
Κάνοντας το δικηγόρο του διαβόλου... Όταν κάποιοι κτηνίατροι, δίπλα από το κόστος, σου αναφέρουν και το ρίσκο της όλης υπόθεσης, τότε δεν μπορώ να κατηγορήσω στο 100% αυτούς που έχουν τα χρήματα αλλά εν τέλει δεν το προχωράνε.
Και όταν πληρώνεις για την εγχείρηση κάποιου συγγενή σου υπάρχει ρίσκο. Αν βλέπεις πράγματι τον σκύλο σου σαν μέλος της οικογένειας δεν θα σκεφτείς πωπω πέθανε στην εγχείρηση και έχασα τόσα λεφτά...Μιλάμε πάντα στην περίπτωση που τα διαθέτεις ... Δεν υπάρχει δικαιολογία αν τα έχεις και απλά τα τσιγγουνεύεσαι.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.960
7.535

ψυχούλα μου!
Τι τα ανοίγεις κι εσύ καλέ όταν είσαι στο γραφείο? Να πεις ότι δεν είχε και περιγραφή να μην ξέρεις περί τίνος πρόκειται. Μπαστα κι εσύ μέχρι να πας σπίτι!

Εϊναι πολύ βασικό όμως παιδιά να βλέπεις τέτοια παραδείγματα ώστε να ξέρεις ότι υπάρχει πιθανότητα και για το καλύτερο, εάν όντως μπορείς να διαθέσεις το χρόνο και το χρήμα, γιατί συνήθως το απαισιόδοξο είναι το πρώτο που σου παρουσιάζεται ως (μοναδική κιόλας) λύση. Κι αν δεν καταλήξουν όλα όπως ήλπιζες, το γεγονός ότι έκανες ότι περνούσε από τα χέρια σου είναι μια παρηγοριά.