Ο ρόλος της παιδείας στη σωστή επιλογή

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ήμουν λοιπόν καλεσμένη για Χριστούγεννα σ' ένα σπίτι και οι περισσότεροι καλεσμένοι ήταν Ελληνοαμερικάνοι. Οι γεροντότεροι από αυτούς ήταν κλασσικές Ελληνίδες κοντά στα 70 που παντρεύτηκαν Αμερικάνους τη δεκαετία του 1950. Εννοείται ότι οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι είχαν σκύλους και συζητήσαμε το από πού πήραν τα σκυλιά τους. Ένας μας ανακοίνωσε ότι πήρε πρόσφατα ένα κουτάβι bichon frisse από το Μιζούρι και μάλιστα τόνισε το ότι πήγε πρώτα στη φάρμα του εκτροφέα να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις, να δει τους γονείς του κουταβιού πριν καν μείνει έγγυος η σκύλα, κλπ. Εννοείται ότι ο τύπος δεν κατεβάζει το bichon frisse σε εκθέσεις, για κατοικίδιο το ήθελε.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι ακόμα και οι γεροντότεροι παρευρισκόμενοι που υποτίθεται ότι μεγάλωσαν στην Ελλάδα σε εποχές που η κυνολογία ήταν μάλλον ανύπαρκτη, είχαν μάθει στο μεταξύ και εμπεδώσει τα κριτήρια για τη σωστή επιλογή. Κανείς δε μιλούσε για τιμές ή για το ότι θέλει την τάδε φυλή τώρα και αν δεν μπορεί θα πάει στο πετ σοπ.

Μάλιστα μια κυρία μας είπε για την κόρη της που ήταν στο γυμνάσιο και δούλευε μετά από το σχολείο και μάζευε την κάθε δεκάρα για να πάρει ένα χάσκυ. Δεν είχε πει στους γονείς της ότι ήθελε σκύλο αν και δεν ήταν αντίθετοι σε κάτι τέτοιο. Απλώς ο σκύλος που είχαν ήταν πολύ μεγάλος στην ηλικία και είχε μόλις πεθάνει και το κοριτσάκι ήθελε σκύλο αλλά δεν το είχε συζητήσει. Πήγε λοιπόν στο Petland, πήρε ένα χάσκυ, το έφερε στο σπίτι, πάθανε πλάκα οι γονείς. Τι να κάνανε όμως? Δεν τους πήγαινε να το γυρίσουν, το ζαλωθήκανε και ίσια τον κτηνίατρο. Εκεί φυσικά ακούσανε τα σχολιανά τους διότι, αντίθετα με αυτά που ακούμε καμιά φορά εδώ μέσα, εδώ ο Κτηνιατρικός Σύλλογος αντιτίθεται στους παπυμιλλάδες και στα όσα πετ σοπ πουλάνε σκύλους. Το χάσκυ ήταν απίστευτο πλάσμα, καλό, χρυσό, αλλά απεβίωσε στα τεσσεράμισυ χρόνια του από νεφρική ανεπάρκεια, την οποία μάλιστα ο κτηνίατρος απέδωσε σε repeated inbreeding στα πλαίσια του puppy mill. Το κοριτσάκι ήταν φυσικά απαρηγόρητο.... Φυσικά όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν.

Τους είπα κιόλας ότι θέλω να επισκεφτώ το Las Rocosa την άνοιξη αφού θα πάω προς τα εκεί λόγω συνεδρίου και το θεώρησαν φυσικό αφού μ' αρέσουν οι Αυστραλέζοι. Μάλιστα με παρότρυναν να εκδηλώσω ενδιαφέρον για μελλοντικές γέννες. :)

Το συμπέρασμά μου από τα παραπάνω είναι ότι μόνο με την εκπαίδευση του κοινού θα καλυτερέψει η κατάσταση. Από την άλλη πλευρά όμως θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και ο Κτηνιατρικός Σύλλογος.

Last edited:

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Αγαπητη Σαρα,χρονια πολλα καταρχην. Εδω στην Ελλαδα η παιδεια που απαιτειται για να ενταχθουν πληρως οι σκυλοι στην κοινωνια μας ειναι σχεδον ανυπαρκτη. Βλεπεις γονεις με τα μικρα τους στο δρομο και αποφευγουν να πλησιασουν κουταβια. Ο κτηνιατρικος συλλογος ειναι τυπις δημιουργημενος. Αφου εκεινοι υποστηριζουν Puppymillαδες λογω της τροφοδοτησης της αγορας με σκυλους και την συνεχη ροη πελατειας λογω ασθενειων.Να μην πω για την επιχωρηγηση εταιριων ξηρας τροφης. Ειναι πολυ λιγοι οι κτηνιατροι που περνουν σοβαρα τον ορκο τους. Πιστευεις οτι στη σχολη τους δεν τους μαθαινουν για το Ηθος; Αλλα ειπαμε οταν βρισκεσαι πισω απο τον Ηλιο θες να δεις και λιγο φως! Θαυμαζω την δομη της παιδειας των Αμερικανων, την εχω ζησει αλλα δεν ειναι για μας,αλλο ταπεραμεντο. Οσο για τους ομογεννεις, μετα απο τοσα χρονια εχουν αφομιωθει στην κουλτουρα της Αμερικης που δεν ειναι καθολου ασχημη.:)

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο κτηνιατρικος συλλογος ειναι τυπις δημιουργημενος. Αφου εκεινοι υποστηριζουν Puppymillαδες λογω της τροφοδοτησης της αγορας με σκυλους και την συνεχη ροη πελατειας λογω ασθενειων.
Αυτο, αν ειναι αληθεια, ειναι εντελως ανηθικο. Μηπως ειναι ομως λιγο υπερβολη?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ανταποδίδω τα χρόνια πολλά. :) Το θέμα είναι όμως ότι στην Αμερική δεν ορκίζεται κανένας. Άμα όμως οι κτηνίατροι αρχίσουν να υποστηρίζουν τους παπυμιλλάδες θα πάρουν πόδι από τον Κτηνιατρικό Σύλλογο. Όσο για τα λεφτά, εδώ κι αν βγάζουν, αλλά τα βγάζουν με διαφορετικό τρόπο. Οι εταιρείες των ξηρών τροφών επίσης καταδικάζουν και δεν υποστηρίζουν τους παπυμιλλάδες ενώ τα πολύ μεγάλα πετ σοπ δεν πουλάνε κουτάβια. Όλοι δε προσπαθούν να βρουν οικογένειες στα αδέσποτα συνεργαζόμενοι με τον μπόγια και τα καταφύγια και βγάζουν λεφτά οργανώνοντας φιέστες υιοθεσίας και δίνοντας κουπόνια στο κοινό για να το δελεάσουν να υιοθετήσουν από καταφύγιο και να αγοράσουν την προίκα του σκύλου από το πετ σοπ που είναι σπόνσορας. Και βγάζουν και μέρος του κέρδους από τους φόρους τους διότι θεωρείται αγαθοεργία. Οπότε όλοι βγάζουν αλλά βγάζουν διαφορετικά.

Όσο για τις κτηνιατρικές είναι από τις πιο δύσκολες σχολές διότι είναι λίγες και όλες συμβεβλημένες με την ιατρική έρευνα, ανθρώπων και ζώων, όπως και με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Εδώ οι δύσκολες σχολές για να μπει κανείς είναι πρώτα η νομική, μετά η κτηνιατρική και η ιατρική έρχεται μετά από αυτές. Από τις πιο δύσκολες δε ειδικότητες-fellowships είναι αυτή του ορθοπεδικού φυσιοθεραπευτή!!!!! Νομίζω δίνουν 10 το χρόνο σε όλη την Αμερική. Είναι πολύ διαφορετικές οι συνθήκες εδώ και σε νοοτροπία και σε δυναμικές.

Νομίζω ότι θέλει λίγο οργάνωση για να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα. Οι κτηνίατροι θα μπορούσαν σίγουρα να δώσουν το καλό παράδειγμα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πολύ ωραία όλα αυτά, σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο...αλλά εφόσον υπαρχει τόσο μεγάλη κατανόηση της κατάστασης και προσπάθεια αντιμετώπισης των puppymils κι όλων των σχετικών, πως γίνεται και ο αριθμος τους στην Αμερική είναι τεράστιος;

Διάβαζα πρόσφατα, μόλις βρω το link θα το παραθέσω, οτι ο αριθμός των puppymills σε ορισμένες μόνο πολιτέις εκτιμάται ότι ξεπερνάει τον αντίστοιχο εκτιμώμενο αριθμό ολόκληρης της Ευρώπης!:eek::eek::eek:

Αν ισχύει αυτό, λοιπον, πρέπει η αγορά όχι μόνο να μην τους έχει αποβάλει αλλά μέσω αυτών να διακινείται ο μεγαλύτερος αριθμός κουταβιών....

Άρα κάτι δεν μου πάει καλά εμένα...πολύ αντιφατικές οι δύο αυτες καταστάσεις...:confused:

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Χρόνια πολλά παιδια,πολλές ευχες και πολλα σλουουουρπ!
Είμαι δασκάλα και αναφέρω συνεχώς στους μαθητές για τις υποχρεωσεις μας απεναντι στα ζωα.Στην αρχη οι περισσοτεροι μαθητες δεν μπορουσαν να καταλαβουν ΓΙΑΤΙ πρεπει να βγαινουν βόλτα,ΓΙΑΤΙ πρεπει να παιζουμε μαζι τους."Αφου ειναι φυλακες,κυρια" μου ελεγαν.Γιατι δεν τα αφηνουμε να τριγυρνανε μονα τους ελευθερα,γιατι...γιατι...γιατι... Καποιοι γονεις ξεσηκωθηκαν γιατι τα παιδια τους τους τα επρηζαν μολις γυρνουσαν σπιτι.Ε,μα δεν μπορω!
Α,και το άλλο:την ωρα της προσευχης μπαινει ενα σκυλακι μεσα στην αυλη(της γειτονιας ειναι),ξεσηκωνονται τα παιδια παω να το βγαλω και παει ενα χαμενο να το κλωτσησει,εκνευριστηκα και ξεκινησα το κηρυγμα...και τι μου λεει ενας συνάδελφος;"Καλά μη κανεις κι ετσι.Ενα αδεσποτο ειναι.Πως αλλιως θα το διωχναμε;Οταν κανεις παιδια θα καταλαβεις,τωρα κανε την επαναστατρια.""ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!ΑΥΤΑ ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΟΥ;",του φωναξα.Βεβαια,τωρα που το σκεφτομαι δεν επρεπε να μιλησω ετσι μπροστα στα παιδια,μπορουσα και πιο ηρεμα,αλλα τοτε εξαγριωθηκα.Απογοητευτηκα,δασκαλος,ανθρωπος της εκπαιδευσης,που πλαθει χαρακτηρες να μιλα ετσι;Τι περιμενουμε μετα;
Πάντως απορω:υπάρχει περίπτωση καποιος που δε σεβεται τα ζωα που δεν ενοχλουν,να σεβαστει τους ανθρωπους;

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Πάντως απορω:υπάρχει περίπτωση καποιος που δε σεβεται τα ζωα που δεν ενοχλουν,να σεβαστει τους ανθρωπους;
Αυτο ειναι και παλια δικια μου απορια.
Εγω θα απαντουσα χωρις δευτερη σκεψη πως ΟΧΙ !

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Η δική μου άποψη στην ερώτηση σου Φοίβο...είναι ότι εκτός από αυτούς τους Αμερικάνους που περιγράφει η Sara...υπάρχουν και άλλοι... που δεν έχουν αυτή τη παιδεία..που δεν έχουν καμία μόρφωση...που δεν ξέρουν καν ποιός είναι ο Πρόεδρος τους...που ακόμα θεωρούν τους μαυρους ανεπιθύμητους ...που δίνουν στα παιδιά τους όπλο από τα 8 τους χρόνια..κλπ,κλπ.
Και φαντάζομαι ότι λόγω μεγάλου πληθυσμού αυτής της χώρας...θα είναι και πολλοί και όχι καμιά 500αριά..
Η Αμερική έχει πολύ καλή νομοθεσία, (η οποία τηρείται αυστηρά), για τη κακοποίηση των ζωων...για την απαγόρευση πωλήσεων σκύλων από τα pet shop..επίσης έχει πολύ μεγαλό εθελοντισμό σε πολλά θέματα...αλλά..είναι και σχεδόν πρώτη σε κακοποίηση στα ζώα, σε συλλέκτες... σε κυνομαχιές κλπ.
Μπορεί να κάνω λάθος...αλλά η λογική μου αυτό μου λέει...:):):)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Χρόνια πολλά παιδια,πολλές ευχες και πολλα σλουουουρπ!
Είμαι δασκάλα και αναφέρω συνεχώς στους μαθητές για τις υποχρεωσεις μας απεναντι στα ζωα.Στην αρχη οι περισσοτεροι μαθητες δεν μπορουσαν να καταλαβουν ΓΙΑΤΙ πρεπει να βγαινουν βόλτα,ΓΙΑΤΙ πρεπει να παιζουμε μαζι τους."Αφου ειναι φυλακες,κυρια" μου ελεγαν.Γιατι δεν τα αφηνουμε να τριγυρνανε μονα τους ελευθερα,γιατι...γιατι...γιατι... Καποιοι γονεις ξεσηκωθηκαν γιατι τα παιδια τους τους τα επρηζαν μολις γυρνουσαν σπιτι.Ε,μα δεν μπορω!
Α,και το άλλο:την ωρα της προσευχης μπαινει ενα σκυλακι μεσα στην αυλη(της γειτονιας ειναι),ξεσηκωνονται τα παιδια παω να το βγαλω και παει ενα χαμενο να το κλωτσησει,εκνευριστηκα και ξεκινησα το κηρυγμα...και τι μου λεει ενας συνάδελφος;"Καλά μη κανεις κι ετσι.Ενα αδεσποτο ειναι.Πως αλλιως θα το διωχναμε;Οταν κανεις παιδια θα καταλαβεις,τωρα κανε την επαναστατρια.""ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ!ΑΥΤΑ ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΟΥ;",του φωναξα.Βεβαια,τωρα που το σκεφτομαι δεν επρεπε να μιλησω ετσι μπροστα στα παιδια,μπορουσα και πιο ηρεμα,αλλα τοτε εξαγριωθηκα.Απογοητευτηκα,δασκαλος,ανθρωπος της εκπαιδευσης,που πλαθει χαρακτηρες να μιλα ετσι;Τι περιμενουμε μετα;
Εγώ στη θέση σου θα κλώτσαγα και το παιδί...και τον συνάδελφο!!!:D:D
Πλακα κάνω...αλλά..:( :(:(

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Θυμήθηκα το απίστευτα εκνευριστικό αλλά τραγελαφικό κι οξύμωρο, είδατε ξέρω και δύσκολες λέξεις:p, που είχα ακούσει πριν καιρό σε μια ταβέρνα...

Ήταν ο μπαμπάς με το πιτσιρικι του και του έλεγε:"Κλωτσα το σκυλάκι!Έλα, Κλώτσα το σκυλάκι!":eek::eek::eek::mad::mad::(:(
Δεν το κλώτσησε τότε, αλλά τι θα κάνει αυτο το παιδι μεγαλώνοντας όταν αυτό του το παρουσιάζει ως παιχνίδι ο πατέρας του....:(:(

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
εγώ λέω ότι όταν δεν σέβεσαι τα ζώα σίγουρα δεν σέβεσαι τους ανθρώπους, γιατί πάντα στον αδύναμο δείχνουμε τον πραγματικό μας χαρακτήρα.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Θυμήθηκα το απίστευτα εκνευριστικό αλλά τραγελαφικό κι οξύμωρο, είδατε ξέρω και δύσκολες λέξεις:p, που είχα ακούσει πριν καιρό σε μια ταβέρνα...

Ήταν ο μπαμπάς με το πιτσιρικι του και του έλεγε:"Κλωτσα το σκυλάκι!Έλα, Κλώτσα το σκυλάκι!":eek::eek::eek::mad::mad::(:(
Δεν το κλώτσησε τότε, αλλά τι θα κάνει αυτο το παιδι μεγαλώνοντας όταν αυτό του το παρουσιάζει ως παιχνίδι ο πατέρας του....:(:(

2 εκδοχες...

1)Θα παει να σπασει βιτρινες και αμαξια και μετα εγω που θα το πιασω και θα το σκοτωσω στο ξυλο!

2) θα πηδαει φραχτες και οταν θα του επιτεθει ο σκυλος μου που θα ειναι στον κηπο μου θα μου κανει μηνυση και θα βρω και τον μπελα μου...

Και ολα αυτα γιατι ενα γιδι που θελει να λεγεται πατερας καποτε πριν 10 χρονια το ελεγε αυτο το παιδι κλωτσα το σκυλι κλωτσα το!

Δυστυχως απογοητευομαι απο την κοινωνια που ζουμε και ειμαι μολις 22 χρονων...

Δεν υπαρχει μυαλο,δεν υπαρχει θεληση να αλλαξει κατι!Ολοι περα απο τον κωλο τους δεν κοιτανε!Εγω θα βγαλω το φιδι απο την τρυπα?Ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη...κτλ κτλ κτλ!

Συγνωμη για την παραλληρημα αλλα ολα αυτα αν μπορουσαμε να τα προλαμβανουμε σαν κοινωνια δεν θα υπαρχαν τετοια προβληματα η μαλλον θα υπηρχαν αλλα σε μικροτερο βαθμο!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν είναι παραλήρημα αυτό Στελιο. Οργη, αγανακτηση και απογοητευση είναι και συμφωνω μαζι σου!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Πολύ ωραία όλα αυτά, σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο...αλλά εφόσον υπαρχει τόσο μεγάλη κατανόηση της κατάστασης και προσπάθεια αντιμετώπισης των puppymils κι όλων των σχετικών, πως γίνεται και ο αριθμος τους στην Αμερική είναι τεράστιος;
Φοίβο, κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχουν παπυμιλλάδες στην Αμερική. Πάντοτε αναφέρθηκα σ' αυτούς και μάλιστα οι Μεσοδυτικές Πολιτείες όπου κατοικώ είναι και το μέρος με τους περισσότερους. Όλα αυτά τα έχω γράψει και ξαναγράψει. Αναλογικά όμως με τον πληθυσμό εδώ, οι Έλληνες έχουν τα περισσότερα σκυλιά προέλευσης πάππυ μιλλ και ΒΥΒ.

Το σχόλιό μου αφορούσε την παιδεία του κοινού και το ποιόν των κτηνιάτρων. Πόσες φορές έχουμε διαβάσει εδώ μέσα για κτηνιάτρους στην Ελλάδα που προωθούν σκυλιά από πετ σοπ? Και πόσες φορές έχουμε δει άτομα που αντιστέκονται στην ιδέα να πάνε σε κανονικό εκτροφέα?

Αν διαβάσεις ξανά λοιπόν το σχόλιό μου, το ρεζουμέ του δεν ήταν Ελλάδα=χάλια και Αμερική=παράδεισος.:) Για το πώς αλλάζει η νοοτροπία, για τις προσπάθειες και την οργάνωση που υπάρχει μίλησα (π.χ. τα περισσότερα πετ σοπ ΔΕΝ πουλάνε κουτάβια) και για το πώς συμβάλλουν οι κτηνίατροι σ' αυτό. BTW, αδέσποτα δεν έχουμε, Κατερίνα, θα εννοείς πόσα υπάρχουν στα καταφύγια, αλλά και πάλι θα πρέπει να κοιτάξουμε αναλογίες πληθυσμού. Τέλος το είδος ανθρώπου που θα πάει στις κυνομαχίες ή θα πάρει παπυμιλλάδικο σκυλί δεν είναι ΣΥΝΗΘΩΣ αυτό που θα πάει στον κτηνίατρο. Αν δε γίνονταν εδώ οι φάσεις που περιγράψατε με το "κλώτσα το σκυλάκι" ή στο σχολείο, θα τα βλέπαμε μετά στις ειδήσεις και κάποιοι θα γίνονταν πτυελοδοχείο και θα μπαίνανε μέσα. Να μην πω κιόλας ότι θα απολυόταν και ο δάσκαλος που είπε δημόσια το "ε, και τι έγινε, αδέσποτο είναι"....

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ Sara μου νομίζω ότι είναι ζήτημα ατόμου κι οικογένειας κι οχι εν γένει παιδείας, ανεξαρτήτως χώρας κι ηπείρου!

Δηλαδή, γνωρίζω αρκετούς Έλληνες του εξωτερικού κι από Αμερική κι από Ευρώπη, οι οποίοι αν κι έφυγαν από την "υποανάπτυκτη" Ελλάδα έχουν μείνει στο μυαλό στην Ελλάδα του 60-70 κι όχι μόνο αυτοί αλλά το έχουν μεταδώσει και στα παιδιά τους!
Αντίθετα γνωρίζουν κι αρκετούς οι οποίοι έχουν δεχθεί τα νέα ερεθίσματα κι έχουν διευρύνει τους ορίζοντες τους!

Το ίδιο θεωρώ ότι συμβαίνει κι εδώ και πάντού στον κόσμο!

Το ζήτημα είναι, για μένα λοιπόν, αν κάποιος θέλει να έχει ανοικτές τις "κεραίες" του και δέχεται τα νέα ερεθίσματα κι όχι ο τόπος διαμονής του!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Φοίβο, διαφωνώ μόνο στο ότι ρίχνω μεγαλύτερο βάρος στην παιδεία και στα όσα ανέχεται μια κοινωνία. Και στην Ελλάδα και στην Αμερική συναναστρέφομαι παρεμφερή άτομα. 'Ομως στην Ελλάδα σχεδόν κανείς από το περιβάλλον μου δεν ενστερνίζεται τις απόψεις μου για το πώς αποκτάς και φέρεσαι στο σκύλο σου. Στην Αμερική αντίθετα πρώτη φορά που άκουσα να έχει πάρει κάποιος με τον οποίον συναναστρέφομαι παπυμιλλάδικο σκυλί χτες. Και πάλι ήταν το ανίδεο παιδάκι διότι οι γονείς είχαν πάρει το προηγούμενο σκυλί από εκτροφέα όταν το παιδάκι ήταν μωρό, άρα δεν είχε συζητηθεί το ζήτημα. Στην Αμερική κανείς γνωστός μου δε ζευγαρώνει το σκυλί του και όλοι τους τα έχουν στειρωμένα. Στην Ελλάδα έχω αρκετούς γνωστούς που με βρίσανε διότι δε ζευγαρώνω το Μουφ και γιατί είναι στειρωμένο.

Υπάρχει ένα φόρουμ ομόματι dogforum.com, αμερικάνικο, και φυσικα το δικό μας. Δεν είμαι μέλος εκεί, αλλά πάμε στοίχημα ότι δεν έχουν συζητήσεις εκεί πέρα για ζευγαρώματα και για απόκτηση σκυλιών από πάππυ-μιλλ? Πάμε επίσης στοίχημα ότι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να γίνει class lawsuit από ιδιοκτήτες προβληματικών παπυμιλλάδικων σκυλιών που πήραν από πετ σοπ?

Εννοείται ότι πιστεύω ότι αυτό το φόρουμ επιτελεί σπουδαίο έργο για να προωθήσει τη σωστή κυνοφιλική παιδεία. Θα ήθελα όμως να βοηθηθεί σ' αυτό και από άλλους παράγοντες και φυσικά οι κτηνιατρικές σχολές θα έπρεπε να πρωτοστατούν, όπως φυσικά και ο κτηνιατρικός σύλλογος.

Τέλος δε θα έλεγα την Ελλάδα υπανάπτυκτη και δε θεώρησα ποτέ τον εαυτό μου καν υπανάπτυκτο όταν πρωτοέφυγα. Αντίθετα, το αμερικάνικο ρεντνεκικό δεν το έχει πουθενά η Ελλάδα.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Sara..και εγώ είμαι μελος στο topgoldenretrieversites.net που θεωρείται το μεγαλύτερο forum για golden.
όλοι, μα όλοι, έχουν τα σκυλιά τους στειρωμένα...όταν έιχα πει ότι οι δικοί μου έιναι αστείρωτοι...μου όρμησαν 100 άνθρωποι..ασχολούνται συνέχεια με τα puppy mills..και το συζητάνε αρκετά.
Όπως είπα και πιό πάνω ζηλεύω την Αμερική επειδή η νομοθεσία τους είναι πολύ αυστηρή για τα θέματα των ζώων, επειδή ο εθελοντισμός πραγματικά λειτουργεί, για τον Κτηνιατρικό Σύλλογο τους...για τα pet shop που απαγορέυεται να πουλάνε ζώα.
Αλλά, από την άλλη έχουν τα περισσότερα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων από ΄χώρες της Ευρώπης..και συμφωνώ ότι αυτό εν μέρη οφέιλεται στο ότι έχουν κάμποσα εκατομμύρια παραπάνω κατοίκους...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.328
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78