Δε διαφωνώ μαζί σας για το ρόλο της οικογένειας και του ατόμου στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός ατόμου, αλλά και του πώς θα διαμορφωθεί ένας κυνόφιλος. Ωστόσο η τριγύρω κουλτούρα παίζει τεράστιο ρόλο. Θυμάμαι ένα ποστ της Λίζας (Chloe), όπου έγραφε πόσο λίγα ήξερε περί σκύλων και ότι είχε τις ιδέες του μέσου Έλληνα. Έμαθε όμως. Το ίδιο κι εγώ. Αν άκουγα την οικογένειά μου, αλί και τρισαλί του Μουφ. Έμαθα κι εγώ αλλά το αποδίδω στην εδώ κουλτούρα, αφού τα βασικά περί σκύλων τα έμαθα από μια καθηγήτριά μου που είχε τρεις σκύλους στο σπίτι της όταν έκανα μεταπτυχιακά. Πρόσφατα που συζήταγα τα περί πιθανού δεύτερου σκύλου με φίλο κυνόφιλο (Αμερικάνο) και γκρίνιαζα ότι ενώ είμαι υπέρ της στείρωσης, πώς θα το κάνω αυτό του πιθανού κουταβιού να του τα κόψω. Ο τύπος μου είπε στα ίσια αφού ΔΕΝ θα ζευγαρώσω, τότε η στείρωση είναι η λύση. Ξέρω ότι μερικοί διαφωνείται, αλλά αναφέρομαι στην κουλτούρα και ξέρω επίσης ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα είσαστε υπεύθυνοι ιδιοκτήτες.
Επίσης τονίζω και πάλι ότι οι Αμερικάνοι δεν είναι τέλειοι. Π.χ. γύρισα μόλις από το Σικάγο όπου είχα πάει για ψώνια εν τω μεσω χιονοθύελλας. Και πάλι πέρασα απέξω από το Petland που είναι η μόνη μεγάλη αλυσίδα πετ σοπ εδώ που πουλάει κουτάβια, εννοείται παπυμιλλικά. Ε, είχε πάλι ανακοίνωση για τις τεράστιες εκπτώσεις κουταβιών που έχει, χρονιάρες μέρες μάλιστα, και παρά το πρόσφατο τεράστιο σκάνδαλο και τις αλλεπάλληλες μηνύσεις, είχε φτιάξει μάλιστα αφίσα: ένα παιδάκι είχε κολλήσει τη μούρη του σε μια γυάλα με ψάρι (διότι θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες να τους βαρέσουν αν ήταν σκύλος) και από πάνω μας πληροφορούσαν με το καινούριο τους σύνθημα ("Look, Learn, Love!") ότι αν κανείς βλέπει τα ζώα πίσω από το τζάμι γίνεται ζωόφιλος!!!!!

Φυσικά μαλακίες όλα αυτά και κοίταξα καλά: ούτε ένας άνθρωπος δεν ήταν μέσα στο μαγαζί και τους μποϋκοτάρουνε (και καλά κάνουνε). Αντίθετα το PetSmart και το PetCo που προωθούνε υιοθεσίες ΜΟΝΟ από καταφύγια και δεν πουλάνε σκύλους, ήτανε γεμάτα. Άρα το κοινό είναι ευαισθητοποιημένο. Τώρα δεν αμφιβάλλω ότι θα υπάρχουν και οι μαλάκες που θα πηγαίνουν πού και πού και θα τους τα ακουμπάνε. Όμως πότε έγινε το ίδιο στην Ελλάδα με φασαρία από το κοινό? Και πότε γίνανε μηνύσεις κατά του πετ σοπ?