Ο ρόλος της παιδείας στη σωστή επιλογή

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Εγώ Sara μου νομίζω ότι είναι ζήτημα ατόμου κι οικογένειας κι οχι εν γένει παιδείας, ανεξαρτήτως χώρας κι ηπείρου!

Δηλαδή, γνωρίζω αρκετούς Έλληνες του εξωτερικού κι από Αμερική κι από Ευρώπη, οι οποίοι αν κι έφυγαν από την "υποανάπτυκτη" Ελλάδα έχουν μείνει στο μυαλό στην Ελλάδα του 60-70 κι όχι μόνο αυτοί αλλά το έχουν μεταδώσει και στα παιδιά τους!
Αντίθετα γνωρίζουν κι αρκετούς οι οποίοι έχουν δεχθεί τα νέα ερεθίσματα κι έχουν διευρύνει τους ορίζοντες τους!

Το ίδιο θεωρώ ότι συμβαίνει κι εδώ και πάντού στον κόσμο!

Το ζήτημα είναι, για μένα λοιπόν, αν κάποιος θέλει να έχει ανοικτές τις "κεραίες" του και δέχεται τα νέα ερεθίσματα κι όχι ο τόπος διαμονής του!
Ετσι!Ειναι καποια λεπτα ζητηματα που ή τα εχεις σαν ατομο ή στα δινει η οικογενεια!

Και η παιδεια αποτελειται απο το συνολο καποιων ατομων που την "θεσπιζουν"!Ειτε κατηγορουμε την παιδεια σαν μια γενικη εννοια ειτε αλλιως σε εμας παλι καταληγουμε στο ατομο!

Οπως λεει και ο Προμηθεας στην υπογραφη του "Τα αλεξιπτωτα και τα μυαλα δουλευουν καλυτερα οταν ειναι ανοιχτα"!!!;)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
εγώ πάλι δεν πιστεύω στην ουρανοκατέβατη γνώση .:p

Σαφέστατα το κάθε άτομο και η κάθε οικογένεια έχει την δική του/της ατομική ευθύνη για το πως σκέφτεται και το πως λειτουργεί.

Αλλά με τίποτα δεν πρέπει να υποτιμούμε τον ρόλο της κοινωνίας και των θεσμών της (σχολεία,ΜΜΕ κλπ.) στην διαμόρφωση της συνείδησης και της αντίληψης που έχουν οι πολίτες μιάς χώρας για τα πράγματα.

Το να περιμένουμε να αλλάξει μια κοινωνία την συμπεριφορά της απέναντι στα ζώα εξαιτίας της προσπάθειας της τάδε φιλοζωικής ή του τάδε φόρουμ ή να βασιζόμαστε στα φιλοζωικά αισθήματα κάποιων γονέων που ενδεχομένως να μεταδώσουν στα παιδιά τους την αγάπη και τον σεβασμό για τα ζώα είναι ουτοπικό μέχρι εκεί που δεν παίρνει!

Πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο ότι όσον αφορά την κυνολογική και γενικότερα την ζωωφιλική παιδεία της κοινωνίας μας βρισκόμαστε στο απόλυτο μηδέν.

Όπως δεν είναι τυχαίο που το επίσημο κράτος δεν παίρνει ΚΑΝΕΝΑ μέτρο για να εφαρμοστούν οι νόμοι που το ίδιο έχει ψηφίσει.

Δεν είναι επίσης τυχαίο ότι τα σχολεία είναι εντελώς εκτός της διαδικασία της ζωωφιλικής εκπαίδευσης.

Δεν είναι τυχαίο ότι απολύτως πουθενά δεν υπάρχει κάποια θεσμοθετημένη υπηρεσία (όχι στα χαρτιά) που να ελέγχει και να υποστηρίζει τους ιδιοκτήτες και τα δεσποζόμενα ζώα (π.χ. σεμινάρια κ.α.), για τον κτηνιατρικό σύλλογο και τους κτηνιάτρους τα λέει η Sara καλύτερα απο μένα.

Δεν είναι τυχαίο ότι δεν ενθαρρύνεται η υιοθέτηση απο καταφύγεια αφού η επίσημη πολιτεία δεν θέλει να ασχοληθεί.

Δεν είναι τυχαίο που συμβαίνουν αυτά, γιατί μια ανθρώπινη κοινωνία που είναι ευαισθητοποιημένη απέναντι στα ζώα, ευαισθητοποιείται και για άλλα πράγματα π.χ. περιβάλλον, ποιότητα ζωής, παιδεία, πολιτισμό κλπ. και αρχίζει να σκέφτεται και να απαιτεί!

ενώ ο αχταρμάς βολεύει πολλούς.:maria:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
Έχω την ελπίδα ότι τα παιδιά που γεννιούνται τώρα...από γονείς πιό νέους θα είναι διαφορετικά...
μακάρι να είναι έτσι....

αυτοί οι γονείς που λες όμως μεγάλωσαν και ζούν σε μία κοινωνία που έχει αυτά τα δεδομένα και λειτουργίες και αυτές τις αρχές.

Δεν ζούνε στον δικό τους κόσμο αλλά σε αυτόν που γνωρίζουμε όλοι μας.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ναι, αλλά πιστεύω ότι υπαρχει μεγαλύτερη ενημέρωση σε πολλά θέματα που παλιά δεν υπήρχε , (λόγω internet...ίσως)..
Αν συγκρινεις νέους 25 και 30 χρονών, (νέοι γονείς),είναι πολύ πιό ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι σε πολλά θέματα που οι παλιότεροι δεν ήταν...(περιβάλλον, κλιματική αλλαγή, ζώα κλπ)

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
η κοινωνια εχει τοσα προβληματα που το τελευταιο πραγμα που την απασχολει ειναι ο σκυλος.

προσπαθειες και βηματα εχουν γινει,γινονται και θα γινονται...και καλως θα γινονται.

ναι,καποια πραγματα αλλαζουν προς το καλυτερο.

ομως ειναι ουτοπικο να περιμενει καποιος ολοι να "σκυψουν" πανω απο τα ζωα γενικοτερα...και τον σκυλο ειδικοτερα.

η αληθεια ειναι οτι ο σκυλος ειναι το πιο αγαπητο κατοικιδιο του ανθρωπου!

ενα αφανταστα πιο ανεπτυγμενο Ον ο ανθρωπος,επελεξε τον σκυλο για κατοικιδιο του....στην αρχη απλα ως εργαλειο...υστερα ως συντροφο...καπου στην πορεια τον εξανθρωπισε (οτι χειροτερο εκανε ποτε ο ανθρωπος στον σκυλο)...το που θα καταληξει δεν το γνωριζω,γιατι δυστυχως ή ευτυχως δεν "διαβαζω" τα μελλουμενα...

*μια υποσημειωση

στα μελη του φορουμ τουτου,αλλα και του γενικοτερου κυνολογικου κοσμου,αρεσει ο σκυλος...

πολλοι γνωστοι μου δεν δινουν ουτε "δεκαρα" τσακιστη για τον σκυλο...

απολυτο τους δικαιωμα.

προσωπικα δεν δινω δεκαρα...για την κηπουρικη (π.χ)....καποιος αλλος την λατρευει και γραφει σε ενα φορουμ,που εγω δεν θα γραψω ποτε...που ποτε ισως να μην γνωρισω την υπαρξη του.

οπως και να εχει το να σεβεσαι το περιβαλλον και τα υπολοιπα οντα της φυσεως ειναι αρετη και πρεπει να ειναι απο τις πρωτες ανθρωπινες αξιες.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
δεν διαφωνώ ότι υπάρχει μεγαλύτερη ενημέρωση αλλά πιστεύω ότι δεν αρκεί αυτό.

Χρειάζονται να παρθούν πρακτικά και χειροπιαστά μέτρα στήριξης της ζωωφιλικής παιδείας απο την πολιτεία.

Οι σημερινοί 25δες βέβαια δεν γίνονται εύκολα γονείς γιατί έχουν άλλα προβλήματα να λύσουν (σπουδές,εργασία) και όταν φτάσουν στην φάση να κάνουν παιδί έχουν μπεί για τα καλά στην ρουτίνα της καθημερινότητας που ενσωματώνει και ''κονιορτοποιεί'' κάθε ανησυχία (βέβαια υπάρχουν εξαιρέσεις...ευτυχώς!!!)

ο δάσκαλος που περιγράφει η skylakos μάλλον γονιός και μάλλον νέος δεν είναι?
Απλά αυτός όπως και άλλοι, ζεί σε μια κοινωνία που το να συμπεριφέρεται κανείς στα αδέσποτα με αυτόν τον τρόπο είναι φυσιολογικό και δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί ούτε καν ο σύλλογος δασκάλων με το θέμα παρ΄όλο που το περιστατικό έγινε σε χώρο του σχολείου και μπροστά στα παιδιά.

Αποξένωση? Αδιαφορία? Ωχαδερφισμός? Μ@λ@κ@@? Βόλεμα?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
οπως και να εχει το να σεβεσαι το περιβαλλον και τα υπολοιπα οντα της φυσεως ειναι αρετη
είναι αρετή αλλά είναι και υποχρέωση...και το λέω γιατί η υποχρέωση δημιουργεί και τις ανάλλογες δεσμεύσεις.

συμφωνώ απόλυτα με όλα .

Last edited by a moderator:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δε διαφωνώ μαζί σας για το ρόλο της οικογένειας και του ατόμου στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός ατόμου, αλλά και του πώς θα διαμορφωθεί ένας κυνόφιλος. Ωστόσο η τριγύρω κουλτούρα παίζει τεράστιο ρόλο. Θυμάμαι ένα ποστ της Λίζας (Chloe), όπου έγραφε πόσο λίγα ήξερε περί σκύλων και ότι είχε τις ιδέες του μέσου Έλληνα. Έμαθε όμως. Το ίδιο κι εγώ. Αν άκουγα την οικογένειά μου, αλί και τρισαλί του Μουφ. Έμαθα κι εγώ αλλά το αποδίδω στην εδώ κουλτούρα, αφού τα βασικά περί σκύλων τα έμαθα από μια καθηγήτριά μου που είχε τρεις σκύλους στο σπίτι της όταν έκανα μεταπτυχιακά. Πρόσφατα που συζήταγα τα περί πιθανού δεύτερου σκύλου με φίλο κυνόφιλο (Αμερικάνο) και γκρίνιαζα ότι ενώ είμαι υπέρ της στείρωσης, πώς θα το κάνω αυτό του πιθανού κουταβιού να του τα κόψω. Ο τύπος μου είπε στα ίσια αφού ΔΕΝ θα ζευγαρώσω, τότε η στείρωση είναι η λύση. Ξέρω ότι μερικοί διαφωνείται, αλλά αναφέρομαι στην κουλτούρα και ξέρω επίσης ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα είσαστε υπεύθυνοι ιδιοκτήτες.

Επίσης τονίζω και πάλι ότι οι Αμερικάνοι δεν είναι τέλειοι. Π.χ. γύρισα μόλις από το Σικάγο όπου είχα πάει για ψώνια εν τω μεσω χιονοθύελλας. Και πάλι πέρασα απέξω από το Petland που είναι η μόνη μεγάλη αλυσίδα πετ σοπ εδώ που πουλάει κουτάβια, εννοείται παπυμιλλικά. Ε, είχε πάλι ανακοίνωση για τις τεράστιες εκπτώσεις κουταβιών που έχει, χρονιάρες μέρες μάλιστα, και παρά το πρόσφατο τεράστιο σκάνδαλο και τις αλλεπάλληλες μηνύσεις, είχε φτιάξει μάλιστα αφίσα: ένα παιδάκι είχε κολλήσει τη μούρη του σε μια γυάλα με ψάρι (διότι θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες να τους βαρέσουν αν ήταν σκύλος) και από πάνω μας πληροφορούσαν με το καινούριο τους σύνθημα ("Look, Learn, Love!") ότι αν κανείς βλέπει τα ζώα πίσω από το τζάμι γίνεται ζωόφιλος!!!!!:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: Φυσικά μαλακίες όλα αυτά και κοίταξα καλά: ούτε ένας άνθρωπος δεν ήταν μέσα στο μαγαζί και τους μποϋκοτάρουνε (και καλά κάνουνε). Αντίθετα το PetSmart και το PetCo που προωθούνε υιοθεσίες ΜΟΝΟ από καταφύγια και δεν πουλάνε σκύλους, ήτανε γεμάτα. Άρα το κοινό είναι ευαισθητοποιημένο. Τώρα δεν αμφιβάλλω ότι θα υπάρχουν και οι μαλάκες που θα πηγαίνουν πού και πού και θα τους τα ακουμπάνε. Όμως πότε έγινε το ίδιο στην Ελλάδα με φασαρία από το κοινό? Και πότε γίνανε μηνύσεις κατά του πετ σοπ?

mildecoy

Well-Known Member
14 Φεβρουαρίου 2009
294
3
Βγεθι, Κερατεα
Δε διαφωνώ μαζί σας για το ρόλο της οικογένειας και του ατόμου στη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός ατόμου, αλλά και του πώς θα διαμορφωθεί ένας κυνόφιλος. Ωστόσο η τριγύρω κουλτούρα παίζει τεράστιο ρόλο. Θυμάμαι ένα ποστ της Λίζας (Chloe), όπου έγραφε πόσο λίγα ήξερε περί σκύλων και ότι είχε τις ιδέες του μέσου Έλληνα. Έμαθε όμως. Το ίδιο κι εγώ. Αν άκουγα την οικογένειά μου, αλί και τρισαλί του Μουφ. Έμαθα κι εγώ αλλά το αποδίδω στην εδώ κουλτούρα, αφού τα βασικά περί σκύλων τα έμαθα από μια καθηγήτριά μου που είχε τρεις σκύλους στο σπίτι της όταν έκανα μεταπτυχιακά. Πρόσφατα που συζήταγα τα περί πιθανού δεύτερου σκύλου με φίλο κυνόφιλο (Αμερικάνο) και γκρίνιαζα ότι ενώ είμαι υπέρ της στείρωσης, πώς θα το κάνω αυτό του πιθανού κουταβιού να του τα κόψω. Ο τύπος μου είπε στα ίσια αφού ΔΕΝ θα ζευγαρώσω, τότε η στείρωση είναι η λύση. Ξέρω ότι μερικοί διαφωνείται, αλλά αναφέρομαι στην κουλτούρα και ξέρω επίσης ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα είσαστε υπεύθυνοι ιδιοκτήτες.

Επίσης τονίζω και πάλι ότι οι Αμερικάνοι δεν είναι τέλειοι. Π.χ. γύρισα μόλις από το Σικάγο όπου είχα πάει για ψώνια εν τω μεσω χιονοθύελλας. Και πάλι πέρασα απέξω από το Petland που είναι η μόνη μεγάλη αλυσίδα πετ σοπ εδώ που πουλάει κουτάβια, εννοείται παπυμιλλικά. Ε, είχε πάλι ανακοίνωση για τις τεράστιες εκπτώσεις κουταβιών που έχει, χρονιάρες μέρες μάλιστα, και παρά το πρόσφατο τεράστιο σκάνδαλο και τις αλλεπάλληλες μηνύσεις, είχε φτιάξει μάλιστα αφίσα: ένα παιδάκι είχε κολλήσει τη μούρη του σε μια γυάλα με ψάρι (διότι θα είχαν σηκωθεί και οι πέτρες να τους βαρέσουν αν ήταν σκύλος) και από πάνω μας πληροφορούσαν με το καινούριο τους σύνθημα ("Look, Learn, Love!") ότι αν κανείς βλέπει τα ζώα πίσω από το τζάμι γίνεται ζωόφιλος!!!!!:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek: Φυσικά μαλακίες όλα αυτά και κοίταξα καλά: ούτε ένας άνθρωπος δεν ήταν μέσα στο μαγαζί και τους μποϋκοτάρουνε (και καλά κάνουνε). Αντίθετα το PetSmart και το PetCo που προωθούνε υιοθεσίες ΜΟΝΟ από καταφύγια και δεν πουλάνε σκύλους, ήτανε γεμάτα. Άρα το κοινό είναι ευαισθητοποιημένο. Τώρα δεν αμφιβάλλω ότι θα υπάρχουν και οι μαλάκες που θα πηγαίνουν πού και πού και θα τους τα ακουμπάνε. Όμως πότε έγινε το ίδιο στην Ελλάδα με φασαρία από το κοινό? Και πότε γίνανε μηνύσεις κατά του πετ σοπ?
1000+

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ορίστε και τα περί του class action lawsuit εναντίον του Petland: http://www.hsus.org/press_and_publications/press_releases/petland_litigation_sm_031709.html

Σελίδες εναντίον της εταιρείας από καταναλωτές που ζητάν από τον κόσμο να μποϋκοτάρουν την εταιρεία:

http://www.boycottpetland.com/

http://www.petstorecruelty.org/boycottpetland.htm

http://www.consumeraffairs.com/pets/petland.htm

http://www.humanesociety.org/issues/puppy_mills/timelines/petland_investigation.html

http://www.thevoicefordogs.org/Petland/petland2.shtml

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
και επειδή εγώ δεν πιστεύω στο καλό μας DNA που θα μας .....''λύσει'' μελοντικά το πρόβλημα έχω να προτείνω τα εξής απλά:

-Να απαγορευτεί με νόμο η πώληση ζώων απο τα πετ-σοπ.

-Να απαγορευτεί η αναπαραγωγή σκύλων απο τους μη έχοντες άδεια γιαυτό, δηλ. νόμιμοι εκτροφείς κλπ.

-Να ξεκινήσει σε εβδομαδιαία βάση η διδασκαλεία στα σχολεία του μαθήματος ...''τα ζώα, το περιβάλλον κλπ.κλπ. και εμείς''

-Να ξεκινήσουν ενημερωτικές εκπομπές στα ΜΜΕ για τα ζώα και τις υποχρεώσεις που έχουμε σε αυτά,παρουσιάσεις καταφυγείων, μαθημάτων απο εκπαιδευτές ,ενημερώσεις απο κτηνιάτρους κλπ.

-Να υποχρεωθεί ο κάθε ιδιοκτήτης να δηλώσει το κατοικίδιο που έχει στην φορολογική του δήλωση( γίνεται εύκολα αρκεί να προβληθεί σαν κίνητρο η φοροαπαλλαγή )

-Η σήμανση με τσίπ να γίνεται ΔΩΡΕΑΝ και ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ απο τους κτηνιάτρους χωρίς να απαιτείται η συναίνεση του ιδιοκτήτη και με πειθαρχική ποινή για τον κτηνίατρο αν δεν εφαρμόζει τον νόμο.

-Να δημιουργηθούν ειδικές υπηρεσίες στους Δήμους που να καταγράφουν όλα τα στοιχεία των δεσποζώμενων ζώων. Προέλευση, κατάσταση κλπ.:

*π.χ. έχεις σκύλο απο ΒΥΒ? το στειρώνεις υποχρεωτικά και σε επιδοτούμε γιαυτό, αλλιώς πληρώνεις κάθε χρόνο πρόστιμο.

*έχεις σκύλο απο καταφύγειο? δικαιούσαι φοροαπαλλαγή και μια δωροεπιταγή απο το τάδε πετσοπ που συνεργάζεται με το τάδε καταφύγειο(ΕΥΚΟΛΟΤΑΤΟ!!!) και δωρεάν μαθήματα απο συνεργαζόμενους με τον Δήμο μας εκπαιδευτές.

*έχεις σκύλο απο εκτροφέα? με γειά σου και χαρά σου αλλά αν δεν προορίζεται για εκτροφή απο τον εκτροφέα σου και μόνο θα το στειρώσεις και αυτό ή θα πληρώσεις και εσύ.

*βρέθηκε το σκυλί σου στο δρόμο μόνο του?(εύκολα βρίσκεις τον ιδιοκτήτη αφού θα είναι τσιπαρισμένο) αν δεν έχεις κάνει δήλωση απώλειας ,τρώς μήνυση και πληρώνεις πρόστιμο. Αν έχεις εγκαταλείψει το σκυλί θα αναλάβεις υποχρεωτικά τα έξοδά του στο καταφύγειο μέχρι να δωθεί εκ νέου για υιοθεσία.

*έχεις σκύλο το οποίο έχεις αποκτήσεις με οποιονδήποτε απο τους παραπάνω τρόπους?
υποχρεούσαι να το εκπαιδεύσεις καθώς και να παρακολουθήσεις εσύ μια σειρά μαθημάτων για τις υποχρεώσεις που έχεις απέναντι του όπως και στην κοινωνία που ζείς.

- Οι όποιες μεταβιβάσεις ιδιοκτησίας να γίνονται μόνο με συμβόλαια και το κάθε σκυλί να αποκτήσει ένα είδος ταυτότητας έτσι ώστε να μη μπορεί κάποιος να εμφανίσει ...ουρανοκατέβατα κουτάβια προιόντα του έρωτα της σκύλας του κυρ-Μήτσου και του σκύλου της κυρά-Παναγούλας.

Και μη μου πείτε .....''χεχεχε και μετά ξύπνησες''....εγώ προσωπικά τα βρίσκω πολύ εύκολα να εφαρμοστούν απο μία πολιτεία που θέλει! Άσε που η ζωή όλων (σκυλάδων και μη) θα γίνει ευκολότερη.

Αν πάντως περιμένουμε απο τίς επόμενες γενιές να αλλάξουν νοοτροπία εμπνεόμενες απο ''ευαισθησία ή ένα συναισθηματισμό...'' γιατί μόνο αυτό θα είναι το κίνητρό της για να αποκτήσει ενημέρωση ....την βάψαμε!

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δηλαδή η έννοια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας πάει περίπατο;

Θεωρείτε ότι η αστυνομοκρατία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την προσωπική αδιαφορία και πως θα το καταφέρει αυτο;

Για μένα, όπως βλέπω ότι συμβαίνει λιγοτερο ή συνήθως περισσότερο παντού, οι απαγορευσεις και οι νομοι μικρό αποτέλεσμα έχουν...και μόνο από ζητήματα περιβάλλοντος και φιλοζωίας τα παγκόσμια παραδείγματα μπορούν άνετα να μπλοκάρουν το forum....

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εμ ιδιώτες θα είναι οι εκτροφείς. Απλώς θα έχουνε άδεια εκτροφείου και θα ελέγχονται τακτικά.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όχι, εννοώ σε σχέση με τον αγοραστή-υπεύθυνο ιδιοκτήτη!
Δηλαδή εμάς πως θα μας κάνει να αλλάξουμε μυαλό μια τέτοια κατάσταση!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Φαντάζομαι το ίδιο έγινε και με τους Γερμανούς και τους Αμερικάνους που έχουν παρεμφερείς νόμους. Τελειότητα δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει καλυτέρευση.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Εεεεεε...wishfull thinking!!!
Και όλα αυτά θα τα κάνει το κράτος?????????
Πότε? το 2200????
Θα ελέγχει τους εκτροφείς??? Εδώ ο ΚΟΕ..που με αυτό ασχολειται και δεν τους ελέγχει...θα τους ελέγξει το κράτος?
Η αστυνομία θα βγει να καταγράφει αδέσποτα..όταν δεν μπορέι να σταματήσει 5 ληστές?
Το μονο που θα συμφωνήσω ότι θα μπορούσε να γίνει είναι να βγει ΕΠΙΤΕΛΟΥς ένας νόμος που να απαγορεύει στα pet shop να πουλανε ζώα..
Και να ευαισθητοποιηθούν τα ΜΜΕ, να κάνου τέτοιες εκπομπές, (αλλά...αν δεν έχει διαφήμηση..δεν θα τη κάνουν).
Ας ξεκινήσουμε από τα πιό απλά...και βλεπουμε...
Και πάλι...αν δεν ενεργοποιηθούμε εμείς..οι ιδιώτες...φως δεν θα δούμε..

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.179
3.020
ΑΤΤΙΚΗ
katerina η αστυνομία δεν μπορεί να σταματήσει 5 ληστές όπως λες γιατί η ''δουλιά'' της είναι να κηνυγάει πιτσιρικάδες και να πουλάει μούρη στον πολίτη!

Ποιός μίλησε για αστυνομία και αστυνομοκρατία? Εγώ για τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων μίλησα, για τα σχολεία, τα ΜΜΕ, τον κτηνιατρικό σύλλογο, τους εκπαιδευτές και τους λοιπούς εμπλεκόμενους επιστήμονες.

Εγώ αυτά τα αντιλαμβάνομαι ως μέτρα προστασίας των ζώων και των πολιτών (ιδιοκτητών ή μη ), δεν βλέπω κάπου περιορισμό των δικαιωμάτων τους απλά περιορισμό της αυθαιρεσίας και της επίσημης κρατικής και ιδιωτικής αδιαφορίας.

Το να υποχρεώνεται ο ιδιοκτήτης σκύλου να παρακολουθεί μαθήματα όπου ο εκπαιδευτής και κτηνίατρος θα τον ενημερώνουν απο το ότι δεν πρέπει να ζευγαρώνει το σκυλί του μέχρι ότι οφείλει να μαζεύει τις ακαθαρσίες του, είναι περιορισμός της ελευθερίας του?

Το να μπορεί η κάθε skylakos να μιλά στα παιδιά για τα ζώα χωρίς να χαρακτηρίζεται γραφική και να έχει και την βοήθεια και την στήριξη του υπουργείου γιαυτό, είναι κακό ?

Η σας πείραξε ο έλεγχος των γεννήσεων ? Μόλις πριν λίγο μίλησα με ένα ζευγάρι (γύρω στα 30, η γυναίκα έγγυος) που είχε πρίν 2 χρόνια μια ημίαιμη σκύλα που πέθανε πάνω στην γέννα απο την οποία γέννα κράτησαν ένα αρσενικό ο οποίος ''κατέστη''έγγυο την σκύλα του γείτονα , ο οποίος ''διαμαρτυρήθηκε'' ότι δεν μπορεί να κρατήσει όλα τα κουτάβια και αφού κράτησαν απο ένα ο κάθε ένας ,πετάξανε τα υπόλοιπα στον Καιάδα έχοντας ήσυχη την συνείδησή τους αφού κρατήσανε τα δύο κουτάβια. Εννοείται ότι η καινούργια σκύλα είναι αστείρωτη και τριγυρνάει με τον ''μπαμπά'' ελεύθερη στην γειτονιά. Μάλιστα ακολουθήσανε το ζευγάρι που ήρθε στο σπίτι μας ...εννοείται ότι δεν τους φέρανε οι ίδιοι με λουρί!!!! Γιατί αυτοί αγαπάνε τα ζώα και δεν τα καταπιέζουνε!!

Συγγνώμη αλλά αυτοί οι συγγεκριμένοι δεν χρειάζονται στείρωση? Με τι αξίες θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους που θα φέρουν στον κόσμο? Αυτό που μένει τελικά είναι το εύκολο ,να πληρώσουν με αυτό που τους πονάει πιο πολύ δηλ.χρήμα γιατί τα σκυλιά αυτοί δεν τα πονάνε!

Τώρα που το σκέφτομαι και μια υποχρεωτική κοινωνική εργασία σε κανένα καταφύγειο είναι πολύ καλή εκπαιδευτική πρόταση!!!:p

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά, το βρίσιμο που έφαγα από πρώην συμμαθήτρια σας το είπα? Γιατί, λέει, ανέχομαι το Μουφ να είναι στειρωμένο (ναι, μάλιστα, πρέπει να πάω να βρω ειδικό στη γονιδιακή θεραπεία να του φυτρώσουν όσα του κόψανε!), τη στιγμή που αυτή στη θέση μου που είναι πονόψυχη, θα αμολούσε το Μουφ στη γειτονιά όταν θα του σηκωνόταν, θα έκανε τη δουλειά του και θα γυρνούσε στο σπίτι σαν κύριος!!!!!:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.328
Μέλη
20.093
Νεότερο μέλος
Melenia78