Ο σκύλος μου δέχτηκε επίθεση

Antigoni87

Active Member
4 Δεκεμβρίου 2010
29
0
Χολαργός
Καλησπέρα παιδιά. Λυπάμαι που αυτό είναι το πρώτο μου ποστ αντί στα καλωσορίσματα των νέων μελών, χρειάζομαι όμως τη συμβουλή σας...
Ο Ιντεφίξ μου, 10 ετών ημαίμο (γκριφόν-κανίς και οι 2 γονείς), ζει στο πατρικό μου με τη μαμά μου τα τελευταία χρόνια που εγώ ζω στην Αθήνα λόγω σπουδών.
Χτες τον έβγαλε η μαμά μου τη συνηθισμένη βόλτα του με λουρί, και στη γειτονιά κυκλοφορούσε ελεύθερος ένας μεγαλόσωμος σκύλος, με την αφεντικίνα του να ποτίζει στην αυλή της. Από μακριά της είπε η μαμά μου αν μπορεί να τον κρατήσει γιατί πλησιάζει με μικρό σκυλάκι, κι αυτή απάντησε ότι είναι ήμερο το σκυλί, μηνών. Μετά από λίγα βήματα, το μεγαλόσωμο σκυλί πλησίασε ήρεμα και ξαφνικά άρπαξε τον Ιντεφίξ και άρχισε να τον δαγκώνει... Η μαμά μου ούρλιαζε στη γυναίκα να βοηθήσει, να μαζέψει το σκύλο της, εκείνη φοβήθηκε (!!) και δεν πλησίασε, και όταν η μαμά πήγε να κλωτσήσει το σκυλί για να σταματήσει, της γρύλισε και δε μπόρεσε να κάνει κάτι. Απλώς φώναζε και τράβαγε το λουρί του Ιντεφίξ, η ίδια λέει ότι πραγματικά δε θυμάται τι έγινε. Κάποια στιγμή το άλλο σκυλί προφανώς τον άφησε, η μαμά μου τον πήρε τρεμάμενη στα χέρια της και οι τριγύρω άνθρωποι είπαν "σκυλάκι ήταν, εντάξει" και δεν την ρώτησαν ούτε αν είναι η ίδια καλά (ήταν σε κατάσταση σοκ, παραλίγο να λιποθυμήσει) ούτε τι έχει ο σκύλος. Έκαναν μια επίπληξη στη γυναίκα ότι παίζουν και παιδιά στη γειτονιά...

Όταν η μαμά απομακρύνθηκε, είδε τα αίματα στα χέρια της και πήρε σοκαρισμένη μια φίλη της τηλέφωνο να έρθει να την πάρει με το αμάξι για κτηνίατρο.

Ο καημένος μας ο Ιντεφίξ έκανε πολλά ράμματα, σε 4 διαφορετικά σημεία, και οι δαγκωνιές ήταν τόσο βαθιές που είπε ο γιατρός ότι σώθηκε λόγω του αφράτου τριχώματος. Για δύο χιλιοστά δεν κόπηκε η κεντρική φλέβα που περνάει από τη "μασχάλη" του, και σε τέτοια περίπτωση είπε ο γιατρός ότι μάλλον δε θα τον προλάβαιναν λόγω αιμορραγίας... Ο σκύλος τον δάγκωσε στο σβέρκο (η μεγαλύτερη και πιο βαθιά πληγή) στα 2 μπροστινά πόδια-ωμοπλάτες και στον λαιμό από κάτω, όπου έχει δαγκωματιές αριστερά και δεξιά. Επίσης ήταν τυχερός που έγινε απόγευμα καθημερινής, και ήταν ανοιχτό το μοναδικό κτηνιατρείο, γιατί κάποια ώρα μετά χωρίς απολύμανση και ράμματα θα μπορούσε να πάθει σοβαρή μόλυνση και να μην τα καταφέρει... Έχουμε πάθει όλοι μεγάλο σοκ, η μαμά μου που το είδε μπροστά της ακόμη περισσότερο, κι εγώ κόντεψα να τρελαθώ στη σκέψη ότι θα μπορούσα να χάσω έτσι τον φίλο μου, τον Ιντεφίξ με τον οποίο μεγαλώσαμε μαζί και τον θεωρώ τόσο δεδομένο και φυσιολογικό κομμάτι της ζωής μου. Λέω μόνο ευχαριστώ και ευτυχώς που δεν ήταν μοιραίο...

Από χτες, 24 ώρες πριν, πήγε για τσίσα μόνο 1 ή 2 φορές στη βεράντα, με την ουρά στα σκέλια, και δεν αντιδρά σε πράγματα που του άρεσαν πριν. Όμως τρώει και έχει πει λίγο νερό. Δυσκολεύεται πολύ να περπατήσει και φυσικά να ανεβοκατέβει σκαλοπάτια, καναπέ, οτιδήποτε (τον μεταφέρει η μαμά μου όπου θέλει), γενικώς κάνει λίγα βήματα με δυσκολία και κάθεται φοβισμένος μετά. Ποτέ δεν ήταν φοβισμένος, ίσα ίσα ακόμη και 10 ετών είναι πολύ δραστήριος, παιχνιδιάρης και φιλικός, αλλά φυσικά τώρα πονάει και τον τραβάνε τα ράμματα. Πώς να τον αντιμετωπίσει η μαμά μου για να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή του σταδιακά; Δε θέλει ούτε στη βεράντα να βγει, που το λάτρευε. Ξέρουμε ότι είναι νωπό ακόμη, αλλά αν υπάρχει κάποια γνώμη, ευπρόσδεκτη...

Κάθε χρόνο από λίγων μηνών κάνει όλα του τα εμβόλια, κι έτσι είπε ο γιατρός ότι είναι καλυμμένος από τέτανο κτλ, απλώς τον έραψε, του έκανε χτες μια ένεση αντιβίωσης και μια σήμερα, και συνεχίζουμε αντιβίωση σε χάπι. Γλύφει συνεχώς τα ράμματα, όσα φτάνει, αλλά φοβόμαστε μην τα κόψει. Όμως είπε ο γιατρός να μην τα καλύψουμε με γάζα για να αερίζονται οι πληγές... Ο,τι άλλο θέλετε ρωτήστε με.

Τι μπορούμε να κάνουμε νομικά; Θα βγει κάτι; Δε θέλουμε να πάθει κακό ο άλλος σκύλος, αλλά να τιμωρηθεί το αφεντικό του. Μήνυση; Να ζητήσουμε συμβουλή της Φιλοζωικής της πόλης; Η μαμά μου βρήκε το όνομα και τα στοιχεία της ιδιοκτήτριας του σκύλου, πώς να τα χρησιμοποιήσει;

Ευχαριστώ πολύ όλους!

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
λυπαμαι καταρχην για την αναστατωση που μπηκες κ εσυ κ το σκυλακι σου.η μαμα σου τωρα πως ειναι?
μπορεις να κινηθεις νομικα.χρειαζεσαι κ μαρτηρες ομως.ο,τι εξοδα εχεις κανει μεχρι τωρα ,κρατα τις αποδειξεις.καλο θα ηταν να παει κ σε ενα νοσοκομειο η μαμα σου για ταραχες ,πονους στο στηθος κτλ κτλ...οσο πιο βαρυα φανει η κατασταση τοσο πιο καλα θα ειναι.βρες εναν δικηγορο κ συζητα μαζι του,θα σου πει ακριβως τι μπορεις να κανεις κ πως θα ενημερωσετε την ιδιοκτητρια.εχει ενημερωθει για το τι εγινε μετα?εχεις σταμπαρει ατομα της γειτονιας που ειδαν το τι συναιβει?για τον σκυλο μην ανυσηχεις.θα γινει καλα κ θα το ξεπερασει.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.808
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Νομικά δεν ξέρω αν βγαίνει κάτι, πάντως εγώ θα έβγαινα βόλτα με μια μαγκούρα!

Λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη, περαστικά στο σκυλάκι σου! :(

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
νομιζω πως ειναι αδικο αν δεν βγαινει νομικα κατι...δοκημασε πρωτα με διαλογο τον οποιο φροντησε να ηχογραφησεις...(λαμογια ε?)
πανε ευγενικα στην κυρια κ ζητα καταρχην τα εξοδα του ζωου.δες τι θα σου πει....ειμαι περιεργος....

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Και βέβαια μπορείς να κινηθείς νομικά, και το σωστό αυτό είναι. Ποιός θα πληρώσει τα έξοδα ιατρών? Ποιός θα σου εγγυηθεί ότι η κυρία δεν θα ξανα αφήσει το σκύλο της ελεύθερο στο δρόμο? Αν περάσει μια μέρα μια μάνα με το μωρό της και γίνει κάτι πως θα νιώσεις ξέροντας ότι θα μπορούσες να κάνεις κάτι?
Πρώτον κάνε ότι σου είπε ο Λαυρέντης. Να πάει η μάνα σου να της μετρίσουν πίεση, να εξηγήσει τι έγινε και ότι πονάει το πόδι της όταν κλώτσισε το σκύλο κτλ.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Συμφωνώ! Ενας σωστός άνθρωπος θα τα πλήρωνε.

το λιγότερο που θα μπορούθσε να κάνει είναι τουλάχιστον αυτό... :mad:

Όσο για την αυτοπεποίθηση του σκυλάκου σου, σιγά σιγά θα επανέλθει, θέλει υπομονή κ μικρά βήματα.
Επίσης, αν εχετε κάποιο σκυλάκι που κάνει καιρό παρέα, καλό είναι να το βλέπει (αφού πρώτα βελτιωθεί η υγεία του). Είναι λογικό να έχει σοκαριστεί κ ο σκυλάκος, απλά πες στη μαμά σου, πέρα από τα τραύματά του, να μην αλλάξει κάτι στις ως τώρα συνήθειές τους, για να συνεχίσει όσο γίνεται να είναι στο ήδη υπάρχον πρόγραμμά του ο μικρός.

Εύχομαι τα καλύτερα:)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αρχικά εύχομαι το σκυλάκι να συνέλθει σύντομα!:)

Απλώς φώναζε και τράβαγε το λουρί του Ιντεφίξ
Δυστυχώς αυτό ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να κάνει γιατί έτσι θα μπορούσε να τραυματίσει χειρότερο το σκυλάκι σας.
Σε αυτές τις περιπτώσεις εν συντομία αυτό που μπορούμε να κάνουμε ..είναι να αφήσεις λιτό το σκυλί σου χωρίς να το τραβάς και να προσπαθήσεις να τραβήξεις τα πόδια τα πίσω του άλλου σκύλου που επιτίθεται απομακρύνοντας το και αποπροσανατολίζοντας το..
ή να πάρεις το μικρόσωμο αγκαλιά σου να κολλήσεις στον τοίχο προστατεύοντας το και βλέποντας το άλλο σκυλί την πλάτη σου.

Nομικά αν υπάρχει και κάποιος μάρτυρας μπορείς να κάνεις μήνυση..με την απόδειξη απο τον ιατρό οτι το σκυλί τραυματίστηκε και την παρουσία μάρτυρα.
Αν ειδικά βρείς και άλλους που έχουν ανάλογα παράπονα για το συγκεκριμένο άτομο..σίγουρα είναι υπέρ σου.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για αρχη θα μιλουσα στην κυρια, χωρις πολλες ευγενειες και με την αποδειξη του κτηνιατρου μαζι μου. Θα απαιτουσα να μαντρωσει τον σκυλο.

Αν με εγραφε (το πιθανοτερο), θα φωναζα την αστυνομια να κανει συστασεις.
Στην τσεπη θα ειχα και την αποδειξη του κτηνιατρου.
Αυτά τα δυο είναι πιθανον αρκετα για συμμορφωση.
Θα απαιτουσα πληρωμη των εξοδων επι τοπου.

Αν η κυρια ειχε και την παραμικρη αντιρρηση, θα αρχιζα τις προειδοποιησεις (απειλες λεγεται) για δικηγορο, εξοδα, ψυχικη οδυνη, σωματικες βλαβες, απομακρυνση του σκυλου της, καταγγελια για την κατασταση του ζωου της και ανευθυνοτητα.

Αν δεν καταλαβαινε τιποτα από αυτά, θα φροντιζα να βρω μαρτυρες (κατά προτιμηση γονεις που μενουν κοντα) που να δεχτουν να καταθεσουν, κατι πολύ δυσκολο στην περιπτωση που περιεγραψες (αδυνατο).
Αλλιως, αδικη ταλαιπωρια και εξοδα και το μονο που εχω να ελπιζω είναι να μην ξανα-αφησει η κυρια τον σκυλο ελευθερο, που δεν είναι και μικρο επιτευγμα τελικα.

Στην περιπτωση που δεν γινεται τιποτα, θα αλλαζα διαδρομη ή ωραριο βολτας για να μην ξαναπαθω τα ιδια.

Αν δεν γινεται να αλλαξω διαδρομη, επειδη είναι πχ απεναντι από το σπιτι μου, και ο «κακος» σκυλος είναι ελευθερος σε απροβλεπτα ωραρια, τα πραγματα είναι πολύ δυσκολα και επειδη δεν προκειται να μετακομισω για να γλιτωσω, θα προχωρησω σε άλλα μετρα, ανορθοδοξα.

Επειδη το πιθανοτερο δεν θα αποδωσει τιποτα από τα παραπανω (δυσκολο να τα κανει τωρα η μητερα σου αυτά, εκτος εαν συμμετεχεις κι εσυ ή αλλοι), πες της να μην παιδευεται και να φροντισει για την ασφαλεια του σκυλου της με οποιονδηποτε τροπο μπορει.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
σε σκυλο-καβγα δεν βαζεις χερι ποτε,γιατι μπορει να χασεις κανενα δακτυλο...ακομα και απο τον δικο σου σκυλο.

υπαρχουν μερικοι τροποι που ισως να σταματησουν ενα σκυλο-καβγα αλλα προτιμω να μην τους αναφερω γιατι θα ξεκινησει μεγαλη συζητηση............

*υπαρχουν σκυλια που τον π...ο να τους κοψεις δεν σταματανε.

**Antigoni87,ευχομαι περαστικα γρηγορα,τοσο ψυχολογικα οσο και σωματικα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Kάποιοι από τους τρόπους είναι και αυτοί που ανέφερα..
Σε όλους υπάρχει ρίσκο..

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
ανεφερες 2 τροπους που το ρισκο να τραυματισεις "εσυ" σοβαρα ειναι πολυ μεγαλο...και στους 2,θα βαλεις τα χερια σου.

οι τροποι που γνωριζω,δεν φερουν ρισκο για τον ανθρωπο...ισως καποιο ελαχιστο.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Όσο μιλάμε για σκύλο πάντα θα υπάρχει ρίσκο..
Στο ένα από τα δύο που ανέφερα το ρίσκο είναι πολύ μικρότερο..

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
πως γινεται να γνωριζεις εαν και τι ρισκο εχουν οι "δικοι" μου τροποι,αφου δεν τους εχω αναφερει καν...?

το ξεσκισαμε το θεμα της κοπελας.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Πρώτα επικοινώνησε με δικηγόρο πάρε γνωμάτευση του κτηνιάτρου που θα περιγράφει τι ακριβώς έπαθε ο σκύλος (να τονίζεται οτι τα τραύματα είναι απο σκύλο) και τι έπραξε ιατρικά (ράμματα κλπ.). Αυτό με την μαμά στο νοσοκομείο πολύ καλή ιδέα - βγάλε φωτο τον σκύλο στα σημεία που δέχτηκε επίθεση. Βρέστε κάποιο μάρτυρα πρόθυμο. Για μένα μήνυση ασυζητιτί

Darkness

Well-Known Member
8 Απριλίου 2010
792
4
Νά τα πάλι!! Γκρρρρρ!! Αυτά διαβάζω κι εξοργίζομαι γμτ!:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:
Άλλη μία ανεύθυνη, που αφήνει το σκυλί της ελεύθερο και μοιραίο -όπως αποδείχθηκε- αφού μάλιστα ενημέρωσε τη μαμά της κοπέλας ότι "δε δαγκώνει, μη φοβάσαι"! Κλασικά δηλαδή..
Τι να πω.. Τα έχουμε πει όλοι τόσες φορές..
Μου έχει τύχει κι εμένα (ευτυχώς όχι με τέτοια άσχημα αποτελέσματα) και θα συνεχίσει δυστυχώς να συμβαίνει, όσο υπάρχουν ανεύθυνοι άνθρωποι, που κοιτάνε μόνο την πάρτη και τη βολή τους..
Περαστικά στο σκυλάκι σου εύχομαι και φυσικά να το κυνηγήσεις το θέμα όσο μπορείς. Κάνε και μια μηνυσούλα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και το συνεχίζεις περαιτέρω..
Κοίτα να δεις το καημένο το ζωντανό, πόσο θα πονάει το έρμο με τόσες πληγές και ράμματα:(:(:(:(:(:(

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Ένας σκύλος που μπορεί να δαγκώσει, προκαλέσει τραύματα (πολλές φορές σοβαρά) και κίνδυνο ζωής άλλου ζώου ή ανθρώπου, θεωρείται σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα "όπλο" και ο ιδιοκτήτης θεωρείται ότι έχει "οπλοκατοχή".
Η παραμέληση εποπτείας ενός τέτοιου σκύλου και η πρόκληση τραυμάτων από αυτόν θεωρείται "οπλοχρησία", πράγμα που σημαίνει ποινικό αδίκημα και είναι πλημμέλημα, πάντα σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα.
Σ' αυτό ακριβώς στηρίχτηκε ο Ν. 3170, που αναφέρει ότι :

[FONT=&quot]"Δεν επιτρέπεται ο περίπατος σκύλων χωρίς συνοδό. Ο ιδιοκτήτης σκύλου οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτητών ή σε κοινόχρηστους χώρους. Για την αποφυγή ατυχημάτων ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν.[/FONT]"

Η άμεση αντίδραση του ιδιοκτήτη του "θύματος" (δαγκωμένου ζώου) ή και του ίδιου του ανθρώπου αν έχει δαγκωθεί, είναι καταγγελία και μήνυση στο αστυνομικό τμήμα. Εάν αυτό γίνει εντός 24 ωρών από την ώρα του συμβάντος, ο κάτοχος του επιτιθέμενου σκύλου οδηγείται στο αυτόφωρο.

Η μήνυση μπορεί να γίνει και μετά, απλώς θα αργήσει πολύ να εκδικαστεί η υπόθεση, αφού θα έχει περάσει η αυτόφωρη διαδικασία. Σ' αυτή την περίπτωση χρειάζονται και μάρτυρες. Ενώ αν γίνει αμέσως, οι μάρτυρες δεν χρειάζονται καν, γιατί θα έχει πιαστεί "επ' αυτοφώρω".

Ο δικηγόρος σ' αυτή τη φάση είναι περιττός και χάσιμο χρημάτων. Δικηγόρο χρειάζονται οι κατηγορούμενοι και όχι οι παθόντες (μιλάμε γι' αυτές τις περιπτώσεις και όχι για πολύ σοβαρά αδικήματα). ΄Ανετα γίνεται μήνυση ακόμα και τώρα, χωρίς έξοδα, αλλά οπωσδήποτε με την γνωμάτευση του κτηνίατρου που περιέθαλψε το σκυλάκι και αν είναι εφικτό και φωτογραφίες του τραυματισμένου σκύλου.

Χρονικό περιθώριο για τη μήνυση είναι οι 90 μέρες, αλλά καλύτερα είναι να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα, πριν κλείσουν οι πληγές του σκύλου και δεν μπορεί να αποδειχθεί τίποτα.
Η μήνυση θα πρέπει να γίνει για: "επίθεση", "σωματικές βλάβες" "ψυχική οδύνη", "παραμέληση εποπτείας επικίνδυνου ζώου" και "οπλοκατοχή-οπλοχρησία".

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στη διάθεση σας.

Περαστικά στο σκυλάκι.

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.395
@Lostris
Πολύ εντυπωσιακό post !!!

@Antigoni87
Μπορείτε να φορέσετε κολλάρο στο σκυλάκι, για να μην μπορεί να γλύφει τα ράμματα.
Σου εύχομαι περαστικά του. Το post της Lostris, νομίζω ότι σου δίνει όλα τα γνωστικά εφόδια που χρειάζονται, για να κινηθείς αν θέλεις νομικά. Ξεκίνα, χθες...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
θα συμφωνησω με τεο.....πολυ προσοχη,δεν χωνουμε ετσι χερια κ δεν τραβαμε τον σκυλο ετσι.αλλο θεμα,μην το δωσουμε εκταση,απλα μια επισημανση εκανα.

κατα τα αλλα,κ να κλεισουν οι πληγες,δεν χαλασε ο κοσμος.επισημο χαρτι απο την κτηνιατρικη σχολη κ φωτογραφιες κ εισαι κομπλε.