Ο σκύλος μου δέχτηκε επίθεση

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
αγαπητη φιλη καλως ήλθες.... εστω και με το σταναχωρο αυτο συμβαν...
ευχομαι περαστικα στον σκυλακο σου με γρηγορη αναρρωση..
τωρα ολα οσα ειπες ειναι στεναχωρα...
ασ τα παρουμε με την σειρα....
το καλο ειναι ότι ο μικρος ετυχε γρηγορης περιθαλψης .
ειναι φυσιολογικο να φοβαται οπως και να ποναει και να μην θελει μετακινησεις...
σιγα σιγα οπως κι εσυ εχεις αναφερει θα βρει ξανα τον παλιο καλο του εαυτο.... τωρα ειναι λιγο φρεσκο το συμβαν λιγο ο πονος...
η ηλικια του θα τον βοηθησει να το ξεπερασει σιγουρα....
απο την αλλη τωρα Πρεπει να κινηθειτε νομικα...
η γυναικα η συγκεκριμενη δεν ειναι ικανη να εχει εναν σκυλο μεγαλοσωμο 10 μηνων με τετοιες αντιδρασεις....
για την ακριβεια φταιει η ιδια για οτι ο σκυλος της εκανε...
η λοστρις σου δινει τα βηματα που χρειαζεται να κινηθειςνομοτυπα.......
να προσθεσω ομως οτι πιστευω οτι χρειαζεται δικηγορος έτσι ωστε....
1.να απαιτησεις χρηματικη αποζημιωση
( για τα ιατρικα εξοδα που απαιτουνται μεχρι την πληρη ιαση του σκυλου σωματικη και ψυχολογικη - σε περιπτωση που ο σκυλος συνεχισει να εχει φοβιες και χρειαστει βοηθεια εκπαιδευτη-
ψυχικη οδυνη δικη σας... για οτι περασατε η εμπειρια μου λεει οτι ζητας περισσοτερα γιατι ουτως η αλλως θα στα περικοψουν....)
2. να απαιτησεις ο σκυλος να παρθει απο την συγκεκριμενη ιδιοκτητρια και να περασει στα χερια καποιου καταφυγιου μεχρι να βρεθει σωστος ιδιοκτητης για το ζωο.
ή άλλως να υποχρεωθει να εκπαιδευτει και να περασει τεστ αξιολογησης ο σκυλος.....
αν ο σκυλος 10 μηνων δημιουργησε τετοιο προβλημα σε σκυλακο... τι θα μπορει να κανει σε ενα χρονο απο τωρα?
3. ο δικηγορος στηριζομενος ακριβως στα παραπανω να ζητησει την επισπευση της εκδικασης της υποθεσης για λογους ανωτερας βιας.....
ξερω οτι πιθανα να με πειτε αρκετοι υπερβολικο....
καποτε ομως πρεπει να γινει μια αρχη... ισως ετσι μαθουν και οι "αρχες¨να αντιμετωπιζουν διαφορετικα παρομοια περιστατικα....

zafcon_romel

Well-Known Member
25 Μαϊου 2009
112
1
Αγ. Σύλλας, Ηράκλειο
Υπερβολικός, όχι απαραίτητα, απλά νομίζω (χωρίς να είμαι γνώστης, αλλά απλός θεατής δορυφορικών προγραμμάτων διαφόρων spca) ότι το 2 και το 3 θα έπρεπε να συμβαίνουν αυτόματα εφόσον συμβεί το 1 και γίνει και καταγγελεία σε αρμόδια αρχή.
Βέβαια, απαντώντας σε εμένα, υπάρχει? και αν ναι ποιά είναι αυτή η αρμόδια αρχή στην Ελλάδα?

Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
η λοστρις σου δινει τα βηματα που χρειαζεται να κινηθειςνομοτυπα.......
να προσθεσω ομως οτι πιστευω οτι χρειαζεται δικηγορος έτσι ωστε....
1.να απαιτησεις χρηματικη αποζημιωση
( για τα ιατρικα εξοδα που απαιτουνται μεχρι την πληρη ιαση του σκυλου σωματικη και ψυχολογικη - σε περιπτωση που ο σκυλος συνεχισει να εχει φοβιες και χρειαστει βοηθεια εκπαιδευτη-
ψυχικη οδυνη δικη σας... για οτι περασατε η εμπειρια μου λεει οτι ζητας περισσοτερα γιατι ουτως η αλλως θα στα περικοψουν....)

Η χρηματική αποζημίωση επιδικάζεται από το αστικό δικαστήριο και όχι από το ποινικό που θα δικάσει τη μήνυση. Μιλάμε για δύο διαφορετικά αντικείμενα και για δύο διαφορετικές δίκες.
Η μήνυση αφορά την τιμωρία και την ηθική ικανοποίηση του παθόντος.
Μπορεί στο ποινικό δικαστήριο να μην χρειάζεται δικηγόρος, στο αστικό όμως χρειάζεται οπωσδήποτε, αλλά σ' αυτή τηνπερίπτωση δεν μιλάμε για μήνυση αλλά για αγωγή αποζημίωσης εξόδων, έξοδα φαρμάκων, ιατρού, εκπαιδευτή, επιδίκαση ποσού για ψυχική οδύνη και ενδεχομένως καταστροφή ρουχισμού ή άλλων υλικών αγαθών.
Η εμπειρία μου μετά από 22 χρόνια που δουλεύω στα δικαστήρια, λέει ότι αυτό θα τραβήξει σε μάκρος (χρονικά) και πιο πολλά θα στοιχίσει η αμοιβή του δικηγόρου μαζί με το παράβολο παράστασης, παρά η αποζημίωση.

2. να απαιτησεις ο σκυλος να παρθει απο την συγκεκριμενη ιδιοκτητρια και να περασει στα χερια καποιου καταφυγιου μεχρι να βρεθει σωστος ιδιοκτητης για το ζωο
αυτό γίνεται μόνο με εισαγγελική παραγγελία (άλλου είδους διαδικασία κι' αυτή....) και ζητείται μόνο από νόμιμο εκπρόσωπο φιλοζωϊκού σωματείου

ή άλλως να υποχρεωθει να εκπαιδευτει και να περασει τεστ αξιολογησης ο σκυλος.....
αυτό δεν έχει γίνει ποτέ στα δικαστικά χρονικά!!!!

3. ο δικηγορος στηριζομενος ακριβως στα παραπανω να ζητησει την επισπευση της εκδικασης της υποθεσης για λογους ανωτερας βιας.....
ποιας υπόθεσης?
1) της μήνυσης? αφού πέρασε το 24ωρο του αυτοφώρου, δεν μπορεί να ζητηθεί επίσπευση. Θα πάρει το χρόνο της...
2) της αποζημίωσης από αστικό δικαστήριο? επίσπευση ζητείται μόνο με ασφαλιστικά μέτρα και δεδομένου του φορτωμένου πινακίου σ' αυτές τις υποθέσεις το μίνιμουμ χρονικό διάστημα θα είναι τουλάχιστον δύο-τρεις μήνες...

Επιπλέον, τα ασφαλιστικά μέτρα δεν βγάζουν οριστική απόφαση αλλά προσωρινή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο δικαστήριο.
Πράγμα που σημαίνει διπλά έξοδα δικηγόρου και παραβόλων για δύο διαφορετικές δίκες...
Η τελική απόφαση είναι της ιδιοκτήτριας.... Από εκεί και μετά όσο μπορώ να καθοδηγήσω θα το κάνω....

Last edited:

Antigoni87

Active Member
4 Δεκεμβρίου 2010
29
0
Χολαργός
Σας ευχαριστώ όλους πολύ για τις απαντήσεις και την εμψύχωση!

@mareco: δε μπορούμε δυστυχώς να του βάλουμε κολάρο για να μην πειράζει τα ράμματα, γιατί ο λαιμός και το σβέρκο του είναι σε κακή κατάσταση και δε μπορεί να ακουμπήσει τίποτα εκεί...

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σας σχετικά με το πώς μπορούμε να κινηθούμε νομικά. Το κακό είναι ότι μιλάμε για μια οικογένεια "τραμπούκων" μάλλον, από όσα καταφέραμε να μάθουμε μέσω γνωστών, που είναι πολύ πιθανόν να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Η μαμά μου είναι σχετικά μικρή, 49, και δεν έχει ευτυχώς θέματα με την πίεσή της, καρδιά κτλ, αλλά λόγω άλλου σοβαρού χρονίου προβλήματος υγείας επηρεάζεται πολύ σωματικά όταν συγχύζεται και στεναχωριέται.
Ο μπαμπάς μου ταξιδεύει (είναι ναυτικός-όταν το άκουσε στο τηλ φρίκαρε πραγματικά γιατί λατρεύει τον Ιντεφίξ), και η αδερφή μου κι εγώ ζούμε στην Αθήνα. Εργάζομαι, αλλιώς θα πήγαινα οπωσδήποτε να κρατάω τον μικρό όσο η μαμά δουλεύει... Θέλω να καταλήξω στο ότι ολομόναχη και με το σοκ που πέρασε και τον φόβο για την υγεία της, δε θέλει να τσακωθεί (πολύ πιθανό με τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες του σκύλου) και να μην έχει κάποιον πολύ δικό της να την υποστηρίξει. Γι' αυτό και της αρκεί στην παρούσα φάση να εξασφαλιστεί ότι αυτός ο σκύλος δε θα ξαναβρεθεί ελεύθερος. Σήμερα θα πάει να μιλήσει στους ιδιοκτήτες του (αν δεν τους βρει σήμερα, θα τους βρει σίγουρα αύριο) και ανάλογα με το πώς θα φερθούν θα κινηθούμε αναλόγως. Αν δεν τσαμπουκαλευτούν αλλά ζητήσουν συγγνώμη, προσφερθούν ίσως να πληρώσουν και υποσχεθούν ότι θα δέσουν το σκύλο και δε θα κυκλοφορήσει ξανά έτσι χύμα στη γειτονιά, της αρκεί. Αν αντιδράσουν, το παίξουν αθώοι, προσβάλλουν κτλ, θα πάω εγώ η ίδια στην αστυνομία για καταγγελία αν δε θέλει να το κάνει η μαμά μου.
Υγ. τράβηξε από την πρώτη στιγμή φωτογραφίες.

Όσο για την κατάσταση της υγείας του σκύλου μας, νομίζω καλυτερεύει! Τον είδα και μέσω skype χτες, είναι πολλά τα ράμματα και εμφανείς οι πληγές, αλλά από τη στιγμή που τρώει και πίνει, έστω και ζητώντας να μεταφερθεί στο μπωλ του γιατί κουράζεται να φτάσει ως εκεί, νομίζω είναι καλό :). Φοβάται να βγει στη βεράντα για τσίσα και τον ενθαρρύνει η μαμά μου, αλλά δε μπορεί να σηκώσει το πόδι (γιατί μάλλον δεν αντέχει από τον πόνο να στηριχτεί σωστά στα μπροστά πόδια) κι έτσι λερώνεται το χαζό. Επίσης κατάφερε να κατέβει σκαλοπατάκια (όχι να τα ανέβει αλλά θα γίνει κι αυτό!) και πατάει καλύτερα το πόδι με τα πολλά ράμματα, αυτό που δαγκώθηκε στη μασχάλη. Ελπίζω να είναι καλυμμένος με την αντιβίωση και να μην πάθει καμιά μόλυνση, και κατά τ' αλλα θα γίνει καλά! Περιμένουμε να τον δούμε να σηκώνει και πάλι ψηλά την ουρά του...

Παιδιά δε φαντάζεστε τι περάσαμε και περνάμε ψυχολογικά στη σκέψη ότι αυτό το πλάσμα παραλίγο να το χάσουμε με αυτό τον τρόπο... Είναι ο πρώτος σκύλος που είχαμε ποτέ, από 12 χρονών έκανα μαζί του τα πάντα, τι πανελλήνιες περάσαμε μαζί, τι απόκριες που είχε ντυθεί γάτα, τι βόλτες σε πράσινα χωράφια, τι μπάνια σε ερημικές παραλίες... Έχει απίστευτη προσωπικότητα, μας λατρεύει και τον λατρεύουμε, και δε θέλω να φαντάζομαι πώς είναι να χάνεις έναν τέτοιο φίλο. Σας ευχαριστώ που ασχοληθήκατε με το θέμα μου! Θα ενημερώσω όταν μιλήσει η μαμά μου με τους ιδιοκτήτες. Να είστε καλά :)

Antigoni87

Active Member
4 Δεκεμβρίου 2010
29
0
Χολαργός
Πρώτον κάνε ότι σου είπε ο Λαυρέντης. Να πάει η μάνα σου να της μετρίσουν πίεση, να εξηγήσει τι έγινε και ότι πονάει το πόδι της όταν κλώτσισε το σκύλο κτλ.
Δεν τον κλώτσησε τελικά, ενώ ετοιμαζόταν, γιατί της γρύλιζε.
Γενικώς, όταν τη ρώτησα πώς το χειρίστηκε εκείνη τη στιγμή, μου είπε ότι φοβήθηκε να βάλει τα χέρια της να πιάσει τον Ιντεφίξ αλλά δε θυμάται κάτι άλλο από το φόβο και το σοκ. Το επόμενο που θυμάται είναι να τον κρατάει στα χέρια της, πιθανότατα επειδή τον άφησε ο άλλος σκύλος και έτσι κατάφερε να τον σηκώσει.

Σχετικά τώρα με τη συζήτηση περί της δικής μας αντίδρασης σε τέτοιες περιπτώσεις... Εκείνη τη στιγμή το πιστεύω ότι δε μπορείς να σκεφτείς καθαρά... Σίγουρα δεν είναι έξυπνο να πλησιάσεις πολύ τα χέρια σου ή το πρόσωπό σου, αλλά από την άλλη να ξεσκίζουν τον αγαπημένο σου φίλο, τον σκύλο σου, μπροστά στα μάτια σου, και να αφήσεις το λουρί...;;; Δε θα το έκανα ποτέ, όχι συνειδητά αλλά από ένστικτο. Πωπω, τι πέρασε η γυναίκα... Αν ήμουν στη θέση της θα είχα τρελαθεί! Εφιάλτες έβλεπε χτες...

Τέλος καλό, όλα καλά μικρέ μου Ιντεφίξ...

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι σου ειπαμε...χεχε
οι κλωτσιες κ οι καρδιες θα ηταν για να "φορτωσουν" το περιστατικο.φωτογραφιες βγαλατε απο το σκυλι?

Antigoni87

Active Member
4 Δεκεμβρίου 2010
29
0
Χολαργός
Αααα ok! Τώρα κατάλαβα!
Ναι, έχει τραβήξει φωτό αμέσως μετά τα ράμματα, πριν δε φαινόντουσαν και πολλά λόγω του τριχώματος. Αφού το αίμα άργησε να φτάσει στα χέρια της να φανταστείτε, λόγω της τρίχας .

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Απλά τραβώντας το λουρί κινδυνεύεις να τραυματίσεις και εσύ το σκυλί..
Τέλος καλο για τον ιντεφίξ κα εύχομαι να αναρρώσει γρήγορα.. :)
Όσο για αυτόν..πιστεύω και εύχομαι πως θα βρεθεί και νομικός μια λύση..

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.920
5.310
patra
grdane.blogspot.com
η λοστρις τοποθετησε σε νομικη βαση τα οσα εγω ειπα....
αλλωστε δεν ημουν σε θεση αλλα γι αυτο και προτεινα τον δικηγορο....

το να αφησετε το θεμα ετσι .... απλα με τηνυποσχεση να μην αφηνει τον σκυλο ελευθερο, εγκυμονει περισσοτερους κινδυνους.
σιγουρα η ιδιοκτητρια δεν γνωριζει να συμπεριφερθει σωστα με τον σκυλο, με το γνωστο αποτελεσμα...
αν ο σκυλος ειναι επικινδυνος 10 μηνων φανταστειτε ποσο επικινδυνος μπορει να γινει 2 ετων...
με αυτο και μονο το σκεπτικο χρειαζεται να ασχοληθειτε περισσοτερο απο μια απλη συσταση η καταγγελια χρησιμοποιωντας δικηγορο....
οσο για τα εξοδα... δεν θα επιβαρυνθειτε καθολου... αν τα συνυπολογισετε στο ποσο της ψυχικης οδυνης ( γι αυτο και ειπα να ειναι ανεβασμενο...)
οτι και να κανετε να θυμαστε παντα την πιθανοτητα οτι θα το βρειτε στο μελον....

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Δεν αποχωριζομαι ποτε ΤΑ σπρευ πιπεριου.Εχω 3.Στο γραφειο,στο αυτοκινητο και στη βολτα με τη Σαρα.Καποτε οταν απειληθηκα απο ενα κοπροσκυλο οταν ψαρευα καπου στην Καβαλα το ψεκασα και ετρεχε και δεν εφτανε.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Δεν αποχωριζομαι ποτε ΤΑ σπρευ πιπεριου.Εχω 3.Στο γραφειο,στο αυτοκινητο και στη βολτα με τη Σαρα.Καποτε οταν απειληθηκα απο ενα κοπροσκυλο οταν ψαρευα καπου στην Καβαλα το ψεκασα και ετρεχε και δεν εφτανε.
Ρε σεις, μην το παρακάνετε με τέτοια πράματα. Στην Αμερική πολλοί ιδιοκτήτες κυκλοφορούν απλώς με ένα σπρέυ νερού και να δείτε για πότε οι σκύλοι σταματάνε ό,τι κι αν κάνουνε, ιδιαίτερα αν συνοδεύεται το σπρέυ από επιτακτική εντολή.

Αντιγόνη, λυπάμαι γισ το σκυλάκι σου και περαστικά. Συμφωνώ με τη Φάνια και το Μεγάλο Δανό ότι πρέπει να κινηθείτε νομικά. :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Περαστικά στον μικρό σας!Εύχομαι η σοφία των τόσων χρόνων ζωής να τον βοηθήσουν για να ξεπεράσει το σοκ χωρίς περεταίρω προβλήματα,ψυχολογικά και σωματικά!

Περαστικά και στην μητέρα σου!

Δεν θα 'θελα να πω την άποψη μου εγώ γι' αυτό θα αρκεστώ στα περαστικά...

Antigoni87

Active Member
4 Δεκεμβρίου 2010
29
0
Χολαργός
Επειδή είναι αργία στην πόλη μου σήμερα, η μαμά μου δε μπόρεσε να βρει και να μιλήσει με κανέναν ακόμη, γιατί όλο αυτό έκατσε στο τριήμερο.
Όμως έχουμε νέα από τον μικρό!
Σήμερα περπατάει κουτσαίνοντας ελάχιστα, και κατάφερε και να "τιναχτεί" (μέχρι χτες πονούσε όταν επιχειρούσε να τιναχτεί και το άφηνε)! Επίσης ανεβοκατεβαίνει σκαλιά (προσεκτικά, αλλά τα καταφέρνει) και το βασικότερο... Δέχτηκε να πάει βόλτα! Του έβαλε απαλά ένα φουλάρι στο λαιμό αντί κολάρο, προσέχοντας να μην ενοχλεί πληγές, κι ο Ιντεφίξ κάπως διστακτικά βγήκε από την αυλόπορτα. Με ψηλά την ουρά. Το πιο αστείο είναι ότι δε φοβήθηκε να φτάσει ως τον δρόμο που έγινε το περιστατικό, και έκανε κακά ακριβώς στο σημείο που του την έπεσε ο "μπέμπης" (η μαμά συνοδευόταν από φίλη της γιατί απέκτησε μεγαλύτερο τραύμα από τον σκύλο, και αφού είχαν ελέγξει ότι ο σκύλος δεν κυκλοφορούσε σε ακτίνα χιλιομέτρου).

Η υγεία του λοιπόν πάει καλά ευτυχώς, και περιμένουμε να τον δει αύριο ο κτηνίατρος να πει νέα!

Μόνο ανακαλύψαμε σήμερα έναν μεγάλο μώλωπα στο μαλακό σημείο του λαιμού, πάνω από το στέρνο, που δεν φαινόταν. Ευτυχώς που μιλάμε για μώλωπα, γιατί σε αυτό το σημείο οτιδήποτε άλλο μπορεί να ήταν μοιραίο.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
για να μην ανοιξω καινούριο θέμα είπα να γράψω και γω την δική μου περίπτωση εδώ. στη δική μας περιοχη κυκλοφορεί ένας που έχει ένα rotweiler και το έχει μονίμως χωρίς λουρί. όσες φορές τον έχουμε παρακαλέσει να το δέσει μας απαντάει με ειρωνεία πως είναι εκπαιδευμένο και φυσικά μας γράφει κανονικα! για να πω την αλήθεια δεν έχει επιτεθεί ποτέ σε κανέναν αλλά όταν μας βλέπει γρυλίζει και όπως είναι φυσικό μας προκαλέι τρόμο, πώς μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη σε ένα σκυλί οτι δεν θα σου επιτεθεί? το αποτέλεσμα είναι 2 φορές που έτυχε να συναντηθεί με τον δικό μας να τον κυνηγήσει, τη μια τον φώναξε το αφεντικό του και σταμάτησε αλλά την επόμενη όπως έτρεξε ο δικός μας να ξεφύγει εριξε τη μαμά μου κάτω και χτυπησε αρκετά, στα πόδια, τα χέρια και τα πλευρα. αυτός ο "κυριος" χωρίς καν να τη βοήθήσει και να τη ρωτήσει αν είναι καλά σηκώθηκε και έφυγε. όταν η μαμα μου πήγε στην αστυνομία της είπαν οτι δεν μπορούν να κάνουν τπτ και την έδιωξαν. είμαστε σοβαροι?? δεν ειναι υποχρεωμένος αυτός να δένει το σκύλο του? πρέπει να μας κάνει κομματάκια για να κάνει κάτι η αστυνομια?

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.590
857
Ξεσσαλονικη!!!
κ ο καταλογος συνεχιζεται....τι ειναι αυτοι οι αχρηστοι ρε.....!εχουν γεμησει τον τοπο!κ αυτοι οι μπατσοι πια?εστω μια παρατηρηση δεν μπορουν να κανουν?η δημοτικη αστυνομια μηπως?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δυστυχώς ίσως να είναι και η μοναδική χωρα που δεν προβλέπει με τιμωρία να υποχρεωούνται οι ιδιοκτητες να έχουν με λουρί το σκυλί..
Φυσικά αυτό ισχύει και για τα μικρόσωμα..

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
κ ο καταλογος συνεχιζεται....τι ειναι αυτοι οι αχρηστοι ρε.....!εχουν γεμησει τον τοπο!κ αυτοι οι μπατσοι πια?εστω μια παρατηρηση δεν μπορουν να κανουν?η δημοτικη αστυνομια μηπως?
μα και η μητέρα μου γι αυτό τον λόγο πήγε στην στυνομία απλά για να του κάνουν μια σύσταση και να αναγκαστεί να τον δένει. αλλά βλέπεις κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο... :mad: και δεν είναι μόνο οτι τον αφήνει να κυκλοφορεί ελεύθερο, περπατάει και σε μεγάλη απόσταση απο αυτόν, που έτσι και μας βουτήξει ο σκύλος του, μέχρι να έρθει αυτός να τομ μαζέψει θα μας έχει κάνει κιμά

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εσείς το είχατε με λουρί να υποθέσω ε?
Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε και αυτό είναι γενικό..να βλέπεις εσύ πρώτα αν έρχεται το σκυλί και να φροντίζεις να αλλάζεις πορεία χωρίς να πάρει ο δικός σου χαμπάρι..
Με ηρεμία όμως και χαλαρά γιατί το stress σου θα μεταδοθεί και στα δυο σκυλιά..και δεν το θέλουμε..