Ο σκύλος μου είναι ρατσιστής!

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Ναι! Κι όμως!
Ξεκινήσαμε σιγά σιγά (και δειλά δειλά μπορώ να πω) τις βόλτες μας μιας και τελειώσαμε τα εμβόλιά μας!
Πήγαμε κι ένα τριήμερο στη μακρινή... Γλυφάδα και πήγαμε στην παραλία.
Όλα οκ, όλα καλά, και όπως προχωράμε ήταν μία οικογένεια ξενόγλωσσων (κατά πάσα πιθανότητα Γάλλων) και ο άντρας της οικογένειας ήταν μαύρος. Λέω, ας το πάω λίγο κοντά όπως έχω διαβάσει για να αρχίσει να συνηθίζει τους ανθρώπους. Μετά από λίγο άρχισε να γαβγίζει. Υπέθεσα ότι το έκανε επειδή παίζανε μπάλα μπαμπάς και παιδί και ήθελε κι αυτός να παίξει.
Σήμερα που ήμασταν στο αυτοκίνητο, σταματήσαμε σε ένα βενζινάδικο και μόλις βλέπει τους Πακιστανούς που δουλεύανε εκεί οι άνθρωποι, άρχισε να γαβγίζει λες και τον σκοτώνουν! :eek:
Αφού ντράπηκα! Να του φωνάζω ΜΗ να του κλείνω το παράθυρο να μην ακούγεται και τρομάξουν οι άνθρωποι, τίποτα αυτός!
Αποκορύφωμα όταν ήρθε ο κυριούλης να πληρώσουμε και μου είπε "μόνο βόλτες θέλει ε;" (δεν κατάλαβα τι εννοούσε αλλά είχα κατακοκκινήσει και του ζήτησα συγνώμη για την αναστάτωση).
Και σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις κατεβήκαμε και από το αμάξι, του έφυγε το κολάρο και θα τον έχανα. Αυτά τα ωραία! :p

Είναι λογικό τώρα αυτό που έγινε;
μα να είναι ρατσιστής;
Ή μήπως έτυχε και δεν τον ενοχλούσε το διαφορετικό χρώμα και ήταν τίποτα άλλο ;
(στο βενζινάδικο θα είχε ορμήξει αν δεν τον είχα δεμένο στο αυτοκίνητο) :-|

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Για το 1ο περιστατικό στην παραλία απλά θέλει να συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις!Κοινώς κοινονικοποιήση!

Για το 2ο περιστατικό στο αυτοκίνητο όπου βενζινάς βάλε κακοποιός!

Αλλά όλα τα παραπάνω σε μια ηλικία όμως που ο σκύλος αρχίζει να "υποψιάζεται" τους πάντες και τα πάντα!

Να είναι μόλις 4 μηνών και να κάνει αυτό το γαύγισμα που περιγράφεις εμένα μου φαίνεται περίεργο!

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Τι εννοείς "όπου βενζινάς βάλε κακοποιός" ?

Μου κάνει τρελή εντύπωση που γάβγισε..
Όσες φορές τον έβγαλα βόλτα, σταματούσαν στον δρόμο και τον χάιδευαν και του έλεγα "μπράβο" που καθόταν να τον χαιδεύουν. (αν και έτυχε να είναι όλοι Έλληνες που είδαμε αυτές τις μέρες στις βόλτες μας).
Να βάλω μία φίλη μου που είναι από την Αίγυπτο να τον χαιδέψει; Φοβάμαι μην ξαναγαβγίσει.
Δεν εξηγείται να γαβγίζει γιατί τώρα βγαίνουμε ουσιαστικά έξω και βλέπουμε κόσμο.
Τον πηγαίνω δίπλα σε παιδάκια, σε κυρίες με μαύρα (κι εγώ μαύρα φοράω οπότε δεν νομίζω να έχει καμία διαφορά) και δεν γαβγίζει.
α! επίσης, σήμερα που κοιμόμουν χτύπησε η πόρτα του δωματίου και άρχισε να γαβγίζει πάλι με τον ίδιο τρόπο ενώ ήταν η γιαγιά του φίλου μου που την κατασυμπαθεί (όλη την ώρα είναι πάνω της και της ζητάει να του πετάξει το κουκλάκι του για να της το ξαναφέρει) .
Μήπως έχει προηγούμενα με κανέναν πριν τον πάρω εγώ;

jasmine

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
302
0
κ η δικια μου γαβγιζει στους πακιστανους και τους γυφτους κ ολους αυτους.... ισως να ειναι κ η μυρωδια τους ισως να νοιωθει και κατι δε ξερω... εχει θεμα με αυτους που σε καθε φαναρι υπαρχουν κ ερχοντε στο παραθυρο... παρατηρησε καλα ποτε συμπεριφερεται ετσι... χθες μπορει να γαβγισε γτ κοιμωσουν κ ηθελε να σε προειδοποιησει αυτο η δικη μου το κανει με το αγορι μου κ ζουμε μαζι φανταζου...

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
α και Ο σαγκα το κανει.. και ειλικρινα! δεν εχω πει τιποτα..
δεν γαυγιζει αλλα τους κοιταει περιεργα..
στο αμαξι γαυγιζει..αλλα τον ενοχλουν οι τζαμαδες.. δεν του το κοβω.. σε μια διαδρομη 10 λεπτω απο σπιτι μαγαζι συνανταω 4... και με εχουν βρει και καλη.. και δεν μπορουσα να λεω οχι, λυπομουν.. ξερεις ποσα δωσασμε σε τζαμια? αν τα ειχα μαζεψει για βενζινη θεσ/νικη θα ειχα παει... τωρα ανοιγω και λιγο το παραθυρο και δεν πλησιαζουν καν..

Δεν ξερω αν ειναι η μυρωδια ή το χρωμα ή... το βραδυ νομιζω οτι παραξενευται γιατι δεν ξεχωριζει τοι προσωπο καλα.. ακυρο? νομιζω αυτο ειναι..

και ειχα μαζεψει και μια αδεσποτη στο μαγαζι.. αυτη ηταν ξεκαθαρη ρατιστρια.. αγαπουσε ολο το κοσμο.. μην εβλεπε εγχεωμο.. λυσαγε.. εφευγε τους δρομους στο κυνηγι... μιλαμε για λυσσα!!

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Αχαχαχ....θες να τον πας και στην Αγγλία..:p
αυτό είναι που με έχει τρομάξει εμένα! :shock:
τι να κάνω;
δεν έχουμε και τίποτα έγχρωμους στο γέρακα να πάω να τον πλησιάσω λίγο μπας και καταλάβει ότι δεν δαγκώνουν :p

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Άραγε με τους Ινδούς πως θα τα πάει...:p. Φέρε τον σε επαφή με διάφορα περίεργα να μαθαίνει σιγά - σιγά.

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Και ο δικός μου γαβγίζει και φαίνεται σαν να ψιλοφοβάται. Μπορεί να του φαίνονται περίεργοι επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα απο εμάς... Τι να πω, ποιός ξέρει τι σκέφτονται..

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Η Sindy, ένα Dobermann, κάθε φορά που την έβγαζα βόλτα έτρεχε από δω και από κει, όσπου να συναντήσουμε Αλβανό. Έτρεχε κοντά μου, έμπαινε ανάμεσά μας και του γρύλιζε, βρε ο καλύτερος άνθρωπος να ήταν, αυτή εκεί!

Η Κλαίρη πάλι δεν έχει τέτοια θέματα (εκτός από μία τύπισσα που ήρθε για λεφτά στο φανάρι, μια χαρά Ελληνίδα, μάλλον όμως γιατί ήρθε και έχωσε το κεφάλι της στο παράθυρο) γιατί με οδηγία του εκπαιδευτή προσπαθώ να την κοινωνικοποιώ με ό,τι κυκλοφορεί και περπατεί (και όχι μόνο). Νομίζουμε ότι είναι συνδυασμός εμφάνισης και διαφορετικής μυρωδιάς. Καλή κοινωνικοποίηση είναι το παν χωρίς να ζορίζεις καταστάσεις!!

roky + maroyso

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2011
1.434
44
guess
ισως το ενστικτο τους οδηγει για να γαβγισουν ή η μυρωδια
μπορει το χρωμα τους ή ο τροπος που ντυνονται,πιστευω οτι ειναι φυσιολογικο..

Κώστας Δαγρές

Well-Known Member
25 Ιανουαρίου 2011
80
0
37
ARGOS,ARGOLIDA
τα σκουροχρωμα δερματα,απο οσο ξερω βγαζουν μια περιεργη μυροδια!δεν ξερω απο που οφειλεται αυτο,,,το πιο λογικο λοιπον για μενα ειναι η μυρωδια!!

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
πλακα πλακα.. τωρα που το σκεφτομαι εναν φιλο μας βραζιλιανο, δεν εχει κανενα προβλημα μαζι του.. ισα ισα τον συμπαθει και αρκετα...
προβληματιστικα τωρα.. δεν το χα συνδιασει..
χμμμ.... ?!

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
Λοιπόοον! Μόλις γυρίσαμε από τη βόλτα.
Συναντήσαμε 5-6 Πακιστανούς. Παρόλο που ήταν πλάτη ο δικός μου, τους κατάλαβε και γύρισε. Και τους κοιτούσε λες και θέλαν να τον φάνε. τον τράβηξα λίγο και του είπα ήρεμα.
Δεν γάβγισε! και του έδωσα λιχουδιά και του είπα μπράβο.
έκανα καλά;

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
32
Αθήνα
Καλά έκανες, απλά να προσέχεις να δίνεις τη λιχουδιά όταν βλέπει τον "στόχο" και αποφασίζει να μην γαυγίσει και παραμένει ήρεμος...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες παιδιά!

Άλλο ένας σκύλος 4 μηνών να βγάζει γαύγισμα,άλλο ένας σκύλος 1 χρονών και άλλο ένα 3 χρονών!Άλλο μιας φυλής και άλλο μιας άλλης φυλής!
Ο 4 μηνών δεν ξέρει που παν τα τέσσερα και ίσως να θέλει λίγο προσοχή όσον αφορά το που θα γαυγίσει, ο 1 χρονών δεν έχει ακόμα κατασταλάξει σαν συμπεριφορά και γι'αυτό τον βλέπεις γαυγίζει λίγο και μαζεύεται και ο 3 χρονών προειδοποιεί καθαρά να μην πλησιάσει ο οποιοσδήποτε το αυτοκίνητο!
Είναι τελείως διαφορετικοί οι λόγοι που μπορούν να γαυγίζουν στο ίδιο αλλοδαπό, έγχρωμο, τζαμά κτλ άνθρωπο!
Και ανάλογα στην περίπτωση το κόβεις ή δεν δίνεις σημασία γιατί απλά ο σκύλος κάνει την δουλειά του!

Αυτό που ήθελα να πω Pintsie είναι ότι μήπως τον παραξένεψε το πλησίασμα του βενζινά στο αυτοκίνητο και γι'αυτό γαύγισε έτσι?

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
ναι δικιο εχει ο στελιος..
εγω δεν το βρισκω κακο να γαυγιζε στο αμαξι.. ειναι κατι που εκανε παντα.. και για να πω την αληθεια με βολευε.. εχω ακουσει ενα καρο περιστατικα, εχουν χτυπησει και φιλη μου για την τσαντα της την οποια πηραν κατω απο τα ποδια της...και κανεις γυρω δεν βοηθησε.. μεχρι και οτι πηραν το αμαξι και φυγαν εχω ακουσει..
Αθηνα μενω, κεντρο, μονη κυκλοφορω σχεδον συνεχεια...
δεν θελω να βαζουν χερια στο αμαξι οταν ειμαι μονη..
αλλιως ο αντρας εχει μηχανη και τοτε καθαριζει αυτος.. (χιχιχιχιχ!!)

Pintsie

Well-Known Member
Banned
7 Ιανουαρίου 2011
1.233
23
Ανθούσα
@Στέλιο: Δεν νομίζω. Γιατί άρχισε να γαβγίζει από την αρχή που τους είδε. Συγκεκριμένα, ήταν 2 Πακιστανοί (λογικά) ένας μεγάλος σε ηλικία κι ένας περίπου στα 25 και ήταν μπροστά από μας γιατί έσπρωχναν ένα αυτοκίνητο. και μόλις άρχισαν να σπρώχνουν, άρχισε να γαβγίζει ο δικός μου.
Αλλά όταν πλησίασε ο άνθρωπος το παράθυρο (μόλις άρχισε να γαβγίζει έκλεισα σχεδόν τελείως το παράθυρο για να μην κάνει καμιά βλακεία ο Ρούμπυ γιατί δεν μου έχει ξανατύχει τίποτα παρόμοιο) ήταν έτοιμος να ορμήξει. (ευτυχώς τον είχα δεμένο και τον κράτησα και από το περιλαίμιο).
Το περιστατικό στην παραλία μου φάνηκε τελείως διαφορετικό. Σαν να γάβγιζε επειδή ήθελε να παίξει.
Εν τω μεταξύ πριν λίγο του όρμηξαν κάτω από το σπίτι μου 2 αδέσποτα.
Έλεος!

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Και ο Φρέντυ γαυγίζει όλους τους πακιστανούς και τους χαρτομαντηλάδες, όπου κι αν είναι, ενω οι κόρες θα γαυγίσουν αν πλησιάσουν το αμάξι ή για παρέα στον κοντό. Με τους αφρικανούς δεν έχουν ζήτημα.