Ο σκύλος μου πνίγεται!!!!!

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Από χθες ο Μαξ, το 10 χρονών Τσιουάουα που έχω πνίγεται. Στα καλά του καθουμένου. Δε μπορώ να περιγράψω ακριβώς πως κάνει. Σα να του κάθεται κάτι στο λαιμό. Κάνει ένα "χρρρρ..." και σταματάει. Μετά από λίγο πάλι τα ίδια. Και είναι Πάσχα. (Χρόνια πολλά κιόλας, σας άρπαξα από τα μούτρα!) Και αύριο είναι κλειστά τα κτηνιατρεία. Την Τρίτη θα τον πάω οπωσδήποτε. Μέχρι τότε μπορεί κάποιος να μου πει τι μπορεί να είναι; Δηλαδή αν έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο; Σε ένα site διάβασα για προβλήματα με την καρδιά. Έχω πανικοβληθεί. :(

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Χρόνια Πολλά, Elpidaki!
Μπορεί να είναι κάποια τριχούλα ή κάτι να του έχει σταθεί. Φοράει λουράκι; Χαλάρωσέ το του αν φοράει.
Μη βάζεις το χειρότερο στο μυαλό σου.

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Χρόνια Πολλά, Elpidaki!
Μπορεί να είναι κάποια τριχούλα ή κάτι να του έχει σταθεί. Φοράει λουράκι; Χαλάρωσέ το του αν φοράει.
Μη βάζεις το χειρότερο στο μυαλό σου.
Δε φοράει όχι... Προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά αλλά με τρώει η αγωνία. Είναι και μεγάλος... :((

apoth13

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
199
1
Athens
σαν να βηχει και να προσπαθει να βγαλει κατι?εχει βγαλει καθολου σαλιο/βλεννες?αυτη η ''κριση'' κραταει καμια 10ρια δευτερολεπτα?

η Τριτη ειναι μακρια,προσπαθησε τηλεφωνικος καταρχην να μιλησεις με τον γιατρο σου

παντως μπορει να ειναι και ενα απλο κρυωμα...

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
καταρχην να μιλησεις με τον γιατρο σου

παντως μπορει να ειναι και ενα απλο κρυωμα...
Νομίζω πως δεν κρυώνουν τα σκυλιά με την ανθρώπινη έννοια.

Όπως σωστά λέει ο akiouss, πάρε τον κτηνίατρό σου και ενημέρωσέ τον σχετικά με το συμβάν, συχνότητα, διάθεση σκύλου, αν τρώει-πίνει, ουρεί -αφοδεύει και όχι πανικό. Μήπως τον τάισες τπτ αρνιά μέρες που είναι ?
Περαστικά.

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. όχι δεν έφαγε κάτι περίεργο. δεν μίλησα με τον κτηνίατρο, σήμερα ήταν κάπως καλύτερα. akiouss δεν κρατάει 10 δευτερόλεπτα. κάνει ένα "χρρρ" "χρρρ" σαν να του έχει κάτσει κάτι στο λαιμό. αλλά αν ήταν κάτι θα είχε βγει, όχι; τέσπα. αύριο θα τον πάω κι ελπίζω να είναι όλα οκ. πάντως δεν έχει σάλια ή κάτι τέτοιο...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μπορει να ειναι αλλεργικο λογω γυρης τωρα την ανοιξη. Το παθαινει η πινσερινα μου καθε φορα.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
να ρωτήσω εγώ κάτι για να μην ανοίγω καινούριο θέμα; περαστικά και στο σκυλάκι σου Ελπίδα!
Η δικιά μου (τσιουάουα σχεδον 6 ετών) ανέκαθεν όταν χαιρόταν πολύ που έβλεπε κάποιον ή συνέβαινε κάτι που να της προκαλέσει πολλή χαρά πνιγόταν,ο κτηνίατρος μας είπε οτι όλα τα μικρόσωμα το έχουν αυτό και οτι είναι δυο μέρη του λαιμού πολύ κοντά και λόγω αυτών δυσκολεύεται στην αναπνοή.Ισχύει αυτό;

Elpidaki

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2012
205
0
Πειραιάς
Λοιμωδης τραχειοβρογχιτιδα. Έχει κάνει εμβόλιο pneumodog ή nobivac kc;
Ναι τα έχει κάνει αυτά. Αύριο θα μάθω... Ελπίζω να είναι όλα καλά. Ή τουλάχιστον καλύτερα από ό,τι φοβάμαι... ://
Μπορει να ειναι αλλεργικο λογω γυρης τωρα την ανοιξη. Το παθαινει η πινσερινα μου καθε φορα.
Το διάβασα σήμερα στο Σκύλος & Γάτα. Αλλά δεν το πάθαινε ποτέ...

katerina76

New Member
24 Απριλίου 2012
2
0
καλησπέρα σε όλους. Έχω και εγώ ένα πιντσεράκι το οποίο πνίγεται εδώ και καιρο. Είναι 7 μηνών θυληκό. Ανήμερα του Πάσχα επειδηνόθηκε η κατάσταση του τρομάξαμε πάρα πολύ και την τρέχαμε στο νοσοκομείο Αθηνών στο Πικέρμι. Της κάναμε ακτινογραφία η οποία έδειξε πως είχε κάποια βρογχίτιδα. Της κάνανε ένεση με αντιβιωτικό και μας έδωσαν και αντιβίωση για θεραπέια απο το σπίτι η οποία τελέιωσε την Κυριακή. Σήμερα όμως μου έκανε ξανα αυτό το περίεργο πνίξιμο σαν να της έχει κάτσει κόκκαλο στο λαιμό. Φυσικά η διατροφή της δεν περιλαμβάνει καθόλου κόκκαλα!!! Σκέφτομαι τελικά μήπως όντως είναι αλλεργικό όπως λέεί και ο φίλος harry λόγο της άνοιξης??

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Και η δική μου το κανει τις τελευταιες μερες (μια βδομαδα περιπου). Αλλα οχι πολυ εντονα.
Σημερα ή αυριο θα παει στο γιατρό για το ετησιο εμβολιο υπενθυμισης και θα ρωτησω το γιατρο.

Οτι μου πει θα το γραψω εδω.

katerina76

New Member
24 Απριλίου 2012
2
0
Και η δική μου το κανει τις τελευταιες μερες (μια βδομαδα περιπου). Αλλα οχι πολυ εντονα.
Σημερα ή αυριο θα παει στο γιατρό για το ετησιο εμβολιο υπενθυμισης και θα ρωτησω το γιατρο.

Οτι μου πει θα το γραψω εδω.

θα περιμένω να πάρω απαντήσεις και από εσάς που έχεται τα ίδια συμπτώματα με τα σκυλάκια σας, πριν ξεκινήσω να το ψάχνω ακόμα περισσότερο!!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Την πηγα στο γιατρο και μας ειπε οτι εχει τραχειοβρογχειτιδα αλλα ηπιας μορφης (ηπιας λογου ενος εμβολιου που ειχαμε κανει περυσι) και αφου την εξετασε μας ειπε οτι ειναι σε υφεση και δεν χρειαζεται να παρει καποιο φαρμακο.

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Εχει έξαρση η τραχιίτιδα, και η δικιά μου πριν 1 εβδομάδα είχε βήχα. Εμείς πήραμε αντιβίωση, επίσης προσέχετε γιατί είναι κολλητικό.