Ο φάκελος της Σίλβα

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Εδώ θα γράφω ότι προβλήματα υγείας αντιμετώπιζει το κορίτσι μου, κάτι που συμβαίνει δυστυχώς συχνά... το τωρινό μας θέμα, πέρα από μια απλή επιπεφυκιτιδα στο δεξί κάτι που υποχώρησε αλλά επέστρεψε στο αριστερό και τη νικάμε με Tobradex έχουμε και κάτι που με τρομάζει πολύ. Από το Πάσχα έπιασα κάτι σαν ελιά στο δεξί μπροστινό ώμο. Το οποίο ήταν ένα εξόγκωμα σαν φακή ίδιο χρώμα με το δέρμα της και χωρίς απώλεια στο τρίχωμα. Παρόλα αυτά την πήγα στο γιατρό. Πήρε δείγμα στο μικροσκόπιο και δεν είναι ψώρα. Όμως δεν ξέρουμε και τι είναι...το πλένω με hibitane έχουμε αλλάξει 3 αλοιφές (canistene,fusidin, fusicord) είμαστε στην 4 η που το όνομά μου διαφεύγει τώρα ( da... κάτι) αυτό έχει φουσκώσει, κοκκινίζει και δεν έχει τρίχες πάνω του. Θα προσπαθήσω να βάλω φωτογραφίες πιο μετά. Ο μόνος λόγος που δεν έχω πάει για 2η γνώμη είναι γιατί έχω εμπιστοσύνη στην γιατρό μας αλλά κλονιζεται σιγά σιγά... Εαν κάποιος έχει εμπειρία σε κάτι τέτοιο και μπορεί να πει εάν κάνουμε καλή θεραπεία θα με βοηθούσε γιατί νομίζω ότι αύριο θα την πάω για 2η γνώμη....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Καμία θεραπεία δεν θα σου προτείνουμε ούτε μπορούμε να σου πούμε αν η θεραπεία ειναι καλή αν και από την πορεία δεν φαίνεται ότι έχει αποτέλεσμα.
Πάρε δεύτερη γνώμη, κανονικά πρέπει να αφαιρεθεί για βιοψία.

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Δεν είπα να μου προτείνετε θεραπεία είπα εάν κάποιος έχει περάσει κάτι παρόμοιο να ανταλλάξουμε εμπειρίες.... την σκέφτηκα την αφαίρεση να την κάνω μέσα στον Ιούνιο μαζί με τη στειρωση για να μην ταλαιπωρηθεί 2 φορές αλλά μέχρι τότε ανησυχώ.... Αυτό για τη βιοψία ήταν πολύ βοηθητικό θα το ρωτήσω ευχαριστώ

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Λοιπον μου θυμιζει κατι που το χαμε βγαλει κ μεις,πλακα πλακα περσυ τετοια εποχη ηταν...
Ειχε ξεκινησει αρχικα να κανει την εμφανιση του πολυ δειλα κ ισα που φαινοταν κ ολοι υποθεσαμε οτι καπου ειχε χτυπησει καθοτι κ ατσουμπαλο ον,αλλα σταδιακα ολο κ μεγαλωνε,σε μια φαση ειχε φτασει σε μεγεθος μεγαλου ρεβυθιου.
Ειχε παρει κ ξεσμα τοτε η κτηνιατρος στην Αθηνα,δε θυμαμαι τι μου χε πει,παντως δεν ηταν κατι ανησυχητικο,μας εδωσε βαμμα ιωδιου να βαζουμε κ fusicort,γενικα μας ταλαιπωρησε αρκετα μεχρι να περασει (οπως ολες οι δερματοπαθειες) ο κτηνιατρος στην Ευβοια συμφωνησε με την αγωγη απλα μου συνεστησε οτι εαν δεν παιρναγε πχ σε εναν μηνα να προχωραγαμε σε αφαιρεση,οχι για τιποταλλο,αλλα με την φουσικορτ "ανοιγε" κ ματωνε,επι της ουσιας ειχε συνεχεια μια ανοιχτη πληγη,πραμα επικινδυνο απο πολλες αποψεις...εε σε ενα μηνα κ κατι υποχωρησε κ περασε.

Σου βαζω κ καποιες φωτος τις δικιας μου,οπως ηταν προς το τελος που χε γινει "τουμπανο",πανω απτο αριστερο της ματι!

Attachments

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Όντως μοιάζει πολύ.... και εμάς φαίνεται να είναι καθαρά επιδερμικο αλλά ο νους μου πάει στο κακό... Βέβαια και ο δικός μας ο γιατρός λέει ότι δεν είναι κάτι φοβερό και αυτή είναι μέσα στο κέφι δεν ενοχλείται στάλα!!! Την τρίτη είναι να ξαναπάμε στο γιατρό, εάν αλλάξει ξανά αγωγή θα πάω για 2η γνώμη. Αν δω ότι υποχωρεί θα το αφαιρέσω με τη στειρωση... όπως και να χει θα ενημερώσω.... Σε ευχαριστώ πολύ!!!!

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Μολις γυρισαμε από το γιατρο... κάναμε εξετάσεις αιματος, ολα καλα! Μονο τα αιμοπετάλια ειναι στα κατωτερα ορια αλλα μέσα στα φυσιολογικά (196.000). Το μυαλο μου παει σε ερλιχεια ή καλαζααρ, αλλα λεω να μην αγχωθω ακομα, ο Οκτώβρης πλησιαζει... την πεμπτη θα κανουμε τη στειρωση και την αφαίρεση του όζου να σταλθει για βιοψια. Μακάρι να πανε ολα καλα... φοβαμαι για τη ναρκωση... και για την ταλαιπωρία της μικρης μου μετα...

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Τελείωσε η στειρωση μόλις. Όλα φαίνεται να πήγαν καλά αναπνέει ήδη μόνη της και περιμένω να τη δω... αφαιρέθηκε και ο οζος από το πόδι της ο οποίος είχε μικρύνει τη τελευταία βδομάδα σχεδόν εξαφανίστηκε,οπότε θα το κρατήσουν στη φορμολη και θα σταλεί για βιοψία αν και αφού μίκρυνε δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Αυτά... μου έφυγε ένα άγχος και τώρα βουρ να φροντίσω το μωρό μου!!!

• Like
Reactions: dimitris-skg

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Στο κλουβάκι στο κτηνίατρο είναι....θα την πάρουμε σπίτι στις 7.κοιμάται... πριν 1 ώρα που την είδα ίσα που άνοιγε τα ματάκια της....αλλά έφυγα να την αφήσω να ξεκουραστεί (σε μια καφετέρια απέναντι είμαι...)

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Την έχουμε σπιτι απο τις 7, 30. Δεν εχει πειραξει καθολου τις τομες της κοιμάται ξυπνάει σηκώνεται για λιγο αλλα μενει ακινητη μάλλον ποναει... δεν εχει κάνει τσισα απο το μεσημερι... εχει κανει 2 - 3 μικρούς εμετους μονο υγρα... της εδωσα να γλυψει λιγο ενα παγακι να δροσιστουν τα χειλάκια της... η τομη της στειρωσης ειναι σαν μια μικρή γραμμουλα... το αλλο στο πόδι όμως... 8 ραμματα!!! Μεγαλη τομη για κάτι που ειχε το μεγεθος ρεβυθιου... σοκαριστηκα!! Αυριο που θα μιλήσω με τη γιατρο θα τη ρωτησω, και εκείνη πριν αρχισει η επέμβαση 1-2 ραμματα ειχε πει οτι θα ειναι...

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Για το μεγεθος της τομης οχι μονο οτι όλα πήγαν καλα οτι δεν φαινεται κάτι σοβαρο και οτι το κρατησαν για εξετάσεις όπως λεω και πιο πανω. Και εγω δεν το ειδα καθόλου οταν την πήραμε σπίτι... και απο μονη της πριν μου είπε οτι ειναι 2 ραμματα υπόθεση.... ή κάτι πήγε στραβά στο κοψιμο λοιπον ή βρηκε ριζα και γι'αυτο είναι πιο μεγάλη από το αναμενόμενο... θα ειναι σήμαδεμένο το κοριτσι μου... με τις τριχουλες δεν θα φαίνεται φαντάζομαι, οπότε τουλάχιστον ας το καθαρισαν ολο... και αυριο θα παω για λεπτομέρειες

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Καλημερα σας...Μετα απο μια μακρια νύχτα (δεν της εχω βαλει κολάρο δεν κουνιεται οταν το φοραει οποτε κοιμηθηκα κατω μαζι της για να μην γλυψει τις πληγες, και οπως φανταζεστε μολις κουνιοταν πεταγομουν...) σημερα φαγαμε φαγητο μαγειρευτο, γιαουρτακι, ηπιαμε νερο και δεν καναμε εμετο! Δεν εχει κάνει όμως καθολου τσισα απο χθες το μεσημέρι, της εχω ανοιχτα το μοαλκονι αλλα δεν... την κατεβάσαμε και κάτω αλλα δεν εκανε βημα ποσο μαλλον τσισα... Νομίζω φοβαται να ανοιξει τα ποδαρακια της γτ πονάει... θα παμε στο γιατρο στις 3 για παυσιπονη και θα δει και την κυστη της. Οσο για τα ραμματα πηγα και ρωτησα, το ανοιξαν περισσότερο για να δουν τους ιστους σε ολη τη περιοχή ειναι όμως επιδερμικη τομη και ραμματα...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Εμ θα την πονάει την κακομοιρα η τομη της στείρωσης, σιγά σιγά θα ζοριστεί και θα κατουροχ3σει, μην αγχώνεσαι! Το ότι εφαγε ειναι από μόνο του μεγάλο θέμα!!!

Μάρθα & Σίλβα

Well-Known Member
28 Μαϊου 2014
1.705
3.933
40
Για τα νεφρά της φοβηθηκα αλλα δεν υπάρχει θεμα μου ειπε η γιατρος... μα παει 24ωρο δεν εχει σκασει??? Εφαγε και με ορεξη! Ολοκληρο γιαουρτι και 300γρ μαγειρευτο (κοτοπουλο, ρυζακι, καρότο και κολοκύθι, τρελαίνεται οταν της το κανω, 2 φορες το 6μηνο...). Θα της βρασω και ένα αυγο αργοτερα για περισσότερη πρωτεΐνη... εχει και 2 πληγες πανω του το μωρο μου...το τι ενοχες νιωθω μην το περιγραψω!!