Ο Benji σας καλησπερίζει!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Τι θα πει εκθεσιακό κουτάβι; Όλα τα εκτροφικά κουτάβια εντός προτύπου εκθεσιακά δεν είναι; Αυτό δε σημαίνει ντε και καλά ότι θα βραβευτούν αργότερα. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.

Όσον αφορά το ότι ήθελες μαλτέζ αλλά δεν ήθελες να πληρώσεις ενώ γνώριζες για γέννες ιδιωτών κλπ κλπ..Είναι στενάχωρο που ήσουν ενημερωμένη και παρόλα αυτά δε δίστασες να πάρεις κουτάβι από ιδιώτη. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που ενώ γνωρίζουν κάνουν αυτό που δεν πρέπει σε όλα τα επίπεδα δεν θα δούμε ποτέ άσπρη μέρα.

Ο εκτροφέας στην Ελλάδα δεν είναι μονόδρομος πάντως. Θα έβρισκες και σε άλλη χώρα αν οπωσδήποτε ήθελες μαλτέζ. Για μένα όποιος θέλει σκύλο αλλά δεν μπορεί ή δεν θέλει να τον πληρώσει το ημίαιμο είναι μονόδρομος. Που το θεωρώ και τρομερή ευκαιρία δηλαδή γιατί σε άλλες χώρες τα ημίαιμα κοστίζουν.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Την απάντηση σου την πήρες ήδη από τους εκτροφεις λοιπόν. Για εκθεσιακό κουτάβι προσωπικά τα 2000 είναι οκ.
Συμφωνα με αυτό που τελικά επέλεξες, αυτό που εσύ εψαχνες ήταν ''pet quality''. οπότε η τιμή θα έπεφτε πολύ.
Γιατί επέλεξες ιδιωτική γεννα ενώ την πληροφόρηση την είχες; Πού πήγαμε στραβά πάλι δηλαδή;
Εγω δυστυχώς αυτη την πληροφόρηση δεν ειχα.δεν ήξερα οτι θα ειναι ποιο φθηνώ απο την στιγμη που δεν ενδιαφέρομαι για εκθεσιακό.τεσπα ολα καλα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Εγω δυστυχώς αυτη την πληροφόρηση δεν ειχα.δεν ήξερα οτι θα ειναι ποιο φθηνώ απο την στιγμη που δεν ενδιαφέρομαι για εκθεσιακό.τεσπα ολα καλα
Έλα τώρα petquality και μπούρδες. Ένα κουτάβι από βραβευμένους γονείς όπως οφείλουν να είναι τα εκθεσιακά κουτάβια μπορεί να είναι petquality μπορεί να βγει και πρωταθλητής στα crufts. Ο διαχωρισμός είναι λίγο απάτη.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Την απάντηση σου την πήρες ήδη από τους εκτροφεις λοιπόν. Για εκθεσιακό κουτάβι προσωπικά τα 2000 είναι οκ.
Συμφωνα με αυτό που τελικά επέλεξες, αυτό που εσύ εψαχνες ήταν ''pet quality''. οπότε η τιμή θα έπεφτε πολύ.
Γιατί επέλεξες ιδιωτική γεννα ενώ την πληροφόρηση την είχες; Πού πήγαμε στραβά πάλι δηλαδή;
Έλα τώρα petquality και μπούρδες. Ένα κουτάβι από βραβευμένους γονείς όπως οφείλουν να είναι τα εκθεσιακά κουτάβια μπορεί να είναι petquality μπορεί να βγει και πρωταθλητής στα crufts. Ο διαχωρισμός είναι λίγο απάτη.
δεν γνωριζω το εχω διαβάσει κάπου εδώ στο φόρουμ...οπως και να εχει εχω κανει μέγα μ@λ@κι@ και δεν προσπαθώ να δικαιολογηθω για αυτο.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Κάποιοι κάνουν μια πρώτη αξιολόγηση στις 6 ή στις 8 εβδομάδες. Έχεις μια πρώτη εικόνα αλλά όχι για να πεις με σιγουριά ότι θα είναι εντός προτύπου. Γιατί το εντός προτύπου εννοεί εκθεσιακό αλλά μπορεί και να μη διακριθεί απλά δεν θα αποκλειστεί σε μια έκθεση. Κάποια κουτάβια φαίνονται εξαρχής: υπερβολικά μικρά ή μεγάλα, το δάγκωμά τους είναι εμφανές λάθος, δεν κατεβαίνουν οι όρχεις, λάθος χρώμα. Αυτά μπορούν να δοθούν σαν pet και οπωσδήποτε με συμφωνητικό στείρωσης. Κάποιοι εκτροφείς τα δίνουν φθηνότερα, κάποιοι όχι. Τώρα για να πάρεις σιγουράκι για εκθέσεις, περιμένεις να γίνουν 6+ μηνών για να δείξουν και βέβαια τα ακριβοπληρώνεις. Αλλιώς τα παίρνεις 3 μηνών και απλά προσεύχεσαι να είναι όλα εντάξει όπως έκανα εγώ. Είναι ρίσκο (και τι στη ζωή δεν είναι ρίσκο) αλλά δεν ήθελα να χάσω την κουταβίσια περίοδο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Κάποιοι κάνουν μια πρώτη αξιολόγηση στις 6 ή στις 8 εβδομάδες. Έχεις μια πρώτη εικόνα αλλά όχι για να πεις με σιγουριά ότι θα είναι εντός προτύπου. Γιατί το εντός προτύπου εννοεί εκθεσιακό αλλά μπορεί και να μη διακριθεί απλά δεν θα αποκλειστεί σε μια έκθεση. Κάποια κουτάβια φαίνονται εξαρχής: υπερβολικά μικρά ή μεγάλα, το δάγκωμά τους είναι εμφανές λάθος, δεν κατεβαίνουν οι όρχεις, λάθος χρώμα. Αυτά μπορούν να δοθούν σαν pet και οπωσδήποτε με συμφωνητικό στείρωσης. Κάποιοι εκτροφείς τα δίνουν φθηνότερα, κάποιοι όχι. Τώρα για να πάρεις σιγουράκι για εκθέσεις, περιμένεις να γίνουν 6+ μηνών για να δείξουν και βέβαια τα ακριβοπληρώνεις. Αλλιώς τα παίρνεις 3 μηνών και απλά προσεύχεσαι να είναι όλα εντάξει όπως έκανα εγώ. Είναι ρίσκο (και τι στη ζωή δεν είναι ρίσκο) αλλά δεν ήθελα να χάσω την κουταβίσια περίοδο.
Ααααα αυτό που λες είναι άλλο. Με αυτό θα συμφωνήσω , το έγραψα και πριν. Ένα κουτάβι εντός προτύπου είναι πάντα εκθεσιακό. Το αν θα βραβευτεί ή όχι είναι άλλη ιστορία. Καλό είναι να γράφονται αυτά για να μην παραμυθιάζουν κάποιοι "εκτροφείς" κάποιους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν και εντυπωσιάζονται εύκολα.
Το εκτός προτύπου δεν πρέπει να χαρίζεται;
Με συγχωρείτε zerom για το offtopic.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ααααα αυτό που λες είναι άλλο. Με αυτό θα συμφωνήσω , το έγραψα και πριν. Ένα κουτάβι εντός προτύπου είναι πάντα εκθεσιακό. Το αν θα βραβευτεί ή όχι είναι άλλη ιστορία. Καλό είναι να γράφονται αυτά για να μην παραμυθιάζουν κάποιοι "εκτροφείς" κάποιους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν και εντυπωσιάζονται εύκολα.
Το εκτός προτύπου δεν πρέπει να χαρίζεται;
Με συγχωρείτε zerom για το offtopic.
ακόμα λίγο off topic...
Εγώ τα δικά μου τα διαχώρισα διαφορετικά: επειδή η τοκεδοομάδα ήταν πολύ ομοιόμορφη και τα κουτάβια δεν είχαν κάποια εμφανή ελαττώματα, όταν ο ιδιοκτήτης δήλωνε κατηγορηματικά ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με τις εκθέσεις το έπαιρνε το κουτάβι με συμφωνητικό στείρωσης, αν ήθελε να ασχοληθεί με τις εκθέσεις και πιθανόν και με την εκτροφή τότε υπέγραφε άλλο συμφωνητικό με διαφορετικούς όρους. Υπάρχει και συμφωνητικό συνιδιοκτησίας αλλά αυτό στην προκειμένη περίπτωση δεν χρησιμοποίησα. Όλα τα κουτάβια δόθηκαν με ίδιο αντίτιμο.
Τώρα όσο αφορά την τελευταία σου ερώτηση - αν τα ελαττώματά του κουταβιού του επιτρέπουν να έχει μια κανονική ποιότητα ζωής (ας πούμε στην περίπτωσή μου μπορεί να είναι η έλλειψη χρωστικής στη μύτη ή μπλε χρώμα ματιών) γιατί να χαρίζεται? Δεν υπήρχαν τα ίδια έξοδα και κόποι και για αυτό το κουτάβι?
Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις με πολύ σοβαρά ελαττώματα που θα χρειάζονταν ας πούμε χειρουργική επέμβαση ή θα το κρατούσα ή θα το χάριζα αλλά σε πολύ δοκιμασμένο άτομο ή θα έκανα πρώτα τις επεμβάσεις και θα το έδινα μετά. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη...

• Like
Reactions: zerom0 and Lavernne

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Θα παρακαλούσα να διαχωριστεί το θέμα, να δημιουργηθεί ένα νέο με τίτλο, κουτάβια εκτός προτύπου ίσως για να συζητήσουμε λίγο. Ευχαριστώ πολύ.

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Δεν το βρίσκω καθόλου off, είναι η συνέχεια μιας συζήτησης που τη θεωρώ ενδιαφέρουσα.
Βάσει των όσων λέει η haviharakennel λοιπόν, το συγκεκριμένο κουτάβι ήταν 3 μηνών+ άρα δε θα μπορούσε κανείς να πει 100% ακόμα ότι είναι εντός προτύπου. Επίσης ξαναλέω, ήταν το τελευταίο της συγκεκριμένης γέννας.
Είχα μιλήσει πριν με μια άλλη εκτροφέα, άλλων φυλών και σχετικά γνωστή κι εκείνη μου πρότεινε τους συγκεκριμένους. Προσωπικά μου άφησε μεγάλο παράπονο το θέμα όταν εντός κρίσης, σε κάποιον που απλώς προτιμάει αυτή τη φυλή χωρίς να έχει εκθεσιακές ορέξεις να ζητάς τέτοια τιμή. Θα τα έφερνα δύσκολα και στα 1000 και στα 1500 αλλά εκεί κλάταρα.
Τώρα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που με ώθησαν να προτιμήσω τη συγκεκριμένη ιδιωτική γέννα, πέρα από προσωπικούς (ευαίσθητα δεδομένα που προτιμώ να μην περιγράψω). Τους ανθρώπους τους ξέρω καλά και χρόνια, τα πάντα έγιναν με περισσή φροντίδα, αγάπη και προσοχή, με συνεχή ιατρική παρακολούθηση, από το παζλ λείπει μόνο η γνώση/έλεγχος των προγόνων. Αν μη τι άλλο, η μαμά του μικρού, εκτός από ομορφιά, έχει μια γλυκύτητα και μια μολοσσένια ηρεμία. Ομως δε θέλω να επεκταθώ, υπάρχουν και ιδιαίτερες περιπτώσεις εκεί έξω, αλλά δε με ενδιαφέρει να δώσω το "κακό" παράδειγμα όταν η πληθώρα αυτής της νοοτροπίας είναι λάθος και το τίμημα πληρώνεται ακριβά κι απο σκύλους κι από ανθρώπους.
Καλημέρα σας είπα; Καλημέρα λοιπόν!

(το σχόλιο για το off πήγαινε στην Kyveli, ώσπου να γράψω είχατε ήδη επεκταθεί, εξακολουθώ να βρίσκω χρήσιμη την κουβέντα είτε μείνει σε αυτό το νήμα είτε μεταφερθεί)

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Δεν το βρίσκω καθόλου off, είναι η συνέχεια μιας συζήτησης που τη θεωρώ ενδιαφέρουσα.
Βάσει των όσων λέει η haviharakennel λοιπόν, το συγκεκριμένο κουτάβι ήταν 3 μηνών+ άρα δε θα μπορούσε κανείς να πει 100% ακόμα ότι είναι εντός προτύπου. Επίσης ξαναλέω, ήταν το τελευταίο της συγκεκριμένης γέννας.
Ναι, όμως είπα και αυτό ότι εφόσον κανένα κουτάβι δεν είχε εμφανή ελαττώματα (όπως υποθέτω το κουτάβι που σου πρότειναν) δεν έκανα καμία έκπτωση είτε το κουτάβι πήγαινε σε show home είτε σε pet home. Απλά άλλαζε το συμφωνητικό.

• Like
Reactions: zerom0

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Το είδα που το έγραψες. Η διαφορά είναι στο ότι μου τονίστηκε πως πρόκειται για εκθεσιακό

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Το είδα που το έγραψες. Η διαφορά είναι στο ότι μου τονίστηκε πως πρόκειται για εκθεσιακό
κατάλαβα... αν δεν σου το έλεγε και επέμενε όμως σε αυτή την τιμή? πάλι δεν θα τη θεωρούσες τσιμπημένη?

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Ναι. Γιαυτό ρώτησα, για να καταλάβω που κυμαίνονται μιας και είχα άλλη εικόνα στο μυαλό μου

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ναι. Γιαυτό ρώτησα, για να καταλάβω που κυμαίνονται μιας και είχα άλλη εικόνα στο μυαλό μου
για να πω την αλήθεια και εγώ τη θεωρώ λίγο τσιμπημένη για τα τωρινά ελληνικά δεδομένα ανεξάρτητα αν τα αίματα είναι κορεατικά ή όχι. Αλλά είναι δικαίωμα του κάθε εκτροφέα να ζητάει ό, τι θέλει και του κάθε ενδιαφερόμενου να επιλέγει αυτό που θέλει.
Θα σου πω ένα μυστικό? χεχε δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά αυτό το ποσό λέω όταν θέλω να ξεφορτωθώ τον επίδοξο αγοραστή ;)

zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Μη σου πω ότι ως κι εκεί πήγε ο νους μου. Από την κουβέντα όμως δε φάνηκε να είχε τέτοιες προθέσεις, δεν παίρνω όρκο για κανέναν όμως

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.022
SALONIKI

Οι τιμες για εκτροφικά σκυλια κυμαίνονται γυρο στο χιλιάρικο.
Αυτο που το ζητούσε 2 μπορει να το θεώρησε εξερετικο και να
σκέφτηκε: "ή θα παρω δυο ή θα το κρατήσω εγω"

• Like
Reactions: zerom0