ΠΡΗΣΜΕΝΗ ΚΟΙΛΙΑ - Πρόβλημα στην καρδιά

faraoulis

Active Member
3 Μαϊου 2010
41
0
Έχω ένα American Staffordshire terrier, 8 ετών.
Παρουσίασε βήχα συχνό και έντονο. Ο γιατρός μας σύστησε Vibramycin, Prezolon και πήρε δείγμα για αιματολογικές εξετάσεις.
Ο βήχας δεν υποχώρησε και μας σύστησε Augmentin, Prezolon kai Bisolvon.
Οι αιματολογικές βγήκαν εντάξει αλλά εντωμεταξύ η κοιλιά του σκυλούνου μου πρήστηκε πολύ.Δεν έχει χάσει την όρεξή του και μας κάνει χαρές αλλά κάθε τόσο παθαίνει κρίσεις βήχα/δύσπνοιας.
Κάλεσα το γιατρό σπίτι ο οποίος μου έδωσε χάπι για αποπαρασίτωση και είπε να περιμένουμε.
Δύο μέρες μετά τηλεφωνικά ο γιατρός μου είπε να του δώσω διουρητικά και ότι πρέπει να του κάνω υπέρηχο γιατί λέει έχει πρόβλημα στο συκώτι. Συμφωνώ με τον υπέρηχο αλλά έχω αρχίσει και ανησυχώ με την "έτοιμη" διάγνωση.
Πήρα τηλεφωνο τη δεύτερη γιατρό που έχουμε και μου είπε ότι ο σκύλος έχει ασκίτη και πρέπει να κάνουμε υπέρηχο για να δούμε τι τον προκαλεί.
Ξέχασα να πω ότι πριν δύο χρόνια κάναμε θεραπεία για καλαζάρ με zylapour αλλά δεν είχαμε άλλο πρόβλημα από τότε.
Προς το παρόν το σκυλάκι μου είναι σαν να έχει καταπιεί μία μπάλα του μπάσκετ και εγώ αναρωτιέμαι σε ποιόν γιατρό να το πάω.
Καμμία ιδέα για την πρησμένη κοιλιά?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Περαστικά στο σκυλάκι σου!
Kαι οι δύο γιατροί πάντως σου είπαν το ίδιο πραγμα....

faraoulis

Active Member
3 Μαϊου 2010
41
0
Ο ένας όμως έκανε διάγνωση πριν το δει. Για υπέρηχο ετοιμάζομαι να φύγω τώρα. Προσπαθώ να αποφασίσω σε ποιόν θα πάω :-((

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ αρχικά θα πήγαινα σε αυτόν που βλέπει τον σκύλο και γνωρίζει το ιστορικό του!
Αν μετά ήθελα δευτερη γνώμη θα πήγαινα και στον άλλο!

faraoulis

Active Member
3 Μαϊου 2010
41
0
Μάλλον έχεις δίκιο απλά στις εξετάσεις τα ALT/AST είναι σε κανονικά επίπεδα, αν είχε πρόβλημα με το συκώτι λογικά θα είχαν υψηλες/χαμηλές αξίες.
Μένω Ωρωπό και νομίζω ότι οι γιατροί εδώ είναι λίγο "αδιάφοροι" ή έχουν ασχοληθεί περισσότερο με πρόβατα και κατσίκια παρά με κατοικίδια ζώα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αφού θα κάνετε υπέρηχο, αν δεν το κάνει ο γιατρός, που πιστεύω ότι θα το κάνει, ζήτα να κοιτάξει και την καρδιά!Και ρώτα τον τι αλλο μπορεί να προκάλεσει τον ασκήτη...γενικά πρηξε τον κι αυτόν με ότι απορίες μπορεί να έχεις!

Όσο για τις εξετάσεις που λες, μπορεί από μέρα σε μέρα να αλλάξουν δραματικά πολύ, οπότε το ότι δεν έδειξαν κάτι τότε δεν σημαίνει ότι δεν θα δείξουν και τώρα....

Τώρα για τους κτηνίατρους της περιοχής σου δεν τους ξέρω καθόλου, οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω ιδιαίτερα....

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Εντονος βηχας και ασκιτης παρουσιαζονται και στην καρδιακη ανεπαρκεια.
Περαστικα στο σκυλακι σου.

faraoulis

Active Member
3 Μαϊου 2010
41
0
Δίκιο έχεις θα φεύγω για γιατρό και θα ζητήσω και καινούριες εξετάσεις αίματος, αυτές που έχω είναι της προηγούμενης εβδομάδας. Απλά αναρωτιόμουν άν είχε τύχει και σε κάποιον άλλο κάτι παρόμοιο.
Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι είναι καλόκεφος και έχει όρεξη για φαγητό προς το παρόν.
Θα επανέρθω με τα αποτελέσματα

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εντονος βηχας και ασκιτης παρουσιαζονται και στην καρδιακη ανεπαρκεια.
Περαστικα στο σκυλακι σου.
ΕΠειδή ανέφερε το καλααζάρ δεν την σκέφτηκα αρχικά την καρδιά....αλλά μετά ξαναδιαβάζοντας την αναφορά στον βήχα σκέφτηκα κ εγώ την καρδιά!

Όπως και να έχει μακάρι να είναι το καλύτερο για το σκυλάκι!
Περιμένουμε τις εξελίξεις!

faraoulis

Active Member
3 Μαϊου 2010
41
0
Τζίφος ο γιατρός έλειπε.
Θα πάμε αύριο γιά υπέρηχο, οπότε...άλλο ένα βράδυ αγωνίας....Ο γιατρός υποστηρίζει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχώ...Πουφ! :-(

faraoulis

Active Member
3 Μαϊου 2010
41
0
:-( Δυστυχώς ο Φαραούλης μας έχει καρδιά.
Πήγαμε στον γιατρό με 230 παλμούς όταν ο μέσος όρος είναι κάτω από 100.
Μας είπε ότι δυστυχώς έχει κάποιους μήνες ζωής και εξαρτάται από την κράση του σκύλου.
Είμασταν άτυχοι διότι δεν έδειξε σημάδια νωρίτερα και επίσης ότι ο ένας γιατρός μας ας πούμε ότι δεν υποψιάστηκε από την αρχή τι μπορεί να είναι.
Όχι ότι θα τον γλυτώναμε απλά ίσως να αποφεύγαμε το πρήξιμο που τον ταλαιπώρησε αυτές τις μέρες.
Σε μία εβδομάδα θα τον πάμε πάλι για καρδιογράφημα γιατί η ταχυαρρυθμία που έχει είναι από τα μεγαλύτερα προβήματα.
Ενδεικτικά γράφω τη θεραπεία που μας έδωσε ο γιατρός γιά πληροφόρηση.
Lassix 40mg, 3,5 χάπια πρωί και 3,5 βράδυ
Renitec 20 mg, 1 χάπι πρωί και 1 βράδυ
Digoxin/Sandoz 0.25 mg, 1 χάπι πρωί και 1 βράδυ
Vetmedin 2.5 mg, 3 χάπια πρωί και 3 βράδυ
Δίαιτα φτωχή σε αλάτι αλλά όπως είπε ο γιατρός ας του δίνουμε και το φαγητό που του αρέσει.
Βασικό μου μέλημα είναι να περάσει καλά το σκυλάκι μας γιά όσο καιρό έχει ακόμα.

faraoulis

Active Member
3 Μαϊου 2010
41
0
Αμέσως μαζί με μία ένεση από Lamisix για να αρχίσει να ξεπρήζεται.
Αν μη τι άλλο δείχνει ήδη λίγο ποιό ξεπρησμένος και χαρούμενος.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Λυπηθηκα παρα πολυ με αυτα που διαβασα. Ευχομαι να ξεπερασει καπως ο Φαραούλης το προβλημα και να ζησει πολυ παραπανω απο οσο φαινεται τωρα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ έχω κάποιες απορίες..
Από το πρήξιμο μοιάζει να πήγαινε και για πνευμονικό οίδημα.., έγινε καθόλου μπλε η γλωσσουλα του? τα άκρα του ήταν πρησμένα?

Τόσα χρονια δεν το γνωρίζατε ότι έχει καρδιοπάθεια..?
Η καρδια προειδοποιεί ..δεν έρχεται μια μέρα ξαφνικά μια μεγάλη κρίση..

Ακτινογραφία κάνατε?

Και κάτι άλλο..εφόσον την καρδια την πιάσετε νωρίς, κουράρεται για χρόνια με την κατάλληλη δοσολογία και φαρμακευτική αγωγή..

Προσωπική μου άποψη το λασιξ είναι για το τέλος..(που από την περιγραφη της κατάστασης .., αργήσατε να το πιάσετε νωρίς δυστυχώς..).

Έγκλημα του ιατρού..σαφέστατα..

Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να ακροαστεί την καρδιοπάθεια..
Να υποψιαστεί κάτι..
Να κάνει μια ακτινογραφία έστω για ασφάλεια..

Πάρε και άλλη γνώμη και άλλη..

Το πως θα κινηθείς παίζει μεγάλο ρολο από εδώ και πέρα..

Last edited:

faraoulis

Active Member
3 Μαϊου 2010
41
0
Είναι σε πολύ προχωρημένη κατάσταση, βαλβίδα, διόγκωση κλπ. Δεν είχε καμμία ένδειξη εκτός από ένα βήχα που ξεκίνησε πρίν ένα μήνα. Αν ο πρώτος γιατρός το είχε υποψιαστεί και λυπάμαι αλλά τον ρώτησα θα είχαμε αποφύγει τον ασκίτη.
Το σκυλάκι μας ήταν ορεξάτο, έπαιζε, έτρεχε δεν μας είχε δώσει σημάδια.
Ο γιατρός που τον πήγα σήμερα μας είπε ότι είναι και η ράτσα του που τον έκανε πιο ανθεκτικό αλλα επίσης ότι τα μεγαλόσωμα παρουσιάζουν αργότερα τα σημάδια σε σχέση με τα μικρόσωμα.
Δεν είχε πρησμένα άκρα, ούτε πρησμένη κοιλιά, το στόμα του ροζ.
Κάποιοι κτηνίατροι απο ότι μου είπανε δεν είναι ειδικευμένοι σε ζώα συντροφιάς αλλά σε ζώα γενικά. Ο γιατρός της περιοχής μας ήταν προφανώς ένας από αυτούς. Πάντα είχα δύο γιατρούς για τα σκυλιά μου όμως ο Φαραώ παρόλο που εκανε και θεραπεία για καλαζάρ και τον έβλεπαν και οι δύο εκ περιτροπής δεν το είχαν πάρει χαμπάρι.
Τι να πω, ήταν άτυχη η μουσούδα μου.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν είχε δείξει την παραμικρή κόπωση?
Τον παραμικρό βήχα?

Παρόλα αυτά ένας καλός ιατρός μπορεί να ακροαστεί σε τι κατάσταση βρίσκεται η καρδια..

Αν τον είχε εξετάσει και δεν το είχε βρει ..θεωρώ πως είναι λάθος του.

Κοίταξε την αγωγή και την δοσολογία τώρα πολύ προσεχτικά ..γιατί κάθε λεπτομέρεια πλέον κάνει την διαφορα..(προσωπικά θα σου έλεγα όσο πιο συντηρητικά.., έτσι ώστε να έχεις να δώσεις..όταν χειροτερέψει κατά πολύ.., μόλις ξεπεράσει την τωρινή κατάσταση και λίγο φτιάξει με τα φάρμακα.
Δηλαδή κράτα λίγο σε mg μην δωσεις όλα τα "όπλα" απο τώρα..αν κατάλαβες τι εννοώ..), και πάρε και άλλη γνώμη.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini