ΠΡΗΣΜΕΝΗ ΚΟΙΛΙΑ - Πρόβλημα στην καρδιά

faraoulis

Active Member
3 Μαϊου 2010
41
0
Μένουμε σε σπίτι με μεγάλο κήπο, έτρεχε γύρω γύρω, λόγω του κήπου δεν τα βγάζουμε συχνά βόλτα αλλά στον κήπο που έτρεχε δεν έδειχνε τίποτα το ιδιαίτερο. Ο βήχας ξεκίνησε πριν ένα μήνα. Ο γιατρός μου είπε ότι θα ξεκινήσουμε έτσι, θα κάνουμε το καρδιογράφημα σε μία εβδομάδα και εάν συνέρθει ίσως μειώσουμε κάποιες δόσεις.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Για δοσολογία στην κάθε φαρμακοθεραπεία εγώ είμαι κάθετος.....την αποφασίζει μόνο γιατρός!
ΑΝ έχουμε κάτι στο μυαλό μας τον ρωτάμε κι εκείνος κρίνει αν μπορεί να εφαρμοστεί ή όχι!

faraoulis

Active Member
3 Μαϊου 2010
41
0
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο Φαραούλης ήδη δείχνει να ε΄χει αρχίσει να ξεφουσκώνει και είναι πιο χαρούμενος.
Δεν σκοπεύω να τον ταλαιπωρήσω πέρνωντας σβάρνα τους γιατρούς. Ήδη σε ένα μήνα έχουμε μία επίσκεψη την εβδομάδα και δεν μπορώ να πω ότι τρελένεται και για το αυτοκίνητο. Από Ωρωπό - Άγιο Στέφανο είναι αρκετά για αυτόν.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Προτεραιότητα έχει το καλο του σκυλιού μας.

Από την στιγμή που μια η άλλη θα χρειαστεί να δώσεις κάποια αγωγή η οποια θα αφαιρείται η θα προστίθεται ανάλογα (πάντα σε συνεννόηση με τον ιατρό), αναγκαστικά θα πρέπει να το ακροάζεται κάθε φορά για να δίνεται την σωστή αγωγή και δοσολογία.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Εγώ απλά λυπάμαι για τον σκυλάκο. Κρίμα...

να βοηθήσω δεν μπορώ...

ήταν άραγε και με το καλαζάρ που καταπονήθηκε η καρδιά του?
αυτά που παρουσιάζει σαν συπτώματα,και επειδή δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα περι καρδιολογίας,είναι μικρόβιο/πάθηση/γεννετική ανωμαλία ή ανεπάρκεια?????

Τι έτρωγε?
Απο άσκηση? μήπως κουραζόταν πολύ γενικά στην μέρα του όλα αυτά τα χρόνια?
αυτό που ψάχνω είναι να καταλάβω που μπορεί να την πατήσατε ώστε να το αποφύγουμε και εμείς οι υπόλοιποι....

και πάλι λυπάμαι
και ευχομαι με την αγωγή να ζήσει αρκετά χρόνια ακόμα και αξιοπρεπώς

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Εγώ απλά λυπάμαι για τον σκυλάκο. Κρίμα...

να βοηθήσω δεν μπορώ...

ήταν άραγε και με το καλαζάρ που καταπονήθηκε η καρδιά του?
αυτά που παρουσιάζει σαν συπτώματα,και επειδή δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτα περι καρδιολογίας,είναι μικρόβιο/πάθηση/γεννετική ανωμαλία ή ανεπάρκεια?????

Τι έτρωγε?
Απο άσκηση? μήπως κουραζόταν πολύ γενικά στην μέρα του όλα αυτά τα χρόνια?
αυτό που ψάχνω είναι να καταλάβω που μπορεί να την πατήσατε ώστε να το αποφύγουμε και εμείς οι υπόλοιποι....

και πάλι λυπάμαι
και ευχομαι με την αγωγή να ζήσει αρκετά χρόνια ακόμα και αξιοπρεπώς
Kαρδιοπάθεια μπορεί να αποκτήσει κανείς από κακή διατροφή, έλλειψη άσκησις, γενετική προδιάθεση κλπ.
Η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη και αν και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένο σκυλιών έχουν καρδιοπάθεια, μερικές φυλές έχουν μεγαλύτερη προδιάθεση από κάποιες άλλες.
Ας ακολουθήσουμε έναν υγιή τρόπο ζωής και ίσως η ζωή μας ανταμείψει.

Επίσης η διροφιλαρίωση μπορεί να δημιουργήσει καρδιοπάθεια, αλλά και μικρόβια όπως η βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα.
Επίσης η παχυσαρκία είναι άλλο ένα "ένοχο μυστικό" όπου μπορεί να δημιουργήσει καρδιοπάθεια.

Τα αρσενικά σκυλιά όπως και στους ανθρώπους έχουν την τάση να έχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό καρδιοπάθεια από τα θηλυκά.

Ο έντονος και ξηρός βήχας, η δύσπνοια, οι λιποθυμικές κρίσεις, το πρήξιμο της κοιλιας και των άκρων, η εύκολη κόπωση, η ανορεξία, η μείωση σωματικού βάρους, η ταχύπνοια, είναι όλα σημάδια που μπορούμε να δούμε..και η καρδιά σχεδόν πάντα δείχνει έστω ένα σημάδι..

Από την στιγμή που θα υποψιαστούμε κάτι πρέπει να πάμε κατευθείαν στον ιατρό όπου θα γίνει ακρόαση (ένας έμπειρος ιατρός μπορεί εύκολα να καταλάβει ή έστω να υποψιαστεί ένα πρόβλημα όταν θα ακροαστεί..), ακτινογραφία, υπέρηχος, λήψη ηλεκτροκαρδιογραφήματος.

Από εκεί και πέρα ο ιατρός θα μας δώσει μια αγωγή φαρμακων όπου θα κουράρουμε για αρκετά μεγάλο διάστημα..(η καρδιά ανάλογα την περίπτωση κρατάει χρονια και το ζώο ζει μια αξιοπρεπή ζωή).
Ίσως χρειαστεί να γίνει αναπροσαρμογή των φαρμακων και της δοσολογίας για αυτό η επισκέψεις στον ιατρό θα πρέπει να είναι πλέον συχνές.

Ένα σκυλί που έχει καρδιοπάθεια θα πρέπει να τηρεί ευλαβικά ένα λιτό διαιτολόγιο μακριά από αλάτι και λιπαρά.

Ο συνδυασμός υγιεινής ζωής, οι τακτικές επισκέψεις στον ιατρό, η σωστή φαρμακευτική αγωγή (χωρίς να την παραλείπουμε ποτε), οι προσαρμογή των δρομολογιων μας στις βόλτες ανάλογα με την κατάσταση που θα βρίσκετε η κλινική εικόνα του σκυλιού.
Η προσαρμογή στις συνθήκες διαβίωσης..ας έχουμε το μπολ του φαγητού του π.χ. κάτω από την σκάλα σε ένα εύκολα προσβάσιμο μέρος για αυτό.

Κάθε τι θα βοηθήσει να μακροημέρευσει και να έχει μια ποιοτική ζωή μαζί μας.

faraoulis

Active Member
3 Μαϊου 2010
41
0
Σίγουρα όσο πιο υγειινά ζει το σκυλί τόσο καλύτερα θα είναι.
Ο δικός μας Φαραώ είναι σκυλι rescue από κυνομαχίες. Ήρθε στα χέρια μας τριών χρονών περίπου, καταδαγκωμένος και εξαντλημένος από την τελευταία του μάχη. Τον αγαπήσαμε και παρόλο που τον πρώτο χρόνο την "έβλεπε" συχνά πυκνά "στρατηγός" καταφέραμε να τον κάνουμε να μας αγαπήσει και αυτός και τελικά να μάθει να ζει και με ένα ακόμα σκυλί στο σπίτι. Δυστυχώς στα 2 χρόνια διαγνώστηκε με καλαζάρ. Θέλω να τονίσω ότι τουλάχιστον μέχρι 3 χρόνια πριν τα τεστ που έκαναν στα κτηνιατρεία (τα απλά) εάν ο τίτλος ήταν "μικρός" δεν το έβλεπαν. Εμείς πήγαμε σε 3 γιατρούς εκ των οποίων οι δύο το βρήκανε και φυσικά Παστέρ.
Θεωρήσαμε ότι το Καλαζάρ άφησε μία ελαφριά και το τονίζω το ελαφριά νοθρώτητα στο σκυλάκι μας. Όσοι γιατροί τον είδαν και τον ακροάστηκαν και πιστέψτε με ήταν αρκετοί κανένας δεν άκουσε κάτι αφύσικο, έστω μία υποψία για να μας κάνει να ψαχτούμε.
Αυτά τα σκυλιά ή ίσως το συγκεκριμένο σκυλί έχουν μεγάλη ανοχή στον πόνο και εξίσου μεγάλη αντοχή και ίσως γι αυτό να μην ήταν και τόσο εμφανή τα σημάδια.
Ο κτηνίατρος μου είπε ότι δεν ξέρουν γιατί ακριβώς συμβαίνει και ότι υπάρχουν άτυχοι σκυλούνοι σαν τον δικό μας που αργούν να δείξουν σημάδια.
Τον ρώτησα αν το καρδιγράφημα είναι εξέταση που θα έπρεπε να κάνουμε στα σκυλιά μας όπως η προληπτική αίματος και μου είπε ότι δεν συνιθίζεται...
Εν ολίγοις αν το σκυλί έχει κάποιο πρόβλημα που δεν το δείχνει κάποιοι γιατροί θα το καταλάβουν και κάποιοι όχι....
Αυτό κατάλαβα εγώ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συνηθως στις μεγαλόσωμες φυλές παρατηρείτε πιο συχνά η διατατική μυοκαρδιοπάθεια και πολλές φορές δεν έχουν συμπτώματα..αλλά μπορεί να εμφανίσουν απόλεια σωματικού βάρους, εύκολη κόπωση , ανορεξία..ίσως λόγο του καλαζάρ σας αποπροσανατόλισε..

Aν και η καρδιοπάθεια δεν θεραπεύεται..προσπαθήστε τουλάχιστον στις οδηγίες του ιατρού να είσαστε τυπικότατοι..και παρότι σας είπε ας φάει ότι θέλει..λόγο του οτι δεν θα ζήσει πολύ είναι λάθος.

Η κακή διατροφή θα συντομεύσει το μοιραίο..και ο εχθρός της καρδιας είναι το αλάτι..

Υπάρχουν πολλές τροφές για καρδιοπάθεια στο εμπόριο και είναι πολύ καλές.

Αν και κάνατε ότι μπορούσατε, προσπαθήστε όσο μένει το καλύτερο..γιατί μισός χρόνος..ένας..δυο..για εκείνο είναι σπουδαίο διάστημα και ας φαίνεται για εμάς λίγο..:)
Οποτε ας προσπαθήσουμε να το παρατείνουμε όσο είναι δυνατόν. :)

Last edited:

faraoulis

Active Member
3 Μαϊου 2010
41
0
Έχω 'ηδη προμηθευτεί τροφή για καρδιοπαθείς αν και ο Φαραώ για την ώρα δεν την αγγίζει και φυσικά για το αλάτι έχεις απόλυτο δίκιο, ο γιατρός μας είπε να το προσέξπυμε αλλά εκ των πραγμάτων δεν τους δίνω αλατισμένες τροφές. Πάντα πίστευα ότι αν τα τρία άσπρα (αλάτι, ζάχαρη, αλεύρι) είναι βλαβερά για τον άνθρωπο το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους.
Απλά λόγω αδυναμίας? τύψεων? όπως θέλει ας το πάρει κανείς τους φτιάχνω κάτι σουπίτσες με κοτόπουλο, λαχανικά. ρυζάκι αυτές τις μέρες.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Έχεις δίκιο είναι τα τρία "αμαρτήματα"..:)

Όταν έχασα το προηγούμενο σκυλάκι μου από καρδια ..την τελευταία του μέρα έφαγε κεφτεδάκια.., ήταν πλέον στο τελευταίο στάδιο και με το ζόρι τον κρατούσαν τα ποδαράκια του πια..
Του μύριζαν τα κεφτεδάκια και του δώσαμε..το ίδιο βραδυ έφυγε.., ευτυχισμένος και χορτάτος.

Ταλαιπωρήθηκε πολύ με τις ανάλατες τροφές για πολλά χρόνια.., το μάθαμε περίπου στα 7-8 χρονια του και έφυγε 16.5.., είναι σκληρό να μαθαίνεις σε κανονικές τροφές και μερικές φορές αρκετά αλατισμένες και μια μέρα να του κόβετε μαχαίρι και να ζει με ανάλατα άγευστα γεύματα..
Παρόλα αυτά η διατροφή παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη..

Από τότε στο νέο μου σκυλάκι είμαι πολύ αυστηρή και φροντίζω να μην μαθαίνει σε αλάτια..,μόνο ότι περιέχει η ξήρα και στο μαγειρευτό ελάχιστο..

(Να σημειώσω πως ο θάνατος από καρδιοπάθεια θεωρείτε ανώδυνος ..και κατά κάποιο τρόπο όταν έρθει η ώρα ξέρουμε το πότε...)

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
17
earth
Kango1 στα ιατρικά θέματα είσαι ένας θησαυρός (όχι ότι αποκλείω το ίδιο και για άλλα-απλά στα κτηνιατρικά σε έχω παραδεχτεί πολλές φορές)

Αλάτι δεν δίνουμε έτσι κι αλλιώς στον σκύλο .Σωστά?

Επίσης πιστεύω (απο τους ανθρώπους και τα λίγα που ξέρω) ότι ένα σωστό πρόγραμμα άσκησης του σκύλου σίγουρα βοηθάει την καρδιά
δηλαδή όχι υπερβολές αλλά ούτε και να βγάζει ρίζες στον καναπέ...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
kokoni με κανεις και κοκκινίζω..:oops::)

Tο αλάτι το έχει ανάγκη ο ογανισμός τόσο των ζωων όσο και των ανθρώπων όταν είναι σε μικρές ποσότητες.
Οι περισσότερες τροφές έχουν μέσα αλάτι τόσο για την γεύση όσο και γιατί είναι από τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός εφόσον δεν συντρέχουν πρόβλημα υγείας που να το απαγορεύουν.

Προσωπικά πιστεύω πως μια σωστή διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση τόσο για τον σκύλο όσο και για τον άνθρωπο δημιουργεί καλές βάσεις για το μέλλον όσο δεν μιλάμε για κληρονομικότητα..

p.s. άσχετο..στις χώρες που οι πόλεις έχουν την δομή για ποδηλάτες και πάνε παντού με τα ποδήλατα.., έχουν εξασφαλίσει κατά μέσο όρο ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων με λιγότερα προβλήματα υγείας..μακάρι να ήμασταν και εδώ έτσι..:rolleyes::)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.322
Μέλη
20.086
Νεότερο μέλος
xaskoulini