ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΓΕΡΜ. ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ




spymcpe

Active Member
9 Απριλίου 2008
33
0
Οσο για το Cauda Equina Syndrome πολυ αμφιβαλω αν θα το ξερει καν ο κτηνιατρος μου.
Στην Ελλαδα παντως συνεχιζω να μην βρισκω πουθενα ουτε το joint max ουτε το cosequin..Θα προσπαθησω να τα βρω στο εξωτερικο..
 


spymcpe

Active Member
9 Απριλίου 2008
33
0
Σημερα η σκυλα εφαγε κανονικα..Μετα απο λιγο ομως εκει που καθοταν σαν να χτυπιοταν μου φανηκε στον τοιχο,και εβγαλε και λιγο αφρο απτο στομα της..Μετα απο λιγο συνηλθε..Δεν ξερω τι να πω..
 


spymcpe

Active Member
9 Απριλίου 2008
33
0
Ξεκινησα να δινω στην σκυλα μου εδω και 2,5 εβδομαδες Cosequin μηπως την βοηθησει με την ασταθεια που εχει..Ομως δυστυχως μεχρι στιγμης δεν βλεπω καμια διαφορα.Τα συμπτωματα της σκυλας εχουν επιδεινωθει.Δυσκολευεται να σηκωθει ορθια και οταν το κανει συμπεριφερεται σαν μεθυσμενη..Δεν μπορει να σταθει στα ποδια της,παραπαταει και περπαταει στηριζομενη στους τοιχους.Μαλιστα με το που σηκωνεται τωρα τελευταια το πισω δεξι της ποδι το σερνει δεν το παταει καθολου και μετα απο λιγο αρχιζει και το παταει κανονικα..Η ασταθεια της ειναι φοβερη,στεκεται ορθια και ακινητη,και τα μπροστινα της ποδια αρχιζουν και ανοιγουν και νομιζω πως θα πεσει κατω.Παρολα αυτα βεβαια η ορεξη της ειναι κανονικη.Δεν ξερω τι να κανω πλεον..
 






spymcpe

Active Member
9 Απριλίου 2008
33
0
Σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον.Εγω σημερα αποφασισα να παω την σκυλα μου στο Νοσοκομειο Ζωων Αθηνων στη λεοφωρο Μεσογειων αφου εχω ακουσει καλα λογια.Εκει εξετασε την σκυλα μου ενας,κατα τα λεγομενα των ανθρωπων που δουλευουν εκει,πολυ εμπειρος και ικανος γιατρος,και παρατηρησε τα εξης:

Α:Η σκυλα δεν ειναι πως δεν βλεπει καλα,απλα εχει προβλημα αντιληψης πιθανον λογω γεροντικης ανοιας και

B:Εχει νευρολογικο προβλημα κυριως στα πισω ακρα,στο οποιο δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα πραγματα.

Μου προτεινε λοιπον καποια χαπια,ενισχυτικα μνημης οπως μου ειπε,τα οποια δεν θυμαμαι ακριβως πως λεγονται αλλα θα σας πω αυριο,και διαβασα στις οδηγιες πως ειναι για αγγειακη ανοια ,και Πρεζολον για το προβλημα στα ποδια της.Μου ειπε να τα δοκιμασω για 1 εβδομαδα και να του τηλεφωνησω να του πω αποτελεσματα.Του ειπα πως για 2,5 εβδομαδες της δινω Cosequin αλλα μου ειπε πως αυτα δεν θα της κανουν τιποτα,κατι που μου φανηκε παντως αρκετα περιεργο..

Εγω παντως αυριο θα τον ρωτησω και για το Cauda Equina Syndrome.Ηθελα να ρωτησω για αυτο υπαρχει θεραπεια και πως γινεται η διαγνωση?
 


ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
H διάγνωση γίνεται με ακτινογραφίες για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και μυελογραφημα. Η ριζική αντιμετώπιση σε αυτήν τη περίπτωση είναι η χειρουργική επέμβαση.

Ρίξε μια μάτια εδώ: Lumbosacral Stenosis
 


spymcpe

Active Member
9 Απριλίου 2008
33
0
Καλησπερα.μιλησα με τον γιατρο για το Cauda Equina Syndrome και μου ειπε απλα πως στην ηλικια που ειναι η σκυλα δεν σηκωνει χειρουργειο..
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.113
Μηνύματα
895.813
Μέλη
19.923
Νεότερο μέλος
micknaf