ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ????

26 Οκτωβρίου 2015
4
1
58
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ .ΕΧΩ ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟ 9+ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΙΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΙΣς ΔΕΞΙ ΠΟΔΙ.ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΟΜΠΛΕ(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΔΥΣΠΛΑΣΙΑ,ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ),Ο ΣΚΥΛΟΣ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ(ΚΛΑΙΕΙ)ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΖς ΝΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥ,ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΩ ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ Δ\,ΣΤΟ ΙΣΙΩΜΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΩ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ.ΣΗΜΕΡΑ ΞΚΑΤΕΒΗΚΕ ΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΑΨΕΙ ΣΤΟ ΑΝΕΒΑΣΜΑ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ.ΤΟΥ ΔΙΝς ONSIOR EDV KAI 6 MERES (DEN PARATHRHSA KATI...)ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΓΑΒΕΝΤΑΛ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΔΑ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥΠΕ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΥΕΚΛΟΠΑΘΕΙΑ,ΑΛΛΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ,ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ(ΤΟΝ ΑΡΚΟ ΜΟΥ ΕΝΟΩ,ΤΑΧς ΠΑΙΞΕΙ!!

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
67
Aθήνα
Nίκο Νίκο...Γράψε σε παρακαλώ με μικρούς χαρακτήρες διότι η γραφή με κεφαλαία και χωρίς παραγραφους και κενά, έχει εξαφανιστεί εδώ και 2000+ χρόνια, μπας και καταφέρουμε να το διαβάσουμε γιατί δεν είμαστε αρχαιολόγοι, ώστε κάποιος που ίσως γνωρίζει να σου απαντήσει!

9+ Το θεωρείς σαφές; Τι σημαίνει; 9 μηνών; 9 χρονών;

• Like
Reactions: takisft

26 Οκτωβρίου 2015
4
1
58
Να με συγχωρησετε λογω του αγχους μου.Εχω ενα γερμανικο 9 χρονων και 4 μηνων, που παρουσιασε ξαφνικα πριν 10 μερεσ προβλημα στο πισω δεξι ποδι.Του εκανα πληρη ακτινολογικο-αιματολογικο ελεγχο των οποιων τα ευρηματα δεν ηταν ενδεικτικα καποιας παθησης.Του δοθηκε αρχικα 10ημερη θεραπεια με onsior(ειμαστε στην εκτη μερα)χωρις εμφανη βελτιωση.Αξιζει να αναφερω οτι σπιτι καθεται σε ενα μερος μετακινειται σπανια,οταν τον παιρνω αγκαλια για να τον κατεβασω τα σκαλια για να τον παω για την αναγκη του κλαιει,ενω στην συνεχεια στο ισιωμα περπαταει χωρισ να δειχνει ιδιαιτερη ενοχληδη.στον γυρισμο ,ξανα στισ σκαλες κλαματα και στο σπιτι καθεται σε ενα μερος.Τρωει αργα το βραδυ(του βαζω στημ κονσερβα του και νερο,αδειαζει το φαι του)γιατι δεν πινει νερο καθολη την διαρκεια της μερας.Πηρα και δευτερη γνωμη που μου συνεστησε εκτος απο το onsior και gabental και μπορω να πω οτι ειναι καλυτερα.Ο δευτερος γιατρος μου ειπε οτι ειναι πιθανως απο την μεση το προβλημα.Σημερασυγκεκριμενα θελησ να κατεβει χωρις αγκαλια τα σκλια της πολυκατοικιας(δεν εκλαψε)αλλα στον γυρισμο απο την βολτα πηγε να τα ανεβει(κλαματα)τον πηρα αγκαλια(κλαματα)και πηδε ξανα και καθησε κλασικα σε μια θεση ακινητος.....εχετε κατι να μου προτεινετε...(σημειωτεο οτι σημερα το βραδυ προσεξα οτι ειχε ανεβε ι στον καναπε του σαλονιου να κοιμηθει!!ευχαριστω!!

Last edited:
  • Like
Reactions: epial

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.930
5.321
patra
grdane.blogspot.com
ο υπνος στο σαλονι ειναι ασχετος θα μπορουσε να συμβει και χωρις προβλημα
κοιταξε εκτος απο τα ποδια του καθε τι μυικο ειτε ορθοπαιδικο ζητημα
αυτο που ειπε ο κτηνιατρος ισως κι απο τη μεση του γιατι μενει στο ισως και δεν κανει εξετασεις να το αποκλεισει?
πρωτα πρεπει να βρεις που οφειλεται και μετα να ξεκινησει η θεραπεια ..
αυτα τα παρε αυτο και βλεπουμε και μετα 10 μερες το αλλαζουμε και ξανα βλεπουμε εμενα οχι με αφηνουν αδιαφορο... αλλα με τρομαζουν κιολας
διαφορετικο να πεις καποιος παρε αντιφλεγμονωδες και χονδροιτινη να τον βοηθησουμε μεχρι να βρουμε το εχει ... συνεχιζοντας τις εξετασεις και διαφορετικο το παρε αυτο να δουμε και μετα αποφασιζουμε

KaterinaSp

Well-Known Member
8 Ιουνίου 2012
390
174
Ηράκλειο
Γράψε που μένεις μήπως κάποιος ξέρει να σου προτείνει ένα καλό ορθοπεδικό κτηνίατρο.
Αν είσαι επαρχία και δεν μπορείς να πας σε ορθοπεδικό εμπιστέψου τον καλύτερο κτηνίατρο της πόλης σου και μην πανικόβαλλεσαι .
Περαστικά!!!

26 Οκτωβρίου 2015
4
1
58
Γράψε που μένεις μήπως κάποιος ξέρει να σου προτείνει ένα καλό ορθοπεδικό κτηνίατρο.
Αν είσαι επαρχία και δεν μπορείς να πας σε ορθοπεδικό εμπιστέψου τον καλύτερο κτηνίατρο της πόλης σου και μην πανικόβαλλεσαι .
Περαστικά!!![/
ο υπνος στο σαλονι ειναι ασχετος θα μπορουσε να συμβει και χωρις προβλημα
κοιταξε εκτος απο τα ποδια του καθε τι μυικο ειτε ορθοπαιδικο ζητημα
αυτο που ειπε ο κτηνιατρος ισως κι απο τη μεση του γιατι μενει στο ισως και δεν κανει εξετασεις να το αποκλεισει?
πρωτα πρεπει να βρεις που οφειλεται και μετα να ξεκινησει η θεραπεια ..
αυτα τα παρε αυτο και βλεπουμε και μετα 10 μερες το αλλαζουμε και ξανα βλεπουμε εμενα οχι με αφηνουν αδιαφορο... αλλα με τρομαζουν κιολας
διαφορετικο να πεις καποιος παρε αντιφλεγμονωδες και χονδροιτινη να τον βοηθησουμε μεχρι να βρουμε το εχει ... συνεχιζοντας τις εξετασεις και διαφορετικο το παρε αυτο να δουμε και μετα αποφασιζουμε
Αυτο ακριβως!!!!Σε ιατρικο κεντρο εβγαλα ακτινογραφιες τις ειδε χειρουργος και ορθοπαιδικος και αυτοι συνεστησαν το 10μερο με onsior.
Ton πηγα καισ εδευτερο ο οποιοσ απεκλεισε δυσπλασια και μυελωδη νευροπαθεια και μουπε για επανελεγχο μετα απο 5 μερες,
Και ο τριτος (και τριτη γνωμη)μουπε οτι ειναι απο την μεση και μου συνεστησε μαζι με τα osior και gabental.
Ti allo na kanw??/

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.675
11.105
Athens
Καταρχήν αυστηρή ακινησία. Κόψτου τη βόλτα - μόνο για κατούρημα να βγαίνει. Ιδανικό θα ήταν να κατούραγε και στο μπαλκόνι για να μην τον πιέζεις όταν τον παίρνεις αγκαλιά και να μην ανεβο/κατεβαίνει σκάλες καθόλου.
Μια ένδειξη (και μόνο ένδειξη - όχι διάγνωση) για πρόβλημα στη μέση είναι το τεστ επαναφοράς ποδιών. Στήνεις το σκύλο και κάνεις το εξής σε καθένα από τα πίσω πόδια (όχι ταυτόχρονα). Γυρνάς λίγο το πέλμα προς τα κάτω ώστε να ακουμπήσει το επάνω μέρος του πέλματος στο πάτωμα. Η φυσιολογική αντίδραση του σκύλου είναι να το επαναφέρει αμέσως. Αν δεν το επαναφέρει ή αργεί πολύ να το επαναφέρει είναι ένδειξη για πρόβλημα στη μέση. Το κάνουμε και στα δύο πόδια, σε καθένα ξεχωριστά κάθε φορά.
Δυστυχώς το πρόβλημα στη μέση φαίνεται σε μαγνητική μόνο, η οποία απαιτεί ολική νάρκωση. Η ακτινογραφία μπορεί να δώσει μια πρώτη εικόνα σε περίπτωση που υπάρχει παραμόρφωση εκεί - αλλά δεν είναι εγγύηση.
Εμείς για παράδειγμα, ακτινογραφικά είμαστε οκ - παρόλα αυτά κάναμε κάποιες κρίσεις με τη μέση και το θέμα αντιμετωπίστηκε με ακινησία και κορτιζόνες. Φυσικά απαγορεύεται εφ όρου ζωής να ανεβοκατεβαίνουμε σκάλες, πηδήματα από ύψος, απότομα τραβήγματα, γλιστρίματα κλπ.
Ακόμη κι αν δεν είναι μέση πάντως και είναι άλλο ορθοπεδικό (πόδι) και πάλι θέλει ακινησία.