ΠΡΟΣΟΧΗ! Δειγμα λυσσας στην Κοζανη!

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
καλά , δεν θα παέι και για μεταμόσχευση νεφρού :p

Απλά , ανυπόγραφο εμβόλιο = δεν έγινε ποτέ εμβόλιο

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ναι, αλλά το έχει πάρει ο οργανισμός της. Μπορώ να αντιμετωπίσω κάπου πρόβλημα αν δεν είναι υπογεγραμμένο;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.414
Μπορεί, ναι.
Από την στιγμή που είναι στα υποχρεωτικά, σε οποιαδήποτε περίπτωση ελέγχου, λόγω πχ καταγγελίας, τυπικά μπορεί να το βρεις μπροστά σου.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Το έχει πάρει ο οργανισμός της αλλά....αυτό πως αποδυκνείεται ;; Και τα σκυλιά που έρχονται απο Βουλγαρία εχουν πλαστά βιβλιάρια οτι είναι εμβολιασμένα αλλά κανένα δεν είναι , για αυτό κ ξεκινά απο το 0 εδω ο εμβολιασμός τους.

Καταρχάς απο τηνσ τιγμή που είναι ως μη γενόμενο και δεδομένου πως η Νομοθεσία ορίζει πως οι σκύλοι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι μεταξύ άλλων και για την Λύσσα , σε πιθανό έλεγχο ( οπουδήηηποτε ) ναι , είναι φάουλ .

Το κυριότερο όμως , δεν μπορεί αν ταξιδέψει με αεροπλάνο και λόγω του οτι για να βγει διαβατήριο θέλει μεν κάποιους εμβολιασμούς , τσίπ κλπ αλλά και στην χώρα προορισμού πολλές χώρες ( οι περισσότερες ) μεταξύ των προϋποθέσεων "αποδοχής" ενος σκύλου , είναι ο εμβολιασμός για Rabies . Και αυτός ο έλεγχος γίνεται τόσο στο εδω αεροδρόμιο , όσο και στο αεροδρόμιο της χώρας που θα πάς .

Last edited:

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Καθιστέ ρε παιδιά τι γνώσεις θέλει για να κάνεις υποδόρια ένεση;;
Όσες φορές το κάναμε στα σκυλιά που μας υιοθετούσαν στο χωρίο δεν πήγαν από αρρώστιες (συνήθως αυτοκινητιστικό ή φόλα) ούτε εμείς πάθαμε κάτι και δυστυχώς μας υοθετήσανε αρκετά σκυλάκια.
Υποδόρια ένεση πλέον κάνουνε και οι απόφοιτοι ΤΕΕ τουλάχιστον αυτός που με βάρεσε τις ενέσεις στο στρατό τέτοιος ήταν, όπως και σε διαφορά μικροβιολογικά .
Και το κυριότερο όταν στη Κοζάνη ή στην Φλώρινα το πετρέλαιο έχει όσο έχει και η βενζίνη είναι στα ίδια σκατά το πήγαινε έλα στα 20-30 χιλιόμετρα δεν σου βγαίνει 20 ευρώ.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Η υποδόρια είναι πανεύκολη υπόθεση. Μια φορά να στην δείξει κάποιος την κάνεις. Το θέμα είναι να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου στο ότι μπορείς να εξετάσεις το ζώο ότι δεν νοσεί πριν το εμβολιάσεις, και το στείλεις, και αν μετά το εμβόλιο παρουσιάσει κάποιο αναφυλακτικό σοκ το ζώο τι θα κάνεις;

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Τα ζωα μου τα εμβολιαζω εγω.Κανοντας εναν προχειρο ελεγχο θερμοκρασιας,βλενογονων κτλ.Παντα φροντιζω να ειναι ωρες που τα κτηνιατρεια ειναι ανοιχτα για παν ενδεχομενο.

Νομιζω πως δεν σε υποχρεωνει η νομοθεσια να κανεις ολα τα εμβολια στο ζωο αλλα το αντιλυσσικο-οπου απαιτει κ σφαγιδα.Πολλοι ιδιοκτητες επιλεγουν ποια εμβολια θα γινουν στα ζωα πχ μετα απο μια χ,ψ ηλικια κανουν μονο Lepto και οχι τα υπολοιπα.

Υποδωρια χορηγηση κανει και η κουτση Μαρια...Δεν ειναι τιποτα δυσκολο.
Ναι, αλλά το έχει πάρει ο οργανισμός της. Μπορώ να αντιμετωπίσω κάπου πρόβλημα αν δεν είναι υπογεγραμμένο;
Προσωπικα...Δεν θα εκανα δευτερο αντιλυσσικο σε διαστημα συντομοτερο του ενος ετους.
edit:
Το τελευταίο σφραγισμένο εμβόλιο είναι το Hexadog το 2010.
Eισαι κ ατυχος.Το hexadog θελει ετησια επαναληψη βαση της εταιριας. Αν ειχες κανει Νοbivac R θα ησουν καλυμενος για 3 χρονια-ασχετα απο τα της νομοθεσιας.
Ασε μου 2-3 μερες να ρωτησω και θα σε ενημερωσω γιατι μου κινει την περιεργεια και εμενα.:rolleyes:

Υ.Γ. Οχι να σε ενημερωσω για το τι κανεις,αλλα εγκυκλοπαιδικα.

Last edited:

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Το κυριότερο όμως , δεν μπορεί αν ταξιδέψει με αεροπλάνο και λόγω του οτι για να βγει διαβατήριο θέλει μεν κάποιους εμβολιασμούς , τσίπ κλπ αλλά και στην χώρα προορισμού πολλές χώρες ( οι περισσότερες ) μεταξύ των προϋποθέσεων "αποδοχής" ενος σκύλου , είναι ο εμβολιασμός για Rabies . Και αυτός ο έλεγχος γίνεται τόσο στο εδω αεροδρόμιο , όσο και στο αεροδρόμιο της χώρας που θα πάς .
Έτσι κι αλλιώς, τα ροτβάιλερ δεν τα δέχεται ούτε η ολυμπιακή ούτε η aegean κακό χρόνο να'χουν. Οπότε το αεροπλάνο δε με απασχολεί άμεσα.

Τα ζωα μου τα εμβολιαζω εγω.Κανοντας εναν προχειρο ελεγχο θερμοκρασιας,βλενογονων κτλ.Παντα φροντιζω να ειναι ωρες που τα κτηνιατρεια ειναι ανοιχτα για παν ενδεχομενο.

Νομιζω πως δεν σε υποχρεωνει η νομοθεσια να κανεις ολα τα εμβολια στο ζωο αλλα το αντιλυσσικο-οπου απαιτει κ σφαγιδα.Πολλοι ιδιοκτητες επιλεγουν ποια εμβολια θα γινουν στα ζωα πχ μετα απο μια χ,ψ ηλικια κανουν μονο Lepto και οχι τα υπολοιπα.

Υποδωρια χορηγηση κανει και η κουτση Μαρια...Δεν ειναι τιποτα δυσκολο.

Προσωπικα...Δεν θα εκανα δευτερο αντιλυσσικο σε διαστημα συντομοτερο του ενος ετους.
edit:

Eισαι κ ατυχος.Το hexadog θελει ετησια επαναληψη βαση της εταιριας. Αν ειχες κανει Νοbivac R θα ησουν καλυμενος για 3 χρονια-ασχετα απο τα της νομοθεσιας.
Ασε μου 2-3 μερες να ρωτησω και θα σε ενημερωσω γιατι μου κινει την περιεργεια και εμενα.:rolleyes:

Υ.Γ. Οχι να σε ενημερωσω για το τι κανεις,αλλα εγκυκλοπαιδικα.
Ευχαριστώ, μάλλον θα της το κάνω από το 2013 που κλείνει χρόνo το vanguard.

Anesidora

Well-Known Member
21 Ιουλίου 2012
504
5
Όπως είπα και πριν μένω στον νομό Κοζάνης και το Σάββατο μου είπανε οτι σε κάποια περιοχή της Πτολεμαίδας που έχει αρκετά αδέσποτα έριξαν φόλες! Δεν μπορώ να μην συσχετίσω τα κρούσματα λύσσας με αυτό. Κάποιος "έξυπνος" μάλλον θεώρησε οτι αυτός είναι ο σωστός τρόπος προφύλαξης! Τι να πω... μακάρι να τους πιάναν εκείνη την ώρα για να τιμωρηθούν τα καθάρματα!

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Στην Πτολεμαΐδα η κατάσταση ήταν τραγική για τα αδέσποτα και πριν το κρούσμα λύσσας, δεν θέλω ούτε να φανταστώ τι θα γίνει τώρα...

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
Όπως είπα και πριν μένω στον νομό Κοζάνης και το Σάββατο μου είπανε οτι σε κάποια περιοχή της Πτολεμαίδας που έχει αρκετά αδέσποτα έριξαν φόλες! Δεν μπορώ να μην συσχετίσω τα κρούσματα λύσσας με αυτό. Κάποιος "έξυπνος" μάλλον θεώρησε οτι αυτός είναι ο σωστός τρόπος προφύλαξης! Τι να πω... μακάρι να τους πιάναν εκείνη την ώρα για να τιμωρηθούν τα καθάρματα!

Στην Κοζάνη έχουμε αρκετούς από αυτούς αδερφέ και δυστηχώς χώρος για να βγεις βόλτα με το σκύλο δεν υπάρχει πλυν του ΟΣΕ που είναι μέσα στην μπίχλα.

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
παρα πολλοι κανουν μονοι τα εμβολια στο σκυλο τους,,,

εμενα μου ειπαν κατι κυνηγοι που ξερω και εχουν πολλα χρονια σκυλια να κανω ολα τα εμβολια στον κτηνιατρο να παρω σφραγιδες και απο τον αλλο χρονο να της τα κανω μονος μου η αν δεν ξερω να ερθει ενας να μου τα κανει αυτος,,,
και θεωρουν κοροιδια να πληρωνεις τα εμβολια σε κτηνιατρο κατι τοσο απλο,,, αλλα απο την αλλη ξερω οτι καθε σκυλι για κυνηγι τους στοιχιζει χιλιαρικα ,,, και χαλανε πολλα σε γιατρους,,, αλλα; για εμβολιο στη φθηνια,,, ασε που καποιοι δεν του κανουν εμβολιο γιατι χαλαει η οσφρηση του λενε,,,,,, και σπανιως εχουν μονο ενα γιατι καποιο θα φυγει στο γκρεμο καποιο θα το σκοτωσει το αγριογουρουνο,,, οποτε πρεπει να υπαρχει καβατζα δευτερο,,

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
37
Ξεσσαλονίκη
Αντιμετώπισε το σκυλί σου όπως του αξίζει... ένας κυνηγός μπορεί να έχει 7 σκυλιά να εμβολιάσει και για αυτό να το χρησιμοποιεί σαν δικαιολογία στο να μην πηγαίνει σε κτηνίατρο. Εσύ πόσα σκυλιά έχεις να εμβολιάσεις? Μαζί με το εμβόλιο πάει και η εξέταση για τη γενική εικόνα του σκύλου, μην του το στερείς...

nikos_x

Well-Known Member
31 Μαρτίου 2008
2.117
11
...
Μεχρι κ χθες, φιλη μου κτηνιατρος ελεγε σε κυνηγο να εμβολιασει τα σκυλια και της γατες στο ΧΩΡΙΟ γιατι α)γυρνανε ελευθερα μεσα στα βουνα ,β) τα παιδια του παιζουν μαζι τους καθημερινα ....Απαντηση : "E μωρε τωρα,ενα σκασμο λεφτα"......:confused:

Και λεω εγω με το φτωχο μου μυαλο...Μην το πας φιλε κυνηγε το σκυλι στον κτηνιατρο αφου δεν θες.Κανε μονος σου τουλαχιστον το ρημαδι το εμβολιο!Απο ολοτελα λενε καλη και η Παναγιωτενα...

Cool Dad

Member
17 Αυγούστου 2012
7
0
Athens
Στην Ελλάδα είτε μιλάμε για κτηνίατρους, είτε για συνταγματολόγους, είτε για μηχανικούς πάντα υπάρχει κάποιος "εμπειρικός" να τους υποκαταστήσει. Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν, πολύ περισσότερο όταν επικαλείται οικονομικούς λόγους (όσο και αν φανεί παράξενο, η πρώτη προϋπόθεση πριν υιοθετήσω αδέσποτο -αν και ήθελα καθαρόαιμο- ήταν η παράμετρος "οικονομικά" και αν το αντέχω). Το ότι ξέρει κάποιος να βάζει μια βελόνα δεν σημαίνει ότι όλα πάνε καλά. Αν δεν πάει το σκυλί για εμβόλια στον κτηνίατρο, να υποθέσω πως δεν πάει ούτε για τακτική παρακολούθηση; Ξερετε, η φοίτηση και η επαγγελματική κατάρτιση ενός ανθρώπου αυτή τη διαφορά κάνει. Να μπορεί κάποιος, να συνδυάζει συμπτώματα, να "βλέπει" πράγματα, που εμείς δεν βλέπουμε. Στο τέλος-τέλος αναζητήστε έναν εθελοντή, κάποιον που διασυνδέεται με μια φιλοζωϊκή και κάνει εμβόλια με χαμηλότερο κόστος. Κυρίως τηρείστε τα χρονοδιαγράμματα. Μην παίζετε ούτε με το σκυλί, ούτε με εσάς, ούτε με τους άλλους.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
απο την αλλη ξερω οτι καθε σκυλι για κυνηγι τους στοιχιζει χιλιαρικα
Από ποιά άποψη τους κοστίζει χιλιάρικα; Μονίμως παρατημένα κυνηγόσκυλα ψάχνουν σπίτι, μονίμως υποσιτισμένα και τρομαγμένα σκυλιά (όπως η Ζήνα της Ελευθερίας) υφίστανται βία επειδή δεν ξέρουν να κυνηγάνε..

Οι πιο πολλοί κυνηγοί, είναι οι πιο ανεύθυνοι δημιουργοί αδέσποτων..Είτε κουταβιών που τους περίσσεψαν είτε ηλικιωμένων σκύλων που δεν μπορούν πια να ανταπεξέλθουν.

chrispapas

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2011
1.359
25
κυνηγοί και σκύλοι ....

γελάει ο κόσμος πραγματικά ....

Να ρωτήσω κάτι επειδή σπίτι στο χωρίο έρχονται και αρκετές αδέσποτες γάτες που τις ταίζουμε μπορούμε να ρίξουμε κάτι στην ξηρά σαν αντιλυσσικό ή θα πρέπει να είναι κρέας-ωμό ή μόνο ενέσιμα αυτό και για τα άλλα φάρμακα.

Που είσαι Cool Dad τα σκυλία δεν τα πήρανε όλοι τα τελευταία 2-3 χρόνια υπάρχουν άνθρωποί που δεν βγαίνανε και αναγκαστίκανε να τα δώσουν ύστερα από 7-8 χρόνια μαζί λόγω κρίσης κάποια είναι τυχερά είναι ράτσας βρήσκουν σπίτι κάποια ούτε η φιλοζωική δεν τα πέρνει γιατί είναι φύσκα τότε τι κάνει;; Την βγάζει όπως μπορείς και όπως κρίνεις εσύ καλύτερα, εγώ ήμουν τυχερός είχα λεφτά στην άκρη τον πήρα μαζί μου Αγγλία αλλοι δυστηχώς αναγκαστηκαν να τα αφήσουν πίσω.
Αφεντικό στην τσέπη μου μόνο εγώ.

Υ.Γ. Την κρίση μου μέσα.

Last edited:

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Από ποιά άποψη τους κοστίζει χιλιάρικα; Μονίμως παρατημένα κυνηγόσκυλα ψάχνουν σπίτι, μονίμως υποσιτισμένα και τρομαγμένα σκυλιά (όπως η Ζήνα της Ελευθερίας) υφίστανται βία επειδή δεν ξέρουν να κυνηγάνε..

Οι πιο πολλοί κυνηγοί, είναι οι πιο ανεύθυνοι δημιουργοί αδέσποτων..Είτε κουταβιών που τους περίσσεψαν είτε ηλικιωμένων σκύλων που δεν μπορούν πια να ανταπεξέλθουν.
Προσωπικά ξέρω κυνηγους στο χωριό μου, που εσκασαν 5.000 για σκυλο για κυνηγι. Δεν μπορούμε να γενικεύουμε στο πώς και πόσο πήραν τα σκυλιά τους οι κυνηγοι. Αλλωστε το λες και μόνη σου "οι πιο πολλοι..." όχι όλοι!
Και σε αυτους που γνωρίζω και ξέρω ότι πληρωσαν γερα, εχω ακουσει ουκ ολιγες φορές την αποψη για τα εμβόλια ότι επηρεάζουν κάπως την οσφρητική δεινότητα του σκύλου. Τώρα το κατά ποσο αυτό ισχύει ή ειναι urban legend είναι αλλη ιστορία, που δεν ξέρω και δεν μπορώ να εξακριβώσω

Cool Dad

Member
17 Αυγούστου 2012
7
0
Athens
Που είσαι Cool Dad τα σκυλία δεν τα πήρανε όλοι τα τελευταία 2-3 χρόνια υπάρχουν άνθρωποί που δεν βγαίνανε και αναγκαστίκανε να τα δώσουν ύστερα από 7-8 χρόνια μαζί λόγω κρίσης κάποια είναι τυχερά είναι ράτσας βρήσκουν σπίτι κάποια ούτε η φιλοζωική δεν τα πέρνει γιατί είναι φύσκα τότε τι κάνει;;.
Ξέρεις κάτι; Υπάρχει ένα διπλανό ποστάρισμα -πολύ καλοστημένων σκέψεων κατά τη γνώμη μου- για την κρίση που μπορεί να περνάει ένα forum. Αν πρόσεχες, αναφέρθηκα πολύ προσεκτικά στον άνθρωπο που μίλησε για τα εμβόλια και τα οικονομικά προβληματα και επίσης, απάντησα σε κάποιον, που μίλησε -αν κατάλαβα καλά- για ένα σκύλο που έχει συμπληρώσει μόλις 6 μήνες, άρα, κατά τα φαινόμενα, έχει αποκτηθεί πρόσφατα. Αυτό σε σχέση με τους τόνους που απαντάμε.

Σε σχέση με την κρίση. Πριν από λίγες μέρες, υπήρξε η πιο αξιοπρεπής ανακοίνωση οικονομικά ανήμπορου ιδιοκτήτη ζώου. Έλεγε, βοηθήστε με, έχω ένα ζώο 14 ετών και δεν έχω λεφτά να το ταΐσω... Υπήρξαν προσφορές μέχρι και από τη Γερμανία...
Κατά αυτό τον τρόπο, δεν νομίζω πως δεν θα υπάρχει κάποιος κτηνίατρος με "φιλικότερες" τιμές, που να αξίζει τον κόπο να πας το ζώο.

Μέσα στην κρίση τον μακαρίτη τον δικό μου τον βρήκε μια καρδιοπάθεια, από την οποία "έφυγε" κιόλας. Στα δύο χρόνια τα χάπια, η νέα διατροφή, οι διαρκείς επισκέψεις-εξετάσεις κόστισαν πολύ. Ήταν και ηλικιωμένος...Κατανοήσαμε οικογενειακώς πως έπρεπε από κάπου να κόψουμε. Δεν μας περισεύουν. Ανακαλύψαμε "κονδύλι". Η κτηνίατρος επίσης έβαλε -χωρίς να το ζητήσουμε- πλάτη. Θέλω να πω υπάρχουν πάντα τρόποι. Δεν είναι μόνο το φαΐ το απόλυτα αναγκαίο για ένα σκυλί...

Last edited: