ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ?

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Ο λογος που ειμαι σημερα με γ.ποιμενικο ειναι γιατι οταν ημουν 10 ετων οι γονεις μου επειτα απο μεγαλα παρακαλετα αποφασισαν να μου παρουν σκυλο.
ξυπνωντας ενα πρωι μπαινει η μητερα μου μεσα στο δωματιο μου κρατωντας στην αγκαλια της ενα θηλυκο γ.ποιμενικο κουταβι.
ε αυτη ηταν κ η αρχη του κολληματος!
αφου ουσιαστηκα με μεγαλωσε αυτος ο σκυλος μεχρι τα 21,μου ηταν πολυ δυσκολο να αλλαξω φυλη!
φανταζει στα ματια μου ο ιδανικος σκυλος, ταιριαζει απολυτα στον χαρακτηρα μου κ τον τροπο ζωης μου.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
66
Brussels
dolceconspirito.com
Τα κριτήρια για την επιλογή ήταν:

• μέγεθος: ήθελα σκύλο που εύκολα τον παίρνεις μαζί σου, ακόμα και σε ταξίδια με το ποδήλατο.
  • χαρακτήρας, ιδιοσυγκρασία, προσωπικότητα
  • απαιτήσεις της φυλής σχετικά με άσκηση και εκτόνωση
  • γερή υγεία και προσδόκιμο ζωής
  • αντοχή στη ζέστη
  • τρίχωμα: κατά προτίμηση να μην μαδάει
  • να αρέσει σε όλα τα μέλη της οικογένειας

Στην τελική επιλογή έπαιξε ρόλο η εμφάνιση. Θεωρητικά θα μου ταίριαζε πολύ το Caniche, αλλά -sorry Chloe- δεν μου αρέσει

Άλλες φυλές που θα μπορούσα να έχω επιλέξει:
Miniature Schnauzer
dachshund

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.321
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Ούτε κι εγώ τρελαίνομαι για την εμφάνιση του κανίς Alexia μην ανησυχείς :D
Γενικώς, όμως, για μένα η εμφάνιση του σκύλου δεν έχει καμία σημασία. Θα μπορούσα άνετα να έχω ως αγαπημένη φυλή τα chinese crested αν τα γνώριζα και μου ταίριαζαν.
Τον σκύλο μου δεν τον επέλεξα εγώ, αλλά η μητέρα μου. Και την ευχαριστώ που έψαξε το θέμα διεξοδικά πριν αγοράσει ένα οποιοδήποτε σκυλί.
Αν επαιρνα τώρα σκύλο θα επέλεγα με βάση τα εξής κριτήρια:
- Υπάρχει κάποιο που αγαπώ ήδη? Προς το παρόν η απάντηση είναι ΝΑΙ, οπότε δεν θα προχωρούσα παρακάτω. Αν όμως δεν υπήρχε θα επέλεγα ένα σκύλο με βάση:
- Τον χαρακτήρα
- Την ευφυία
- Την εκπαιδευσιμότητα
- Το προσδόκιμο ζωής.
Κατά πάσα πιθανότητα θα κατέληγα πάλι σε κανίς, ίσως standard, γιατί το παιδί μου τα έχει ΟΛΑ αλλά απολαμβάνω ιδιαίτερα τις αγκαλιές με μεγαλόσωμα σκυλιά :)

Ας μην ξεχάσω και το απωθημένο μου, το γκρένενταλ, αν και ο αγαπημένος μου Αχιλλέας, ένα εκπληκτικό σκυλί του θείου μου που έφυγε απ' τη ζωή, δεν ήταν το πλέον τυπικό δείγμα, αλλά ένα αγγελούδι.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λοιπόν ο τωρινός μου σκύλος είναι από τον δρόμο οποτε δεν μπορώ να πω ότι τον επέλεξα,ήξερα εμφανισιακά αυτήν την ράτσα ,δεν ήξερα ομως τίποτα άλλο από τα χαρακτηριστικά της.
Οταν πήραμε το μαλτεζάκη μας επιλέξαμε ένα σκυλί (βασικά οι γονείς μου εγώ ήμουν έκτη δημοτικού..),ήρεμο,όχι πολύ ενεργητικό,πιστό και όμορφο σκυλάκι..
Δεν πιστεύω ότι έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην περιποίηση που απαιτεί η ράτσα και έτσι βρεθήκαμε πολλές φορες προ εκπλήξεων με τους κόμπους που έκανε το μαλλί του..και με τις πευκοβελόνες κολλημένες στο μεταξένιο τρίχωμα, το καλοκαίρι από το εξοχικό μας..

Οποτε καταλαβαίνετε ότι δεν έχω επιλέξει ποτε μονη μου κάποια ράτσα..

Επειδή όμως σκέφτομαι και εγώ σοβαρά κάποια στιγμή να βρεθώ και με δεύτερο..
και μετά από μια καλή ερευνα αγοράς που έχω κάνει..
Mπορώ να πω ότι είμαι ευτυχισμένη με την ρατσα των westie και σίγουρα πολύ άνετα θα έπαιρνα και δεύτερο και γενικά έχω γίνει λάτρης...
Τα κριτήρια μου είναι λοιπόν..:
-Ταπεραμέντο.
-Εξυπνάδα.
-Μεγάλο προσδόκιμο ζωής.
-Να μην μαδάει.
-Εύκολο στα ταξίδια.
-Ενεργητικό.
-Γελοίο (καθε μερα γελας απο τις βλακειες που κανει..).
-Να μην είναι παθητικώς στην ζωή σου ,αλλα ενεργό μέλος με άποψη.:eek:
-Ευκολα εκπεδεύσιμο.

και σίγουρα με όλα αυτά περιγράφω ένα westie..
Ούτε διαφήμιση να έκανα..:D
και να πεις να ήμουν εκτροφέας..,πάει καλά..:D:D

Μου αρέσουν πολύ σαν χαρακτήρες και τα κανισακια(έχω δει Λιζας και αγάπησα..)δεν μαρεσούν γενικά οι πολύ μακριές μουσούδες..
Μου αρέσουν πολύ και τα maltezakia..
Τα σαρ πει..
Τα αγγλικά μπουλτογκ..
Τα αγίου βερνάδου..
Τα bobteil..
Είμαι γενικά των αρκουδόσκυλων..

Θα ήθελα κάποια στιγμή να τα αποκτήσω όλα..όχι παράλληλα..
Να ζήσω πολλές ράτσες..

Ακόμα δεν έχω καταλήξει για το δεύτερο μου..
Σκέφτομαι πολλά..ζώντας όμως ένα westie μου έχει κλέψει την καρδια.:):)

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nαι βεβαια ήθελα να πω ζώντας με ένα westie..

Aλλα τόσο γρήγορα που γράφω ..τα λάθη μου δεν απαριθμίζονται..,κάθε φύσεως..:maria:

Tο ξέρω alexia ότι με καταλαβαίνεις ..είμαι σίγουρη..:):)
και το ξέρω ότι και εγώ θα σε καταλάβω μια μέρα..,όταν θα έχω τον σίφουνα διπλό..;):D:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Για τους παρακάτω λόγους:

1) Είδα κάποτε ένα ντοκυμαντέρ για τους Αυστραλέζους Ποιμενικούς και αποφάσισα ότι τέτοιο σκύλο θα έπαιρνα.

2) Ήθελα σκύλο από πανέξυπνο έως μεγαλοφυΐα.

3) Ήθελα σκύλο υπερκινητικό.

4) που να είχε μακρυά τρίχα.

5) που να ήτανε μεγαλούτσικος.

6) που να ήτανε φιλικότατος και να είχε χιούμορ και να κάνει καλή παρέα.

7) Επίσης ήθελα σκύλο που να με βγάζει βόλτα.

8 ) και να είναι από καταφύγιο.

9) Τον ήθελα επίσης να είναι αρσενικός και να ταιριάζει στην προσωπικότητά μου.

10) Επρόκειτο να τον λένε Άτταλο όπως τον τύπο που έχτισε τη στοά στην αρχαία αγορά και που τον λατρεύω διότι είναι η ειδικότητά μου στη δουλειά μου.

Το μόνο που άλλαξε ήτανε ότι αρχικά σκόπευα να πάρω Black Tricolor, αλλά τελικά πήρα Blue Merle, πρώτον διότι είδα τα δυο μπλεμερλάκια που είχε μια γνωστή μου και δεύτερον διότι είδα το Μουφ στο Petfinder και τον ερωτεύτηκα κου-ντε-φουντρ.

Δεν το έχω δε μετανιώσει καθόλου κι ας μου τα 'χει κάνει μπαλόνια το Μουφ αυτή τη στιγμή που μιλάμε και τον έκλεισα στο υπνοδωμάτιό μου για να κάτσω λίγο ήσυχη και να σκουπίσουνε και τα δυο ρομπότ χωρίς να κάνει πατημασιές.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
πώς τον επιλέξαμε ..ε?

Βασικά τη Λίζα δεν την επέλεξα εγώ, με βρήκε εκείνη κ με διάλεξε. Ήμουν στον σταθμό του Περισσού κ με ακολούθησε με τα πόδια μέχρι το Γαλάτσι. Ε, αυτό ήταν... Έμεινε μαζί μας 10 χρόνια, μέχρι πέρυσι τον Νοέμβριο που μας άφησε σε μεγάλη ηλικία...

Τη Λώρα την επέλεξα για την ενέργειά της, τον χαρακτήρα της, τη τσαχπινιά της, την περηφάνεια της, την ομορφιά της, κ το μαλακό τρίχωμά της!! :D:D

Επίσης βλέποντας πολύ you-tube κ ψάχνοντας σε σάιτ κ εκτροφεία ενθουσιάστηκα με τη ράτσα!!

Βασικά πάντα ήθελα ένα βελγικό ποιμενικό, καθώς στην οικογένεια γενικά με τους ποιμενικούς (ημίαιμους κ μη) έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία! :) -ίσως γιατί πάντα μας γοήτευε η εικόνα του λύκου, από πιτσιρίκια-
Έτσι με τα χρόνια κ τα σκυλιά που είχαμε (η Λώρα είναι η 3η βασικά) μάθαμε τις ιδιαιτερότητές τους κ κάθε φορά είναι κ καλύτερη η συμβίωση κ η καθημερινότητα μαζί τους! Αποκτάμε εμπειρία κ γνώσεις κ εμείς.

Επίσης μου αρέσουν αρκετά -κ ύστερα με ό,τι έχω διαβάσει κ δει γι' αυτά στο φόρουμ- τα γκόλντερ ρετρίβερ κ πολύ θα ήθελα στο μέλλον να αποκτήσω ένα (όταν με το καλό επιστρέψουμε μόνιμα πίσω στην Ελλάδα). :)

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σου λέει κ ανέκδοτα? :D :D
Όχι, αλλά έχει μεγάλη πλάκα! Καμιά φορά είναι σα να γελάει. Αφού τον έχω βάλει φωτογραφία στο desktop του computer στη δουλειά και σκάω στα γέλια με το που τον βλέπω. Κάνω και γκριμάτσες στην οθόνη. Παίξαμε κιόλας μόλις με το σκοινάκι του, έκανε και τα μαθήματά του για Competitive Obedience μόλις και θα τον βγάλω και έξω μόλις τελειώσω από δω πριν πάω δουλειά. Το βράδυ δε θα τρελλαθώ στο γέλιο διότι θα μαγειρέψουμε παστίτσιο (έχω να το πάω κάπου) και φυσικά μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο! Θα πάρει πάλι εκείνο το μαστουρωμένο ύφος και θα τον βγάλω και φωτογραφία. Χτες είχε και πλάκα στην Agility διότι είχε πάρει πάλι εκείνο το θολωμένο ύφος τρελλού στη θέα των μπισκοτακίων του, εκείνων των αηδιαστικών με το φρικτό το κεηκοειδές με το σηκώτι κοτόπουλου.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.312
Μέλη
20.074
Νεότερο μέλος
E1rhnhfr