Πάθαμε αλεργία από το εμβόλιο :(




Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Ο Hachi από χθές είναι μια χαρά, μετά από 5 ώρες που του χορηγήθηκε η κορτυζόνη ξεφούσκωσε τελείως. Μη σας τύχει ποτέ κάτι τέτοιο, εγώ δυστυχώς δεν ήμουν ψύχραιμος, τρόμαξα πολύ γιατί δεν ήξερα τι έχει ο υιός μου...
 


TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.169
2.992
ΑΤΤΙΚΗ
Επειδή το σκυλί σου δεν έχει εμβολιαστεί πολλές φορές στην ζωή του, συζήτησε με τον ιατρό σου την πιθανότητα η ένεση κορτιζόνης που έγινε να επιρρέασε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που του έκανες νωρίτερα.
 




katerina116

Well-Known Member
23 Μαρτίου 2010
677
2
Nicosia ,Cyprus
mayasfriends.blogspot.com
O αδερφος μου υιοθετησε σε ηλικια 2 μηνων ενα κουταβι απο εδω Ελλαδα και για να το παμε Λουξεμβουργο που ζει,ο κτηνιατρος του εκανε το εμβολιο της λυσσας. Εκει περα στο Λουξεμβουργο η κτηνιατρος ειπε οτι ηταν πολυ μικρη κ δεν επιασε ...ετσι το επανελαβαν στη σωστη ηλικια ,αργοτερα .
 


Lostris

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
2.280
4
Πειραιάς
Δεν θέλεις να ξέρεις τι πάθαμε εμείς με το εμβόλιο της λύσσας...
Όταν υιοθέτησα τη μικρή μου ήταν ήδη έξι μηνών και δεν είχε κάνει κανένα εμβόλιο. Έτσι αρχίσαμε σταδιακά να τα κάνουμε ένα-ένα και αφήσαμε τελευταίο της λύσσας, το οποίο το κάναμε αρχές Μαϊου.
Μόλις της έκανε το εμβόλιο ο γιατρός, την κατέβασα από το τραπέζι και πήγαμε στο χώρο αναμονής που είχα αφήσει τον Σπούκυ. Η Ζουζού κάθισε κάτω και γύρισε ανάσκελα. Προς στιγμήν νόμιζα ότι μου κάνει χάδια, όπως το συνηθίζει, αλλά ξαφνικά είδα τα μάτια της να γυρίζουν ανάποδα και να φαίνεται μόνο το ασπράδι και τα ούρα της να φεύγουν στο πάτωμα.

Κανένας να μην ζήσει από που έζησα εγώ. Όταν είδα την κύστη της να αδειάζει νόμιζα ότι πέθανε....
Ευτυχώς είμασταν στο κτηνιατρείο. Την βούτηξε ο γιατρός αμέσως, και της έκανε μια ένεση - δεν ξέρω τι ήταν... είχα πάθει τέτοιο σοκ που νόμιζα ότι δεν ήμουν καν εκεί και παρακολουθούσα παγωμένη. Μετά από 2-3 λεπτά συνήλθε, άνοιξε τα μάτια της και προσπάθησε να σηκωθεί. Την κρατήσαμε λίγο ξαπλωμένη και σε κανένα δεκάλεπτο την σηκώσαμε να δούμε αν περπατάσει. Στην αρχή πήγαινε ζαβλακωμένη σαν από νάρκωση, αλλά σιγά-σιγά συνήλθε.

Μείναμε περίπου μία ώρα στο κτηνιατρείο για να σιγουρευτώ ότι ήταν καλά. Ο γιατρός μου είπε ότι λιποθύμισε, ίσως από στρεσογόνα κατάσταση, ίσως να της έπεσε βαρύ και το εμβόλιο.
Αναβάλαμε τη στείρωση που είχαμε προγραμματίσει για να κάνουμε εξετάσεις για αλλεργία στα φάρμακα (οι οποίες ήταν τελικά αρνητικές) και ο γιατρός μου είπε να την παρακολουθήσω για ένα δίμηνο να δω αν θα ξαναλιποθυμίσει. Μου επέστησε ιδιαίτερα την προσοχή σ' αυτό γιατί φοβήθηκε το ενδεχόμενο της επιληψίας, ή κάποιο χτύπημα στο κεφάλι από την προηγούμενη ιδιοκτήτρια.

Τελικά τίποτα από αυτά δεν ήταν, και ο γιατρός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έφταιγε το στρες της Ζουζούς σε συνδυασμό με το βαρύ εμβόλιο. Τώρα σκέφτομαι πως θα το ξανακάνουμε του χρόνου....
 


Gherudos

Well-Known Member
27 Μαρτίου 2011
423
0
Ηράκλειο
Κορτυζόνη λογικά της έκανε, αφού τέλος καλό όλα καλά μην αγχώνεσαι. Το εμβόλιο της λύσσας πρέπει να το ξανακάνουμε; Νόμιζα ότι το κάνουμε 1 φορά.
 




Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Το αντιλυσσικό, από ιατρικής άποψης, πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 3 χρόνια. Η ελληνική νομοθεσία όμως καθιστά υποχρεωτικό τον ετήσιο αντιλυσσικό εμβολιασμό.
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.151
Μηνύματα
896.327
Μέλη
19.956
Νεότερο μέλος
gpc