Πάλη με το Καλαζάρ

Louserita

Member
11 Φεβρουαρίου 2024
19
10
63
Ενω οι προηγουμενοι τα ελεγαν ολα σωστα? Το pcr αιματος δεν ειναι απο τις ενδειξεις που εχουν σημασια οπως σας εγραψα παραπανω ειναι η συνολικη εικονα!
οι προηγούμενοι έριχναν κορτιζόνες για 7 μήνες χωρίς να δουν το καλαζάρ τι μου λέτε τώρα ... ένας το είδε αλλά περίμενε να του πω εγώ τι εξετάσεις να κάνει, η απόλυτη αδιαφορία, το τεστ το είπε ο τρίτος. Το pcr λεϊσμανίωσης δείχνει φλεγμονή ή ενεργό πρόβλημα, αλλά δεν είναι ειδικό για το αν τελείωσε το καλαζάρ. Για να ξέρουμε αν έχει τελειώσει, χρειάζονται πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και φυσικά η συνολική κλινική εικόνα του σκύλου — πώς είναι, αν έχει συμπτώματα, τι δείχνουν άλλες αναλύσεις. Αν δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε τώρα, καλύτερα να το αποφύγουμε αλλά ο γιατρός (ο τρίτος) το πρότεινε.

Louserita

Member
11 Φεβρουαρίου 2024
19
10
63
Να συμπληρώσω επίσης σχετικά με κτηνίατρους, AI κλπ.
Προσοχή στο ΑΙ γιατί μπορεί να γράφει και μπούρδες.
Προσοχή και στον κτηνίατρο γιατί μπορεί επίσης να λέει μπούρδες.
Γενικώς - όπως έχουμε χιλιοπεί εδώ μέσα - δυστυχώς στα δύσκολα ή περίεργα περιστατικά πρέπει να το ψάχνεις/διασταυρώνεις με πολλαπλές πληγές.
Διαβάζεις κάτι, το σημειώνεις στην άκρη, το ψάχνεις παρακάτω.
Το ΑΙ έτσι κι αλλιώς μόνο προτείνει, δεν μπορεί να κάνει κατι άλλο, άρα δεν μπορεί να κάνει κακό, πάντως αυτό με έπεισε να κάνω την στείρωση γιατί δεν εμπιστευόμουν τους γιατρούς. Και δυστυχώς το ΑΙ με συμβούλεψε καλύτερα, τουλάχιστον μου ανέλυσε τις αναλύσεις και τον υπέρηχο που δεν καταλάβαινα, το έψαξα και όσο μπορούσα και μετά διασταύρωνα τον τρίτο κτηνίατρο γιατί οι άλλοι δυο πρέπει να αλλάξουν επάγγελμα!!!! Στα δύσκολα φαίνεται ο γιατρός, ναι συμφωνώ και λυπάμαι για όσα πλάσματα πέσουν στα δίχτυα τους και οι κριτικές να είναι όλες πεντάστερες γιατί φυσικά τους κάνουν εμβόλια και φεύγουν ... Και πως να ελέγξεις αυτό που σου λέει; Δεν είμαι κτηνίατρος ... και ο χρόνος τρέχει εις βάρος του ζώου ... το ΑΙ αν το είχα το 2021-22 που άρχισαν τα προβλήματα, να μου είχε πει πως κορτιζόνες τόσους μήνες δεν δίνουμε και πως όλα τα συμπτώματα έδειχναν καλαζάρ, μέσα στο ιατρείο είχε 2 κτηνιάτρους ... τι να πω τώρα ...

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.628
11.034
Athens
Αν θυμάμαι καλά, όλα εκτός απ' της λεπτοσπείρωσης (ετήσιο).
Όντως ετήσιο είναι. Και γράφει στη σελίδα του:

4.5 Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη χρήση

Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη χρήση σε ζώα:

Να εμβολιάζονται μόνο υγιή ζώα.

Φαντάζομαι ότι αντίστοιχα θα αναγράφονται και για άλλα εμβόλια.

• Like
Reactions: Louserita

Louserita

Member
11 Φεβρουαρίου 2024
19
10
63
Όντως ετήσιο είναι. Και γράφει στη σελίδα του:

4.5 Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη χρήση

Ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά τη χρήση σε ζώα:

Να εμβολιάζονται μόνο υγιή ζώα.

Φαντάζομαι ότι αντίστοιχα θα αναγράφονται και για άλλα εμβόλια.
Προφανώς ο γιατρός χρειαζόταν χρήματα γιατί ενώ γνώριζε την κατάσταση του ζώου μου του έκανε όλη την σειρά των εμβολίων. Από την άλλη έχω την εξής απορία, τι γίνεται αν πρέπει να ταξιδέψει και δεν έχει τα εμβόλια; Ο νόμος δεν δίνει καμία πρόβλεψη για εξαιρέσεις σε άρρωστα ζώα.

TheBestBoi

Well-Known Member
23 Μαϊου 2020
1.139
1.176
29
Προφανώς ο γιατρός χρειαζόταν χρήματα γιατί ενώ γνώριζε την κατάσταση του ζώου μου του έκανε όλη την σειρά των εμβολίων. Από την άλλη έχω την εξής απορία, τι γίνεται αν πρέπει να ταξιδέψει και δεν έχει τα εμβόλια; Ο νόμος δεν δίνει καμία πρόβλεψη για εξαιρέσεις σε άρρωστα ζώα.
υπαρχουν οι ιατρικες επιστολες που μπορει να γραψει ο κτηνιατρος

• Like
Reactions: vrmode

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.628
11.034
Athens
υπαρχουν οι ιατρικες επιστολες που μπορει να γραψει ο κτηνιατρος
Πολύ σωστά. Αφενός αυτό και αφετέρου είπαμε - βρίσκουμε έναν κτηνίατρο με κατανόηση της κατάστασης και πράττουμε τα δέοντα όπως έγραψα πιο πάνω.

• Like
Reactions: TheBestBoi

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.321
Μέλη
20.084
Νεότερο μέλος
Marlen48