Πάρκο εκπαίδευσης ή crate

Valiaa

Member
18 Ιουλίου 2018
21
6
Καλημέρα σε όλο το φόρουμ Θα ήθελα τη γνώμη σας... Για νέο κουτάβι στο σπίτι και γενικά για την κουταβισια ζωή προτείνεται πάρκο εκπαίδευσης ή crate; Για την εκπαίδευση της τουαλέτας, για όταν θα είναι μόνο του, κτλ

sak69GR

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2018
118
198
Έδεσσα
Είναι δυο τελείως διαφορετικά πράγματα. Το crate χρησιμοποιείται για να γίνει η "φωλιά του", το μέρος όπου θα ηρεμεί και θα κοιμάται, το δε πάρκο για να το περιορίσεις σε συγκεκριμένο χώρο όπου θα μπορεί να παίζει και να τρελαίνεται. Δε μπορεί να αισθανθεί την 'ασφάλεια' του crate στο πάρκο.

• Like
Reactions: alexxela and Valiaa

Valiaa

Member
18 Ιουλίου 2018
21
6
Ναι ναι καταλαβαίνω τι λες... Εσείς για την τουαλέτα χρησιμοποιήσατε κάποιο από τα δυο; Έχω την εντύπωση ότι το πάρκο δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην Ελλάδα... είναι όντως χρήσιμο;

Valiaa

Member
18 Ιουλίου 2018
21
6
Πιστεύετε ότι είναι προτιμότερο ένα crate αντί για ένα κλασικό κρεβατακι σκύλου; Επειδή θα μετακινείται μαζί του σε εκδρομες, διακοπες, όποτε θα νιώθει ασφάλεια και σε αλλά μέρη!

sak69GR

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2018
118
198
Έδεσσα
Κατ' αρχήν δώσε λίγες περισσότερες λεπτομέρειες, μένετε σε διαμέρισμα-μπαλκόνι ή μονοκατοικία-αυλή? Ποιο χώρο θα χρησιμοποιήσεις για τουαλέτα? Θα χρησιμοποιήσεις πάνες πατώματος ή όχι?

• Like
Reactions: Valiaa

sak69GR

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2018
118
198
Έδεσσα
Πιστεύετε ότι είναι προτιμότερο ένα crate αντί για ένα κλασικό κρεβατακι σκύλου; Επειδή θα μετακινείται μαζί του σε εκδρομες, διακοπες, όποτε θα νιώθει ασφάλεια και σε αλλά μέρη!
Παρόλο που εγώ δε χρησιμοποίησα ποτέ crate (ίσως γιατί δεν έμεινε ποτέ μόνος του μια που εκείνο το διάστημα έτυχε να μη δουλεύει η γυναίκα μου) το θεωρώ ένα πραγματικά πολύτιμο εργαλείο για όλους τους λόγους που αναφέρεις και για ακόμη περισσότερους (π.χ. πολύωρο ταξίδι με αυτοκίνητο).

• Like

Valiaa

Member
18 Ιουλίου 2018
21
6
Έχεις δίκιο! Λοιπόν μένω σε μονοκατοικία με μικρή αυλή σε επαρχιακή πόλη. Ο σκοπός μου είναι να βγάζω καθημερινά βόλτα το σκυλακι για τις ανάγκες του. Η αυλή θα ήθελα να χρησιμοποιηθεί για ελάχιστες περιπτώσεις που δεν προλαβαίνω να το πάω ή λόγω καιρού... Η πάνα θα ήθελα στην εσχάτη περίπτωση.

Valiaa

Member
18 Ιουλίου 2018
21
6
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ για τους 6-7 πρώτους μήνες του κουταβιού θα είμαι σπίτι. Λες να μην χρησιμοποιήσω πάρκο καθόλου μιας και δεν θα μένει σχεδόν καθόλου μόνο του; Εγώ το σκεφτόμουν για την τουαλέτα το πάρκο κυρίως που θα περιοριστεί ο χώρος του. Αλλά το ίδιο έχω δει ότι κάνουν πολλοί με το crate, γ αυτό τα είχα μπερδέψει και το σκέφτομαι γιατί το πάρκο είναι και κάτι που δεν χρησιμοποιείται μετά αν μεγαλώσει το κουτάβι, ενώ το crate είναι χρήσιμο!

sak69GR

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2018
118
198
Έδεσσα
Επειδή το πρώτο διάστημα που το κουτάβι θα είναι μωρό θα πρέπει να το πηγαίνεις τουλάχιστον για το ψιλό του κάθε 2-3 ώρες (ναι ναι και το βράδυ) σκέψου και τη λύση να χρησιμοποιήσεις πάνα σε κάποιο σημείο της αυλής. Εμείς μένουμε σε διαμέρισμα και είχαμε την πάνα σε συγκεκριμένο σημείο στο μπαλκόνι. Θα σε γλυτώσει από το συχνό πήγαινε-έλα για να το βγάζεις έξω.

• Like

Valiaa

Member
18 Ιουλίου 2018
21
6
Μπορώ και εγώ να το κάνω αυτό... και στο μπαλκόνι και στην αυλή! Άλλωστε στην αρχή απ όσο ξέρω μέχρι να κάνουν όλα τους τα εμβόλια δεν είναι καλό να βγαίνουν βόλτα, όποτε σίγουρα θα είναι λύση η πάνα. Αλλά μετά θα είναι εύκολο να την κόψουμε ;

sak69GR

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2018
118
198
Έδεσσα
Ο δικός μου όταν άρχισε να κρατιέται περισσότερη ώρα και να βγαίνει τις συχνές βόλτες του την έκοψε σιγά σιγά μόνος του. Όσον αφορά το πάρκο, έχεις δίκιο ότι μετά είναι άχρηστο (το δικό μου είναι κάπου στο υπόγειο) αρκεί να έχεις τρόπο να περιορίζεις το σκυλί και να του δίνεις τους χώρους του σπιτιού σταδιακά. Θα σε βοηθήσει και στη τουαλέτα γιατί σε γενικές γραμμές ένα σκυλί δεν τα "κάνει" στο χώρο που παίζει και κοιμάται και θεωρεί δικό του. Και είναι αδύνατο για ένα κουτάβι να θεωρήσει από την αρχή ολόκληρο το σπίτι δικό του.

• Like

Valiaa

Member
18 Ιουλίου 2018
21
6
Μάλλον θα το πάρω το πάρκο γιατί δεν έχω εμπειρία (ούτε στην οικογένεια είχαμε ποτε σκυλακι ούτε εγώ είχα ποτε) και φοβάμαι μήπως δεν τα κάνω καλά! Το crate λες να το προτιμήσω από το απλό κρεβάτι ;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.652
11.063
Athens
Μάλλον θα το πάρω το πάρκο γιατί δεν έχω εμπειρία (ούτε στην οικογένεια είχαμε ποτε σκυλακι ούτε εγώ είχα ποτε) και φοβάμαι μήπως δεν τα κάνω καλά! Το crate λες να το προτιμήσω από το απλό κρεβάτι ;
Μέσα στο κρέιτ μπορείς να βάλεις ένα στρώμα ή κρεβάτι οπότε θα το θεωρεί πλέον σαν φωλιά του. Πέρα από την κουταβοπερίοδο, το κρέιτ είναι χρήσιμο πχ και σε διακοπές αν θέλεις να αφήσεις το σκύλο στο δωμάτιο και να φύγεις εσύ για λίγο ή να τον έχεις στο καράβι (μαζί σου βέβαια) χωρίς να χρειάζεται να κρατάς λουριά κλπ. Θα το έχει ήδη συνηθίσει οπότε θα του είναι οικείο ακόμη και σε ξένο μέρος.

• Like

Valiaa

Member
18 Ιουλίου 2018
21
6
Ναι έτσι σκέφτηκα να το κάνω! Σας ευχαριστώ πολύ :)Το crate λέτε να το πάρω σε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος να είναι άνετο ή στο μέγεθος που ταιριάζει κανονικά στο σκυλακι;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.652
11.063
Athens
Ναι έτσι σκέφτηκα να το κάνω! Σας ευχαριστώ πολύ :)Το crate λέτε να το πάρω σε λίγο μεγαλύτερο μέγεθος να είναι άνετο ή στο μέγεθος που ταιριάζει κανονικά στο σκυλακι;
Δεν ξέρω τι μέγεθος είναι ο σκύλος σου αλλά καλύτερα να είναι μεγαλύτερο για να μπορεί να κινείται άνετα. Τα μεγάλα έχουν και δαχωριστικό αν σου χρειατσεί ποτέ να το περιορίσεις πολύ. Βέβαια αν το θέλεις και για ταξίδια κλπ. πρέπει να τσεκάρεις αν χωράει και στο αυτοκίνητο.

• Like

Valiaa

Member
18 Ιουλίου 2018
21
6
Οχι όχι έχω καταλήξει σε poodle toy, έχω επικοινωνήσει με την εκτροφέα και σε λίγους μήνες το περιμένω... απλά αρχίζω σιγά σιγά να κάνω τις προετοιμασίες μήπως παραγγείλω και τίποτα απ έξω για πιο οικονομικά... και αυτά αργούν να έρθουν...

• Like
Reactions: sak69GR

sak69GR

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2018
118
198
Έδεσσα
Οχι όχι έχω καταλήξει σε poodle toy, έχω επικοινωνήσει με την εκτροφέα και σε λίγους μήνες το περιμένω... απλά αρχίζω σιγά σιγά να κάνω τις προετοιμασίες μήπως παραγγείλω και τίποτα απ έξω για πιο οικονομικά... και αυτά αργούν να έρθουν...
Καλά κάνεις και ετοιμάζεσαι από πριν. Όταν με το καλό θα το έχεις σπίτι σου περιμένουμε post γνωριμίας και πολλές φωτογραφίες.

• Like