Πήγαμε για κούρεμα αλλά τελικά..

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
συμβουλες η πληροφοριες τι να κανει στο σκυλο του ?
και οταν ειναι και ενα και δυο και τρια σεναρια (σαν την μελινα) τι κανει ο ανθρωπος ε..
τι να απαντησει ? γιατρος ειναι ?
τι πληροφοριες να συλλεξει ? ιατρικες ? με βαση τι γνωσεις τι συγκριση τι κλινικη εμπειρια..

εμπειρικες για ενα σκυλο τον δικο του η για αλλους 5 ας πουμε η τι ακουσε ειδε εκανε μια ιατρικη εκτιμηση αλα λουι ντε φινε και το πεταξε εδω στο φορουμ ! δεν παει ετσι δελφινι..

η ιατρικη δεν ειναι μπατε σκυλοι αλεστε και μετα καμια ευθυνη και ολα μια χαρα.. δικαιωμα στο λαθος εχει ΜΟΝΟ ο ιατρος.. ο αλλος δεν εχει δικαιωμα πουθενα.. αμα ειναι ας φωναξει τον παπα της ενοριας του να του δωσει κανενα λαδακι η κανενα κρασι θεια λειτουργια (που ειδα και στα καρφουρ)

προσωπικη μου γνωμη ειναι.. δεν κατηγορω καποιον συγκεκριμενα.. συζηταμε :D

• Like
Reactions: Ghostdoc

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
φυσικα ! απολυτη και εμπεριστατωμενη αποψη για τον ΔΙΚΟ σου σκυλο(γενικα μιλαω).. οχι για τον ξενο..
Φυσικά ο καθένας, έχει το δικαίωμα να έχει απόλυτη και εμπεριστατωμένη άποψη για τον σκύλο του! Τίποτα δεν αποκλείει όμως, να είναι αντικειμενικά λανθασμένη. :whistle: :whistle:

• Like
Reactions: ntoulis

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Οταν μοιράζεσαι την ζωή σου, επί 13 συναπτά έτη, με ένα...προσωπικό παράδειγμα, μπορείς να επαγγέλεσαι και υδραυλικός και συγχρόνως να έχεις απόλυτη και εμπεριστατωμένη άποψη. Δεν νομίζεις;
Mareco ασφαλώς και μπορείς να έχεις απόλυτη και εμπεριστατωμένη άποψη που αφορά τα σκυλιά σου (με ότι αυτό συμπεριλαμβάνει: εσένα, τα συγκεκριμένα σκυλιά, τις συνθήκες ζωής σας). Και πιθανό αυτό να ισχύει και να είναι μια καλή πρόταση σε αρκετά, ή ίσως και στα περισσότερα, σκυλιά. Όχι όμως σε όλα.
Τον πρώτο χρόνο με το σκύλο πήγαινα σε όλα by the book. Και παρότι δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα τελικά άλλες λύσεις, ίσως όχι οι ορθότερες με βάση όσα διάβαζα, ήταν καταλληλότερες για εμάς.
Σε σχέση με το παρόν θέμα τουλάχιστον σε εμένα είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν κουρεύουμαι τον σκύλο. Οπότε αν πχ ήμουν κάτοχος μακρύτριχου σκύλου με ενδιαφέρον θα διαβάζα ότι το "δεν κουρεύουμαι τα σκυλιά" δεν είναι κανόνας απαράβατος και ότι το κούρεμα το καλοκαίρι μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στο σκύλο (βλ. σχόλια FrenchieFan και l.kyveli).
Δεν αμφιβάλλω ότι αυτό δεν ταιριάζει στη Δάφνη, το Σωτήρη ή το Μάρκο. Δεν αποκλείεται όμως να είναι μια καλή επιλογή για άλλα σκυλιά.

• Like
Reactions: FrenchieFan

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Φυσικά ο καθένας, έχει το δικαίωμα να έχει απόλυτη και εμπεριστατωμένη άποψη για τον σκύλο του! Τίποτα δεν αποκλείει όμως, να είναι αντικειμενικά λανθασμένη. :whistle: :whistle:
στον δικο σου σκυλο κανεις οτι θελεις..δικος σου ειναι.. ο αλλος ειναι ενας ΑΛΛΟΣ σκυλος..ξενα χωραφια..οι ιατροι εχουν ΜΟΝΟ δικαιωματα και υποχρεωσεις και ορκους και ευθυνες κτλ κτλ κτλ
εκτος αν γνωριζεις απο πρακτικες(εργαστηριακες κ.α) και βιολογικες επιστημες..αλλο αυτο ;):)

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
Οταν μοιράζεσαι την ζωή σου, επί 13 συναπτά έτη, με ένα...προσωπικό παράδειγμα, μπορείς να επαγγέλεσαι και υδραυλικός και συγχρόνως να έχεις απόλυτη και εμπεριστατωμένη άποψη. Δεν νομίζεις;
ο παπας κανει τα ρασαη τα ρασα τον παπα;;;

• Like
Reactions: ntoulis

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Mareco ασφαλώς και μπορείς να έχεις απόλυτη και εμπεριστατωμένη άποψη που αφορά τα σκυλιά σου (με ότι αυτό συμπεριλαμβάνει: εσένα, τα συγκεκριμένα σκυλιά, τις συνθήκες ζωής σας). Και πιθανό αυτό να ισχύει και να είναι μια καλή πρόταση σε αρκετά, ή ίσως και στα περισσότερα, σκυλιά. Όχι όμως σε όλα.
Τον πρώτο χρόνο με το σκύλο πήγαινα σε όλα by the book. Και παρότι δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα τελικά άλλες λύσεις, ίσως όχι οι ορθότερες με βάση όσα διάβαζα, ήταν καταλληλότερες για εμάς.
Σε σχέση με το παρόν θέμα τουλάχιστον σε εμένα είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν κουρεύουμαι τον σκύλο. Οπότε αν πχ ήμουν κάτοχος μακρύτριχου σκύλου με ενδιαφέρον θα διαβάζα ότι το "δεν κουρεύουμαι τα σκυλιά" δεν είναι κανόνας απαράβατος και ότι το κούρεμα το καλοκαίρι μπορεί να προσφέρει ανακούφιση στο σκύλο (βλ. σχόλια FrenchieFan και l.kyveli).
Δεν αμφιβάλλω ότι αυτό δεν ταιριάζει στη Δάφνη, το Σωτήρη ή το Μάρκο. Δεν αποκλείεται όμως να είναι μια καλή επιλογή για άλλα σκυλιά.
με τις πιθανοτητες (επιστημονικες) παιζει μονο ενας ιατρος,και διαφωνω στο ''μια καλη προταση''.. μια καλη προταση ας πουμε εχω εγω απο αυτοκινητα.. τα Χοντα.. :)
εσυ ας πουμε μπορεις να μου πεις μια καλη μαρκα απο περιλαιμια που ειμαι ασχετος.. αλλα σιγουρα δεν θα βλαψουν τον Ντουλη :p :love:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Το φόρουμ είναι χώρος συζητήσεων. Ο καθένας μπαίνει και έχει το δικαίωμα να πει την άποψή του, για οποιοδήποτε από τα θέματα που αναρτώνται. Ασφαλώς βασιζόμενη στις εμπειρίες του. Αλλιώς, το μόνο που κάναμε θα ήταν να έχουμε υπομνήματα με λίστες επαγγελματιών και να παραπέμπουμε εκεί. Το πόσο έγκυρη είναι η άποψή του καθενός μας, ιατρική - εκπαιδευτική - καλλωπιστική, φαίνεται σε βάθος χρόνου. Ευτυχώς, που υπάρχει αυτό το φόρουμ, όλα αυτά τα χρόνια, να δίνει τις πρώτες βοήθειες και να σώζει σκυλιά, από άχρηστους /ανίκανους γιατρούς, εκπαιδευτές, groomer. Οσο και να προσπαθείς ntoulis, το πόση εμπιστοσύνη έχω εγώ στον εαυτό μου και σ'αυτά που έχω προτείνει μέσα απ'αυτό το φόρουμ, όλα αυτά τα χρόνια, δεν μπορείς να την κλωνίσεις. Και όταν θα βρεις δημοσίευση δική μου, που θα είναι το λιγότερο επικίνδυνη για την ζωή ενός σκύλου, να μου το πεις. Μέχρι τότε, να κρατήσεις τα σχόλια περί ασχετοσύνης μου, για τον εαυτό σου.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@ntoulis αν κανω μια ερευνα στο google για το οτιδηποτε θα μου βγαλει απειρες αποψεις. Ειναι ολες ειδικων; Το λεω αυτο γιατι λες οτι μονο σε αυτη τη χωρα γινονται αυτα, εκει στο εξωτερικό (σε ολο το εξωτερικό αραγε; ) κανείς δεν μιλαει αλλα μονο οι επαγγελματιες. Ετσι λειτουργουν τα φορα. Λεει ο καθενας την προσωπικη του εμπειρία και αποψη. Αυτος ειναι και ο σκοπος του φορουμ. Το πρωτο πραγμα που προτεινεται παντα ειναι ο γιατρος και μετα σχολιαζονται ολα! Δεν το βρισκω κακο ουτε επικινδυνο. Το αντίθετο μαλιστα.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
αν πιστευεις οτι εχει δικαιωμα να πει την αποψη του για ιατρικα θεματα οκ..οι εμπειριες του ειναι για τον σκυλο του.. στο μια αποψη(ιατρικη) του καθενος (ασχετου) φαινεται σε βαθος χρονου ειναι σαν να λεμε να στειλει στον αλλο κοσμο 5-6 σκυλια και μετα ελα μωρε καλα τα παω σαν φανταστικος γιατρος ! :D

το γιατι το πηγες προσωπικα ειλικρινα δεν το εχω καταλαβει,ενω γραφω 2-3 φορες οτι μιλαω γενικα.. το οτι δεν με πας η δεν σε παω ας πουμε.. η εχουμε εναν ηλεκτρισμο, δεν σημαινει οτι δεν μπορουμε να συζηταμε..ετσι δεν ειναι ? (y)

δηλαδη ειναι κακο που πηρα αφορμη αυτο που σχολιασες ? δεν ειναι ολα παντα προσωπικη επιθεση.. ισα ισα σου εχω πει και θα στο ξαναπω ειμαι φαν σου,που συνεχεια λες πανε η ρωτα τον ιατρο σου,που ειναι το σωστο..αλλα και σε πολλα αλλα..

ειναι και πραγματα που δεν μου αρεσουν (αλλα ειναι οφ τοπικ οπως εχει παει ηδη αρκετα), και σταματαω..

εκει που λες οτι δινει πρωτες βοηθειες και τα λοιπα (y)
α επισης δεν σε ξερω τοσα πολλα χρονια,ειμαι φρεσκος :) (κριμα που δεν ειχαμε ενα τετ α τετ στην εκθεση θεσσ/κης :) )

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
@ntoulis αν κανω μια ερευνα στο google για το οτιδηποτε θα μου βγαλει απειρες αποψεις. Ειναι ολες ειδικων; Το λεω αυτο γιατι λες οτι μονο σε αυτη τη χωρα γινονται αυτα, εκει στο εξωτερικό (σε ολο το εξωτερικό αραγε; ) κανείς δεν μιλαει αλλα μονο οι επαγγελματιες. Ετσι λειτουργουν τα φορα. Λεει ο καθενας την προσωπικη του εμπειρία και αποψη. Αυτος ειναι και ο σκοπος του φορουμ. Το πρωτο πραγμα που προτεινεται παντα ειναι ο γιατρος και μετα σχολιαζονται ολα! Δεν το βρισκω κακο ουτε επικινδυνο. Το αντίθετο μαλιστα.
ο σκοπος του φορουμ δηλαδη μπετυ ειναι να λει ο καθενας ιατρικες συμβουλες για τον ξενο σκυλο,απο προσωπικη εμπειρια ? το πρωτο πραγμα που προτεινεται οπως λες ειναι ΠΑΝΤΑ ο ιατρος και απο ΟΛΑ τα μελη ? αν ισχυει αυτο που λες σιγουρα διαβαζω αλλο φορουμ !

και αφου ειναι τοσο καλος(ο καθενας) ας το κανει αρθρο,ας μας πει και την επιστημονικη βιβλιογραφια του η ας κανει και τα επιστημονικα του σχολια στην παθηση που ειναι τοσο καλος, και να πουμε εμεις απο κατω σαν σχολια τη ειχε παθει ο σκυλος μας η το τι ακουσα η το τι ειδα...

αυτος ειναι ο ΣΚΟΠΟΣ(ιατρικα) του φορουμ για εμενα μπετυ...αν εχεις ορεξη και διαθεση κανε μια αναζητηση σε μερικα ιατρικα αρθρα(παθησεις) που εχω κανει(διαλεγω σπανιες,με προσωπικο χρονο και κοπο,ουτε ειναι κοπι πειστ απο google).. δες και την ελληνικη ιατρικη βιβλιογραφια που εχω παραθεσει δες και τα λαικ που εχουν (ελαχιστα,κανενας δεν ενδιαφερεται,προτιμα το αρπα κολα οτι αρπαξει ο.. αντε να μην πω..επειδη δεν εχει παιδεια υγειας.. δε γουσταρει την ενημερωση/προληψη κτλ..ετσι απλα),και αναγκαστικα δεν μου δινει κινητρο για να συνεχισω..αφου δεν θελει να τα διαβασει (δικαιωμα του φυσικα) ας παει σαν προβατο για σφαγη η ας ακουσει την πικραμενη η οχι ιατρικη παρομοια ιστορια και απο μεσα του να παρακαλαει, η να παιζει στοιχημα με τις πιθανοτητες να την ''πηδηξει'' ο σκυλος του με τα λιγοτερα χρηματα, με νοοτροπια κουτοπονηρος του στυλ αντε να την γλυτωσουμε χωρις φραγκα...η θα σωθουμε απο το φορουμ.. τι ιδιο ειχε ο σκυλος του αγνωστου.. ε του κερατα ! το ιδιο εχει και ο δικος μου !!!!

το να κανει ενας ενα θεμα και να πει πηρα το ταδε λουρακι(μαρκα) παρτο και εσυ..φυσικα και ειναι καλο.. και τα σχολια και το χιουμορ και ολα...γιατι δεν θα μπει σε ρισκο η υγεια του ξενου σκυλου (εκτος αν θελει να τον πνιξει)

Last edited:

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.757
49
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Μπορει να κανω και λαθος αλλα σε καθε θεμα που ανοιγεται με ερωτησημε θεμα υγειας, προτρεπεται αυτος που ρωταει σε γιατρό ή και σε γιατρους. Μπορει οχι απ ολους αλλα σιγουρα απο αρκετους. Απο κει και περα δε νομίζεις οτι υπάρχει και η προσωπικη ευθυνη; Αν καποιος αμελήσει να παει στο γιατρο θα του φταιει η πιθανη κουβεντα στο φορουμ που περιλαμβανει απο μια τουλαχιστον εως δεν ξερω και γω ποσες διαφορετικες γνωμες;
Στο θεμα του κουρεματος πχ, η δικη μου αποψη ειναι οτι πολυς κοσμος κουρευει τα σκυλια του επειδη δεν ξερει τι να τα κανει κΙ ειναι η ευκολη λυση.
Αυτη ειναι η αποψη μου και βασιζεται σε αυτο που εχω δει και μονο.
θα βαζω αυτο το disclaimer σε καθε ποστ!

:) :)

• Like
Reactions: kanarini

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
αυτος ειναι ο ΣΚΟΠΟΣ(ιατρικα) του φορουμ για εμενα μπετυ...αν εχεις ορεξη και διαθεση κανε μια αναζητηση σε μερικα ιατρικα αρθρα(παθησεις) που εχω κανει(διαλεγω σπανιες,με προσωπικο χρονο και κοπο,ουτε ειναι κοπι πειστ απο google).. δες και την ελληνικη ιατρικη βιβλιογραφια που εχω παραθεσει δες και τα λαικ που εχουν (ελαχιστα,κανενας δεν ενδιαφερεται,προτιμα το αρπα κολα οτι αρπαξει ο.. αντε να μην πω..επειδη δεν εχει παιδεια υγειας.. δε γουσταρει την ενημερωση/προληψη κτλ..ετσι απλα),και αναγκαστικα δεν μου δινει κινητρο για να συνεχισω..αφου δεν θελει να τα διαβασει (δικαιωμα του φυσικα) ας παει σαν προβατο για σφαγη η ας ακουσει την πικραμενη η οχι ιατρικη παρομοια ιστορια και απο μεσα του να παρακαλαει, η να παιζει στοιχημα με τις πιθανοτητες να την ''πηδηξει'' ο σκυλος του με τα λιγοτερα χρηματα, με νοοτροπια κουτοπονηρος του στυλ αντε να την γλυτωσουμε χωρις φραγκα...η θα σωθουμε απο το φορουμ.. τι ιδιο ειχε ο σκυλος του αγνωστου.. ε του κερατα ! το ιδιο εχει και ο δικος μου !!!!
χαχα...γκρίνια και παραπονάκια αγαπητέ ntoulis;;;;
To κίνητρο, σε ότι γράφει ο καθένας μας σ'αυτό το φόρουμ, είναι η ηθική ικανοποίηση, ότι έχει βάλει το λιθαράκι του. Και ότι συνεχίζει να το βάζει, ανεξάρτητα από τα "like" και τους "φίλους" που θα αποκτήσει. Και ότι στην απογραφή της συμμετοχής του, θα καταμετρήσει απείρως περισσότερα αντικειμενικά διαμάντια από τούβλα και θα έχει έμπρακτα συμβάλλει, στο να περάσει μια καλύτερη ζωή, έστω και ένα σκυλάκι, κάπου.
Για όλα αυτά, που ασφαλώς είναι το απολύτως προσωπικό μου κίνητρο, δεν χρειάζομαι κανένα πτυχίο :)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.062
Φιλε μου ntoulis,
Μεγαλα παιδια ειμαστε..... σαφως κ ο καθενας μπορει να προτεινει αυτο που νομιζει σωστο, ξεκαθαριζοντας βεβαια οτι δεν ειναι ειδικοτητα του, αλλα προσωπικη του εμπειρια που ειχε αποτελεσμα.
Ο χρηστης που το διαβαζει, επισης μεγαλο παιδι ειναι, να κρινει την βαρυτητα των γραφομενων βαση της ιδιοτητας κ της εμπειριας αυτου που το γραφει.
Δεν καταλαβαινω το λογο να μην προτεινει καποιος κατι.
Στην τελικη στο ιντερνετ μπορεις να βρεις ο.τι μ@λ@κι@ θες, αλλα ως υπευθυνο κ σκεπτομενο ατομο, κρινεις κ αποφασιζεις αν θα ακολουθησεις αυτη την συμβουλη η οχι, δεν σε αναγκαζει κανεις........
Δεν καταλαβαινω γιατι επιμενεις να μην γραφονται ιατρικες συμβουλες.
Κι οπως ανεφερε κ η mareco ποιο πριν, απειρες φορες εχουμε ακουσει "μαργαριταρια" απο διπλωματουχους κτηνιατρους την στιγμη που απλοι χρηστες με μικρη εμπειρια δινουνε εξαιρετικες συμβουλες.......

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
@mareco και @east49 καλημερα
ο καθενας εχει την αποψη και την γνωμη μου,ολα κουλ..ουτε σας ειπα οτι η δικια μου ειναι η σωστη,επισης συμφωνησα στα πιο πολλα με μαρεκο(και στο τελευταιο με την ηθικη ικανοποιηση του χρηστη),εκει που εχω την ενσταση ειναι στο οτι οχι ΟΛΑ τα μελη προτεινουν τηλ το γιατρο η μια επισκεψη..

επειδη οχι και ΟΛΑ τα μελη οπως λει ο εαστ ειναι ανθρωποι ''μεγαλα παιδια η υπευθυνα ατομα''..και επειδη εξηγησα την νοοτροπια του κουτοπονηρου ελληνα που θελει να την ''πηδηξει'' και να μην παει κτηνιατρο..θεωρω οτι ειναι ''κακο'' να του λει καποιος.. α δοκιμασε ταδε δοση,α τοσα κιλα δωστου πιο λιγο η πιο πανω.. α ο δικος μου το επαιρνε 3 φορες ο δικος σου ποσο.. ειναι ενα ειδος τηλε-ιατρικης κους-κους..ναχαμε να λεγαμε..

φυσικα και δεν θελει κανενα πτυχιο να πεις μερικα πραγματα για πρωτες βοηθειες..γιαυτο τις λενε πρωτες για να ειναι ευκολες και στο χερι του καθε ενα,με μηδενικο ρισκο(οσο μπορει δηλαδη η εκτιμηση μιας καταστασης απο εναν περαστικο ας πουμε)

απο εκει και περα σε δοσολογιες/φαρμακα εαστ θεωρεις δηλαδη οτι και εκει να πει την γνωμη του ? εγω ας πουμε λεω οχι...γιατι οκ λες εσυ δεν σε αναγκαζει κανεις.. αλλα οπως εχεις δει και εσυ οχι ολα τα μελη ειναι <<νορμαλ>> η ειναι σε πανικο κ.α.. και αυτη ειναι η ουσια.. να μην μπει για κανενα λογο η υγεια ενος σκυλου σε ρισκο..ειδικα απο εναν αγνωστο και μια αγνωστη..

αυτο με τα φαρμακα στο γραφω γιατι ετσι απο ζαπινγκ σε κατι φορουμ για κυνηγους ακους την καθε μπιπ του καθε μπιτ για φαρμακα δοσολογιες τακτικες τροφες κτλ κτλ κτλ.. ο σκυλος δηλαδη ενα ειδος πειραματοζωο...καταλαβαινω οτι ολοι εχουν δικαιωμα να πουν αυτο που θελουν..αλλα οταν υπαρχει κινδυνος για την υγεια ενος σκυλου..το βλεπω καπως προστυχο να λεω για κατι που δεν ξερω, και θεωρω η πιστευω σαν τηλεμαντης ..οτι θα <<πιασει>>

μεσα σε ολα αυτα στα χρονια που και η ιατρικη και η κτηνιατρικη εχει γινει μαγαζι απο τις πολυεθνικες και τα φαρμακα τροφες η διαφορα αλλα σκευασματα/αναλωσιμα και με την ελλειψη παιδειας σε θεματα υγειας..ολη αυτη η τροφικη αλυσιδα ασθενης(σκυλος η ανθρωπος) με ιατρο/κτηνιατρειο θα βουλιαζει ολο και πιο πολυ...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Δηλαδή, τα 'χεις πάρει με κακώς κείμενα, άλλου φόρουμ, και κάνεις παράπονα εδώ; :confused:
Δοσολογίες, διαγνώσεις και σχήματα θεραπευτικών αγωγών, που έχεις δει να προτείνονται στο dogforum; Και αν τυχόν, κάποιο νέο μέλος, κάνει αυτό το όντως τραγικό λάθος, έχεις δει να μην διορθώνεται άμεσα από άλλους; Εχεις μπερδευτεί λιγάκι μου φαίνεται :unsure:

Και για να σου πω και κάτι τελευταίο, που να αφορά έτσι για αλλαγή και το παρόν θέμα [υπόψιν ότι με την @FrenchieFan γνωριζόμαστε τόσο, που θα καταλάβει], εξακολουθώ να μην βλέπω καμμία λογική επιστημονική υποστήριξη, στο ότι οι σκύλοι όταν κουρεύονται δροσίζονται. Αν ήταν έτσι, θα είχαν ξεκληριστεί πολλές φυλές μακρύτριχων και δη αυτές με υπόστρωμα. Κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα, θα είχαμε μαζικούς θανάτους. Αλλά...για κάποιο περίεργο λόγο, επιβιώνουν. Εξακολουθώ να πιστεύω, ότι πλην ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων, που ξέρουν τι κάνουν, όσοι κουρεύουν τα ιδιαιτέρως μαλλιαρά σκυλιά τους, το κάνουν αποκλειστικά και μόνο, για δική τους εξυπηρέτηση, προκαλώντας κάμποσα παράπλευρα προβλήματα στον σκύλο τους, από το κούρεμα. Και εξακολουθώ τέλος να πιστεύω, πως η εντελώς προσωπική μου πολύχρονη εμπειρία, με σκύλο τέτοιας κατηγορίας, μου επιτρέπει να έχω καλύτερη άποψη, ακόμη και από έναν γκρούμερ, που η γνώση του σταματάει, στο πως να δουλέψει το ψαλίδι ή την μηχανή.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
μαρεκακι γενικα συμφωνουμε ξερεις... αλλα πχ τα χασκι, δεν ειναι σκυλια ελληνικων κλιματων και το βαθυ τους τριχωμα βοηθαει για τα κλιματα τα οποια φτιαχτηκαν, μου κανει λογικο να υποφερουν στον καυσωνα των 40 στην Αθηνα..., και το υποστρωμα να μη λειτουργει τελικα σαν κλιματιστικο.

edit .. και οσο το σκεφτομαι , τα περισσοτερα σκυλια που μου ερχονται με γουνα ειναι σκυλια κρυων κλιματων, ενω σκυλια κοντοτριχα ανηκουν σε πιο θερμες χωρες..
(μην αρχισετε να βαρατε.. κουβεντα κανουμε..)

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Εξακολουθώ να πιστεύω, ότι πλην ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων, που ξέρουν τι κάνουν, όσοι κουρεύουν τα ιδιαιτέρως μαλλιαρά σκυλιά τους, το κάνουν αποκλειστικά και μόνο, για δική τους εξυπηρέτηση, προκαλώντας κάμποσα παράπλευρα προβλήματα στον σκύλο τους, από το κούρεμα.
Καλημέρα!
Μαρέκο το υπογραμμισμένο σημείο πώς το συμπεραίνεις;
Δηλαδή δεν έχεις δει κόσμο που κουρεύει το σκύλο του μόνο το καλοκαίρι;
Αυτοί οι ιδιοκτήτες βαριούνται να περιποιηθούν το τρίχωμα ή να καθαρίσουν το σπίτι τους μόνο αυτήν την εποχή αλλά το χειμώνα κανένα πρόβλημα;
Και όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες είναι τόσο αδιάφοροι που δεν παρατηρούν τα προβλήματα που δημιουργεί το κούρεμα;
Σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που λες. Αλλά όχι μόνο αυτοί.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.870
8.083
Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που κουρεύουν τα σκυλιά τους μόνο και μόνο για την δική τους βολή. Εδώ υπάρχουν κάποιοι που ξυριζουν τα λάμπραντορ. Ωστόσο σας λέω υπεύθυνα πως στην δική μου περίπτωση της Λούσης μου, που μαδάει όλο το χρόνο το ίδιο επειδή ο ελληνικός χειμώνας είναι θερμός για την γούνα της, και την κουρεύω το καλοκαίρι το κάνω μόνο και μόνο γιατί ο σκύλος υποφέρει, και ανακουφίζεται απίστευτα με το κούρεμα.
Οπότε μην τα τσουβαλιάζουμε όλα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.978
20.415
Νομίζω ότι ένας εκτροφέας husky, malamute, samoyed, groenendael, newfoundland και πολλών ακόμη, θα μπορούσε να εξηγήσει καλύτερα, γιατί τελικά επιβιώνουν στην Ελλάδα, κρατώντας και τις όμορφες γούνες τους, στην θέση τους.

Εμένα, το άρθρο που παρέθεσε νωρίτερα η ghelly, με καλύπτει θεωρητικά.

Να το κουρέψεις για να το κρατήσεις καθαρό και πιο περιποιημένο, γιατί βαριέσαι ή γιατί είσαι άχρηστος ιδιοκτήτης, να το καταλάβω. Να κοντύνεις την τρίχα, για να δροσιστεί, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να δω τον συνειρμό.