Παγκ

geraw

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2013
49
3
Γεια σας παιδια, ειμαι καινουργιος στο φορουμ. Θα ηθελα εγω και η μητερα μου να υιοθετησουμε ενα σκυλακι καταλληλο για διαμερισμα. Απο οτι εχω ψαξει τα παγκ ειναι ησυχα,καταλληλα για διαμερισμα και δεν θελουν ιδιαιτερη ασκηση. Επισης μου αρεσει πολυ η μουσουδιτσα τους :p . Ο χρονος που μπορω να διαθεσω για βολτα ειναι 2-2.5 ωρες την ημερα και για παιχνιδι στο σπιτι 9 ωρες και. Τα κριτηρια επιλογης ειναι κοντοτριχο,μικροσωμο και οχι πολυ ενεργητικο. Οτι αλλες προτασεις ευπροσδεκτες :)

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
καλώς όρισες ! Τα παγκ ειναι αριστη επιλογη για σκύλο διαμερίσματος. Είναι κλόουν, θα γελάσετε με την καρδιά σας απειρες φορές με τη συμπεριφορά τους. Εχουν κατι θεματα με το αναπνευστικό, την αντοχη στη ζέστη κλπ αλλα φανταζομαι οτι αυτο θα το γνωρίζεις ήδη. Ο χρόνος που αναφερεις ειναι πολυ περισσότερος απο όσος είναι αρκετός για την καθημερινή δραστηριότητα της φυλης. Το μόνο που μαλλον θα σε στεναχωρήσει, είναι οτι η κοντη τρίχα δεν παιζει ρόλο.. μαδάνε του κερατά :-( α, και ροχαλιζουν λιγάκι, αρκετα, πολύ :)

geraw

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2013
49
3
Αυτο με το μαδημα δεν μου πολυ αρεσε αλλα χαλαλι στην μουσουδα τους :p

geraw

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2013
49
3
Nα ρωτησω και κατι αλλο....
Ειναι θορυβωδη και γαβγιζουν δυνατα? Μιας και μενουμε σε πολυκατοικια.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
ετσι κι ετσι, εξαρταται. Για παραδειγμα, ειναι πολυ ανθρωποκεντρικοι σκύλοι και συχνα υποφέρουν απο άγχος αποχωρισμου-εάν είναι υποχρεωμένα ναμείνουν ,μόνα. Η ενταση σε ντεσιμπελ δεν ειναι ιδιαιτερα υψηλη, στα δικα μου αυτια τουλαχιστον. Φυσικα υπαρχουν μέθοδοι και ασκησεις για να μειωθεί το φαινόμενο, εάν αρχίσεις να τις εφαρμόζεις απο μικρό δε θα εχει θέμα. οσο μεγαλώνουν σταδιακα ησυχαζουν. Εγω του εχω μαθει να γαυγίζει κατ εντολήν και να σταματάει επίσης. θέλει αρκετή υπομονη αλλά γίνεται. πιστευω θα το λατρεψεις :)

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Γεια σας παιδια, ειμαι καινουργιος στο φορουμ. Θα ηθελα εγω και η μητερα μου να υιοθετησουμε ενα σκυλακι καταλληλο για διαμερισμα. Απο οτι εχω ψαξει τα παγκ ειναι ησυχα,καταλληλα για διαμερισμα και δεν θελουν ιδιαιτερη ασκηση. Επισης μου αρεσει πολυ η μουσουδιτσα τους :p . Ο χρονος που μπορω να διαθεσω για βολτα ειναι 2-2.5 ωρες την ημερα και για παιχνιδι στο σπιτι 9 ωρες και. Τα κριτηρια επιλογης ειναι κοντοτριχο,μικροσωμο και οχι πολυ ενεργητικο. Οτι αλλες προτασεις ευπροσδεκτες :)
καλώς όρισες ! Τα παγκ ειναι αριστη επιλογη για σκύλο διαμερίσματος. Είναι κλόουν, θα γελάσετε με την καρδιά σας απειρες φορές με τη συμπεριφορά τους. Εχουν κατι θεματα με το αναπνευστικό, την αντοχη στη ζέστη κλπ αλλα φανταζομαι οτι αυτο θα το γνωρίζεις ήδη. Ο χρόνος που αναφερεις ειναι πολυ περισσότερος απο όσος είναι αρκετός για την καθημερινή δραστηριότητα της φυλης. Το μόνο που μαλλον θα σε στεναχωρήσει, είναι οτι η κοντη τρίχα δεν παιζει ρόλο.. μαδάνε του κερατά :-( α, και ροχαλιζουν λιγάκι, αρκετα, πολύ :)
ετσι κι ετσι, εξαρταται. Για παραδειγμα, ειναι πολυ ανθρωποκεντρικοι σκύλοι και συχνα υποφέρουν απο άγχος αποχωρισμου-εάν είναι υποχρεωμένα ναμείνουν ,μόνα. Η ενταση σε ντεσιμπελ δεν ειναι ιδιαιτερα υψηλη, στα δικα μου αυτια τουλαχιστον. Φυσικα υπαρχουν μέθοδοι και ασκησεις για να μειωθεί το φαινόμενο, εάν αρχίσεις να τις εφαρμόζεις απο μικρό δε θα εχει θέμα. οσο μεγαλώνουν σταδιακα ησυχαζουν. Εγω του εχω μαθει να γαυγίζει κατ εντολήν και να σταματάει επίσης. θέλει αρκετή υπομονη αλλά γίνεται. πιστευω θα το λατρεψεις :)
Ghostdoc μιλάς για σκύλο Pug που έχει απαλλαχτεί από τα προβλήματα της φυλής και φυσικά εφόσον είναι υγιής, σημαίνει ότι είναι και καθαρόαιμος!
Ο φίλος μας εδώ όμως ψάχνει Pug να το υιοθετήσει!Είσαι σίγουρος ότι θα του προσφέρει αυτά τα πράγματα αν δεν μπορεί να αναπνέει(βραχυκέφαλη φυλή με προβλήματα)?Δεν θα ξέρει ιστορικό σκύλου και δεν θα ξέρει τι κληρονομικά προβλήματα θα μεταφέρει.
Θα μου πεις όταν υιοθετείς από το δρόμο ή από φιλοζωική ξέρεις ότι παίρνεις έναν σκύλο μαζί με τα όλα του!
Η επιλογή όμως του υιοθετημένου Pug για μένα είναι λιγο ρίσκο.

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
καλημερα. Ναι, πολυ σωστά , καλά έκανες που το διευκρίνισες. Τα όσα είπα αφορούν πιστοποιημένο καθαρόαιμο Pug. Στη φυλη αυτη (υποθέτω και σε πολλές άλλες) είναι μεγάλο ρίσκο η υιοθεσία απο αμφίβολη πηγη διότι περα απο το χαρακτήρα είναι πολυ πιθανο να εμφανισουν αναπνευστικη δυσχέρεια που μπορεί να επιδεινωθεί και να προκαλέσει το θάνατο του σκύλου ή να απαιτήσει χειρουργική διόρθωση με ότι αυτο συνεπαγεται σε κόστος , κίνδυνο και ταλαιπωρία για το ζωάκι.

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
Καλως ηρθες.
Οντως καλη επιλογη για καποιον που δεν θελει σκυλο με πολυ ενεργεια, να ξερεις ομως οτι το καλοκαιρι στον ηλιο υποφερουν.
Εχουν 2 φιλοι μου pug και το καλοκαιρι λιγο παραπανω να περπατουσε μετα ανεσενε πολυ γρηγορα και φοβοντουσαν μην παθει τιποτα. Επισης λατρευει την θαλασσα αλλα του εχουν παρει σωσιβιο γιατι ειχαν παει να τον χασουν 3 φορες και παλι καλα που ο αντρας ηταν ψυχραιμος και του εκανε μαλαξεις κλπ και εβγαζε το νερο που ειχε καταπιει. Φυσικα μιλαω για ενα pug που δεν ειχε αποκτηθει απο σωστο εκτροφεα.
Τα υγιει ξαδερφια των γαλλικων μπουλντογκ και των παγκ ειναι τα boston terrier

Αυτη ειναι μια φωτογραφια που βρηκα στο internet.
Φυσικα δεν το λεω για να μην παρεις παγκ. Πιστευω οτι υπαρχουν αξιολογα εκτροφεια στην Ελλαδα, αλλα πραγματικα δεν ειναι ενα σκυλι που θα το παρεις απο ανευθυνη γεννα και θα περιμενεις να μην εχει προβληματα (φυσικα αυτο ισχυει για ολες τις φυλες).
Παρε τηλ τον ΚΟΕ να σου δωσει τα αναγνωρισμενα εκτροφεια και μετα ψαξε πολυ καλα το εκτροφειο, δες ολες τις εξετασεις των γονιων του σκυλου που θελεις να παρεις και οτι δεν εχουν κληρονομικα προβληματα της φυλης.

Θα συμφωνησω με τον Στελλιο δεν θα διακινδυνευα να παρω ενα τετοιο σκυλι απο φιλοζωικη γιατι ειναι ρατσα με αρκετα προβληματα υγειας.

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.744
Θεσ/νίκη
Δεν είπα να μην το πάρει!

Είπα απλώς ότι μιλάμε για σκυλιά και λέμε το πως είναι βάσει της φυλής αλλά ξεχνάμε πολλές φορές να πούμε ότι αυτά που λέμε για τις φυλές αναφέρονται σε καθαρόαιμα δείγματα γιατί τα πρότυπα των φυλών όρισαν τα χαρακτηριστικά!

Φυσικά και να υιοθετήσει κάποιο ζώο, απλώς να γνωρίζει τι πάει να πάρει!Μην πάει να πάρει σκύλο με γνώμονα τα χαρακτηριστικά της φυλής γιατί πολύ απλά μπορεί να πέσει και έξω κατά πολύ!

geraw

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2013
49
3
Ναι,βασικα με λαθος εκφραση το ειπα...Θα ηθελα να αγορασω ενα παγκ απο πιστοποιημενο εκτροφεα(απο οτι εχω ψαξει ειναι ενα πολυ καλο στην χαλκιδικη) που να εχει pedigree κ.λ.π

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Σωστα το είπες, απλα γίνεται επι πληρωμή. Κι εγω αυτο καταλαβα γι αυτο σου απαντησα χωρις να διευκρινίσω. Εχει τουλαχιστον δυο καλα εκτροφεία εξ όσων γνωρίζω, ένα στο Βορρά και ένα στην Πελοπόννησο εαν δεν απατωμαι. Οποια φυλη και αν επιλέξεις , γνωμη μου, φρόντισε να ενημερωθείς παρα πολυ καλα για ιδιαιτερότητες, χαρακτηρα, απαιτησεις και εκτροφεα .

geraw

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2013
49
3
Αμα εχει και στο νομο ηλειας με βολευει παρα πολυ μιας και μενω στην Πατρα. Ευχαριστω πολυ παιδια!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.731
Πάτρα
Αμα εχει και στο νομο ηλειας με βολευει παρα πολυ μιας και μενω στην Πατρα. Ευχαριστω πολυ παιδια!

Συντοπιτης εισαι? αντε πες το....
Ναι στον Πυργο εχει εκτροφείο με πολύ καλες περγαμηνες!

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Συντοπιτης εισαι? αντε πες το....
Ναι στον Πυργο εχει εκτροφείο με πολύ καλες περγαμηνες!
Oχι στον Πυργο, στην Αμαλιαδα ;)

Αγαπημενα τα παγκακια! Ηρεμα, αστεια, καλοβολα! *agapoylas* Με το καλο!

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Πολυ σωστα. Θυμαμαι ηταν λιγο πιο εξω απο τη Θεσσαλονικη, εχω την εντυπωση οτι αλλαξε θέση αλλα δεν παιρνω κι ορκο.

geraw

Well-Known Member
28 Δεκεμβρίου 2013
49
3
η 2η επιλογη που ειναι μικρη η πιθανοτητα ειναι ενα γαλλικο μπουλντογκ. Αυτα μαδανε το ιδιο με τα παγκ? Εχουν ιδιο χαρακτηρα? Παρακαλω οποιος ξερι να με βοηθησει γιατι δεν εχω ψαξει πολυ το θεμα γαλλικο μπουλντογκ...