.."Παιδιά είναι"..


paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Με αφορμη αυτο

..Σκοτωσαν μια τυφλη γάτα κλωτσωντας την..

Και την ατάκα του πατέρα "παιδια είναι" ..(Το αρθρο αναφερει παιδια δημοτικου αρα το πολυ 10-12 ετων)..
δεν εχω την τυχη να χω ακομα παιδια,και περαν της θεωριτικης προσεγγισης και σκεψεων δεν το κατεχω..
θα ήθελα να ρωτήσω οσους εχουν παιδια (και οσοι δεν εχουν βεβαια καλοδεχουμενη η γνωμη τους) πως προσεγγιζει ενας γονιος το θέμα της κακοποιησης ζωων? Αρκει να χεις καποια ζωα σπίτι και να τους φερεσαι καλα για να γινεις το καλό παραδειγμα? Πως αντιμετοπίζουν το θέμα των λαθος προτυπων που κατακλιζουν τα παιδια απο τηλεορασεις σοσιαλ μιντια κτλ?δυστυχως η πλειονοτητα της κοινωνιας μας φερετε πολυ ασχημα στα ζωα ακομα..ποσο ευκολα θα πειστουν τα παιδια μου αυριο μεθαυριο οτι οι πολλοι ειναι λαθος?

Τα παιδια ειναι το μελλον,με τετοια περιστατικα, δεν το κοβω και πολυ ελπιδοφορο..
 
  • Like
Reactions: TheBestBoi


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.741
Θεσ/νίκη
Δεν φταίει καθόλου η τηλεόραση ή ο,τιδήποτε άλλο...

Τα παιδιά αυτά δεν φαίνεται να έχουν λάθος πρότυπα, γιατί δεν έχουν καν πρότυπα...

Άνθρωπος ενήλικος που αποδίδει το περιστατικό στην φράση «παιδιά είναι» είναι ψυχικά ασθενής...

Υ.Γ.: Θα ήθελα επιλεκτικά και στιγμιαία να γίνω ψυχικά ασθενής να κατέβω στο νοητικό επίπεδο του πατέρα και να κάνω τα καθέκαστα...που απαιτούνται για διόρθωση/επίπληψη ενός τέτοιου νου.
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.409
6.533
Θα σου απαντήσω έχοντας παιδιά, αλλά έχοντας υπάρξει και παιδί που κακοποίησε ζώα...

Είχα την τύχη (έτσι νιώθω τουλάχιστον) να μεγαλώσω σε γειτονιά, με την παλιά έννοια της λέξης. Στο δρόμο και στους γειτονικούς δρόμους έπαιζαν παιδιά, οι άνθρωποι έβγαζαν καρέκλες και κάθονταν έξω (όταν είχε καλό καιρό), παράξενες γριές και γέροι παρακολουθούσαν από τα παράθυρα και κουτσομπόλευαν και υπήρχαν κάποιες αλάνες και οικόπεδα που παίζαμε διάφορα παιχνίδια.

Σαν κάθε αλητότσουρμο είχαμε επιδοθεί και στο να κυνηγάμε γάτες και περιστέρια με νεράτζια ή φυσοκάλαμα και πολλές φορές βάζαμε τα σκυλιά που μας συνόδευαν στις αλητείες (αδέσποτα και ημιαδέσποτα) να τις κυνηγάνε και πολλές φορές να τις σκοτώνουν ή να τσακώνονται μεταξύ τους. Κάποια σκυλιά απλά το έκαναν από μόνα τους, χωρίς να τα παροτρύνουμε εμείς (και το να τσακώνονται και το να κυνηγούν γάτες)... Σκοτώναμε ποντίκια με ξύλα... Επίσης, έβγαζα τα χρυσόψαρα από την γυάλα (που από μόνη της είναι κακοποίηση) για να τα χαϊδέψω... και πέθαιναν. Α, έδενα και χρυσόμυγες με σπάγκο. Όλα αυτά θα τα λέγαμε κακοποίηση και βία και νομίζω πως είναι.

Από αυτά, που σταμάτησαν εκεί, γύρω στο τέλος του δημοτικού σχολείου, κατά την δευτέρα με τρίτη γυμνασίου είχα φτάσει στο σημείο να ταΐζω αδέσποτα σκυλιά και να περιθάλπω τραυματισμένα ζώα κάθε είδους. Κάπως έτσι απέκτησα και την πρώτη μου γάτα... μονόφθαλμη.

Η βία δεν είναι εκτός της φύσης και σίγουρα δεν είναι εκτός της φύσης μας ως άνθρωποι. Έχει όμως και η βία ποιότητες και μέτρο... μάλλον.

Έχει άλλη ποιότητα η βία που βγαίνει σαν παιχνίδι, από ανωριμότητα και άγνοια, περιέργεια και εξερεύνηση και άλλη ποιότητα η βία που έχει βαθύτερα αίτια. Βία που πηγάζει από οργή, κακοποίηση, ψυχολογική καταπίεση, παθολογικά αίτια, κ.α.

Πρέπει, λοιπόν, φαντάζομαι πρώτα να αναγνωρίσουμε την ποιότητα της βίας, κατόπιν τα αίτια και μετά να αντιμετωπίσουμε το παιδί ανάλογα.

Οι γονείς μου ποτέ δεν ενθάρρυναν την βία και ποτέ δεν θα επικροτούσαν αυτά που έκανα με την παρέα μου. Σίγουρα θα γινόμουν δέκτης βίας εγώ μετά... Θα την έτρωγα την ανάστροφη. Αλλά δε νομίζω πως θα με αντιμετώπιζαν και ως ψυχοπαθή δολοφόνο...

Χρειάζεται κοινή λογική και μέτρο και εδώ αρχίζουν τα δύσκολα...

Βλέπεις πολλές φορές ανθρώπους να καταδικάζουν την βία προς ένα γατάκι λέγοντας "Έπρεπε να τους είχα εγώ εδώ να τους χώσω τη μούρη στον ασβέστη όπως έκαναν στο γατάκι!" ή "Που να πεθάνουν από καρκίνο οι παλιάνθρωποι και το ίδιο να πάθουν και τα παιδιά τους. Τι τους έφταιξε το γατάκι; Ψυχή δεν έχουν αυτοί;"... Κάποιος που εύχεται καρκίνο ή θέλει να γδάρει έναν άλλο άνθρωπο (αυτό δηλώνει έστω) μιλάει και αναζητεί την ψυχή, την ανθρωπιά και την ευαισθησία.

Πηγαίνοντας κάπου αλλού, θα σου θυμίσω πόσο φυσιολογικό μας φαίνεται που καθημερινά κάποιοι άνθρωποι πνίγονται στις θάλασσες μας προσπαθώντας να ζήσουν λίγο όπως εμείς... Χωρίς βόμβες, καθημερινή απειλή θανάτου ή με κάτι περισσότερο από μια χούφτα ρύζι. Ακούμε αριθμούς νεκρών...

Άνθρωποι πεθαίνουν για να έχουμε iPhone και παιδάκια αφήνουν την τελευταία τους πνοή σε ορυχεία για τον επεξεργαστή του υπολογιστή που τώρα σου γράφω...

Κάπου, ένας παππάς αγιάζει τα όπλα του στρατεύματος και τα τανκς...

Η βία είναι παντού... Η βία είναι πάντα...

Πηγαίνοντας πίσω στα παιδάκια... Πρέπει να αντιμετωπιστούν με λογική και μέτρο. Ούτε να καταδικαστούν ως εγκληματίες, ούτε και να επιβραβευθούν ως σκληροί καριόληδες. Πρέπει κάποιος που ξέρει και κατανοεί να τους δείξει το δίκαιο, το σεβασμό, το μέτρο, το σωστό ίσως;

Δεν είναι κάθε πράξη βίας που διαπράττεται εναντίον ενός ζώου ένδειξη ότι ένα άτομο πρόκειται να εξελιχθεί σε μανιακό δολοφόνο. Ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, των οποίων η φυσική εξωστρέφεια και η περιέργεια μπορούν να οδηγήσουν σε κάποιες δυσάρεστες εμπειρίες για τα κατοικίδια ζώα τους ή άλλα ζώα, είναι καλό να αποφεύγουμε να είμαστε σκληροί στην κρίση μας. Δεν είναι καλό να καταδικάζουμε και να τιμωρούμε. Θα εντοπίσουμε και θα τους γνωστοποιήσουμε πως έκαναν κάτι λάθος και παράλληλα θα συνεχίσουμε να εκπαιδεύουμε το παιδί για την σωστή μεταχείριση των ζώων. Για τον σεβασμό και την λογική. Πως εκτιμούμε και μεταχειριζόμαστε με σεβασμό ακόμα και τα ζώα που χρησιμοποιούμε ως τροφή ή τα ζώα που θεωρούμε παράσιτα.
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Εχω παρατηρήσει όμως πως κοινός παρονομαστής όλων αυτών ήταν και είναι η παρέα (η ψυχολογία του όχλου ????) αλλά και το φύλο. Συνήθως τέτοιες βλακείες δεν τις κάνεις μόνος σου και συνήθως τέτοιες βλακείες δεν τις κάνουν κοριτσοπαρέες.
Θα μου επιτρέψετε όμως να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου.
Θα είχαμε την ίδια αντίδραση αν στην θέση της γάτας ήταν ένας ποντικός ή ένας ασβός ή ένα άλλο οποιοδήποτε πλάσμα της φύσης πέρα από σκύλο ή γάτα;;;

πως προσεγγιζει ενας γονιος το θέμα της κακοποιησης ζωων
Ωραία ερώτηση!

Για πες μου εσύ πως κάνεις διάκριση ανάμεσα στην κατσαρίδα ή την αράχνη και την γάτα ή τον σκύλο...
Φαντάσου δε πως εσύ αναφέρεσαι σε κακοποίηση.
Εδώ μιλάμε για ΦΟΝΟ.
Πως λοιπόν δικαιολογείς (στο παιδί σου) τον φόνο ενός πλάσματος της φύσης;
Πως γίνεται τα γουρουνάκια να είναι ΚΑΛΑ και ο λύκος ΚΑΚΟΣ και την ίδια ώρα να σερβίρει η μαμά χοιρινή μπριζόλα ή αρνάκι στον φούρνο;
 


spyv

Well-Known Member
8 Αυγούστου 2011
2.557
5.969
Πειραιάς
Είχα την τύχη (έτσι νιώθω τουλάχιστον) να μεγαλώσω σε γειτονιά, με την παλιά έννοια της λέξης. Στο δρόμο και στους γειτονικούς δρόμους έπαιζαν παιδιά, οι άνθρωποι έβγαζαν καρέκλες και κάθονταν έξω (όταν είχε καλό καιρό), παράξενες γριές και γέροι παρακολουθούσαν από τα παράθυρα και κουτσομπόλευαν και υπήρχαν κάποιες αλάνες και οικόπεδα που παίζαμε διάφορα παιχνίδια.


:cry:



σ' ευχαριστουμε για το ταξιδι.
ποσο γλυκο.



το βιντεο δεν μπορεσα να το δω, ας οψεται ο ολντ σκουλ υπολογιστης μου, το κειμενο το διαβασα και να μην ξεχασω να πω επισης πως το zoosos ειναι ισως, ή μαλλον (αφου δεν το διαβαζω), ενα σαϊτ που παρουσιαζει μεροληπτικα τα θεματα του.
για "καλο σκοπο", αλλα ελα ομως που η αντικειμενικοτητα οταν μεταφερεις μια ειδηση ειναι παντα ανωτερη του σκοπου. οποτε...

that said,



μονο που canis, εδω δεν εχουμε να κανουμε με την "πατροπαραδοτη" (αυτη που σου θυμιζει την παιδικη σου ηλικια) παιδικη σκληροτητα. του βασιλακη καϊλα, ενα πραγμα.
της κλαψας δηλαδη, καταλαβες.
εχουμε να κανουμε με σαδισμο. η βια ειναι αλλο πραγμα. και αλλο ειναι η σκληροτητα.

δεν εχουμε να κανουμε με παιδια που κλωτσησαν μια γατα γιατι... ειναι παιδια.
εχουμε να κανουμε με παιδια που σκοτωνουν μια τυφλη γατα χτυπωντας την επανειλημμενα με κλωτσιες. και που ο ενας απο τους δυο το βιντεοσκοπει.
το 2019 αυτα.

δηλαδη τη χτυπουν..., την ξαναχτυπουν..., στη συνεχεια την ξαναχτυπουν... μεχρι να πεθαινει.
γιατι η γατα δεν πεθαινει συμπτωματικα απο ενα χτυπημα. το επιδιωκαν να πεθανει.

και επειδη συνηθιζεις οταν μιλας για τα ζωα να "ξεχνας" το ειδος σου (ή μαλλον να το θυμασαι), λες τα ιδια οταν στη θεση της γατας βρισκεται ενας ανθρωπος;

λες τετοιες αερολογιες του στυλ: "Η βία είναι παντού... Η βία είναι πάντα..." ( :unsure:

ή οπως: "Έχει όμως και η βία ποιότητες και μέτρο... μάλλον" (!!!);

ή : "Κάπου, ένας παππάς αγιάζει τα όπλα του στρατεύματος και τα τανκς... ( :eek: )" ;

ε;

@spyv

Ναι... Εντάξει... :)
 






noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
Εμένα αυτό που με εξοργίζει και ανησυχεί περισσότερο είναι η αντίδραση του γονιού που είπε "παιδιά είναι". Σύμφωνα με αυτό μόνο, δεν νομίζω να δώσει στο παιδί του να καταλάβει τι εστί σεβασμός προς τη ζωή, οποιαδήποτε ζωή.

Αυτό που επίσης με ανησυχεί είναι ότι δεν σταμάτησαν σε πείραγμα της γάτας (και εγώ όταν ήμουν μικρή στην ηλικία τους τις πείραζα, αλλά μέχρι εκεί. Ποτέ δεν είχε περάσει καν από το μυαλό μου να τις σκοτώσω). Ήξεραν τι έκαναν. Ήξεραν τι ήθελαν να κάνουν. Και φάνηκε ότι ικανοποιήθηκαν όταν το κατάφεραν. Σαφώς και πρώτα από όλα πρέπει να δούμε το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν μιας και αυτό τους έδωσε το "δικαίωμα" να προβούν σε τέτοια πράξη.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι ότι σε αυτή την περίπτωση είχαμε ήδη μια διαβάθμιση στην κλίμακα της βίας. Στο παρελθόν είχαν κόψει το πόδι γάτας. Τώρα το προχώρησαν. Και όταν βλέπουμε μια εξέλιξη και κλιμάκωση δεν γνωρίζουμε πόσο παραπάνω θα πάει το πράγμα. Για αυτό και κατά τη γνώμη μου πρέπει να επέμβουν άμεσα παιδοψυχολόγοι. Όσο είναι νωρίς. Α, και μη ξεχνάμε ότι δεν χτύπησαν μια αρτιμελή γάτα, χτύπησαν μια ανάπηρη γάτα, ανήμπορη βασικά. Αν η γάτα έβλεπε μάλλον θα είχε μπορέσει να φύγει. Επίσης βασικό ερώτημα για μένα είναι αν ήξεραν ότι η γάτα είναι τυφλή, αν τη διάλεξαν κατά τύχη ή αν την είχαν βάλει στο μάτι για αυτό το λόγο.

Edit: τώρα είδε την ανάρτησή σου @Yorkaddict ότι ευτυχώς η γάτα ζει (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έπαθε; ή δεν έχουμε άλλα νέα; ), αλλά ο στόχος ήταν να τη σκοτώσουν...οπότε δεν αλλάζω κάτι από τα γραφόμενά μου καθώς σταμάτησαν όταν πια η γάτα δεν κουνιόταν
 


Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.445
12.860
Aθήνα
Edit: τώρα είδε την ανάρτησή σου @Yorkaddict ότι ευτυχώς η γάτα ζει (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έπαθε; ή δεν έχουμε άλλα νέα; )
Oι περισσότερες "ενημερωτικές" ιστοσελίδες αναπαράγουν την είδηση του zoosos και αναφέρονται σε θάνατο. Το newsit και το thecaller (από όσο βρίσκω μέχρι στιγμής) αναφέρουν πως η γάτα σώθηκε.
Τι έγινε στην πραγματικότητα, δεν το γνωρίζω.

Όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα, η βαρβαρότητα που διακρίνω στο βίντεο είναι σοκαριστική και δεν αλλάζει.

Και για να το παραφράσω λίγο...

"άνθρωποι είμαστε"
Το χειρότερο είδος που υπάρχει σε αυτόν εδώ τον πλανήτη
 


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Ολοι με κάποιο τρόπο και ως ένα βαθμό έχουμε υπάρξει βίαιοι (κι εξακολουθούμε) είτε ως παιδιά είτε ως ενήλικες.
Αυτό όμως που παρατηρώ τα τελευταία χρόνια είναι η εξής διαφοροποίηση... η "ελαστικότητα" των γονέων καταργώντας τη μπούφλα (την οποία και δεν υποστηρίζω) χωρίς όμως να ακολουθείται από μια γενικότερη ωριμότητα διαπαιδαγώγησης με γνώμωνα το κουβέντιασμα και το διάλογο, την επικοινωνία ήθους και αξιών. Ετσι περάσαμε από τη λιγότερη μπούφλα στο "παρκάρισμα" στην τηλεόραση για να έχουν την "ησυχία" τους οι άνθρωποι και αργότερα σε λογής οθόνες κινητών, τάμπλετ κλπ.
Κι ενώ ζούμε στην εποχή της καταιγιστικής πληροφορίας με όση σύγχυση ή επικινδυνότητα μπορεί να ενέχει αυτό, παράλληλα γίνονται δομικές αλλαγές προκαλώντας μη καλοδεχούμενες διαφοροποιήσεις.
Πχ δε θυμάμαι σε παλιότερες εποχές (κι ας ήταν εποχές γενναιόδωρης μπούφλας), όσο μπούλινγκ κι αν γινονταν σε άτομα, να φτάνει ως το φόνο το πράγμα μεταξύ ανηλίκων. Υπάρχει μια αγριότητα στην εποχή που ζούμε, είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο πλάνο, σαν ένα σύμπαν παράλληλο όπου διαστρεβλώνονται ισορροπίες και ήθη.
Και ναι, προσωπικά δεν θα ευχόμουν ούτε καρκίνους ούτε τα αντίστοιχα κλωτσίδια, αλλά μια χαρά στα εν λόγω συνειδητά αγοράκια (δεν είναι και 7χρονα και νιώθουν πολύ διασκεδαστικά και μάγκες με αυτό που κάνουν) χαλαρά θα τους τσούγγριζα τα κεφάλια αν ήμουν παρούσα στο περιστατικό. Γιατί πρόκειται για κεφάλια αδούλευτα από αντίστοιχα αδούλευτους καφρογονείς, μιας και στην εποχή που ζούμε ΔΕΝ επιτρέπεται να μη δουλεύεις με το παιδί σου, ειδικά όταν έρχεται αντιμέτωπο με ίσως απάνθρωπα πολλά, απανωτά και δύσκολα ερεθίσματα που σχεδόν δημιουργούν μια παραφύσιν αντίληψη της ζωής...
Δεν είναι τυχαίο ότι συναντάω συνέχεια πχ μικρομέγαλα ατακαδόρικα παιδιά που δεν ξέρω πως να τα αντιμετωπίσω, πράγμα που δείχνει ότι μεγαλώνουν πολύ διαφορετικά πλέον και αυτό χρήζει περισσότερης προσοχής.
Θα συμφωνήσω με του Yorkaddict τον επίλογο: το χειρότερο είδος που υπάρχει σε αυτόν εδώ τον πλανήτη.
Και ναι μεν, νόμος στη φύση είναι η επιβίωση του ισχυρού και πολλές φορές με κοντράρει ή με θλίβει αυτό, αλλά εμείς ως όντα το έχουμε γενικώς παραγ@@@σει!
Γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ και καλύτερα, γιατί ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ συνείδηση αλλά οι επιλογές μας διαφοροποιούνται τελικά τόσο.

(Νεύρα!!!)
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.118
4.785
Παντως για να ειμαι ειλικρινης γνωριζω πολλους της γενιας μου ( αντρες ειναι η αληθεια) που σκοτωναν γατακια (οχι γατακι ) για "πλακα" στην ηλικια των πιτσιρικαδων στο βιντεο και σημερα εχουν γατα, ταιζουν αδεσποτες, λατρευουν τις γατες και λενε συνεχεια "τι μαλακας ημουν"... δε μπορω να το καταλαβω στο δικο μου μυαλο... βασικα δε μπορω να το επεξεργαστω καν.. οργιζομαι απιστευτα... αλλα ετσι ειναι.
Και μενα με ανησυχει πιο πολυ η αποψη του γονεα "παιδια ειναι"... Θα προτιμουσα "λυπαμαι πολυ και θα φροντισω να καταλαβανουν τι κακο εκαναν" .
 


noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
34
Νέο Ψυχικό
  • Like
Reactions: paliotspos


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Τα παιδια ειναι το μελλον,με τετοια περιστατικα, δεν το κοβω και πολυ ελπιδοφορο..
Ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν χαρακτηρίζει την μάζα. Μιας και έγινε η αναφορά στα παιδιά βάζω το παρακάτω.

Μελέτη της Συμπεριφοράς των Παιδιών απέναντι στα Ζώα Συντροφιάς στην Ελλάδα

Έγραψα και έσβησα πολλές φορές, δεν βγάζει άκρη αυτή η συζήτηση.. Πίσω από την κουρτίνα σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι για την συγκεκριμένη ενέργεια.

ΥΓ.
Αν είχαν αποκεφαλίσει μια κότα ή μια δεκαοχτούρα ίσως να μην ενδιαφερόταν κανείς. Αν έβγαζαν τα φτερά μιας πεταλούδας ;
 


paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Μην στεκόμαστε μόνο στο συγκεκριμένο περιστατικο που είναι ακραιο..νομιζω αξιζει να συζητηθει γενικοτερα η κακοποιηση των ζωων πως μεταφέρεται στα παιδια και πως πως οι γονεις το αντιμετωπιζουν..

Αυτό όμως που παρατηρώ τα τελευταία χρόνια είναι η εξής διαφοροποίηση... η "ελαστικότητα" των γονέων καταργώντας τη μπούφλα (την οποία και δεν υποστηρίζω) χωρίς όμως να ακολουθείται από μια γενικότερη ωριμότητα διαπαιδαγώγησης με γνώμωνα το κουβέντιασμα και το διάλογο, την επικοινωνία ήθους και αξιών
Νομίζω αυτο το κομματι λέει πολλα και γενικοτερα το όλο ποστ..

@ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Ενδιαφέρουσα μελέτη και σιγουρα υπαρχει βελτιωση αλλα αν δεις αναλυτικότερα τα αποτελέσματα απλα περιγραφεται η ελληνικη ζοφερη πραγματικοτητα..τα σκυλια ειναι της μοδας και εχουν οι περισοτεροι και μαλιστα σκυλια μικρων ηλικιων..(φανταζομαι η καταληγουν στο δρομο μεγαλωνοντας η δεν εχουν επαρκη φροντιδα να μεγαλωσουν πολλα απο αυτα για αυτο και οι μικρες ηλικιες)..επισης πρωτοι τροποι αποκτησεις φιγουραρουν μαγαζι η απο φιλο..ποσα απο αυτα τα σκυλια νομιζεις ζουν αξιοπρεπως σε αυτες τις οικογενιες? ριξε μια ματια στις ποιοτικες απαντησεις για τις γατες και θα καταλαβεις οτι δεν εχουμε ουσιαστικη βελτιωση προς τα ζωα αλλα κατευθυνομενη απο μοδες κτλ
Screenshot_2019-10-18-18-52-26-776_com.google.android.apps.docs.jpg


Δεν ξέρω για σας αλλα εγω την ιδια δημοσιευση ακριβως θα εκανα αν εβλεπα βιντεο με παιδια τετοιας ηλικιας να αποκεφαλιζουν κοτα και το σχολιο του πατερα να ηταν "παιδια ειναι"..
 
Last edited:


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Οι πιτσιρικάδες κάνανε μαλάκια. Το μόνο σίγουρο.
Το θέμα είναι να το καταλάβουν. Και δυστυχώς οι γονείς τους δεν βοηθάνε σε αυτό.
Εξαρτάται από τα παιδιά. Αν έχουν το νιονιο να καταλάβουν και να αλλάξουν στάση ζωής η να συνεχίσουν στο ίδιο τέμπο.

Μηνύματα του στυλ, θα γίνουν σίγουρα εγκληματίες, κακοί άνθρωποι, να πάθουνε καρκίνο, να ψοφήσει η κατσίκα τους, έπεσα από τα σύννεφα, τις βλέπω υπερβολικές.
Φέρνω τον εαυτό μου στην θέση τους και θυμάμαι εμένα όταν ήμουν στην ηλικία τους, μέρες πριν το Πάσχα έδεσα σε ένα αδέσποτο μια κροτίδα στην ουρά του.
Ευτυχώς χρόνια μετά δεν έγινα ούτε εγκληματίας ούτε δολοφόνος, αντίθετα έχω μεγάλη ευαισθησία σε ότι έχει να κάνει με τα ζώα και την φύση γενικότερα.
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
47
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ακομα και η αντιδραση του μπαμπα μπορει να ειναι τετοια λογω αμηχανιας ή σοκ. Δεν ειμαι σιγουρη αν θα ηταν πιο ειλικρινης αν εβγαινε και αυτομαστιγωνοταν για τα ματια του κοσμου. Θα πληρωσει το προστιμο και ελπιζω ο δικαστης να τους αναγκασει να κανουν καποιες κουβεντες με ψυχολογο οικογενειακως.
 
  • Like
Reactions: paliotspos




paliotspos

Well-Known Member
17 Μαϊου 2018
276
847
Για οποιον ενδιαφερεται λίγο παραπάνω ας ριξει μια ματια εδω..έχει και πολυ ενδιαφερουσες πηγες..

Παράλληλα, στο
παρόν άρθρο γίνεται αναφορά και στο κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο
λαμβάνουν χώρα οι πράξεις κακοποίησης έναντι των ζώων, οι οποίες είναι
αλληλένδετες με ποικίλες μορφές διαπροσωπικής βίας και εγκληματικότητας
(παιδική κακοποίηση, ενδοσχολικός εκφοβισμός, κακοποίηση συντρόφου,
κακοποίηση ηλικιωμένων και κάθε είδους παραβατικές πράξεις)
Τα πράγματα δεν είναι τόσα απλα οσο το "και εγω κλωτσαγα γατες μικρος αλλα δεν εγινα μανιακος δολοφονος και τωρα ταιζω αδεσποτα"..
Σιγουρα δεν θα γινουν ολοι δολοφονοι αλλα αποδεδειγμενα πλεον απο οτι βλεπω υπαρχει αμεση συσχετιση κακοποιησης ζωων και προβληματικων συμπεριφορων σε μεγαλα ποσοστα..
 
  • Like
Reactions: zerom0


zerom0

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
490
728
Αθήνα
Το "κι εγώ κλώτσαγα γάτες σκύλους και τώρα περιθάλπτω αδέσποτα" είναι κατά κάποιο τρόπο ξαδερφάκι του "παιδιά είναι"...
Τα παιδιά είναι καθρέφτης αυτών που τα μεγαλώνουν. Κάποιοι γεννιούνται με ενσυναίσθηση, κάποιοι την αποκτούν βιωματικά, κάποιοι άλλοι ποτέ.
Σε κάθε περίπτωση το να μη διδάσκεται σεβασμός, ειδικά στις μέρες μας που υποτίθεται ότι επιβάλλεται να διδάσκεται περισσότερη οικολογική συνείδηση, είναι ένα σοβαρό θέμα που πάει πακέτο με το πόσο αφήνει κανείς τον εαυτό του λάσκα να ηδονίζεται σε βάρος αδυνατων κάθε μορφής. Και δεν είναι λίγα τα όσα βλέπουν τα μάτια μας...
Ούτε ακριβώς βιώνουμε την εποχή της παλιότερης αλάνας όταν και πάλι υπήρχε μια άλλου τύπου σκληρότητα, ακόμα και άγνοια, επίσης καθρεφτισμένη στα "παιχνίδια των παιδιών".
Είναι λάθος για μένα να μη διαχωρίζουμε εποχές γενικότερα, ειδικά όταν έκαστη καθρεφτίζει τις φανερές ή κρυφές της παθογένειες εντός των διαφορετικών δεδομένων της.
Στην παρούσα υπάρχει περισσότερη διαθέσιμη παιδεία αλλά δεν επιλέγεται για κάποιους λόγους....κι αυτοί οι λόγοι λένε πολλά.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.593
7.631
Το "κι εγώ κλώτσαγα γάτες σκύλους και τώρα περιθάλπτω αδέσποτα" είναι κατά κάποιο τρόπο ξαδερφάκι του "παιδιά είναι"...
Πολύ γενικόλογο.
Το να είπα λοιπόν εγώ σε εισαγωγικά παιδιά είναι (που δεν το είπα αλλά πάμε παρακάτω), εγώ σαν παρατηρητής που δεν γνωρίζω τα συγκεκριμένα παιδιά και το είπα θέλοντας να τονίσω ότι δεν σημαίνει ντε και καλά ότι αυτά τα παιδιά θα γινουν εγκληματίες όπως τις υπερβολές που διαβάζω, δεν το θεωρώ λάθος. Αντιθέτως αν το έλεγα θέλοντας να δικαιολογήσω τα δικά μου παιδιά, τότε θα ήμουν εντελώς λάθος.
Υπάρχει μια διαφορά. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Τα παιδιά είναι καθρέφτης αυτών που τα μεγαλώνουν.
Και αυτό πολύ γενικόλογο και ισοπεδωτικό. Κάποιες φορές ισχύει, κάποιες όχι.

Σε κάθε περίπτωση το να μη διδάσκεται σεβασμός, ειδικά στις μέρες μας που υποτίθεται ότι επιβάλλεται να διδάσκεται περισσότερη οικολογική συνείδηση.........
Άλλος μεγαλος μύθος αυτός. Επειδή τα μισά μας σκουπίδια τα πετάμε σε μπλε κάδους και πάμε να καταργήσουμε τα πλαστικά μιας χρήσης;
Αν ίσχυε αυτό γιατί είμαστε στα πρόθυρα να καταστρέψουμε τον πλανήτη; Από τον σεβασμό του του δείχνουμε;
Οι παππούδες μας όσο και αν σου φαίνεται παράξενο είχαν περισσότερη οικολογική συνείδηση και σεβασμό σε σχέση με την σημερινή γενιά της πληροφορίας και της γνώσης.
Στην παρούσα υπάρχει περισσότερη διαθέσιμη παιδεία αλλά δεν επιλέγεται για κάποιους λόγους....κι αυτοί οι λόγοι λένε πολλά.
Για ποιους λόγους δεν επιλέγεται και ποια είναι αυτά τα πολλά που λένε;
Περισσότερη διαθέσιμη παιδεία;;;;;; Μάλλον περισσότερη διαθέσιμη πληροφορία θα έλεγα εγώ. Άλλο παιδεία, άλλο πληροφορία.
 
  • Like
Reactions: Amaliaz and vek


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.103
Μηνύματα
895.598
Μέλη
19.914
Νεότερο μέλος
nicksugar3