Καλησπερα σε όλους, κοντεύω να τρελαθώ οπότε οποιαδήποτε συμβουλή η παρόμοια εμπειρία θα μου φανεί χρήσιμη. Για όσους δεν με ξέρετε έχω ένα μπηγκλακι τον Άρη 13 ετων μέχρι πρότινος υγιέστατο. Λοιπόν εδώ και καμία εβδομάδα ο σκύλος έτρωγε ανορεχτα. Δηλαδή έτρωγε την ξηρά τροφή του (την ίδια μάρκα εδώ και χρόνια ίδια γεύση για την ηλικία του), αλλά δεν έπεφτε με τα μούτρα σαν μπηγκλ. Έβαζα το πιατάκι το άφηνε και πήγαινε ώρες μετά όταν πεινούσε. Τις πρώτες δύο μέρες δεν έδωσα σημασία, αλλά επειδή φτάναμε έντεκα για να φάει το δεύτερο μισό την Τρίτη μέρα έβαλα μέσα μια κουταλιά φακές. Το έφαγε. Πάλι τα ίδια την Τετάρτη. Χθες έβαλα λίγες μπουκιές χοιρινό στο δεύτερο μισό του το χλαπακιασε. Σήμερα είπα θα τον αφησω με την ξηρά κι ότι γίνει. Έφαγε το μεσημέρι το μισό αλλά ανορεχτα και το υπόλοιπο το άφησε στο μπολ. Ο Άρης δεν ήταν μέχρι σήμερα επιλεκτικος με την ξηρά και σπάνια άφηνε φαί στο μπολ. Όχι ποτέ αλλά σπάνια. Επειδή όσο μεγαλώνει αγχώνομαι πολύ τον βούτηξα και τον πήγα κτηνιατρο. (Πρόσφατα μετακομίσαμε στην γενέτειρα μου οπότε έχει την γιατρό που είχε από μικρούλης εδώ που είχε καιρό να τον δει). Είδε δόντια πήρε πυρετό μου είπε να πάω για αιματολογικές τη Δευτέρα. Παρατήρησε όμως δύο προεξοχες σαν θηλωματα στη γλώσσα κι ένα στα ουλο επάνω και μου είπε για καρκίνο του στόματος λόγω ηλικίας. Ότι δεν τρωει επειδη ίσως πονάει με το σκληρό. Επικοινωνήσαμε και με τον κτηνίατρο στην προηγούμενη πόλη της είπε δεν τα είχε αυτά που του περιγράφει. Τεσπα έδωσε αντιβίωση, Δευτέρα πάμε για αιματολογικές και νεφρα συκώτι και μου είπε πως αν είναι καρκινος θα φανεί γιατί θα αλλάξει γρήγορα, ότι είναι αρνητική σε βιοψία διότι όσο τα πειράζεις εξαπλώνονται και να περιμένουμε να δούμε...πως περιμένουμε ρε παιδια;;; Γυρίσαμε σπίτι ανακάτεψα κροκετα με υγρή κονσέρβα και αντιβίωση έφαγε κανονικότατα και με όρεξη. Οτιδήποτε άλλο εκτός από την ξηρά του το τρώει και με πολύ όρεξη. Ποια η γνώμη σας; Συμβουλες; Παρόμοιες εμπειριες; οτιδήποτε γιατί κοντεύω να τρελαθω