Παιδια βοήθεια καρκινος στη στοματικη κοιλοτητα;

ΓαβΓαβ

Active Member
21 Δεκεμβρίου 2017
39
77
39
Καλησπερα σε όλους, κοντεύω να τρελαθώ οπότε οποιαδήποτε συμβουλή η παρόμοια εμπειρία θα μου φανεί χρήσιμη. Για όσους δεν με ξέρετε έχω ένα μπηγκλακι τον Άρη 13 ετων μέχρι πρότινος υγιέστατο. Λοιπόν εδώ και καμία εβδομάδα ο σκύλος έτρωγε ανορεχτα. Δηλαδή έτρωγε την ξηρά τροφή του (την ίδια μάρκα εδώ και χρόνια ίδια γεύση για την ηλικία του), αλλά δεν έπεφτε με τα μούτρα σαν μπηγκλ. Έβαζα το πιατάκι το άφηνε και πήγαινε ώρες μετά όταν πεινούσε. Τις πρώτες δύο μέρες δεν έδωσα σημασία, αλλά επειδή φτάναμε έντεκα για να φάει το δεύτερο μισό την Τρίτη μέρα έβαλα μέσα μια κουταλιά φακές. Το έφαγε. Πάλι τα ίδια την Τετάρτη. Χθες έβαλα λίγες μπουκιές χοιρινό στο δεύτερο μισό του το χλαπακιασε. Σήμερα είπα θα τον αφησω με την ξηρά κι ότι γίνει. Έφαγε το μεσημέρι το μισό αλλά ανορεχτα και το υπόλοιπο το άφησε στο μπολ. Ο Άρης δεν ήταν μέχρι σήμερα επιλεκτικος με την ξηρά και σπάνια άφηνε φαί στο μπολ. Όχι ποτέ αλλά σπάνια. Επειδή όσο μεγαλώνει αγχώνομαι πολύ τον βούτηξα και τον πήγα κτηνιατρο. (Πρόσφατα μετακομίσαμε στην γενέτειρα μου οπότε έχει την γιατρό που είχε από μικρούλης εδώ που είχε καιρό να τον δει). Είδε δόντια πήρε πυρετό μου είπε να πάω για αιματολογικές τη Δευτέρα. Παρατήρησε όμως δύο προεξοχες σαν θηλωματα στη γλώσσα κι ένα στα ουλο επάνω και μου είπε για καρκίνο του στόματος λόγω ηλικίας. Ότι δεν τρωει επειδη ίσως πονάει με το σκληρό. Επικοινωνήσαμε και με τον κτηνίατρο στην προηγούμενη πόλη της είπε δεν τα είχε αυτά που του περιγράφει. Τεσπα έδωσε αντιβίωση, Δευτέρα πάμε για αιματολογικές και νεφρα συκώτι και μου είπε πως αν είναι καρκινος θα φανεί γιατί θα αλλάξει γρήγορα, ότι είναι αρνητική σε βιοψία διότι όσο τα πειράζεις εξαπλώνονται και να περιμένουμε να δούμε...πως περιμένουμε ρε παιδια;;; Γυρίσαμε σπίτι ανακάτεψα κροκετα με υγρή κονσέρβα και αντιβίωση έφαγε κανονικότατα και με όρεξη. Οτιδήποτε άλλο εκτός από την ξηρά του το τρώει και με πολύ όρεξη. Ποια η γνώμη σας; Συμβουλες; Παρόμοιες εμπειριες; οτιδήποτε γιατί κοντεύω να τρελαθω

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.668
11.086
Athens
Διάγνωση καρκίνου ...με το μάτι πρώτη φορά ακούω. Μπορεί να είναι π.χ. παπιλώματα.

• Like
Reactions: vek

ΓαβΓαβ

Active Member
21 Δεκεμβρίου 2017
39
77
39
Διάγνωση καρκίνου ...με το μάτι πρώτη φορά ακούω. Μπορεί να είναι π.χ. παπιλώματα.
Ναι ναι Δευτέρα για να πάει κατευθείαν εργαστήριο έχουμε ραντεβού για εξετάσεις γενικές να αποκλείσουμε τα υπόλοιπα. Αλλά μου είπε Όχι βιοψία, ότι ιατρικά είναι κατά. Να δούμε την εξέλιξη. Επίσης ο Άρης έχει πολύ άσχημα δόντια, Μασούσε τα αλουμινένια κουφώματα άσχημα έχει ήδη 2 εξαγωγές. Όμως άνοιξε στομα κοίταξε είπε Όχι δοντι. Οτιδήποτε άλλο εκτός από την ξηρά ο σκύλος το καταβροχθίζει με απύθμενη όρεξη. Γίνεται ρε παιδιά έτσι ένα πρωί απλά να τη βαρέθηκε και να μου κάνει τσαλιμια;;; Μακάρι να γινεται

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.810
4.112
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Η αληθεια ειναι πως αν παρεις δειγμα, ναι, μπορει να εξαπλωθει.

Για πληρης αφαιρεση θελει γενικη ναρκωση που επισης ειναι ρισκο λογο ηλικιας. Αν τον ενοχλει ομως και μεγαλωσουν κι αλλο αυτο ειναι η μονγ λυση. Μετα στελνεις τα δειγματα στο εργαστηριο να σου πουν τι ειναι.

Οι αιματολογικες μπορει και να μην δειξουν τιποτα και να ειναι καρκινος.

Το ερωτημα ειναι εσυ ποσο μακρια θες να πας με 13 ετων σκυλο;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.967
20.396
Αν το μόνο πρόβλημα του σκύλου σου, είναι ότι δεν τρώει σκέτη την ξηρά, μην του δίνεις σκέτη την ξηρά. Νοστίμεψέ την. Μαλάκωσέ την. Τι σε πειράζει;
Σε τέτοιες ηλικίες, δεν παίρνονται εύκολα, παρεμβατικές ιατρικά αποφάσεις. Ναρκώσεις και χειρουργεία, έχουν έτσι κι αλλιώς το ρίσκο τους. Πόσο μάλλον, σε μεγάλες ηλικίες, όσο υγιής και να είναι ο σκύλος, κατά τα λοιπά. Είναι πολύ προσωπική απόφαση, το τι θα κάνεις, και σε άμεση συνάρτηση του πόσο εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου.

ΓαβΓαβ

Active Member
21 Δεκεμβρίου 2017
39
77
39
Λοιπόν παιδιά, επανέρχομαι με νεότερα που από ότι βλέπω μοιάζουν δυσάρεστα. Πήρε την αντιβίωση κανονικά, παρακολουθούσαμε την εξέλιξη των εξογκωματων στο στομα, κάναμε και αιματολογικές κι όλα έδειχναν καλά. Το διάστημα της αντιβίωσης έτρωγε κροκετα με λίγο κονσέρβα μέσα, μια κουταλιά. Κι έτρωγε κανονικότατα. 28/ 10 ήταν η τελευταία δόση της αντιβίωσης και μετά κάναμε προσπάθεια να επιστρέψουμε σε σκέτη ξηρά. Έφαγε 2-3 μέρες όλη τη δοσολογία του αλλά κάπως μουτρωμενος. Κάπου εκεί τον λυπήθηκα και λέω ας βάλω λίγο ρυζακι, καροτακι, και κοτόπουλο μέσα στην τροφή. Έτρωγε κανονικά και με όρεξη αυτό για κάνα 4-5 μέρες. Και είπα να κάνουμε εκ νέου απόπειρα με την ξηρά. Παρένθεση εδώ το Σάββατο τον είδα να μασουλάει χορτα στην αυλή, δύο τρεις μπουκιές Όχι πολλά άλλα με παραξένεψε γιατί δεν το είχε ξανακάνει. Τρίτη λοιπόν προχθές γυρνάμε στην ξηρά τροφή. Πήγαμε Και σε ένα κτηνίατρο που συνέστησε επιπλέον εξετάσεις για αμυλαση λιπαση κλπ αιματολογικές, ακτινογραφία, και υπέρηχο. Το προγραμμάτισαμε για την Δευτέρα αυτή που μας έρχεται. Τρίτη λοιπόν ο σκύλος τρώει το μισό της ημερήσιας κροκετα. Λέω θα είναι από την αλλαγή. Τετάρτη έως αργά το απόγευμα δεν τρωει τίποτα και τον βλέπω λίγο νωχελικο. Στη βόλτα τρώει χορτα με μανία. Παίρνω και τις δύο κτηνιάτρους τηλέφωνο. Η πρώτη μου λέει να πάρω φαγητό και νερό και να προσπαθήσω με βραστό κοτόπουλο την επόμενη ημέρα, η άλλη μου λέει άσε φαγητό και νερό ελεύθερα αν θελήσει να φάει. Τα αφήνω λοιπόν και κατά το βραδάκι τρώει και πίνει. Όλα κανονικά. Το ίδιο και σημερα. Κροκετα και λίγο κονσέρβα Το πρωί, κροκετα και λίγο κοτόπουλο το απόγευμα. Κάνει κακα του κανονικά ως το απόγευμα. Από τις 11 το βράδυ όμως εμφάνισε διαρροια ασταμάτητη. Δηλαδή μια στις 11, μια κατά τις δύο που είδα πως ήταν ανήσυχος κι άλλη μια στις πεντέμιση το πρωί. Στην δεύτερη είδα και μια σταγόνα αίμα στο τέλος κι αρκετή βλεννα όλες τις φορές, ενω ο σκυλος ουρλιαζε σαν να πονουσε υπερβολικα κατα την αφοδευση.Έκανε και εμετό βγάζοντας τα χορτα που είχε φάει χθες. Περιμένω να ανοίξει το κτηνιατρείο για να τρέξουμε κι έχω τρελαθεί. Δεν μοιάζουν καλά τα πράγματα παντως

FrankieChris

Well-Known Member
25 Απριλίου 2018
146
391
37
Μην πανικοβαλλεσαι ακομα. Εννοείται ότι θα τον πας στον κτηνίατρο αμέσως και αυτός θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα αλλά εχε κατά νου ότι πήρε αντιβιοτικά τα οποία έτσι και αλλιώς επηρεάζουν την ισορροπία του γαστρεντερικού και επίσης λόγω ηλικίας μπορεί να έχει πέσει το ανοσοποιητικό του και να είναι μια απλή γαστρεντερίτιδα. Και τα ζώα κολλάνε ιώσεις όπως εμεις και κατά καιρούς έχουν εξάρσεις. Ο δικός μου σκύλος λόγω ευαισθησίας αν και εμβολιασμενος έχει πάθει αιμορραγική γαστρεντερίτιδα σε ηλικία 1,5 χρονών . Όταν έχεις νεα, αν θες ενημέρωσε και εμάς

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.972
7.548
Κολιτιδα/γαστριτιδα/εντεριτιδα εχει το σκυλι, μην τρελαινεσαι. Το θεμα ειναι να σου πει ο κτηνιατρος απο τι. Το πιθανοτερο παντως ειναι πως ειναι απο την αντιβιωση, τις αλλαγες τροφης ή ολα μαζι, ετσι οπως περιγραφεις την ιστορια, παρα απο κατι κακο. Ψυχραιμια.

ΓαβΓαβ

Active Member
21 Δεκεμβρίου 2017
39
77
39
Έχουμε γυρίσει από τη γιατρό. Η καινούρια είπε δεν προλαβαίνει να τον αναλάβει γιατί φεύγει διήμερο και συνέστησε να μπει σε κλινική σε όρο έως Δευτέρα λόγω ηλικία φοβούμενη αφυδάτωση, ηλεκτρολυτες κλπ. Η δεύτερη η παλιά μας κτηνιατρος δέχτηκε να τον δει. Κάναμε ακτινογραφία, υπέρηχο, αιματολογικές γενικότερες για ολικες πρωτεΐνες, ηπατικά κ παγκρεατικες ένζυμα, καλια, νατρια, κι ότι άλλο βρήκαμε. Κάναμε κι ένα γρήγορο τεστ για ερλιχια γιατί είχα βρει ένα τσιμπούρι τον Ιούνιο, στο τεστ του Αυγούστου είχε βγει αρνητικός αλλά είπα να είμαστε σίγουροι και γι αυτό. Μέχρι στιγμής οι απαντήσεις ειναι:
Ερλιχια αρνητικός
Υπερηχογράφημα δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό πέρα από ερεθισμενο πίσω μέρος του εντέρου που μπορεί λέει να οφείλεται και σε κολίτιδα. Όχι πολύ κι άρα δεν την ανησυχεί
Απυρετος
Η ακτινογραφία καθαρή στο ίδιο μήκος κύματος με το υπερηχογράφημα. Βλέπει έναν ερεθισμό στο εντερο αλλά δεν την ανησυχεί κάτι
Στην ψηλαφιση και την εξέταση με δάχτυλο τίποτα ανησυχητικό
Και περιμένουμε τις κρίσιμες αιματολογικές εξετάσεις.... αν κι αυτές μου είπε δεν δείξουν κάτι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Σήμερα είπε καθόλου νερό η φαγητό κι από αύριο βλέπουμε. Από τις οχτώ το πρωί δεν έχει ξανακάνει διαρροια ούτε εμετό. Σε λίγο θα ξέρουμε και για τις αιματος. Κάντε μια ευχουλα για τον Άρη...
Θα ενημερώσω εκ νέου
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις

ΓαβΓαβ

Active Member
21 Δεκεμβρίου 2017
39
77
39
Ενημερώνω εκ νέου.
Βγήκαν και οι αιματολογικές. Εντός φυσιολογικών τιμών μου είπε όλα. Δεν τις έχω παραλάβει, με ενημέρωσε τηλεφωνικά. Ρώτησα αν χρειάζεται μαγνητική και ήταν κατηγορηματική πως Όχι. Ότι Αφού οι αιματολογικές ήταν καλές, ο υπέρηχος καλός κι η ακτινογραφία το ίδιο δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Για σήμερα δεν έχει φάει και πιει τίποτα. ούτε νερό. Από αύριο είπε θα μου δώσει νέες οδηγίες. Από τις οχτώ το πρωί δεν έχει πλέον διαρροια ούτε εμετό, αλλά ούτε έχει κάνει κακα του καθόλου. Κατά τα άλλα δείχνει ορεξάτος. Παίζει, πηδάει κ μυρίζει για φαγητό.
Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά πλέον γιατί η αλήθεια είναι τρόμαξα πολύ χθες

• Like
Reactions: paliotspos

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.972
7.548
Το σκυλί έχει απλά κολίτιδα, δεν είναι τίποτα, σταμάτα να ανησυχείς. Εφόσον δεν υπήρχε υποβόσκων κακός λόγος εκτός των συνηθισμένων σύμφωνα με τις εξετάσεις του, είναι μια χαρά.

Δεν περνάει η κολίτιδα απαραίτητα με το καλημέρα, μην τρομάξεις αν συνεχίσει να κάνει τούρτες όταν ξαναφάει ή κ λίγες ακόμα πιο ήπιες διάρροιες. Μεχρι τώρα δεν έκανε άλλα κακά γιατί και άδειασε με τις διάρροιες κ μετά δεν ξαναφαγε κάτι.

Ο μόνος λόγος που γράφω βασικά είναι για να σου πω ότι προσωπικά είμαι πολύ κατά της σχολής της πλήρους αφαγίας για 24ωρο σε κολίτιδες, ως συνέπεια των όσων έπαθα κ έμαθα ακολουθώντας τις ίδιες συμβουλές*. Το στομάχι του κ το έντερό του είναι ερεθισμένα, και αφαγία έκανε ήδη μόνο του. Η πείνα θα εντείνει τον ερεθισμό. Α, άμα αρχίσει να ξερνάει ασπροκίτρινα υγρά το πρωί μην τρομάξεις. Απ'την πείνα είναι.

Εγώ πάντως θα του δινα λίγο παξιμάδι ή/και τρεις μπουκιές στεγνό, μαγειρεμενο εννοείται, καλύτερα ψητό κ όχι βραστό, κοτόπουλο (ή καλύτερα γαλοπουλα -κρέας, όχι αλλαντκό - αλλά φαντάζομαι δε σου βρίσκεται). Ίσα να μπει κάτι στο στομάχι, πάντα διαίτης. Για κανένα λόγο ξηρά ή κονσέρβα. Και 2-3 γουλιες νεράκι, με πολύ ρέγουλα.

*Το σκυλί μου έχει ευαίσθητο γαστρεντερικό κ ειδικά παλιότερα που δεν είχα κατασταλλάξει σε διατροφικές κ άλλες συνήθειες έκανε καθε τρεις κ λιγο τέτοιες κ χειρότερες κολιτιδες. Η προτεινόμενη επιβεβλημένη αφαγία, πέραν αυτής που έκανε μονος του, τον διέλυε. Κ δεν ήμασταν μόνο εμείς έτσι είδα όσο το ψαχνα. Οπότε τώρα κάθε φορά που ακούω να το λένε σε κόσμο, μου γυρνάει λίγο το μάτι, σχώρα με, δε φταις. Κάνε όπως νομίζεις εσύ.