Πανοστεϊτιδα

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Κυρίως τέτοιου είδους θέματα αντιμετωπίζει...

"Φάρμακο του οστικού ιστού. Δίνει την δύναμη στο κόκκαλο, προάγει την ανάπτυξη του περιοστίου και ως εκ τούτου την ανάπτυξη του οστού."

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Με τον κτηνίατρο που παρακολουθεί την κουτάβα σου έχεις συζητήσει την θεραπεία που σου συνέστησε ο εκτροφέας σου;

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Με τον κτηνίατρο που παρακολουθεί την κουτάβα σου έχεις συζητήσει την θεραπεία που σου συνέστησε ο εκτροφέας σου;
Να σου πω την αλήθεια δεν το σκέφτηκα να τον πάρω τηλέφωνο.
Θα το κάνω την Δευτέρα το πρωί. Βέβαια να πω ότι ότι δεν μιλάμε για θεραπεία αλλά απλώς μόνο για ανακούφιση από τους μικρούς πόνους που αισθάνεται η Bonny.

Alxie

Member
26 Ιανουαρίου 2012
10
0
Αθηνα
Καλησπερα τελικα ποσο καιρο κρατησε και τι αγωγη ακολουθησε το κουταβι?
Να σου πω την αλήθεια δεν το σκέφτηκα να τον πάρω τηλέφωνο.
Θα το κάνω την Δευτέρα το πρωί. Βέβαια να πω ότι ότι δεν μιλάμε για θεραπεία αλλά απλώς μόνο για ανακούφιση από τους μικρούς πόνους που αισθάνεται η Bonny.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Δεν της δώσαμε καμία αγωγή παρά μόνο τα ομοιοπαθητικά χάπια.

Τα συμπτώματα κράτησαν μερικούς μήνες, και τώρα δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα.

Μιας και είδα το ποστ μου που έλεγα για την δοσολογία, να διευκρινίσω κάτι,γιατί το είχα γράψει κάπως μπερδεμένα. Είναι μία δόση ανά 10 ημέρες. Συνολικά, είναι τρεις οι δόσεις,

Alxie

Member
26 Ιανουαρίου 2012
10
0
Αθηνα
ξεκουραση τουσ μερικουσ μηνες?
διαιτα? ομοιοπαθητικα λεσ καπου για το σκευασμα?
υπαρχει περιπτωση να αφισει κουσουρι και πονο για παντα σε ενα απο τα ποδια?
μολις εγινε διαγνωση στον δικο μου και δεν ξερω πολλα γιαυτο ρωταω.. ευχαριστω
Δεν της δώσαμε καμία αγωγή παρά μόνο τα ομοιοπαθητικά χάπια.

Τα συμπτώματα κράτησαν μερικούς μήνες, και τώρα δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα.

Μιας και είδα το ποστ μου που έλεγα για την δοσολογία, να διευκρινίσω κάτι,γιατί το είχα γράψει κάπως μπερδεμένα. Είναι μία δόση ανά 10 ημέρες. Συνολικά, είναι τρεις οι δόσεις,

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
ξεκουραση τουσ μερικουσ μηνες?
διαιτα? ομοιοπαθητικα λεσ καπου για το σκευασμα?
υπαρχει περιπτωση να αφισει κουσουρι και πονο για παντα σε ενα απο τα ποδια?
μολις εγινε διαγνωση στον δικο μου και δεν ξερω πολλα γιαυτο ρωταω.. ευχαριστω
Αν η διάγνωση είναι σωστή, αυτό που ξέρω είναι ότι δεν αφήνει κάποιο πρόβλημα...

Το σκεύασμα είναι το Calcarea Carbonica και βεβαίως αν το δώσεις στον σκύλο σου, θα είναι με δική σου ευθύνη. Δίαιτα δεν κάναμε, αλλά είμαστε ειδική περίπτωση λόγω και άλλων προβλημάτων υγείας

Ξεκούραση ναι, όχι πολλά ζόρια... όλα με μέτρο...

Ouritsos

Member
5 Μαρτίου 2012
21
0
Lamia-Patra
Hello πως ειναι η σκυλιτσα σας???Και εμεις εδω αντιμετωπιζουμε το ιδιο προβλημα...συμφωνα τουλαχιστον με την λογικη μου οτι εχω διαβασει(παρα πολλα) και την εκτιμηση της κτηνιατρου (της βασικης).Μιας και οταν στραφικα σε αλλους γιατρους...αυτοι μιλουσαν για δυσπλασια στους αγκωνες (τοτε κουτσαινε μονο μπροστινα ποδια εναλλαξ) και δεν μου λεγαν συγουρα χωρις ακτινογραφιες οσο λιανα και να τους ελεγα το πως εχουν τα πραγματα...
Η ουριτσα μεχρι τωρα εχει κουτσανει ολα της τα ποδια τωρα ειμαστε στα πισω...και υπηρξε γιατρος που μου ελεγε οτι δεν ειναι συγουρος για πανοστειτιδα και χωρις ακτινες και στα 4 ποδια δεν μπορει να μου πει και μαλλον εινια δυσπλασιες.....δλδ @^@%#&^$%^^%@%$#^.....ποσο φραγκοφωνιαδες ειναι...για να παρει απο 50$ την ακτινα...ελεος...

Γενικα η Ουριτσα εχει ενα περιστατικο σχεδον καθε μηνα απο το πασχα...τωρα ειναι ενος και κατι...
το καθε περιστατικο προσβαλει ενα ποδι καθε φορα...ο σκυλος ειναι του υπνου και δεν τρωει (σκεφθειτε το πασχα στο πρωτο περιστατικο να της δινω κοπσιδια απο αρνια κοκορετσια και να τα τρωει ή και οχι.... με το ζορι...
καθε φορα ολο αυτο τραβαει σχεδον μια βδομαδα...η λιγοτερο με φαραμακα...

Στην αρχη της εδινα καπροφενη και της περναγε στις 3-4 μερες
Οταν αργησα να της δωσω την ειχε τραβιξει πανω απο βδομαδα και δεν ξερω ποσο θα κρατουσε αν δεν της εδινα χαπια..
Τωρα της δινω metacam και με δυο χαπια μεσα σε δυο μερες ειναι περδικι....

Βλεπεις αυτο που συμβαινει ειναι μια φλεγμονη στο εσωτερικο του οστου και και αυτο αντιμετοπιζεται με αντιφλεγμονοδης ουσιες...απλο...

Τωρα γενικα μην αγχωνεσαι μιας και δεν ειναι τπτ... θα τους περασει...δεν αφηνει κουσουρια, δεν ειναι τπτ και δεν μπορεις να κανεις τπτ περα απο το να δινεις ελαχιστα χαπακια οταν συμβαινει να μν ταλαιπωρειται ο σκυλος και να επανερχεται γρηγορα χωρις να χανει κιλα παιχνιδια και βολτες...

Τελος να σου πω οτι μαλλον ειναι λαθος ετσι οπως ξεκινας το θεμα....
Για την πανοστειτιδα δεν ξερουν απο που προκυπτει ουτε πως θεραπευται μιας και περναει απο μονο του....Αρα αυτα που λες για πρωτεινες και ασκηση ειναι λαθος ειναι εικασιες ...

Περαστικα σας...παντως ελπιζω να μην σας κρατισει πολυ..

Υ.Γ

Κατα την γνωμη μου καλο θα ηταν να εγκαταλειψετε τις ομοιπαθητικες αγωγες...μιας και δεν βλεπω να προσφερουν κατι στο σκυλο...δωστε μια φαρμακευτικη αγωγη να του περναει γρηγορα καθε πονος και να μην ταλαιπωρειται...

δεν ειναι και καμια τοσο μεγαλη ποσοτητα της ουσιας ουτε χωριγειται σε τοσο μεγαλη συχνοτητα για να εχει παρενεργιες...

Last edited:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Ευχαριστώ για τις ευχές και εύχομαι και εγώ γρήγορη ίαση στη σκυλίτσα σου.

Το αρχικό κείμενο είναι η ιατρική άποψη για το πρόβλημα από το vets.gr όπως αναφέρω στο ποστ. Τα ομοιοπαθητικά δόθηκαν τότε με προτροπή του εκτροφέα της. Δεν ξέρω αν την βοήθησαν αλλά η Bonny δείχνει να το έχει ξεπεράσει πλέον εδώ και καιρό.

Ouritsos

Member
5 Μαρτίου 2012
21
0
Lamia-Patra
Πολυ χαιρομαι για την κουκλα σου!!! Ελπιζω να εφυγε ανεπιστρεπτη!!!Ευχαριστω πολυ...ελπιζω συντομαι και στα δικα μας οχι οτι μασ πτωει ιδιαιτερα..αλλα οσο να ναι ειναι κουτσαμα και δεν λυπουν οι συχνες ερωτησεις στη βολτα...και με ολα τα πιθανα γιατροσοφια...
Οσο για της εισαγωγικες πληροφοριες ειναι οτι ειμαι πολυ καχυποτπτως πια σε οτιδιποτε με .gr και γενικα κτηνιατρικο πανω στον ελλαδικο χωρο...
μια απλη αναζητηση σε διεθνη site πανω στο panosteitis causes πεισει

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Πλέον, μετά από 2 χρόνια εμπειρίας και γνώσης, οφείλω στον αναγνώστη του θέματος να καταθέσω την σωστή αιτιολογία των τότε συμπτωμάτων της μικρής μου.

Τελικά, δεν έπασχε από πανοστείτιδα, αλλά είχαν αρχίσει τα συμπτώματα της λεισμανίασης.

Δυστυχώς, δεν έγινε η σωστή διάγνωση. Για να είμαστε δίκαιοι, ήταν πολύ δύσκολο να γίνει.

Οπότε ας έχουμε στο νου μας και αυτό όταν βλέπουμε το σκυλί μας να χωλαίνει σε διαφορετικά πόδια κάθε φορά